dziewice czy doświadczone? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-12-23, 19:59   #31
rrryfka
Przyczajenie

GG do rrryfka
Dot.: dziewice czy doświadczone?

ja mam 20 lat i też jestem dziewicą.
Pewnie że jestem z tego dumna, choć ciężko wytrzymać

I nie sądze ze z dziewicą nie może byc gorącego seksu, jak to ktoś wyżej napisał.
Myśle że wręcz przeciwnie...
TYle w niej to siedzi, ta chęć, że jak wybuchnie to wole nie myśleć...
PRzynajmniej ja tak czuje.
Stary 2005-12-23, 23:45   #32
NIUNIA***
Rozeznanie

Wolą...hmm to chyba zależy indywidualnie od każedego faceta- jedni wolą dojrzałe, doświadczone kobiety, inni natomiast młode i niewinne. Szeczerze nigdy nie zastanawiałm się nad tym od czego to zależy.
Stary 2005-12-24, 19:24   #33
Artur_z_daleka
Raczkowanie

rrryfka: Masz racje, czekajac na swoj pierwszy raz, moze sie w Tobie akumulowac mnostwo energii, ktora wybuchnie, gdy do niego dojdzie. Ale miej an uwadze, ze chciec a umiec to 2 rozne rzeczy. Zycze Ci bys miala to w sobie i instynktownie byla wspaniala kochanka, ale nie zawsze tak jest. Nie zeby to byl powod do stresu, jesli bedziesz to robic z milosci z facetem, ktory Cie kocha, to jak juz chyba pisalem, on chetnie nauczy Cie wszystkiego co trzeba, jesli tylko bedziesz otwarta na to.
NIUNIA: zgadza sie, to kwestia indywidualnych preferencji i tego, czy to ma byc seks z milosci czy dla sportu. W tym drugim przypadku doswiadczony partner/partnerka jest lepsza z wielu powodow. Jesli chodzi o milosc, to nie bedzie mialo to znaczenia, bo bedzie czas by sie nawzajem uczyc i odkrywac.
Artur_z_daleka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-24, 21:37   #34
blue _eyes
Zadomowienie

Mam 19 lat i jestem dziewica. mam chlopaka od dwoch miesiecy. Jest trudno ze mna w niektorych sprawach, ale chlopak jest naprawde swietny i dobry dla mnie mowilam, ze nie naleze do doswiadczonych i bedzie musial miec dla mnie nieco wiecej cierpliwosci. Narazie jest Ok i oby tak dalej

blue _eyes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-24, 22:07   #35
ViViean
BAN stały

jestem zdania, ze dziewictwo to najpiękniejszy dar, jaki możemy dać swojemu parterowi. Ja swój pierwszy raz przeżyłam wcześnie bo w kwieku 16lat z chłopakiem dwa lata ode mnie starszym. Oboje tego chcieliśmy, to była wielka miłość, w dodatku ta pierwsa i wyczekiwana. Czy żałuję? Nie. Wtedy nie mogłam mieć pewnosci, czy z tym człowiekiem będę całe życie, czy nie rozstaniemy się po jakimś czasie i czy później nie będziemy źle tego wspominać.

Na szczęście nasze uczucie przetrwało i trwa nadal. Dziś jesteśmy małżeństwem i mamy ze sobą trójkę dzieci. W sprawach łóżka i sesku oboje byliśmy dla siebie pierwsi. Uczyliśmy się jedno na drugm, zadne nie było bardziej doświadczone i nie żałujemy, że niemieliśmy okazji spróbować z innymi partnerami. Co więcej cieszę sie, że dla niego również byłam pierwsza.
ViViean jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-25, 23:50   #36
tricomi
Zakorzenienie

pisząc o gorącym seksie miałam na myśli to, co napisał Artur.

Nie chodzi o to, czy dziewica ma potencjał bycia świetną kochanką, czy też nie, to oczywiście zależy od naszego temperamentu itp.
ale facet szukający panienki na jedną noc nie będzie się przecież nad tym zastanawiał
taki koleś chce się zabawić i najlepiej mu będzie z dziewczyną, która wie co w trawie piszczy i będzie potrafiła go zaspokoić, a nie z dziewicą, która (w jego mniemaniu) niczego nie potrafi, w związku z czym to on będzie musiał "popracować" i niedaj Boże jeszcze się przywiąże emocjonalnie
tricomi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-22, 22:35   #37
Magiuska
Raczkowanie

Osobiscie wydaje mi sie, ze w pewnym wieku nie jest to dla faceta wazne...bo nie sadze by mezczyzna w wieku np. 24 i wiecej lat oczekiwal i poszukiwal kobiety - dziewicy...ale z cala pewnoscia gdy na taka trafi nie pomysli sobie 'o boze tragedia'
Tak naprawde mysle, ze szczegolnie dla faceta, ktory kocha dziewictwo lub nie partnerki nie jest wazna sprawa.
Jesli mialabym odniesc sie do dziewictwa jako ' daru' z moich doswiadczen wynika, ze to my kobiety czesto tak upatrujemy oddanie komus dziewictwa, facet i owszem moze sie cieszy, ze byl tym pierwszym, ale nie traktuje tego jako jakis wielki dar.
Podsumowujac...powtorze to co powiedzialam...zarowno dziewice jak i nie dziewice dla kochajacego faceta sa wspaniale. I zadna z kobiet nie musi i nie powinna obawiac sie odrzucenia z powodu swego ' stanu', bo jesli tak sie stanie...to coz wart bylby taki facet?
Magiuska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-22, 23:35   #38
nadie4
Raczkowanie

ja miałam 20 lat i straciłam dziewictwo z 27 letnim facetem który był niezmiernie szczesliwy ze trafiła mu sie dziewica jestesmy razem juz 3 lata ...a doswiadczenia nabiera sie szybko wiec to nie powinno byc wazne dla faceta jesli chce byc z tobą...no chyba ze facet chce dziewczyne na jedną noc...wtedy pewnie wolałby doświadczoną dziewczyne
nadie4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-22, 23:59   #39
Wisienki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wydzia
..mam prawie 18 lat i dla nie których to jest dziwne i śmieszne że jestem jeszcze dziewicą..
Nic w tym dziwnego, wberw pozorom dziewice w naszym pięknym kraju nie stanowią jeszcze towaru deficytowego - np, ja mam 21 lat i podobnie jak cześć moich koleżanek, jestem dziewicą i bynajmniej nie uważam tego za śmieszne. Meżczyźni są różni, jedni wolą kobiety niewinne, inni mniej lub bardziej doświadczone, ale nie martw się facet który bedzie cię kochać napewno doceni to że zaczekałaś z swoim pierwszym razem właśnie na niego, a taki który szuka tylko dobrej zabawy ucieknie, na tą wiadomośc gdzie pieprz rośnie (dziewica jest jednak w łóżku stworzeniem bardziej kłopotliwym i pod pewnymi względami wymagającym, nie czarując sama wiem jak to jest - i chiałyby i boja sie )

Pamiętaj tylko nie przejmój się opinią innych ludzi - to TWOJE życie.
Wisienki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-23, 15:58   #40
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez facet_na_pustyni
tylko powiedz mu o tym wczesniej, a nie przed samym stosunkiem

a dlaczego należy zaraz o tym mówić? najlepiej na pierwszej randce? Dla mnie to jest coś naturalnego, a nie wielka chwila w życiu, do której należy się przygotowywać miesiącami.
Stary 2006-01-23, 17:27   #41
Dosiaczek
Przyczajenie

Talking Dot.: dziewice czy doświadczone?

<mój pierwszy wpis na forum> Mam 19 i też jestem dziewicą.Nie wstydzę sie tego.Chodzę z chłopakiem już rok i nie czuję sie gotowa. Mój TŻ trochę marudzi, szuka okazji,ale ja jestem nieugięta. Bo to co się śpieszyć?? Trochę czasami jest nam trudno... a poza tym cholernie boję się wpadki.Bo ja mam takie szczęście...
Dosiaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-26, 21:23   #42
Vomitoriael
Przyczajenie

Heh zobaczymy, mi sie nie spieszy, choc cholernie ciezko czasami sie opamietac

Edytowane przez Vomitoriael
Czas edycji: 2006-03-12 o 23:45
Vomitoriael jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-26, 22:27   #43
pzs1
Zadomowienie

GG do pzs1

JA uważam , że to zależy od faceta. Na pewno Ci, którzy szukają dziewczyny na jedną noc szukają doświadczonych kobiet. Z drugiej strony facet jest dumny z tego że był tym pierwszym dla dziewczyny, którą kocha. Ja już na ten temat rozmawiałam kiedyś z moim TŻ i ze swoimi kolegami i oni powiedzieli, że jeśli chcą mieć dziewczynę "na krótką metę" to jest im obojętne czy jest dziewicą czy nie. A nawet byłoby lepiej gdyby nią nie była. Ale są pewni, że kiedy zechcą się ustatkować (pomijam mojego TŻ bo on już się ustatkował ) to chcą żeby ich przyszła żona była dziewicą.

Ja straciłam dziewictwo w wieku 18 lat i nieżałuję mimo iż nie raz słyszałam od koleżanek docinki że musi być ze mnie straszna cnotka. TŻ nigdy mnei do niczego nie zmuszał , bo wiedział , że muszę dojrzeć do seksu. Nie masz się co martwić mam nadzieję , że znajdzieśodpowiedniego chłopaka

pozdrawiam
Stary 2006-02-26, 22:55   #44
arek***
Zadomowienie

Ja też dziewica
Stary 2006-02-27, 16:51   #45
Alekoru
Rozeznanie

GG do Alekoru

Ja tez I jeszcze troszeczke z tym pozyje

in love [mode_on]
Alekoru jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-27, 17:01   #46
lain
Zakorzenienie

nie wiem jak Wam, ale dla mnie krazaca opinia, ze faceci wola (a przynajmniej nie jest to dla nich problem) dziewice wydaje sie oczywista. z reszta niby po co te licytacje dziewictwa w necie za bajonskie sumy...
lain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-27, 21:34   #47
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez lain
nie wiem jak Wam, ale dla mnie krazaca opinia, ze faceci wola (a przynajmniej nie jest to dla nich problem) dziewice wydaje sie oczywista. z reszta niby po co te licytacje dziewictwa w necie za bajonskie sumy...
taaa..ale to chyba chodzi o jakichs perwerów którzy chca dziewice, tacy normalni przeciętni faceci niby tego chcą, ale się boją jak co do czego przychodzi, chyba że kochają panienkę tak bardzo. A z drugiej strony czytałam kiedys w Cosmo bodajże ankiete wsród facetów przeprowadzoną co jest najbardziej przereklamowaną rzeczą w seksie i na pierwszym miejscu i na drugim (nie pamiętam kolejności) był sex z dziewicą i sex pod prysznicem. Ja tam wolałabym jednak wierzyć że sex z dziewicą jest pięknym doświadczeniem dla faceta, bo zawsze to się można dowartościować jak się mu już to ofiarowuje
Stary 2006-02-27, 21:39   #48
marcelina73
Wtajemniczenie

Po co generalizować?
Jedni te pierwsze, inni drugie.
marcelina73 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-28, 06:01   #49
Guni
Wtajemniczenie

GG do Guni

Dziewictwo ofiarowac mezczyznie, to duza i powazna sprawa dla porzadnej dziewczyny. Nalezy je ofiarowac mezczyznie, ktory na to zasluguje, wyjatkowemu - to oczywiscie wszyscy wiemy (side85: "Ja tam wolałabym jednak wierzyć że sex z dziewicą jest pięknym doświadczeniem dla faceta, bo zawsze to się można dowartościować jak się mu już to ofiarowuje
"). Wiem nie ma tu wielkiego znaczenia: jedne mozemy sobie na to pozwolic wczesniej, inne troche pozniej mamy okazje poznac wyjatkowego mezczyzne. Niektorzy mezczyzni wola dziewice (ale 1!), bo maja specyficzne podejscie do sprawy: z ta jedna jedyna chce sie kochac i zadna inna; inni lubia zbierac "kwiatuszki" - tzw swinie straszliwe. Doswiadczone kobiety faktycznie nie sa juz tak wystraszone, z nimi milosc to moze troche latwiejsza rzecz z zalozenia - oby jednak nie doswiadczone ze zbyt wieloma facetami, kazdy rozumie, ze zycie jest zmienne, ale bez przesady, nie popadajmy w skrajnosci skakania "z kwiatka na kwiatek". Gdybym miala generalizowac, to powiem, ze moim zdaniem wiekszosc facetow woli kobiety, ktore juz wiedza co to sex, bo tak latwiej i szybciej, zreszta nie wierze juz chyba ze na tym naszym swiecie wszyscy bezwzglednie kieruja sie uczuciami...

Jestem na: http://www.amundsen.pl/home/ Etap oceaniczny
http://nwpass.qnt.pl/
Guni jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-03-06, 10:26   #50
Nierika
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marcelina73
Po co generalizować?
Jedni te pierwsze, inni drugie.
No wlasnie. Tu nie ma generalizacji. Jesli facet szuka seksu to pewnie woli doswiadczona, a jesli szuka milosci (oczywiscie zwiazanej tez z seksem) to bedzie dumny z tego, ze jest Twoim pierwszym. Poza tym nie jestes w wieku, zeby to mozna bylo uznac za dziwne, chociaz to tez zalezy od srodowiska.

Nie kąp się na plaży niestrzeżonej. Nikt nie zauważy twojego utonięcia.
Nierika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-11, 10:33   #51
ciapuszka
Raczkowanie

Odpowiem słowami mojego TŻ`eta
7 marca skończyłam 21 wiosen i mówie do mojego TŻ`eta że starzeje się ... a on mi na to: "to dobrze, bo kobieta jest jak wino, im starsza tym lepsza"
ciapuszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-11, 11:37   #52
sweetes_things
Rozeznanie

Hmm..jeżeli chłopak sie bawi,niema dziewczyny..to pewnie woli 'szmule' by sobie ulżyć i rozładować napięcie bez jakichkolwiek zobowiązań.A jeżeli chłopak szuka tej jedynej to jednak woli dziewice.Chłopcy lubią sie czuć,że to własnie oni dostąpili zaszczytu byc tym jedynym w sprawach łózkowych
Nigdy przed nikim głowy nie złożĘ
Nigdy przed nikim nie padnę na twarZ
Tutaj..czy w piekle..do końca z honoreM
Taka już jestem..i to właśnie jA
by Sweetes_things
sweetes_things jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-11, 12:59   #53
leelou
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ciapuszka
Odpowiem słowami mojego TŻ`eta
7 marca skończyłam 21 wiosen i mówie do mojego TŻ`eta że starzeje się ... a on mi na to: "to dobrze, bo kobieta jest jak wino, im starsza tym lepsza"
bo masz 21 lat a nie 65.
co do dziewictwa...to kawalek blony, ktorego nawet nie widac.
moj facet kocha sie ze mna a nie z kawalkiem blony. w zwiazku z tym uwazam, ze pytanie o to, czy facet woli kobiety doswiadczone czy dziewice jest dosc glupie. jestem bowiem pewna, ze moj facet odpowiedzialby na nie "wole ciebie". a jesli sa kobiety, ktore uslyszalyby inna odpowiedz od swoich mezczyzn, to pozostaje im tylko wspolczuc.
leelou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-03-13, 17:39   #54
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mech
A dla mężczyzny, który naprawdę kocha, doświaczenie kobiety lub jego brak nie będzie miało żadnego znaczenia, bo on bedzie chciał się z nią kochać, a nie uprawiać seks.
Ładnie napisane

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-13, 17:50   #55
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

Cytat:
Napisane przez sweetes_things
Hmm..jeżeli chłopak sie bawi,niema dziewczyny..to pewnie woli 'szmule' by sobie ulżyć i rozładować napięcie bez jakichkolwiek zobowiązań.A jeżeli chłopak szuka tej jedynej to jednak woli dziewice.Chłopcy lubią sie czuć,że to własnie oni dostąpili zaszczytu byc tym jedynym w sprawach łózkowych
ale to zabrzmiało czyli mój mąż nie był dumny, skoro nie przyszłam do niego czysta jak śnieg? Nie generalizujmy, dla kochającego partnera nie ma znaczenia czy jesteśmy dziewicami czy też nie.
Zresztą ja wychodzę z założenia ze to co było to przeszłość i nie wracam do tego, mojego partnera nie powinno interesować ilu było przed nim.

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-13, 18:03   #56
efelcia
Przyczajenie

Oczywiście dołączam swoje zdanie,że jak facetowi zależy na TObie i Ciebie kocha to bedzie dumny z tego że bedzie pierwszy Z jednej strony na pewno bedzie się bał waszego pierwszego razu,żeby Ciebie nie bolało i było Ci dobrze,żebyś nie żałowała.Sama niedawno przeżyłam swój pierwszy raz(w wakacje skoncze 19 lat) i mój facet ma bogate doświadczenie w sprawach łóżkowych i na poczatku obawialam sie ze moze mu bedzie przeszkadzało to ze jestem dziewica ale kiedy mu o tym powiedzialam,przytulił mnie i powiedzial,że na pewno nie bedzie nalegał i żebym sie niczym nie martwiła Po wszystkim przyznał sie ze sie bał ze moze mnie bolec itp. kochany troszczy sie o mnie Ale podziekował mi ze to wlasnie mu zaufalam i oddałam sie w całości i ze zrobi wszystko zebym nigdy tego nie załowała.Tak wiec nie martw sie,jesli facetowi na TObie zależy to bedzie z tego dumny tak jak ty jesteś Pozdrawiam i powodzenia
efelcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-18, 12:04   #57
zulka86
Raczkowanie

Co prawda jestem ginacym gatunkiem chlopaka bez doswiadczenia i powiem ze mimo ze mam 20 lat czekam i doceniam w kobietach to ze sa dziewciami chodzby dlatego ze jestem w stanei wiecej zaufac chodz moze to egoistyczne nei zrozumcie mnie zle ... jeden razy jeden jest jeden ; dwa razy dwa jest cztery tak pierwszy raz jest pierwszy i pierwszemu razowi towazyszy tak ze obawa jak bedzie oczywiscie te plany czesto zmieniaja w czasie ..ale mysle ze mimo pragne miec pierwsza dziewczyny w lozko dziewice by wziasc i oddac cnote sobeio na wzajem bedzie to dlamnei dar i zobowiazanie do tego by byc z nia dlugo i wystrzegac sie zdrady... z moim wygladem dodam nei jest trudno byc abstynentem a jak skomentowala to jedna z dziewczyn na gg tylko brak okazji mowi o tym ze jestem jeszcze prawiczkiem.. no coz od dawna wiadomo ze brak doswiadczenie kusi do jego zdobywania..chmm poszukam jeszcze odpowiedniej kobiety i moze se uda w przeciagu nastepnych 5 lat swozyc zwiazek ..zobaczymy... DZiewczyny Trzymajcie sie nadchodze:P
zulka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-04-26, 11:23   #58
rudzielec76
Przyczajenie

mam 30 lat i ciesze sie ze nie mam juz takich problemow. dziewictwo stracilam majac 19 lat z facetem ktorego nie kochallam ale znalalm od dziecinstwa... w hotelu, zero romantyzmu itp. sex jest zaj......... i nalezy tak kobiety maja prawo tak samo zazywac tej przyjemnosci jak faceci bo mawia sie ze facet moze wiecej a kobieta nie. g...o prawda. ja miallam w swoim zyciu pary facetow i kazdy kolejny byl zadowolony ze ma taka doswiadczona kobiete. dla wielu facetow to lepsze niz blona dziewicza
rudzielec76 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-26, 15:09   #59
Albertyna
Zakorzenienie

Smile Dot.: dziewice czy doświadczone?

Najważniejsza jest miłośc, a to czy dziewczyna jest dziewica, czy nie, to chyba ma mniejsze znaczenie.
Oczywiscie fajnie jest na pewno panom myslec, ze byli pierwszymi, ale z drugiej strony to równiez wielka odpowiedzialnośc zeby ten pierwszy raz był piekny i niezapomniany.... Nota bene, ten pierwszy zazwyczaj wcale nie jest taki super, bo boli, bo krew, bo zdenerwoanie, bo 1000 innych rzeczy Ja po swoim pierwszym razie nie kochałam sie przez tydzien, bo czułam sie jakbym miała tam ranke. Potem juz było SUUUUUPER!!!!

Z drugiej strony, wiecie panie, ze panowie, tez maja swoja "cnotę"? Kochałam sie kiedys z prawiczkiem i powiem, ze było to cudowne uczucie, ze jestem jego pierwsza kobieta, ze wprowadzam, go w ten cudowny świat

Zatem dziewczyny nie bójcie sie nic! Swoim partnerom powiedzcie, ze jesteście dziewica- niech nie maja niespodzanki i pamietajcie- PIERWSZY RAZ JEST JEDYNY I NIECH BEDZIE CUDOWNY I NIEZAPOMNIANY, WSPOMINANY Z ROZCZULENIEM!
Stary 2006-04-26, 17:26   #60
aprzybyla
Wtajemniczenie

GG do aprzybyla

oni chcą dziewicy z ogromnym doświadczeniem... teoretycznym?!
niedogodzisz
aprzybyla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości