koniec z pigulkami.opinia i prosba mojego chlopaka, ja przyznaje racje. - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-12-28, 21:28   #31
primavera
Zakorzenienie

Dot.: koniec z pigulkami.opinia i prosba mojego chlopaka, ja przyznaje racje.

i jak - po wyglądzie mamy go niby ocenić, czy jest dobrym partnerem i materiałem na ojca?
primavera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-28, 21:34   #32
marti86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez primavera
i jak - po wyglądzie mamy go niby ocenić, czy jest dobrym partnerem i materiałem na ojca?
nie kochaniutka!!macie ocenic to ze nie jest starym gburem czy jakos tak...
a tego ze jest wspanialym pratnerem oraz ze bedzie wspanialym ojcem wiem ja najlepiej i nie potrzebne mi do tego zapewnienia innych osob!poniewaz to ja z nim zyje ja z nim przebywam codziennie dziele swe smutki radosci itd!wiec ja wiem co dla mnie najlepsze!!jesli ktos tego nie rozuie ja nie bedeprzekonywac...rozne sa sytuacje w zyciu i nie mozna oceniac subiektywnie gdyz kazdy jest inny i nie wszyscy zyja w takich samych realiach ktore maja wielki zwiazek oraz wplyw na nasze zycie!!

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-28, 21:36   #33
marti86
Zakorzenienie

i jesczez jedno!!ja nie mam 15 lat zeby kierowac sie w zyciu wizualnymi czynnikami!!dla mnie waznejsze jest wnetrze czlowieka niz jego wyglad!!

Stary 2005-12-28, 21:45   #34
primavera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marti86
i jesczez jedno!!ja nie mam 15 lat zeby kierowac sie w zyciu wizualnymi czynnikami!!dla mnie waznejsze jest wnetrze czlowieka niz jego wyglad!!
No tak, ale pokazałaś nam swojego chłopaka wizualnie, niejako w celu zobrazowania, jakim to jest dobrym partnerem i przyszłym ojcem. A je sli nie to jednak było twoim celem, to po co to zdjęcie tutaj.
Albo ja zbyt długo pracowałam dzisiaj, bo już kompletnie straciłam rozeznanie, o co chodzi...
primavera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-28, 21:45   #35
agnia234
BAN stały

mowie o sobie
ja nie wiem czy tak dokonca jest to milosc, jednak sama nie chce byc.ciezko mi jest zerwac.nie chce miec dziecka teraz.dzisiaj przedstawilam inne metody oprucz gumek i pigulek. wydrukowalam materialy dla niego i przedstawilam mu je. i sie biedaczek pogubil, ze powiedzial zebym sie sama tym zajmowala, co nie znaczy ze chce miec dziecko, tylko sie nie zna. ja powiedzialam ze narazie mozemy stosowac gumki i globulki, przedstawilam rowniez wady i zalety. zgodzil sie na to.nawet chcial zamowic na allegro durexy bo sa taniej, ale nie zdazymy ich juz zakupic na sylwka. jutro bedziemy sie pytac w aptekach o ceny globulek jeszcze.narazie zapytalam sie dzis w dwoch ale w okolicy ich jest do ch... chcemy korzystna apteke wybrac. jedna pani farmaceutka przedstawila mi te globulki oval pentex czy pantenex? (nie moge tej nazwy zapamietac) powiedziala ze sa za 26.poprosilam o tansze jednak powiedziala ze tylko te sa dostepne na rynku.w drugiej aptece nie bylo globulek ale pani podala mi ceny od 15(roznych firm)
chce kupic tanie tzn zeby w innych aptekach za to samo nie przeplacic.
moj tata mowi ze te prywatne apteki zdzieraja troszke wiecej kasy a warto kupowac w tych "starszych"
agnia234 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-28, 21:45   #36
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

Cytat:
Napisane przez marti86
i to Ci się chwali oczywiście.
jednak Twoje podejście do sexu i macierzyństwa jest conajmniej dziwne. nie rozumiem tego ani trochę. ja za miesiąc skończę 22 lata, a ciąża i macierzyństwo byłoby dla mnie teraz tragedią. choć dzieci kocham i nie ukrywam, że chciałabym mieć własne.
et-ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-28, 21:49   #37
marti86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Guni
co to za "facet"? jakis bebok straszny. Po naszym pieknym swiecie chodzi baaaaaardzo duzo wspanialych i normalnych facetow - pomysl o tym bo to nie jest normalna sytuacja
wlasnie o ten post mi chodzi dlatego te zdjecie!!juz rozumiesz?/czy dalej to jest takie skompliwowane!!

co do ponizszej wypowiedzi!to musze powiedziec zerozumie wasze niedowierzanie gdyz jestem jedna z niewielu osob o takich pogladach ale taka juz jestem i nie uwazam zeby to bylo cos zlego!!

Stary 2005-12-28, 21:50   #38
marti86
Zakorzenienie

powyrzszej przepraszam

Stary 2005-12-28, 21:53   #39
paula78
Zakorzenienie

kolejny klon agusi lub kolejna napalona nastolatka majaca problem z kasa i tatusiem.

dziecko drogie jelsi chcesz sie bawic w dorosla osobe to za wszytsko trzeba zaplacic wiec moze wez lopatke i idz do piaskownicy tak bedzie taniej albo sanki.

60 zl za postinor to rzeczywiscie zdzierstwo lepiej miec dziecko ,taniej wychodzi,prawda?tym bardziej ze postinor bierzesz ile razy w zyciu?domyslam sie ze sa oosby traktujace to jako antykoncepcje ale one nadaja sie do sterylizacji.

nie widze zadnego sensu w wklejaniu fotek chlopaka bo i po co?konczy prawo no i coz tego kim jest?nikim pietruszke moze sprzedawac. jak skonczy aplikacje,zda egzamin zacznie pracowac to mozesz sie chwalic
o ile nadal bedziecie razem.

co do pytan o gumki i globulki ,no coz skutecznosc jest dobra przy odpowiednim zachowaniu sie przed i w trakcie.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-28, 22:00   #40
marti86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula78

nie widze zadnego sensu w wklejaniu fotek chlopaka bo i po co?konczy prawo no i coz tego kim jest?nikim pietruszke moze sprzedawac. jak skonczy aplikacje,zda egzamin zacznie pracowac to mozesz sie chwalic
o ile nadal bedziecie razem.
.
po 1 sie nie chwale gdyz dziewczyny napisaly czy pracuje a prace ma juz zapewniona wiec zanim cos stwierdzisz upewnij sie ze masz racje!!to raz a dwa tego ze bedziemy razem jestem pewna jestesmy juz ze soba 5 lat i przszlismy naprawde wiele wiec nie sadze zeby zdarzylo sie cos co mogloby przczynic sie do rozpadu naszego zwiazku!!choc niczego nie mozna byc pewnym ale....
i wiecej zyczliwosci dziewczyno!!

Stary 2005-12-28, 22:01   #41
marti86
Zakorzenienie

i jescze jedno!!aplikacja potrzebna jest do wyrzszych stanowisc!!takich jak adwokat potem prukurator i sedzia!ale aby byc notariuszem czy radca prawnym aplikacja nie jest wymagana!!

Stary 2005-12-28, 22:18   #42
agnia234
BAN stały

ja nie powiedzialam ze postinor to zdzierstwo."za moich czasow" to byly 4 pigulki(moja siostra nawet skorzystala jeszcze-ja dwie i ona dwie) a juz czytam ze sa tylko 2 ale ja tego nie powiedzialam ze postinor to zdzierstwo, ale cena jest wysoka co dla nie ktorych. jednak uwazam ze moj tata ma racje co do aptek. sama bylam swiadkiem duzej roznicy w cenie pomiedzy tymi samymi lekami w roznych miejscach.
sama chlopakowi powiedzialam wlasnie o "cenie" za dziecko, (wtedy gdy powiedzial zebym sie sama zajmowala antykoncepcja).uspokoil sie i juz zaczal sie nia zajmowac .postinor najpierw trzeba zazyc w ostatecznosci.
ja uwazam cene kremow za wysoka tyle samo co sam postinor albo plastry albo niektore pigulki.i to jest niesprawiedliwosc. bede stosowac globulki jednak chce porownac ceny aptek.wlasnie czytalam ze polaczenie kilku metod jest skuteczne- dot kremow czy globulek z prezerwatywa.jak pojawi mi sie miesiaczka i ja wyreguluje to tez moge wyliczyc dni plodne i nie plodne i dodac do swojej antykoncepcji, jednak troche minie.
Stary 2005-12-28, 22:22   #43
olesik
Przyczajenie

A skąd takie wiadomości Marti86? Adwokat, prokurator i sędzia to nie wyższe stanowiska tylko trzy z zawodów prawniczych, a do wykonywania wszystkich, czyli do tych dwóch oraz do radcy prawnego, sędziego,notariusza jak najbardziej potrzebna jest aplikacja. Bez niej ani rusz. Może nich Twój chłopak, studiując prawo, bardziej wczytuje się w przepisy albo niech Cibie nie wprowadza w błąd.
olesik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-28, 22:35   #44
naanahanae
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnia234
nawet chcial zamowic na allegro durexy bo sa taniej, ale nie zdazymy ich juz zakupic na sylwka.
sorki czy ja dobrze rozumiem? to jak? chcecie dobre zabezpieczenie (gratuluje inwestycji w dobrą firme) za niską cene ("gratuluje" wyboru źródła)? moim skromnym zdaniem, lepiej sie zabezpieczycie najtańszymi gumkami, ale kupionymi w aptece niż takimi z allegro. one mogą być przeterminowane albo mieć jakieś uszkodzenia mechaniczne..

ps. wliczyliście w to koszta przesyłki?
naanahanae jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-28, 23:06   #45
agnia234
BAN stały

hurtowo chyba taniej wychodzi. . ale jesli podzielisz normalna cene durexow(5-6 zl) przez ilosc sztuk- 3 to wychodzi ci nie cale 2 zlote. tam jest cena podobna i podana za 1 gukme.jednak moze sie uszkodzic czy bedzie przeterminowana.

on juz luka na allegro moze ze 3 lata i zna sie. juz mi "filozofowal" ze po 6 opakowaniach(normalnych aptekarkich cenach)zwraca sie koszt przesylki jednak i tam musimy sie zadowolic gumkami z apteki. powiem ci ze kolejka jest do nich i to duza(durexy)ja nie korzystam z allegro.raz zamowilam kabel do telefonu ale odbior byl osobisty.
Stary 2005-12-28, 23:14   #46
Marilyn
Wtajemniczenie

lekarza! lekarza!

[i bynajmniej nie ginekologa]
Marilyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-28, 23:16   #47
naanahanae
Zadomowienie

to ile wy tego chcecie zamówić żeby nie tyko zwróciły sie koszta przesyłki ale żeby jeszcze zaoszczędzić? 10 opakowań?
widzisz w tym sens? bo ja nie

jak wam zależy na oszczędnościach to może dureksy zamiast durexów?
naanahanae jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-28, 23:49   #48
gosiunia22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marilyn
lekarza! lekarza!

[i bynajmniej nie ginekologa]

Kabaret
gosiunia22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-29, 00:05   #49
agatka1187
Raczkowanie

agnia234:/
staram sie zrozumieć mojego faceta, który non stop "ma ochotę" nie ważne jest miejsce i czas;p liczy sie sex
ja także biore tab i zauważyłam ogromne zniechęcenie z mojej strony oczywiście, tab jednak dają mi najwiekszą pewność i nie chciałabym zaprzestać ich brania,mimo nawet tego że sex nie smakuje mi jak kiedyś
Ale dośc o sobie pytałaś co zrobić:?moje zdanie jest takie twoj facet jest nic nie warty skoro chodzi mu tylko o wsołżycie,widocznie malo wazna jest dla niego milośc(przepraszam może błędnie oceniam ale twoje słowa mówia same za siebie). Szczerze to nie wiem czy wszystko będzie takie proste jak przestaniesz brać a co do innych środków anty to niczemu proćz tabletek tak nie ufam:/ ale wybór należy do ciebie,ja dopóki stosowaliśmy prezerwatywy maiłam ogromnego stresa,jeśli nie masz z tym problemu, to możesz spróbować.........zależy też ile dla ciebie znaczy ta "miłość"
Jeśli dużo to warto robić wszystko aby ją zachować

aha to że mój chłopak stale ma ochotę nie znaczy,że jest nic nie wart.... nigdy nie robil mi wyrzutów gdy nie chcaiłam-twierdzi że mnie kocha
a nawet jak czasem nie chcę to potrafi zadzialac na mnie elektryzującą
agatka1187 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-29, 08:22   #50
Annake
Raczkowanie

R.W. Emerson

Edytowane przez Annake
Czas edycji: 2005-12-30 o 06:57
Annake jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-29, 10:53   #51
DiDDlina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marti86
uwazam ze moj mezczyzna jest calkiem calkiem
sorki za te butelki:P
To ma być osoba kończąca PRAWO?? HAhahaha...

A co do tematu..dziewczyna dlaczego przestałas dbać o siebie? Ja jestem w związku od ponad 3 lat. Fakt , że nigdy nie stosowałam makijażu..chyba ze specjalne okazje..ale dbam o siebie..ubielbiam dobre ciuchy..staram sie ubierac tak by zawsze wygladac sexownie dla mojego mężczyzny..uwielbiam tez sexowna bielizne. Cos mi się wydaje, że to co ze soba zrobiłas nie wynika z brania tabletek. Ja zazywam je od ponad 2 lat i wszystko jest w porzadku a libido prawie zawsze na najwyższym poziomie. Moze to jest nie Twoja wina tylko jego..nie potrafi Ci dać już przyjemności, albo po prostu sex z nim juz Cie nudzi i zwala to na Ciebie, że stałas sie NIEATRAKCYJNA. Jak bym ja cos takiego usłyszała to bym mu powiedziałą: TO SOBIE ZMIEŃ!! Wróciłby szybciutko i zaczął sie bardziej starac! Zastanów sie czy ta sytuacja to aby na pewno tylko Twoja wina.

Pozdrawiam
DiDDlina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-29, 13:19   #52
butterfly_20
Raczkowanie

Powiem Wam cos dziewczyny.
Moim zdaniem to zalezy od wewnętrznego nastawienia do sprawy,naprawdę. Biorę tabletki od 1,5 roku. Zauważyłam, że jestem bardziej wrażliwa, płaczliwa, szybciej wpadam w złość, a czasem bywa tak, że przed okresem wiem, że lepiej mnie zostawić w spokoju. Spadku libida nie zdążyłam zauważyć, bo mój pierwszy raz odbył się jakieś 2 tygodnie przed zaczęciem tabletek, nie jestem w stanie ocenić, czy wywołał mniejszą 'chęć na seks'. Niemniej jednak to chyba normalne, że czasem po prostu my kobiety wolimy się przytulić niż urządzać jakiś dziki seks, na który tak często liczą nasi faceci. Myślę, że nie powinnyśmy zwalać wszystkich minusów na tabletki, a zacząć od pracy nad sobą. To także kwestia indywidualna, silnie związana z temperamentem poszczególnej kobiety. Chodzi mi oczywiście od samokontroli jeśli chodzi o nagłe wybuchy płazu czy jakieś dołki, a nie, by zmuszać samą siebie do seksu Myślałam, by rzucić tabletki, bo był czas, gdy mój chłopak wczytywał się w te sprawy i zastanawialiśmy się, czy odstawka będzie lepsza dla mnie, że będę bardziej stabilna emocjonalnie, nie miała huśtawek nastroju. Pytałam o radę mojej ginekolog, powiedziała tylko "walczyć z tym". I moim zdaniem ma racje. Wolę pracować nad sobą, swoimi zmiennymi humorami, czasem płaczliwością, zmienić tok myślenia i nie obwiniać za wszystko hormonów, niż rzucić tabletki i drżeć, że prezerwatywa pęknie. Coś za coś. Ostatnio kilka moich koleżanek ma dzieci lub się ich spodziewa, właśnie dlatego, że rzuciły tabletki i zaczęły stosować gumki albo metodę dni płodnych i niepłodnych. Ja wiem, że dziecko w wieku 20 lat jest utratą młodości, wolności i spontaniczności. A biorąc tabletki też można być spontanicznym jeśli chodzi o sprawy łóżkowe. Wolę męczyć się ze skutkami ubocznymi pigułek typu właśnie spadek libido czy większa wrażliwość, parę kilo więcej, niż za każdym razem zastanawiać się, czy tym razem będę miała okres, a jeśli nie to za co utrzymam swojego dzidziusia. Trzeba raczej spojrzeć na siebie z dystansem i pomyśleć, jak mogę się zmienić i hamować w sobie niż obrzucać winą tabletki a potem tego żałować.
Ps. Mój chłopak czasem jest trochę rozczarowany, że nie mam ochoty na seks, ale troche pomarudzi i mu przejdzie, bo doskonale wie, że jak następnym razem będę miała ochotę to mu wynagrodzę te 'smutki'. Nic na siłę, a jeśli para się kocha i rozumie tą drugą osobę, na pewno nie ma takiego problemu jak zmuszanie do seksu, czy obawa, że pójdzie do innej, która mu da, bo to świadczy, że facet do skończony dupek.
butterfly_20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-29, 15:35   #53
agnia234
BAN stały

juz 3 dzien bez pigulek i wspolzylam bez rzadnego marudzenia.
zakupilismy patentex oval dopiero w 7 aptece bo wszedzie mieli opakowania 12 szt. a ja chcialam 6. no i przyokazji kupilam gumki plemnikobojcze.
wrocilam z moim chlopakiem do jego domu i zamknelismy sie w pokoju.rozebralismy sie i spytal co dalej.ja mowie ze polezymy tylko przytuleni.
mial ochote na to zeby mi wlozyc penisa do odbytu.jednak balam sie bolu.zdecydowalam sie narazie na palce - 1 palec, pozniej dolozyl drugi, a potem 3.potem zdecydowalam sie na penisa.czulam ucisk ale poprosilam o delikatnosc.wkoncu mowie STOP, i zsciagnelam gumke(ktora wczesniej zalozylismy - zapachowa) i zalozylam plemnikobojcza i sie kochalam z nim.nie przeszkadzalo mi ze wychodzil 3 razy, nie mialam bolu nog od ich trzymania(pozycja klasyczna bo przy takiej tylko dostaje) i... dostalam.
moj chlopak tylko nie dostal, pewnie bal sie-psychiczne nastawienie
Stary 2005-12-29, 17:12   #54
Mili120
Przyczajenie

to zaczyna się robić ciekawe..
Mili120 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-29, 17:45   #55
joker
Raczkowanie

GG do joker

Cytat:
Napisane przez Mili120
to zaczyna się robić ciekawe..
zgadzam sie
ale nie wiem czy nie za dokladne sa te opisy
joker jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-29, 17:47   #56
monyczkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnia234
i... dostalam.
ja też dostałam, nagłego ataku smiechu
Stary 2005-12-29, 17:54   #57
eldrin83
Raczkowanie

poswiecilam swoj czas na czytanie bo tego tu jest troche...i moje zdanie jest takie(nie zeby kogos obrazic ani cos zarzucic ) ale sadze ze :
5 lat zwiazku to jest juz kawal czasu ale nie znowu wielki kawal....ale w wieku od 15-20 lat to chyba za mlody wiek mimo tych 5 lat zwiazku zeby juz w razie wpadki-czego nie zycze, nie przejmowac sie, jego studia....Ty sie pewnie uczysz , rodzice was wiecznie zywic nie beda, nie masz pwnosci ze zaraz po studiach dostanie prace.wierz mi wiem co oznacza szukac pracy....i nawet znalezienie jej nie gwarantuje ze sobie proadzicie w zyciu.Moj przyklad....mam 23 lata moj partner 24 jestesmy razem 2 lata , na dziej dzisiejszy wiemy ze chcemy byc razem i zwiazac sie ze soba i miec dziecko...ale kiedys najpierw chcemy zbudowac grunt....ja pracuje juz ponad rok...on przed pojsciem do wojska dorabial po szkole...po wyjsciu z w ojska caly czas pracuje..w miedzy czasie byl za granica...na wiosne znowu jedzie....i wbrew pozora nie stac nas na to zeby miec swoj kat, zeby wkroczyc w samodzielne zycie, zeby miec dziecko....dziecko to koszmarny wydatek, dziecko wymaga przygotowania psychicznego...ktorego sadze 20 latka nie ma, owszem dzieci sa slodkie icudne ale dziecko sie ma 24 godz. na dobe i dziecko kosztuje a wy z nauki kasy nie zdobedziecie...ja z reka na sercu...mimo iz kocham bardzo swojego chlopaka i wiem ze bede z nim do konca zycia...na dzien dizsiejszy bronie sie od dziecka jak moge

a co do drugiej dziewczyny...chlopak powiedzial Ci zebys ty si zajela antykoncepcja....to powinna byc wasza wspolna rozmowa...nie zna sie....to niech sie pozna - obydwoje powinniscie podjac decyzje co jest najlepsze dla was...moj tez sie nie znal ale przedstawilam mu co i jak dziala i bydwoje wybieralismy......nie bylo tak ze jamu podsunelam propozycje i on sie zgodzil albo nie sam proponowal tez
eldrin83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-29, 18:08   #58
sweeney
Zakorzenienie

GG do sweeney

Cytat:
Napisane przez agnia234
zakupilismy patentex oval dopiero w 7 aptece bo wszedzie mieli opakowania 12 szt. a ja chcialam 6. no i przyokazji kupilam gumki plemnikobojcze.
wrocilam z moim chlopakiem do jego domu i zamknelismy sie w pokoju.rozebralismy sie i spytal co dalej.ja mowie ze polezymy tylko przytuleni.
mial ochote na to zeby mi wlozyc penisa do odbytu.jednak balam sie bolu.zdecydowalam sie narazie na palce - 1 palec, pozniej dolozyl drugi, a potem 3.potem zdecydowalam sie na penisa.czulam ucisk ale poprosilam o delikatnosc.wkoncu mowie STOP, i zsciagnelam gumke(ktora wczesniej zalozylismy - zapachowa) i zalozylam plemnikobojcza i sie kochalam z nim.nie przeszkadzalo mi ze wychodzil 3 razy, nie mialam bolu nog od ich trzymania(pozycja klasyczna bo przy takiej tylko dostaje) i... dostalam.
sweeney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-29, 18:17   #59
bb-m
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monyczkaaa
ja też dostałam, nagłego ataku smiechu
ja też

bb-m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-29, 18:22   #60
dore
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agnia234

hmmm...za bardzo szczegolowe to troche. tak na moj gust. <confused>
dore jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości