|
|
#31 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Dot.: Jakie potrawy na sylwestra???
W tym roku jestem zwolniona od siedzenia w kuchni, ale zazwyczaj jak przygotowuję potrawy, to oprócz przystawek, solonych paluszkó, cukierków, ciast i ciasteczek. dorzucam coś na ciepło(staram się żeby było lekkostrawne). Czasami jednak nie da się uniknąć tych ciężkostrawnych
zupy zazwyczaj robię na rosole, więc zawsze zostawiam odrobinkę, co by na kaca było. Jeśli ktoś szuka szybkiego dania to polecam penne z cukinią i kurczakiem
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zadomowienie
|
Ja zrobiłam już sałatkę na sylwestra (makaron penne, papryka, ogórek, szynka, kukurydza, cebula, ser feta, oliwki), śledzie w śmietanie z cebulką, muffinki z cebulką i kiełbaską, makaron ze szpinakiem i pomidorkami, grzanki z serem i sosem czosnkowym.
|
|
|
|
|
#33 |
|
Zadomowienie
|
Sałatkę z pieczonym boczkiem,
roladki z tortilli z łososiem, tuńczykiem i szynką, tartaletki z mozzarellą, szynką i pomidorkami koktajlowymi, paszteciki z kapustą i grzybami, roladki drobiowe z fetą i suszonymi pomidorami, tartaletki a`la koreczki z pastą jajeczną, szynką, fetą i pomidorkami, Grissini z szynką parmeńską i sosem czosnkowym koreczki schabowe zawijańce z morelami, papryką, serem i orzeszkami ziemnymi.
|
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mozna prosic przepis?? brzmi ciekawie
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zadomowienie
|
Polałam oliwą z oliwek i dałam furę różnych przypraw, ale nie pamiętam jakich :P.
A, i do wody na makaron dodałam niewielką ilość kurkumy - makaron miał potem ładny, żółty kolor
|
|
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
pinaplesss, jakbym była u Ciebie na Sylwestra, to podejrzewam, że nie wstawałabym od stołu
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#38 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() zapraszam do siebie za rok[QU OTE=kotekk81;38426553]mozna prosic przepis?? brzmi ciekawie [/QUOTE]Jasne, warstwowa salatka z boczkiem: skladniki: ● sałata lodowa i szpinak po 50g ● jaja - 4 sztuki ● pomidory - 3 sztuki ● boczek paczkowany w plastrach - mega cienki, ok. 16 plastrow ● czosnek - 3 ząbki ● groszek konserwowy - mala puszka ● pęczek szczypiorku ● ser cheddar, ok. 80-100 g ● majonez i śmietana 12% po pół szklanki ● plaska lyzeczka cukru pudru Sałatę i szpinak drobno posiekac, wymieszac, doprawic solą i pieprzem. To jest pierwsza warstwa. Drugą warstwą są ugotowane na twardo, pokrojone jajka. Na blaszce piekarnika ukladamy plastry boczku i pieczemy kilka minut, do zarumienienia (ma byc lekko brązowy i chrupiacy), kroimy dość drobno i ukladamy na jajkach. Na bekonie ukladamy drobno posiekany czosnek, potem pomidory pokrojony w kosteczke (pomidory musza być odsączone z soku). Doprawiamy solą i pieprzem. Pomidory posypujemy posiekanym szczypiorem. Dalej ukladamy warstwe startego sera, na niego groszek (moze byc zielony). Na koniec robimy sos: mieszamy majonez ze śmietaną i cukrem, polewamy wierzch salatki. Odstawiamy na kilka h do lodówki =)
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.

zupy zazwyczaj robię na rosole, więc zawsze zostawiam odrobinkę, co by na kaca było. Jeśli ktoś szuka szybkiego dania to polecam penne z cukinią i kurczakiem