|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: tele2 :(
Cytat:
![]() Nie jestem już w tele2, a z tepsą to tylko net mnie łączy
|
|
|
#32 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak jest jakiś problem, niejasnosc to warto wyjasnic. Nie bronie operatorów, bo TPSA to bagno, ale nie uwierzę w to, ze rozmowy biorą się z kosmosu. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie widziałam Twojej odpowiedzi. Wiec tele2 nie ma swoich linii telefonicznych i korzysta z łączy Tpsa i dlatego własnie trzeba płacić abonament dla Tpsa a za rozmowy płaci się juz tylko Tele2 . Śmieszą mnie argumenty, że ktoś dostał rachunek na ileś tam...a nie wie z czego sie ta kwota uzbierała i czuje sie oszukany.... jak sie czuej oszukany to po pierwsze może zamówić billing , po drugie może sprawdzic czy ktoś mu sie nie podłaczył do jego linii ( i nawet jesli sie podłączył to to chyba nie jest wina zadnego z operatorów? prawda?) a po trzecie jeśli ma dowody w ręku ,że został oszukany niech założy sprawę, jak ją wygra to jeszcze za sprawę zostanie obciązony winny..... więc ? argumenty typu" "czuje sie oszukany bo dostałem za duzy rachunek " do mnie nie trafiają .... i tyle. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie rozumiem po co sie żołądkować skoro wszystko da się logicznie wyjaśnić, wierz mi ,że nikt nie ma powodu aby tam siedzieć i Cię oszukiwać .... Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#36 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak kocha, to jest naiwna, a jak nie kocha, to jest zimna. Jeśli jest sama, to znaczy, że nikt jej nie chciał, a jeśli jest z kimś, to znaczy, że cwana. A gdy dostaje furii to jej się tylko tak zdaje... |
|
|
|
|
|
#37 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Szkoda, tylko, że nie byli tacy mili na końcu, jak na początku.
|
|
|
|
#38 |
|
Raczkowanie
|
Własnie to chyba czary te rachunki co miesięczne
)))I jeszcze tylko małe wyjaśnienie z mojej strony, może powinnam to napisać na samym początku. Wiec nie jestem żadnym pracownikiem tele2 ani tym bardziej Tpsa, nie mam nic wspólnego z żadnym operatorem, uważam, że w Polsce panują straszne ceny za usługi telefoniczne ...i własnie pare miesięcy temu kiedy to znowu dostalismy wysoki rachunek usiedliśmy z męzem przed kompem, poswięcilismy na to naprawdę kilka godzin , zapoznalismy się dokładnie z ofertami, cennikami, promocjami, wyjaśnilismy na infoliniach wszelkie znaki zapytania, następnie mój mąż( matematyk zresztą ) na podstawie zestawień ( mieliśmy bilingi z ostatnich dwóch miesięcy) zrobił wykres kiedy najczęsciej gadamy i która oferta, jakie naliczanie jest najkorzystniejsze dla naszego domu i zdecydowalismy sie właśnie na taką a nie inną ofertę! Teraz rachunki przychodzą niższe. Dlatego własnie pozwoliłam sobie na wypowiedzi w tym wątku. Myslę, że aby dyskutować, oskarżać, debatować trzeba naprawdę włożyć troszkę trudu w to aby poznać temat, i to tyle. A argumenty (bez sprawdzenia dokładniego sprawy) typu:" oszukali mnie dostałem za duzy rachunek" nie przemawiają do mnie i traktuje je jak argumenty Samoobrony )Pozdrawiam |
|
|
|
|
#39 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, bardzo dziekuję za taki odzew. Ja chce się wycofać juz bezapelacyjnie z tego tele2, od wczoraj zaczerpnęlam w internecie dużo informacji na temat tej firmy i włos się na głowie jeży a w kieszeni nóż otwiera, co oni wyprawiaja z ludzmi i tego sie boje. Wielu ludziom przysyłaja różne rachunki z różnymi kwotami, nawet jak ktoś się wycofał to przez kilka miesięcy przychodzą jeszcze rachunki i grożą firmą windykacyjną. Och gdybyśmy wiedzieli wczesniej to moze moj ojciec nie nabral by sie az tak a ja tez bym cos zrobiła.
W każdym razie kycia 1 zadzwoniłam dzis do tele2 , przez 10 minut pieknie posłuchałam muzyki i panią która przepraszala ze linie sa zajęte, byłam cierpliwa i sie jednak dodzwoniłam, pani wyjasniła mi że jeśli została podpisana umowa na 12 miesięcy z darmowymi sobotami na lokalne to nie moge juz się wycofac bez konsekwencji, moge jedynie ale zaplacic kare pieniążną ktora jest ustalona w regulaminie tele2, następnie zadzwoniłam do Tepsy a tam pani kazała mi nie wykręcac prefiksu tele2 tylko tepsy, ze przyśle mi pismo ze chce preselekcje tepsy i i mam napisac pismo do tele 2 w ktorym : rezygnuje z udzialu w tele , napisac ze zostal ojciec wprowadzony w bląd podając sie za innego pracownika, przez co został oszukany, że nie wyrazam zgody na preselekcje tele2 i zagrozic wzsystkimi mozliwymi ustawami a na koncu sądem. Boje sie tej walki |
|
|
|
|
#40 |
|
Raczkowanie
|
ja kedys miałam niezłą przygodę z tele 2
usłyszałam w radiu ogłoszenie, że poszukują przedstawicieli handlowych( oczywiście nikt nie wspomniał że to tele 2 )...poszłam, bardzo miła pani przedstawiłą mi sytuację, że poszukuja pracowników, że praca łatwa, lekka...miła i przyjemna a przy tym początkujący pracownicy mogą zarobić od 1000 zł do nawet 1500zł!! No po prostu byłm zachwycona, ale jedno mnie martwiło, gdy pytałam o szczegóły, pani twierdziła że wszystkiego dowiem się w pierwszy dzień pracy!! Poszłam, zaryzykowałam ( w końcu taka kasa na drodze nie leży )... okazało się że wpakowali nas do samochodu, wywieźli na jakąś wioskę i uroczo oznajmili , że należy chodzić po domach i namawiać ludzi na tele 2...załamka...szok!! cóż jak juz tam byłam to stwierdziłam , że zobacze jakie mają sposoby.no więc..wyszukują domy w których mieszkają starzy ludzie i twierdząc że są z telekomunikacji wręcz nakazują podpisanie umowy w związku z wejście do unii że są nowe zasady i każdy musi bo jak nie to będzie płacił...i co...babcie się łapały i to strasznie,ale do czasu hiihih jak młodzi wrócili z pracy i zobaczyli co babuleńka podpisała to normalnie nastąpił bunt i trzeba było się ewkułować z wioski, gonili nas z widłami , grabiami i resztą sprzętu!!niesamowita przygoda, a najgorsze jest to że gdy wróciłam do domu to babacia oznajmiła mi że są nowe przepisy , i byli tu tacy państwo i musiała podpisać umowę........z TELE 2 !!!!
|
|
|
#41 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
......wybacz, ale riposta Ci się udała.Ja do Tele 2 też jestem negatywnie nastawiona i nawet jesli miałabym zaoszczędzić 300 zl miesiecznie, to nigdy nie skorzystam z ich usług. Na poczatku ich akcji, kiedy "łapali " klientow , zapukał do mych drzwi dość niechlujny chłoptaś , powiedział, że jest pracownikiem Tp i w progu poprosil o pokazanie ostatniego rachunku. Na moje pyt. w jakim celu ? dość niezdarnie tlumaczyl , jakał się, że chce cos wyliczyc, wreczcie wydukal,że chodzi o umowe z Tele 2. Powiedziałam, że dziękuję ale nie jestem zainteresowana, na to on......po prostu wydarł się na mnie: " JAK TO NIE CHCE PANI MIEC TANIEJ?? Odpowiedziałam, ze nie , bo jestem zadowolona z dotychczasowego planu taryfowego. Widząc, ze juz nic nie zdziała , dodal jeszcze - " Idiotka" Wiec miłe wizażanki, jesli firma zatrudnia takich pracowników, którzy kłamia i ublizaja, to ja nie chce miec z nimi nic wspólnego. Tele 2 mowię NIE - raz na zawsze
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
Raczkowanie
|
Przykre sytuacje.
Proponuję, napisać/ zgłosić taką sprawę do tele2. Pozdrawiam |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:59.

flejksy

......wybacz, ale riposta Ci się udała.