Proszę o dojrzałą i rzeczową poradę, czy warto inwestować w taki związek? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-05-03, 16:59   #31
anonimowaxxxx
Przyczajenie

Dot.: Proszę o dojrzałą i rzeczową poradę, czy warto inwestować w taki związek?

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
Izolujesz się, chcesz kontrolować jego telefon, jesteś uzależniona emocjonalnie.

Robisz sobie straszną krzywdę.
On od samego początku naszego związku maniakalnie krył swój telefon. Więc to nie jest tak, że ja chcę go kontrolować, po prostu takie ukrywanie wzbudza moje podejrzenia.
Nigdy nie kontrolowałam telefonów moich partnerów, telefon zawsze leżał na wyciągnięcie ręki ale nigdy w nim nie szperałam, bo jak nie miałam żadnych podejrzeń, to nie czułam takiej potrzeby
Mój telefon leży na wierzchu, nie mam haseł, nie wyciszam i nie dostaję ataku serca, gdy on zerka na mój telefon gdy np chce sprawdzić godzinę. U niego jest na odwrót.
anonimowaxxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-03, 17:04   #32
szandor1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anonimowaxxxx Pokaż wiadomość

Mam zamiar wybrać się do psychologa po świętach
To najmądrzejsza rzecz, jaką do tej pory napisałaś.
szandor1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-03, 17:05   #33
narzeczonaona
Przyczajenie

wg mnie jesteś zwykłą kochanką.. oczywiscie w jego mniemaniu
narzeczonaona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-03, 17:05   #34
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57
Konto usunięte

Pomyśl o sobie i uciekaj. Wykończysz się psychicznie, żyjąc w takim układzie.
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-03, 17:07   #35
zakonna
Naczelna Nastolatka

Żaden psycholog, szukaj psychoterapeuty.
Stary 2016-05-03, 17:18   #36
Nette
Wtajemniczenie

Cytat:
On od samego początku naszego związku maniakalnie krył swój telefon. Więc to nie jest tak, że ja chcę go kontrolować, po prostu takie ukrywanie wzbudza moje podejrzenia.
Nigdy nie kontrolowałam telefonów moich partnerów, telefon zawsze leżał na wyciągnięcie ręki ale nigdy w nim nie szperałam, bo jak nie miałam żadnych podejrzeń, to nie czułam takiej potrzeby
Mój telefon leży na wierzchu, nie mam haseł, nie wyciszam i nie dostaję ataku serca, gdy on zerka na mój telefon gdy np chce sprawdzić godzinę. U niego jest na odwrót.
Samo wyciszanie telefonu niczym dziwnym nie jest, sama to od dawna praktykuję bez jakichś ukrytych motywów. Odkładanie ekranem do dołu... No to raczej nienaturalne (szybka się rysuje), chyba że to taki telefon jak Sony Xperia, tj. identyczny z obu stron - można tak odkładać bezwiednie. W telefonie można wyłączyć powiadomienia push i jak coś przyjdzie, to Ci nic o tym nie da znać.
Co do noszenia przy tyłku i mocnego pilnowania... Uzasadnione w niektórych przypadkach (np. pracą).

Alergia typu "nie dotykaj mojego telefonu!", no tu by mi chyba syrena okrętowa wyła na alarm.
A to tylko wierzchołek góry lodowej.
Nette jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-03, 17:21   #37
kennedy
Zakorzenienie

Dziwne jest to ze jeszcze z nim jestes. Jak dla mnie to nnie dosc ze wali cie po rogach to jeszcze robi z.mozgu sieczke.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-05-03, 17:24   #38
wiekanka
Zakorzenienie

cava-zapytala czy jestes z nim od poczatku zwiazku a zona ponoc nic nie wie o tobie?
i tak juz 2 lata!?
wiekanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-03, 17:47   #39
I am Rock
lokalna gwiazda

Facet prowadzi podwójne życie, na moje oko.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-03, 17:53   #40
adult90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sztojabudu Pokaż wiadomość
Pogrubione to przepis na katastrofę... Już cię pięknie odizolował, pozbawił siatki wsparcia, teraz tylko mózg przepierze, co już zaczął.
Moim zdaniem to jest niebezpieczny człowiek.
Czy Ci ludzie robią to specjalnie, czy po prostu taki wychodzi schemat u osób-manipulantów?

Zdecydowanie trafiłaś na manipulanta. UCIEKAJ!! Wykończysz się psychicznie,a już po samych postach widać, że jesteś od niego mocno uzależniona emocjonalnie.
adult90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-03, 17:55   #41
anonimowaxxxx
Przyczajenie

Jego żona oficjalnie nie wie... Nie wiem jak jest dokładnie, bo on niewiele na ten temat mowi nawet gdy ja chce porozmawiać. W każdym razie od niego na pewno nie usłyszała wprost, ze kogoś ma. Raz widziała nas razem, kilka razy ktoś jej cos powiedział. Wiec pewnie cos wie ale nieoficjalnie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-03, 18:00   #42
Mia Donna
Raczkowanie

Spotykałam się kiedyś z takim. Tez mi zarzucał urojenia. A po czasie okazało się, że jest jednym wielkim chodzącym kłamstwem. Człowiek musiałby być geniuszem, żeby kłamać tak, by nikt się nie zorientował. Zazwyczaj fałsz da się wyczuć. Jakieś niespójności w opowieściach. To poważny sygnał alarmowy. Poza tym ktoś, kto zdradzał (wiele razy) ma to we krwi. Wszyscy ludzie, których znam, którzy zdradzali, robią to nadal.
Mia Donna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-03, 18:02   #43
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:
Jego żona oficjalnie nie wie... Nie wiem jak jest dokładnie, bo on niewiele na ten temat mowi nawet gdy ja chce porozmawiać. W każdym razie od niego na pewno nie usłyszała wprost, ze kogoś ma. Raz widziała nas razem, kilka razy ktoś jej cos powiedział. Wiec pewnie cos wie ale nieoficjalnie.
Ratunku.

Ewakuuj się z tego układu.
Czy ta żona w ogóle wie, że oni nie są już razem? Bo zaczynam wątpić.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-03, 18:16   #44
anonimowaxxxx
Przyczajenie

Tez sie czasem nad tym zastanawiam...
Stary 2016-05-03, 18:27   #45
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Fleur_D Pokaż wiadomość
Czyli rozumiem, że zdradza z tobą żonę, a jednocześnie podejrzewasz, że zdradza cię z innymi paniami?
Czasami, z dobrego serca, mam ochotę przyłożyć ludziom patelnią po główce, żeby nabrali nieco rozumu.
Krótko i na temat.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-03, 18:53   #46
wiekanka
Zakorzenienie

ale jaja.
Na pytanie autorki , dlaczego tak pilnuje telefonu odpowiada bezczelnie,ze "bo tak mam"a dziewczyna to lyka jak indyk kasze i koniec tematu.
Jak chce porozmawiac o zonie,o nich i co dalej ,brak odzewu.Pewnie ,bo tez tak ma.

Przeczytalam uwaznie jakie zalety z tego zwiazku masz i doszlam do wniosku,ze tylko lozko was laczy.
Tu jest czulosc,pocalunki,zrozumi enie,itp.
Jak jestescie sami mowi o szczesciu,mowi o planach,mowi o milosci...a mowic mozna dlugo i namietnie.
Fakty sa takie,ze cierpisz w samotnosci,bo nawet nie masz komu sie wyzalic z braku przyjaciol,znajomych,kogo s kto was znal i by ci pomogl.
Widac,ze te opowiesci o milosci cos juz ci nie wystarczaja,bo sama przeczuwasz falsz,tylko ,ze do tej pory udawalas,ze to ciebie nie dotyczy.
Zobacz facet wyjal ci 2 lata z zyciorysu.Zupelnie jakby cie zamrozil na ten czas.Nic nie uzyskalas w tym czasie a tylko stracilas a w najlepszym razie cofnelas.
Nie wiesz nic co dalej z wami,nie wiesz na czym stoisz,zadnych konkretow ani derlaracji.Wlasny facet jest dla ciebie zagadka od 2-uch lat.Nie wiesz ,gdzie wychodzi z kim ,klamie ale prawde o potrzebie bzykania powiedzial otwarcie a ty na to przystalas bez zajakniecia,wiec?
Wiesz, tak troche pretensje do garbatego,ze ma proste dzieci.

Jest szczesliwy,bo jestes swietna do lozka,bo nie wnikasz w jego klamstwa i moze sie realizowac w swoim seksocholizmie tu czyt.lajdactwie ,bo mozna toba manipulowac i ustawia cie jak chce.
To jego szczescie udziela sie tobie ale na krotko,bo gdy zostajesz sama tysiace pytan bez odpowiedzi powoduje u ciebie smutek i niepewnosc .
Te zas wymieszane z brakiem zaufania robia cie nieszczesliwa.

TY JESTES NIESZCZESLIWA.
Stary 2016-05-03, 19:02   #47
uzunia
Wtajemniczenie

Dziewczyno ,

ale przecież Ty doskonale sama wiesz co się dzieje i jak to wygląda,ale nie dopuszczasz do siebie tej wiadomości.

Mniemam,ze jesteście ze sobą ok 2 lata a on nie powiedział matce swoich dzieci ,ze ma nową partnerkę ( w sumie to jego prywatna sprawa,ale sądze,że być może chciałabyś poznać jego dzieci);

Mozę być faktycznie uzależniony od seksu i np. wyjeżdzać na spotkania na h z jakiegoś portalu lub np. ma jakieś fetysze które są mega pokręcone i boi sie,że ich nie zrozumiesz.
Nie wiem.

Jeśli jednak jego zachowanie spędza Ci sen z powiek i nie możesz mu ufać to pytanie czy na dłuższą mete chcesz jeszcze coś budować z tym człolwiekiem.

NEW~!!! https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post25471289

uzunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-03, 19:09   #48
anonimowaxxxx
Przyczajenie

Oczywiście, ze jestem nieszczęśliwa i przyznaje to otwarcie. Jestem kłębkiem nerwów, nie potrafię sie wyluzować i niepewność mnie wykańcza. Ten związek nie daje mi szczęścia. Moze i on w jakiś dziwny sposób mnie kocha, ale czasem myśle sobie, ze on nie potrafi być uczciwy i wierny żadnej kobiecie. Moze i chciałby ślubu i dziecka ( czesto o tym mowi ) ale pewnie i tak nie byłby wobec mnie uczciwy... Jego własny ojciec w tajemnicy powiedział mi, żebym zastanowiła sie dwa razy...

Żona która czeka w domu i nie ma pretensji, a na boku inne laseczki - to chyba pasowałoby mu najbardziej. Muszę chyba faktycznie znaleźć jakiegoś specjalistę, bo bardzo cieżko mi na sama myśl o tym, ze kolejny raz czas zacząć wszystko od nowa.

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

I jasne, ja sama widzę jak to wygląda. Jednakże chciałam poznać opinie większej grupy osób, bo nie mam komu sie zwierzyć i czasami sama juz sie zastanawiam nad tym, czy aby nie wyolbrzymiam. Chociaż świadomość ciagle mowi mi, ze cos tu śmierdzi na kilometr...
Stary 2016-05-03, 19:13   #49
wiekanka
Zakorzenienie

a ile masz lat a ile on?
Stary 2016-05-03, 19:16   #50
anonimowaxxxx
Przyczajenie

Obydwoje około 30stki
Stary 2016-05-03, 19:17   #51
201607040940
Konto usunięte

Cytat:
Oczywiście, ze jestem nieszczęśliwa i przyznaje to otwarcie. Jestem kłębkiem nerwów, nie potrafię sie wyluzować i niepewność mnie wykańcza. Ten związek nie daje mi szczęścia. Moze i on w jakiś dziwny sposób mnie kocha, ale czasem myśle sobie, ze on nie potrafi być uczciwy i wierny żadnej kobiecie. Moze i chciałby ślubu i dziecka ( czesto o tym mowi ) ale pewnie i tak nie byłby wobec mnie uczciwy... Jego własny ojciec w tajemnicy powiedział mi, żebym zastanowiła sie dwa razy...

Żona która czeka w domu i nie ma pretensji, a na boku inne laseczki - to chyba pasowałoby mu najbardziej. Muszę chyba faktycznie znaleźć jakiegoś specjalistę, bo bardzo cieżko mi na sama myśl o tym, ze kolejny raz czas zacząć wszystko od nowa.

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

I jasne, ja sama widzę jak to wygląda. Jednakże chciałam poznać opinie większej grupy osób, bo nie mam komu sie zwierzyć i czasami sama juz sie zastanawiam nad tym, czy aby nie wyolbrzymiam. Chociaż świadomość ciagle mowi mi, ze cos tu śmierdzi na kilometr...
szczerość w związku jest bardzo ważna. A on nie jest szczery, raczej żeruje na Tobie. Chcesz być przeżuta i wypluta?
201607040940 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-03, 19:24   #52
Hank_Moody
Raczkowanie

Pogoń go zacznij randkowac i zaraz trafisz następnego, szkoda czasu na plakanie w poduszkę
Hank_Moody jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-03, 19:37   #53
wiekanka
Zakorzenienie

Jezeli jestes w zwiazku NIESZCZESLIWA i po 2-uch latach jestes klebkiem nerwow,to jak sobie wyobrazasz dalsze zycie?

tu nie trzeba byc exspetrem.Odpowiedz jest tylko jedna.

Rozstanie.

Laska masz zaledwie 30 lat.Jestes mloda kobieta i swiat lezy ci u stop.
Idz do tego terapeuty i niech ci zrobi porzadek w glowie.Bardzo dobrze,ze tu napisalas,bo masz duze szanse powrotu do normalnosci.
Powodzenia i glowa do gory.
Stary 2016-05-03, 19:39   #54
xenon88
Przepompownia Ścieków

Gość powiedział Ci szczerze, że seksu mu się chce jak głodnemu chleba, więc jak na moje, on po prostu na każdym kroku puka jakieś niewiasty. Wiem, nie ma dowodów na to, ale ten tekst o seksoholizmie jest po prostu takim "na okrętkę" przyznaniem się do tego, że nie umie utrzymać Dicka w spodniach. I coś mi się wydaje, że jego (była?) żona nie wie oficjalnie o Tobie, bo on nie chce stracić seksu na boku... Nie wierzę, że to wszystko napisałam, ale tak mi się wydaje.

Wniosek: uciekaj do znajomych, rodziny. Skontaktuj się z nimi. Opowiedz, jak wygląda Twoja sytuacja. Poczuj, że nie jesteś skazana na jego obecność. Znajdź wsparcie w najbliższych, to da Ci siłę do odejścia. A potem zrób porządek w swojej głowie. A jak zwątpisz w siebie, przyjdź tu po kopa w zad

Edytowane przez xenon88
Czas edycji: 2016-05-03 o 19:40
xenon88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-03, 19:43   #55
201703060948
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek1969 Pokaż wiadomość
nie będę się odnosiła do całości.
Nie chcę mieć nic wspólnego z seksoholikiem. To jak narkoman czy alkoholik tylko uzależnienie inne. Idź do specjalisty od uzależnień żeby przybliżył Ci temat. Obejrzyj film "Nimfomanka".

"Shame". "Shame" jest znacznie lepszy.
201703060948 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-03, 19:50   #56
201607040940
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Osterhase Pokaż wiadomość
"Shame". "Shame" jest znacznie lepszy.
Pewnie - czytałam recenzje, ale widziałam Nimfomankę, ścięła mnie z nóg....
201607040940 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-03, 20:36   #57
tarkowska
Zadomowienie

[1=3d23842983a6357ec11121c 0b2dc0194ed81d40b_604ff51 fe6891;59839626]Nie wiem jak ciężką zbrodnię musiałabym popełnić, żeby zasłużyć sobie na związek z kimś takim. To nie jedna czy dwie czerwone lampki, to cała dyskoteka.
A dobre to mają być całe związki, a nie te osławione momenty.[/QUOTE]

Cytat:

Cytat:

Żona która czeka w domu i nie ma pretensji, a na boku inne laseczki - to chyba pasowałoby mu najbardziej. Muszę chyba faktycznie znaleźć jakiegoś specjalistę, bo bardzo cieżko mi na sama myśl o tym, ze kolejny raz czas zacząć wszystko od nowa.asne, ja sama widzę jak to wygląda. Jednakże chciałam poznać opinie większej grupy osób, bo nie mam komu sie zwierzyć i czasami sama juz sie zastanawiam nad tym, czy aby nie wyolbrzymiam. Chociaż świadomość ciagle mowi mi, ze cos tu śmierdzi na kilometr...

Przyznaj, jaki grzech ciężki popełnilaś, że się karcisz towarzystwem tego gbura? Przecież wiesz, że Cię zdradza, okłamuje, nie kocha (bo miłość nie na tym polega, by sprzedawać rzekomej jedynej jak najwięcej rzewnych kłamstewek na sekundę).

Przepraszam, ale zrób to i pomyśl czy chcesz tak spędzić resztę życia.

A tak poza tematem - zaczęłaś się z nim spotykać, gdy miałaś jeszcze narzeczonego? Bo może on tak Cię traktuje, bo sobie żadnych granic nie wyznaczyliście (a raczej Ty, on swojego telefonu tknąć nie pozwala)?

No i jeszcze jedno kluczowe pytanie - co on w sobie takiego ma? Jest przystojny, bogaty jak Krezus, że mimo wszystko z nim jesteś? Bo nie rozumiem, serio. A może standardowo boisz się, że po 30. nikogo nie poznasz?
tarkowska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-03, 21:14   #58
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tarkowska Pokaż wiadomość
No i jeszcze jedno kluczowe pytanie - co on w sobie takiego ma? Jest przystojny, bogaty jak Krezus, że mimo wszystko z nim jesteś? Bo nie rozumiem, serio. A może standardowo boisz się, że po 30. nikogo nie poznasz?

Też się nad tym zastanawiam.
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-03, 22:10   #59
anonimowaxxxx
Przyczajenie

Szczerze to nie wiem. Fizycznie podoba mi sie, ale daleko mu do modela. Dobrze radzi sobie zawodowo, ale ja zarabiam chyba jeszcze wiecej i pod tym względem jestem bardzo samodzielna , wiec to nie pieniądze mnie przy nim trzymają. Jak teraz na to patrzę , na nasza sytuacje i widzę jego i swoją zapłakana twarz w lusterku, widzę mnóstwo podobieństw z mojego domu rodzinnego.Moi rodzice mieli podobnie a mój ojciec w wielu kwestiach przypominał jego. Ja chyba jakoś podświadomie powtarzam ten schemat, z początku nie do końca zdawałam sobie z tego sprawę, a teraz powoli otwierają mi sie oczy i wszystko do mnie dociera. Cos mnie przy nim trzyma bardzo mocno i mimo tego, ze widzę jego wady i nie pasuje mi takie życie, bezpiecznie czuje sie gdy go mam.

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Poznałam go, gdy byłam zaręczona ale z ówczesnym partnerem juz wtedy mocno sie psuło. Zerwalam zaręczyny i wtedy zaczęłam sie z nim spotykać.

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

A najgorsze i najbardziej idiotyczne dla mnie jest to, ze gdy sie kłócimy i jest miedzy nami zle, to on nie potrafi tego zrozumieć... Widzi tylko skutek - brak seksu , no bo jak mam sie do niego zbliżyć gdy czuje, ze nie jest wobec mnie fair. Wtedy robi mi wymówki, awanturuje sie, mowi ze jestem oschła i on czuje sie niezaspokojony, kompletnie ignorując przyczynę - czyli moje podejrzenia. Tłumaczenia sa na nic, ja przesadzam a on cierpi - tak to według niego wyglada.

Edytowane przez anonimowaxxxx
Czas edycji: 2016-05-04 o 07:41
Stary 2016-05-03, 22:19   #60
Konto usunięte

No to pójście do specjalisty to bardzo dobry pomysł, bo wydaje mi się, iż jak tego nie przepracujesz to nawet jak się rozstaniecie to jest ryzyko, iż powielając to będzie następny, podobny.

Ale i tak myślę, że powinnaś się odseparować od niego jak najszybciej, bo takie życie odbiera siły, a Ty będziesz jej potrzebować.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości