![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Perfumy trudno dostepne w Polsce.
do AgusiaDawida-jaipur saphir jest dostępny w Marionnaud przynajmniej widziałam go w Bielsku
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#33 |
Przyczajenie
|
CARON zawita ponownie do Polski na przełomie Marca/Kwietnia
![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
![]()
Alchimie....3 lata szukalam tego...wszedzie w sephorach douglasach marionnaudach az w koncu znalazlam w perfumerii paryskiej w lomzy moje najwspanialsze alchimie de rochas
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Neonko-a ktore Naj Oleari masz na mysli bo ja znalazlam 2 wersje:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Znam te pierwsze w okrągłym flakonie
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
miałam to szczęście, że udało mi się upolować Escade Tropical Punch 100ml jakieś pół roku temu na truskawce
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
Vivienne Westwood "Boudoir" -zapach niedostępny w polsce, bardzo specyficzny, cięzki, zupełnie inny od wszystkich.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widziałam w zeszłym roku Boudoir w douglasie w Katowicach i Krakowie.
![]() |
![]() |
#41 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Wtajemniczenie
|
yy..zeby nie zakladac nowego watku, podciagam pytanie pod ten temat..
![]() otoz dzis wpadlo mi do glowy pewne pytanie, ktore nurtuje mnie do tej pory- czy jest jakis limit w ilosci flakonow/mililitrow perfum wwozonych do Polski z zagranicy? ![]()
![]() |
#43 |
Wtajemniczenie
|
Nigdy o tym nie słyszałam
![]() ![]()
![]() |
#44 |
Wtajemniczenie
|
hehe..ale pomyslalam sobie,ze to moze tak jak z wodka i papierosami..
![]() <ja licze,ze takiego limitu NIE MA. Bo jak szlalec, to szalec ![]()
![]() |
#45 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Podobno jest limit w paczkach lotniczych, napewno w Stanach, a paczki zwykłe idą 1,5 miesiąca ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale skoro nie ma zadnego (wymyslonego przeze mnie- na to wychodzi..)limitu, to--> ![]()
![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
Najbardziej tęskinią za Icebergiem(częściowa eksopzycja obecnie w Douglasie), nie ma niestety nowości i brakuje ukochanego Fluidu
![]() ![]()
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
Byl kiedys limit do wwozu, o ile dobrze pamietam 200 ml.
Ale nie wiem, czy to jeszcze obowiazuje? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
Zapachy Vivienne Westwood są bardzo specyficzne i niezbyt łatwe w odbiorze, ale z charakterem. Boudoir, ciężki ale nie orientalny, raczej kwiatowo-szyprowy. Libertine: pierwsze nuty greipfrutowe, baza ciepła i promienna jak w Safari ( nic dziwnego ta sama twórczyni obydwu w/w zapachów-Dominique Ropion ma talent do pięknych nut bazowych).Ciekawe jaka jest Anglomania. Ma w sobie różę ,ale i kwiat tytoniu. To może być duże zaskoczenie. Niedługo się przekonam. Podobno Burberry London, ten nowy, to też dzięło Ropion i czytałam, że przypomina Allure. Czy to prawda?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Wtajemniczenie
|
Czy w Polsce można dostać zapachy Marca Jacobsa?
![]() |
#51 |
Zadomowienie
|
Fajny wątek, miałam założyć coś podobnego.
Intryguje mnie mnóstwo zapachów znanych i popularnych firm, które niestety nie zostały włączone do oferty polskiego dystrybutora. Chciałabym poznać 3 zapachy Chanel: No. 22 (z ciekawych recenzji tej kompozycji: perfumy zalotnej młodej kobiety z loczkami, w spódniczce z różowej organdyny i ... doktoratem z fizyki ![]() ![]() Stare Guerlainy, o yesss! Vol de Nuit, Nahema, Mitsouko, Jicky, L'Heure Bleu, Jardin de Bagatelle - czemuż ich u nas nie ma! Firma Caron, prawie u nas nieznana, zwłaszcza jeden z ulubionych zapachów Marlene Dietrich - Tabac Blond. Ciekawostka: w latach 50-tych podobno kochały go do szaleństwa... amerykańskie lesbijki. Jak napisał ktoś na Basenotes - "zapach-Mefisto: słodkie słówka i brudne myśli". Opis elektryzuje ![]() Męczy mnie niepełna oferta L'artisan - chciałabym powąchać Dzing! (podejrzewam, że może mi się spodobać) i Voleur de Roses (znowu recenzja: "jak seks z babcią w krypcie" ![]() ![]() Z kolejnych kadzidlaków chciałabym poznać Incensi LV i Bois d'Encens Armani Privee. Długo mogłabym wymieniać, pewnie stopniowo będę zamieszczać tu jeszcze swoje wpisy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
Przegladajac stare watki na ten wlasnie sie natknelam. I jestem bardzo ciekawa co nasze szanowne wizazanki mysla na ten tenat w roku 2007? Bo wiele zapachow wymienionych w tym watku zostaly juz wywachane i zdobyte
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Dla mnie to Fantasy Britney Spears - ostatnio pokochałam takie jadalne słodkości.
Poza tym Ciel Amouage - śliczne opisy, a u mnie mogę sobie tylko o nim pomarzyć, do Wawy się nie wybieram w najbliższym czasie, na allegro brak... Oui - non jakoś mętnie zapamiętany z dzieciństwa, nie wiem czy wciąż by mi się podobał. By Women D&G, L'or J'adore - nie ma testerów, takich pieniędzy na perfumy w ciemno nie wydam, nie ma mowy - czyli mogę sobie tylko wyobrażać... Safari - na szczęście miniaturki na allu są, nie ma problemu, muszę się tylko zmotywować ![]() Lalique: Flora Bella, Le Baiser, Tendre Kiss; Black Cashmere, kiedyś testowałam, nie czułam kościoła ani kadzidła tylko doskonałe czerwone wino i zioła, chciałabym to poczuć jeszcze raz, a może nawet mieć całą flaszeczkę tego dziwoląga... Z Moschino w ogóle jakoś ciężko, nie widziałam nic w Lublinie (może mam wadę wzroku?). A jednak jest - a ?Marionnaud ![]() Escady Que Viva!, Acte 2, Collection; Angel Innocent Secret Muglera; Niny Ricci Deci-Dela, oczywiście Les Belles (znów mgliste wrażenie, że mi się podobało), Delice d'epices i Belle de Minuit; Mira Bai i Casmir Chopard (z Wishami wszelkiej maści problemu chyba nie ma?); Midnight Lempickiej; Organza Indecence, Hot Couture EDP i EDT, Extravagance d' Amarige; Ogródek Śródziemnomorski i 24 Fabourg Eau Delicate; Mandragore; Les Parfums de Rosine (szczególnie Rose d'Amour, Rose d'Ete, Un Zest de Rose i La Rose de Rosine); Premier Figuier i Tea For Two L'Artisan Perfumeur; Ombre Rose Jean-Charles Brosseau; Touch Of Sun Lacoste (nie załapałam się jak był w sklepach, fajtłapa!); Tumulte Christiana Lacroix też jakoś nigdzie nie widziałam; Słonik i Tygrys Kenzo i jeszcze Classic (ten podobny do Le Monde est Beau); L'Eau de Printemps Paris YSL Le Feu, które kochałam a nie miałam na nie pieniędzy. A teraz kiedy mogłabym uzbierać - akurat go nie ma! Rozpacz! Jean Patou Enjoy, Un Amour de Patou i Joy (otwarcie Sephory częściowo rozwiąże problem ![]() Mandarynka i Kwiat Pomarańczy i Rare Pearls Avonu L'or de Torrente Amor Amor Elixir Passion (gdzie ta Sephora?!) i Gloria Cacharel Delice Oriflame Naomagic Sun Moon Stars Fleur de Diva, Desnuda i Apparition Le Roy Soleil i Dalissime Boudoir Cristobal Meteorites Guerlain Cool Water Ocean Radiance Image Cerrutti Duende Miracle Intense, Aroma Tonic, Oui! Lancome Flowerbomb Red Door i Splendor Ardenki So Pretty i Le Baiser du Dragon Cartier Fleur de Sephora ![]() Pur Desir de Lilas i Neonatura Cocon Kokonik już mój - dzięki wymianie ![]() wszystkie Theoremy Oriental Summer Alchimie i Tocadilly Blonde Versace Feminite du Bois Uff... Ale litania! Otwarcie (w końcu!) Sephory w moim pięknym mieście (subtelna nutka ironii ![]() ![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest Edytowane przez dzika truskawa Czas edycji: 2007-05-10 o 17:35 Powód: korekta |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Midnight Lempicka, Vera Wang
![]() |
#55 |
Zadomowienie
|
Odswiezam watek poniewaz Ciekawi mnie czy w 2013 roku mamy jeszcze problem z niedostepnoscia perfum...i nie wazne czy w polsce czy za granica...i nie chodzi mi o limitowanki czy juz wycofane zapachy.....bardziej o nisze ,ale nie koniecznie...dla mnie taki problem stanowoa perfumy Le Labo juz niedlugo bedzie mozna placic w perfumeri przez Pay Pala...dostalam taka informacje ,a do tej pory byla jedynie Visa ....czy istnieja jeszcze dla nas pefumy trudnodostepne????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Konto usunięte
|
Tak, chętnie z Ksenią dorwalibyśmy Cristiano Fissore Cashmere for Men, z Włoch nie wysyłają do Polski
![]() Jakby było jakieś źródełko, to chętnie by my wzięli ![]() A jak nie, to z do Italii będę kumpla wyganiał ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;38659265]Tak, chętnie z Ksenią dorwalibyśmy Cristiano Fissore Cashmere for Men, z Włoch nie wysyłają do Polski
![]() Jakby było jakieś źródełko, to chętnie by my wzięli ![]() A jak nie, to z do Italii będę kumpla wyganiał ![]() ![]() znam jeszcze co najmniej jedną wizażankę, która chętnie capnęłaby trochi Fisiora ![]() ![]() ![]() z niedostępnych: zapachy Odo-res, limitowane Gerleny np. Bois d'Armenie, zapachy Nez a Nez i Les Nez, wybrane L'artisany i duuuużo innych jeszcze... Edytowane przez kriss_de_valnor Czas edycji: 2013-01-15 o 19:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;38659265]Tak, chętnie z Ksenią dorwalibyśmy Cristiano Fissore Cashmere for Men, z Włoch nie wysyłają do Polski
![]() Jakby było jakieś źródełko, to chętnie by my wzięli ![]() A jak nie, to z do Italii będę kumpla wyganiał ![]() ![]() a gdzie go daja w Italii?
![]() |
#59 |
Konto usunięte
|
Edytowane przez 3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8 Czas edycji: 2013-01-15 o 20:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Zadomowienie
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;38669216]Wysyłają
![]() http://www.storeprofumi.com/it/profu...tte-100ml-vapo[/QUOTE] Luciu ,a do niemiec wysylaja...zobacz bo ja widze ze przez pay pala mozna placic...jesli mozna z niemiec capnac to to nie problem. ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
chociaz wiem ,ze dziewczyny L,artisany zakupowaly dzwonce itp. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.