![]() |
#31 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe cz. 6
#32 | |||
Ania
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja jak zostawiam w laboratorium siuśki, to kładę w plastikowym pojemniku, z innymi pojemnikami, później, pewnie koło południa ktoś to zabiera...ale długo stoi w ciepłym, więc bakterie się mnożą. A w szpitalu od razu do laboratorium gdzie sprawdzają, więc nawet jak sie nie przygotowałam jak trzeba, to wyszło ok ![]() Cytat:
![]() Ej! a ja w końcu nie zjadłam tego loda ![]() Ale wypiłam kakałko na kolację- mniam. Pomijam że do tego wszystkiego jadłam ser biały ze szczypiorkiem, pomidor, cebulę, pasztet i kiełbaskę- taki misz masz na kanapki ![]() Hani smakowało bo buszowała w brzuchu ![]() I powiem Wam, że mój tata chciał nam dziś opowiedzieć kawał- oczywiście zapomniał, ale i tak powiedział- z tym, że w ogóle nie wiadomo o co chodziło, a ja takiego ataku śmiechu dostałam, że nie mogłam przestać- a że męczy mnie kaszel, to w ogóle wszystko było utrudnione, śmiech, kaszel.. ![]() ![]() Ok, kladę się spać ![]() ![]()
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#33 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Śladu nie ma po lodzie :p kubek wylizany, spełniona ide spac :p |
|
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Wtajemniczenie
|
Taka mała a już się złośnica w tż-ta podała
![]() ![]() Dzanet, 3690g w 39t6d i już mi się wydawała klockiem ![]()
Edytowane przez __Veronique Czas edycji: 2016-05-04 o 21:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
oby się przyjął
![]()
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 6
![]() Wysłane z mojego Y635-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
jak samopoczucie u Ciebie dzisiaj ?
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Konto usunięte
|
Aż sobie przez to Twoje zdjęcie otworzyłam 3Bita, który miał być na jutro i oczywiście nie potrafiłam nie zjeść całego
![]() A mam pytanko. Swego czasu polecałaś ciacho kinder country. Z którego przepisu robiłaś? |
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Konto usunięte
|
Też chętnie poznam przepis na kinder country :-D w niedziele odpust u nas i pewno będziemy mieć gości na kawie.
Eh ten tydzień taki krótki jakiś ![]() Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() Miał być bebetto Holland, a okazał się faktycznie za niski dla TŻ i stanęło na Barletta Adamexu kolor 982g. TŻ wybierał. A miał być szary na czarnym stelażu. ![]() Fotelik wzięliśmy Recaro Privia z bazą. Jako, że jeździmy na 2 auta to bazy podwójnie. Gratuluję wszystkich wizyt. Duże już te nasze dzieciątka <3 Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
#42 |
Zakorzenienie
|
Dobranoc
![]() ![]() |
![]() |
#43 | |
Rozeznanie
|
Veronique- brawa za wizytę
![]() ![]() Cytat:
Dać Wam lody to gorzej jak po herbacie jaśminowej szalejecie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja
![]() oczywiście najpierw nadrobiłam poprzednią część, pozaznaczałam sobie do cytowania a teraz dupa ![]() Pamiętam jedynie że Oluś jest śliczny a wam tylko lody, Mongolia i jedzenie w głowie ![]() ![]() Dziewczyny gratuluje wizyt. Pięknie wam te dzieci rosną. Ja też dziś byłam, ale jak zwykle nic nie wiem - pytałam o wagę, ale usłyszałam że dopiero się będzie Wojtka ważyć przed porodem ![]() PS. Motylek, ale akrobacje masz w tym brzuszku ![]()
#45 |
Zadomowienie
|
Witam się i ja, Australia, super ogarnęłaś <3. Proszę wpisz w wolnej chwili mi wizyty 9.05 i 23.05.
Mi ostatnio gin mówił, że w pojedynczych ciążach na tym etapie dzieci przybierają po 200g na tydzien, a w mnogich po 100g. Też jutro z rana jadę na badania, trochę ich mam, a potem na ktg, trzymajcie za nas kciuki, żebyśmy wrócili do domu, dobrej nocki. |
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Zadomowienie
|
Witam się i ja w nowej części
![]() Mam nadzieję, że to nie będzie nasza ostatnia odsłona na poczekalni ![]() Kilka dni mnie nie było (ale czytałam) i zasadniczo nie jestem w nastroju do pogaduszek, więc cytowanie odpuszczam. Krótko co u nas: czuję się dobrze, Esia się rusza, ale raczej nie zanurkowała główką wciąż ![]() ![]() ![]() ![]() A Anuszkowy Olek przesłodki ![]() ![]() ![]() Australia ![]() ![]()
![]() |
#47 |
Zadomowienie
|
A ja pozdrawiam z Karpacza
![]() Nadrobiłam ale nie cytuję bo wątek się skończył tamten. Jedyne co pamiętam to o kąpaniu noworodka. U nas w szpitalu nie kąpią i starszą córę wykąpałam dopiero w domu. Wtedy byłam zdziwiona a teraz podobno już w wielu miejscach tak jest. Ja nie będę kąpać maluszka w szpitalu
#48 |
Zakorzenienie
|
Veronique gratuluje udanej wizyty
nie dam rady spać, najpierw starszak zaczął kaszleć, a potem ten w brzuszku szaleć i jeść mi się zechciało, chyba zaraz zjem jakieś płatki z mlekiem |
![]() ![]() |
![]() |
#49 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Hahaha ![]() Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Rozeznanie
|
Ledwo was moge nadrobić, gaduly 😀 jakoś spać mi się już nie chce.
Ogarnęłam większość prania i prasowania dla Małej tylko wózek muszę wyprać ale to na weekend jak będzie pogoda. 17.05 mam kolejną wizytę a wózek maxi cosi elea dostaliśmy także jeden problem był z głowy ![]() Nie cytuję was bo na telefonie korzystam. Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Zadomowienie
|
Hello
![]() Ja już wychodzę z łoża,bo jadę do koleżanki do szpitala,tej co miała cesarke i planuje wcześniej obiad machnąc. Cierpliwość bardzo ładne zdrobnienie imienia córci wymyśliłas;-) Patrzylas na moje prywatne wiadomości? kupiłaś już fotelik? Ja dziś jadę do tej hurtowni i mogę zapytać o to czy się da z tej promocji skorzystać przez internet ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
Hej ho
![]() Witam w nowej części ![]() Proszę o dopisanie wizyty 6.05 g. 9:45 ![]() I trzymajcie kciuki żeby młod y był głowa w dół bo wczoraj miałam zły dzień i wieczorem ryczalam jak dziecko tak się boję cc ![]()
#53 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#54 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Zadomowienie
|
Dobrego dnia
![]() Wysłane z mojego Y635-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny ja myślę, że na kolejnych wizytach okaże się, że wszystkie dzieci się ładnie poodwracały
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#57 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Eh ten tydzień taki krótki jakiś ![]() Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] SKŁADNIKI: 500 ml śmietany 30% lub 36% 2 serki mascarpone 200 g herbatników 2 smietanfixy 3 białe czekolady 150 ml śmietanki 30% 2 mleczne czekolady 3 szklanki płatków Nestle Kangus + kilka garści na wierzch SPOSÓB WYKONANIA: Białą czekoladę rozpuścić i ostudzić. 500 ml śmietany ubić na sztywno, dodać śmietan-fix, dodać serki mascarpone i ostudzoną białą czekoladę. Na końcu wsypać 3 szklanki płatków Nestle Kangus i wymieszać łyżką. Mleczną czekoladę rozpuścić i ostudzić. 150 ml śmietany ubić na sztywno i dodać ostudzoną czekoladę. Dno blaszki wyłożyć herbatniki i wlać jasną masę. Następnie ponownie wyłożyć herbatniki i wlać ciemną masę. Wierzch posypać Kangusami. Ciasto włożyć do lodówki na kilka godzin lub całą noc. To jest przepis na duża formę ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Melduję się w nowym wątku ![]()
#59 |
Zadomowienie
|
Hej hej
![]() My już w domu. Wczoraj wszystko wyprałam i nie ma już śladu z wyjazdu. Pogoda nawet dopisała, aczkolwiek teraz to ma być dopiero ładna ![]() ![]() Przeleciałam troszkę na szybko: Anuszka gratulacje ![]() ![]() australia dobra robota ![]() Gratuluję udanych wizyt i nowych tc ![]() ![]() ![]() ![]() Kciuki aby dzidki się zamieniły w nietoperki ![]() ![]() No i kciukasy za dzisiejsze wizyty. Sama też poproszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Konto usunięte
|
Dzięki soffinka! Może skopiujesz i wkleisz przepis w klubie żeby nie zaginął
![]() Myślicie, że takie ciasto bez pieczenia nadawałoby się na przyjęcie z okazji urodzin TZa? No chyba że zamiast herbatników upiekłabym biszkopt ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:58.