tele2 :( - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-12-27, 23:32   #31
froggie
Zakorzenienie

Dot.: tele2 :(

Cytat:
Napisane przez Marilyn
Dzwoniłas w tych samych godzinach? Bo jesli z TPSA wykonywałas połączenia po 18 a w tele2 np o 9 rano to oczywiste, ze jest różnica...
Poza tym...myslisz, że ktos tam siedzi i specjalnie Ci dolicza rozmowy?
Wystarczy zadzwonic do tele2 i zapytac konsultantkę/konsultanta o godzinę rozmowy, czas, na jaki numer...Jesli nic Ci ten numer nie powie, mozesz złozyc reklamację. Kiedys bym uwierzyła, że rózne rzeczy sie dzieja, dzis rozpatrywałam juz tyle reklamcji od klientów, którzy nigdzie nie dzownili, że niestety...
Powiem tak 'a teraz to mi to lotto'
Nie jestem już w tele2, a z tepsą to tylko net mnie łączy
Stary 2005-12-27, 23:33   #32
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marilyn
Kazda firma telekomunikacyjna ma wykaz wszytskich połączeń wykonywanych z danego numeru. Jesli masz watpliwości co do rachunku, wystarczy złozyć reklmacje pisemną. Zwykle się okazuje, że rozmowa jednak była
Może ktoś w domu korzysta z kart do rozmów międzynarodowych? Wtedy przychodzą na rachunek rozmowy międzymiastowe...
rozmowy na pewno nie bylo, bo nawet nie mamy do kogo dzwonic do innego miasta - wszyscy w krakowie albo za granica. a za granice jezeli juz dzwonimy (bo w uzyciu raczej skype czy gg) to tylko z komorki, wiec zadnych kart nie ma (nawet nie wiem jak to dziala). z reszta nie bede chodzic po sadach, bo nikt na to czasu nie ma - olalismy ich, niedlugo olejemy TP i zostaniemy przy telefonii komorkowej (chyba najmniej oszukuja i naciagaja)
lain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-27, 23:38   #33
Marilyn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lain
rozmowy na pewno nie bylo, bo nawet nie mamy do kogo dzwonic do innego miasta - wszyscy w krakowie albo za granica. a za granice jezeli juz dzwonimy (bo w uzyciu raczej skype czy gg) to tylko z komorki, wiec zadnych kart nie ma (nawet nie wiem jak to dziala). z reszta nie bede chodzic po sadach, bo nikt na to czasu nie ma - olalismy ich, niedlugo olejemy TP i zostaniemy przy telefonii komorkowej (chyba najmniej oszukuja i naciagaja)
No własnie...
Jak jest jakiś problem, niejasnosc to warto wyjasnic. Nie bronie operatorów, bo TPSA to bagno, ale nie uwierzę w to, ze rozmowy biorą się z kosmosu.
Pozdrawiam
Marilyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-27, 23:39   #34
Asiula1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Pomadka
To nie była złośliwość, ale co tam...
A Ty wiesz?
Ja chciała, żebyś mi wyjaśniła, bo ja nie wiem i przyznaję się do tego.

Żartujesz, prawda?

Nie widziałam Twojej odpowiedzi.

Wiec tele2 nie ma swoich linii telefonicznych i korzysta z łączy Tpsa i dlatego własnie trzeba płacić abonament dla Tpsa a za rozmowy płaci się juz tylko Tele2 .

Śmieszą mnie argumenty, że ktoś dostał rachunek na ileś tam...a nie wie z czego sie ta kwota uzbierała i czuje sie oszukany.... jak sie czuej oszukany to po pierwsze może zamówić billing , po drugie może sprawdzic czy ktoś mu sie nie podłaczył do jego linii ( i nawet jesli sie podłączył to to chyba nie jest wina zadnego z operatorów? prawda?) a po trzecie jeśli ma dowody w ręku ,że został oszukany niech założy sprawę, jak ją wygra to jeszcze za sprawę zostanie obciązony winny..... więc ? argumenty typu" "czuje sie oszukany bo dostałem za duzy rachunek " do mnie nie trafiają .... i tyle.

Pozdrawiam
Asiula1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-27, 23:43   #35
Asiula1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Masażysta_damskich_stópek
Taaak...za to Ty wiesz najlepiej!
Nie wiem dlaczego przychodził mi rachunek z TPSA na 80zł i oddzielny z Tele2 na 50zł, kiedy wcześniej, będąc tylko w TPSA nie przekraczał 110-120zł. Może wytłumaczysz, skąd to się wzięło, skoro czasu rozmów nie zwiększałem?
wiesz to juz Ty masz problem, bo ja gdybym miała taka sytuację zrobiłabym wszystko aby ją wyjasnić u operatora, dzwoniłeś , pytałeś? wystarczy zadzwonić na błękitną linię i sie zapytać czemu przychodzi Ci rachunek z Tpsa na 80 zł skoro jesteś w Tele2 i powinieneś płacić tylko podstawowy abonament....

Nie rozumiem po co sie żołądkować skoro wszystko da się logicznie wyjaśnić, wierz mi ,że nikt nie ma powodu aby tam siedzieć i Cię oszukiwać ....

Pozdrawiam
Stary 2005-12-27, 23:48   #36
Juda
Zakorzenienie

GG do Juda

Cytat:
Napisane przez Masażysta_damskich_stópek
Taaak...za to Ty wiesz najlepiej!
Nie wiem dlaczego przychodził mi rachunek z TPSA na 80zł i oddzielny z Tele2 na 50zł, kiedy wcześniej, będąc tylko w TPSA nie przekraczał 110-120zł. Może wytłumaczysz, skąd to się wzięło, skoro czasu rozmów nie zwiększałem?
Czaaaary maaary hokus pokus
a jeśli jest z kimś, to znaczy, że cwana.
A gdy dostaje furii to jej się tylko tak zdaje...

Juda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-28, 00:00   #37
Pomadka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiula1
Nie widziałam Twojej odpowiedzi.

Wiec tele2 nie ma swoich linii telefonicznych i korzysta z łączy Tpsa i dlatego własnie trzeba płacić abonament dla Tpsa a za rozmowy płaci się juz tylko Tele2 .
Tyle to ja wiem, że tele2 jest zależne od Tpsa.
Cytat:
Co to znaczy, że trzeba płacić rachunki i dla TPSA, i dla Tele2. ????Płaci się abonament dla TPSa + przychodzi rachunek za wydzwonione rozmowy z tele2 ! i tyle!
Bo to, że płacę abonamet+należnośc tele2 to wiem, norma.
Cytat:
Jeśli nie wiesz czym rózni się zapłata za abonament w Tpsa od rachunku dla tele2 to w zasadzie o czym my mówimy?
Tylko nie wiem, czy należność za abonament do TPsa mam uważać za rachunek czy nie?

Cytat:
Śmieszą mnie argumenty, że ktoś dostał rachunek na ileś tam...a nie wie z czego sie ta kwota uzbierała i czuje sie oszukany.... jak sie czuej oszukany to po pierwsze może zamówić billing , po drugie może sprawdzic czy ktoś mu sie nie podłaczył do jego linii ( i nawet jesli sie podłączył to to chyba nie jest wina zadnego z operatorów? prawda?) a po trzecie jeśli ma dowody w ręku ,że został oszukany niech założy sprawę, jak ją wygra to jeszcze za sprawę zostanie obciązony winny..... więc ? argumenty typu" "czuje sie oszukany bo dostałem za duzy rachunek " do mnie nie trafiają .... i tyle.Pozdrawiam
Nie napisałam, że czuję się oszukana, dostali 30,o zł i niech i ziemia lekka będzie...
Szkoda, tylko, że nie byli tacy mili na końcu, jak na początku.
Stary 2005-12-28, 00:00   #38
Asiula1
Raczkowanie

Własnie to chyba czary te rachunki co miesięczne)))

I jeszcze tylko małe wyjaśnienie z mojej strony, może powinnam to napisać na samym początku.
Wiec nie jestem żadnym pracownikiem tele2 ani tym bardziej Tpsa, nie mam nic wspólnego z żadnym operatorem, uważam, że w Polsce panują straszne ceny za usługi telefoniczne ...i własnie pare miesięcy temu kiedy to znowu dostalismy wysoki rachunek usiedliśmy z męzem przed kompem, poswięcilismy na to naprawdę kilka godzin , zapoznalismy się dokładnie z ofertami, cennikami, promocjami, wyjaśnilismy na infoliniach wszelkie znaki zapytania, następnie mój mąż( matematyk zresztą) na podstawie zestawień ( mieliśmy bilingi z ostatnich dwóch miesięcy) zrobił wykres kiedy najczęsciej gadamy i która oferta, jakie naliczanie jest najkorzystniejsze dla naszego domu i zdecydowalismy sie właśnie na taką a nie inną ofertę!
Teraz rachunki przychodzą niższe.

Dlatego własnie pozwoliłam sobie na wypowiedzi w tym wątku. Myslę, że aby dyskutować, oskarżać, debatować trzeba naprawdę włożyć troszkę trudu w to aby poznać temat, i to tyle. A argumenty (bez sprawdzenia dokładniego sprawy) typu:" oszukali mnie dostałem za duzy rachunek" nie przemawiają do mnie i traktuje je jak argumenty Samoobrony )

Pozdrawiam
Stary 2005-12-28, 15:10   #39
asianiunia
Raczkowanie

Dziewczyny, bardzo dziekuję za taki odzew. Ja chce się wycofać juz bezapelacyjnie z tego tele2, od wczoraj zaczerpnęlam w internecie dużo informacji na temat tej firmy i włos się na głowie jeży a w kieszeni nóż otwiera, co oni wyprawiaja z ludzmi i tego sie boje. Wielu ludziom przysyłaja różne rachunki z różnymi kwotami, nawet jak ktoś się wycofał to przez kilka miesięcy przychodzą jeszcze rachunki i grożą firmą windykacyjną. Och gdybyśmy wiedzieli wczesniej to moze moj ojciec nie nabral by sie az tak a ja tez bym cos zrobiła.
W każdym razie kycia 1 zadzwoniłam dzis do tele2 , przez 10 minut pieknie posłuchałam muzyki i panią która przepraszala ze linie sa zajęte, byłam cierpliwa i sie jednak dodzwoniłam, pani wyjasniła mi że jeśli została podpisana umowa na 12 miesięcy z darmowymi sobotami na lokalne to nie moge juz się wycofac bez konsekwencji, moge jedynie ale zaplacic kare pieniążną ktora jest ustalona w regulaminie tele2, następnie zadzwoniłam do Tepsy a tam pani kazała mi nie wykręcac prefiksu tele2 tylko tepsy, ze przyśle mi pismo ze chce preselekcje tepsy i i mam napisac pismo do tele 2 w ktorym : rezygnuje z udzialu w tele , napisac ze zostal ojciec wprowadzony w bląd podając sie za innego pracownika, przez co został oszukany, że nie wyrazam zgody na preselekcje tele2 i zagrozic wzsystkimi mozliwymi ustawami a na koncu sądem.
Boje sie tej walki , bede pisac wam jak się sprawa bedzie toczyc dalej, mam nadzieje ze nie wyląduje w sądzie
asianiunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-29, 16:15   #40
bercia-23
Raczkowanie

GG do bercia-23

ja kedys miałam niezłą przygodę z tele 2 usłyszałam w radiu ogłoszenie, że poszukują przedstawicieli handlowych( oczywiście nikt nie wspomniał że to tele 2 )...poszłam, bardzo miła pani przedstawiłą mi sytuację, że poszukuja pracowników, że praca łatwa, lekka...miła i przyjemna a przy tym początkujący pracownicy mogą zarobić od 1000 zł do nawet 1500zł!! No po prostu byłm zachwycona, ale jedno mnie martwiło, gdy pytałam o szczegóły, pani twierdziła że wszystkiego dowiem się w pierwszy dzień pracy!! Poszłam, zaryzykowałam ( w końcu taka kasa na drodze nie leży )... okazało się że wpakowali nas do samochodu, wywieźli na jakąś wioskę i uroczo oznajmili , że należy chodzić po domach i namawiać ludzi na tele 2...załamka...szok!! cóż jak juz tam byłam to stwierdziłam , że zobacze jakie mają sposoby.no więc..wyszukują domy w których mieszkają starzy ludzie i twierdząc że są z telekomunikacji wręcz nakazują podpisanie umowy w związku z wejście do unii że są nowe zasady i każdy musi bo jak nie to będzie płacił...i co...babcie się łapały i to strasznie,ale do czasu hiihih jak młodzi wrócili z pracy i zobaczyli co babuleńka podpisała to normalnie nastąpił bunt i trzeba było się ewkułować z wioski, gonili nas z widłami , grabiami i resztą sprzętu!!niesamowita przygoda, a najgorsze jest to że gdy wróciłam do domu to babacia oznajmiła mi że są nowe przepisy , i byli tu tacy państwo i musiała podpisać umowę........z TELE 2 !!!!
Stary 2005-12-29, 17:26   #41
geonia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bercia-23
ja kedys miałam niezłą przygodę z tele 2 usłyszałam w radiu ogłoszenie, że poszukują przedstawicieli handlowych( oczywiście nikt nie wspomniał że to tele 2 )...poszłam, bardzo miła pani przedstawiłą mi sytuację, że poszukuja pracowników, że praca łatwa, lekka...miła i przyjemna a przy tym początkujący pracownicy mogą zarobić od 1000 zł do nawet 1500zł!! No po prostu byłm zachwycona, ale jedno mnie martwiło, gdy pytałam o szczegóły, pani twierdziła że wszystkiego dowiem się w pierwszy dzień pracy!! Poszłam, zaryzykowałam ( w końcu taka kasa na drodze nie leży )... okazało się że wpakowali nas do samochodu, wywieźli na jakąś wioskę i uroczo oznajmili , że należy chodzić po domach i namawiać ludzi na tele 2...załamka...szok!! cóż jak juz tam byłam to stwierdziłam , że zobacze jakie mają sposoby.no więc..wyszukują domy w których mieszkają starzy ludzie i twierdząc że są z telekomunikacji wręcz nakazują podpisanie umowy w związku z wejście do unii że są nowe zasady i każdy musi bo jak nie to będzie płacił...i co...babcie się łapały i to strasznie,ale do czasu hiihih jak młodzi wrócili z pracy i zobaczyli co babuleńka podpisała to normalnie nastąpił bunt i trzeba było się ewkułować z wioski, gonili nas z widłami , grabiami i resztą sprzętu!!niesamowita przygoda, a najgorsze jest to że gdy wróciłam do domu to babacia oznajmiła mi że są nowe przepisy , i byli tu tacy państwo i musiała podpisać umowę........z TELE 2 !!!!
......wybacz, ale riposta Ci się udała.

Ja do Tele 2 też jestem negatywnie nastawiona i nawet jesli miałabym zaoszczędzić 300 zl miesiecznie, to nigdy nie skorzystam z ich usług.
Na poczatku ich akcji, kiedy "łapali " klientow , zapukał do mych drzwi dość niechlujny chłoptaś , powiedział, że jest pracownikiem Tp i w progu poprosil o pokazanie ostatniego rachunku.
Na moje pyt. w jakim celu ? dość niezdarnie tlumaczyl , jakał się, że chce cos wyliczyc, wreczcie wydukal,że chodzi o umowe z Tele 2.
Powiedziałam, że dziękuję ale nie jestem zainteresowana, na to on......po prostu wydarł się na mnie: " JAK TO NIE CHCE PANI MIEC TANIEJ??
Odpowiedziałam, ze nie , bo jestem zadowolona z dotychczasowego planu taryfowego.
Widząc, ze juz nic nie zdziała , dodal jeszcze - " Idiotka"

Wiec miłe wizażanki, jesli firma zatrudnia takich pracowników, którzy kłamia i ublizaja, to ja nie chce miec z nimi nic wspólnego.

Tele 2 mowię NIE - raz na zawsze
geonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-29, 19:13   #42
Asiula1
Raczkowanie

Przykre sytuacje.
Proponuję, napisać/ zgłosić taką sprawę do tele2.
Pozdrawiam
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości