![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: grube łydki....
A czy to możliwe jak się ma wadę nóg, że mogą być one grube i za żadne skarby świata nie da się ich zmniejszyć, bo zabiegowi odtłuszczania nie poddam się.
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Co oznacza w Twoim rozumieniu vivian "wada nóg"...???
Pojęcie grube łydki jest pojęciem zbyt ogólnikowym. Grube bo się nie podobają Tobie? Czy grube bo faktycznie występuje u Ciebie dość spora nadwaga? Hasło grube łydki nic tu raczej nam nie mówi, bardziej konkretniej z charakteryzuj swój problem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
Moja wada polega na jednej krótszej nodze i wadzie stóp, zapomniałam jak sie nazywała, w dziecinstwie duzo cwiczyłam a nagwagi nie mam, ponieważ jestem szczupła. Nie pisze to z tego powodu, że mam jakas manie grubych łydek, tylko dlatego, bo chce sie dowiedzieć czy mozna je jakos wyszczuplić, choć nadac jakis ładny kształt
![]() |
#34 |
Zadomowienie
|
No to i ja do was dołączę. Łydki jak łydki, ale moim problemem są grube kostki, tzn. obrzęk jest od kostki aż do łydki. Czyli obrazowo mówiąc takie kołki
![]() Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zadomowienie
|
vilandra, dzięki za odpowiedź. Właśnie dziś zakupiłam kolanówki uciskowe (mocny ucisk) i aptekarka poradziła mi również sprawdzenie stanu żył. Jutro pójdę do mojego lekarza ogólnego po skierowanie. Powiedz, czy Ty oprócz noszenia rajstop zażywasz jakieś leki i czy obrzęki zmniejszyły się widocznie?
Pozdrawiam ciepło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
vilandra, dzięki za informacje. Dziś byłam u mojego lekarza ogólnego i dał mi skierowanie na usg żył. Badanie mam dopiero za dwa tygodnie. Lekarz stwierdził, że jeżeli nie będzie to problem żył to mogą szwankować stawy. No cóż, pożyjemy zobaczymy...
Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
A ja już wiem dlaczego mam masywne nogi...wynika to z budowy moich wielkich kolan, to dlatego
![]()
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zdaj relacje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
![]()
Hallo...apropo duzych lydek..to ja sie chetnie dolacze do tej rozmowy..mam taki problem bo moje lydki sa duze i niestety umienione..
![]() ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Rozeznanie
|
rowniez posiadam umiesnione lydki,ale mam je z biegania i cwiczen-poprostu wyrobily mi sie miesnie, juz sie z tym pogodzilam i staram sie to zaakceptowac,
jedna kobieta moze cale zycie uprawiac sport i ma zawsze piekne zgrabne lydki a druga jak np ja bedzie sie z tym borykac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
![]()
heh to jeszcze ja sie dołacze;] mam 170 wzrostu i waze 54kg. jestem z reguły bardzo szcupła. Mam szczupłe uda, ale z tyłu mam okropny cellulit i łydki mam dośc grupe wiec to sprawia ze mam nogi jak kołki, a bym chciała wyszczuplic a nie tak bardzo umięsnic łydki. tzn najpierw wyszczuplic, a pozniej umiesnic.Czy to ma sens? I oczywiscie, co zrobic z tym cellulitem? mam dopiero 16lat a takiii wstyd..=/ co z tym zrobic??
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
wyszczuplaj nie umiesniaj!!!to jest najgorsze co zrobisz wiem bo sama takie mam!!kobitki powinny mien smukle chude lyki ja juz niewiem co zrobic HALLO CZY JEST TU KTOS KTO POMOZE!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zadomowienie
|
Niniejszym melduję się po usg żył. No więc wyszło z badania, że wszystko jest ok i z grubymi nogami nic nie zrobię, bo taka już moja uroda.
![]() ![]() Pozdrawiam ![]() Edytowane przez tornado Czas edycji: 2007-01-22 o 04:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
![]()
Jestem kolejną osobą z tym problemem..
Mam 'grube nogi' od kostek po kolano! Nie wiem kompletnie co mam zrobić aby to zmienić waze 56kg i mam 168cm w obwodzie łydki mam ok.40cm a na kostce mam 24cm.. pomóznie Zawsze chodze w długich spodniach czy to wiosna lato jesien czy zima.. nie myślac a marząc o załozeniu sukieneczki.. Czy rajstopy uciskowe lub kremy ujedrniajaco wyszczuplajace pomogą? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do USG, to w moim przypadku robiłam kilka razy. Było takie co wykazało mi chorobę Birgera, inne Rejno ( to ręce) a jeszcze inne, że nic mi nie jest... Totalna kołowacizna ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez tornado Czas edycji: 2007-01-22 o 04:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
Nie no ja sie załamie.. własnie moja mama ma takie grube łydki jak ja, a babci nie znałam wiec nie jestem w stanie powiedzieć [ale mozliwe..] mam jeszcze 2 siostry i u nas jest roznie - jedna ma chudziutke 25cm w najgrubszym miejscu [az pozazdroscic
![]() ![]() Czy aby na pewno dieta nic nie pomoże? Może jakieś kremy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zadomowienie
|
Ajsola, nie wiem jak jest z grubymi łydkami. Ja mówię o nogach grubych w kostkach. Z tym trzeba żyć i jak mówi mój lekarz, nie ma na to lekarstwa. To jest po prostu woda, która nie odpływa, tylko tam zalega. Więc żadne diety ani kremy wyszczuplające nic nie pomogą, bo to nie jest tłuszcz. Ja używam tzw. kremów do ciężkich nóg, ale one też nie pomagają, bo one wspomagają krążenie, a to nie jest wina krążenia krwi. Życzę Ci, żeby w Twoim przypadku było inaczej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
A ja mam od kolan w górę grube nogi ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
Nie jest tak źle.. wpiszesz w google.pl 'grube uda' i Ci powinno wyjść sporo na ten temat.. łatwiej jest schudnać z ud niż łydek .. bo pisze tylko jak wyrobić mięsnie łydek, jak je wyrzezbic ale nic jak z nich schudnać.. a powodzenia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zadomowienie
|
Jak już mówiłam moim problemem nie są łydki tylko kostki. No ale już wiem, że w moim przypadku nie da się z tym nic zrobić
![]() Edytowane przez tornado Czas edycji: 2007-01-22 o 04:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zadomowienie
|
vilandra, wiesz u mnie nie jest problemem to, że nogi puchną. Usg nie wykazało żadnych zmian w żyłach czy naczyniach. Nie mam też żadnych dolegliwości z tym związanych. A co do kompetencji lekarza to tu za wszystko płacisz z własnej kieszeni (potem większość kasa chorych zwraca) więc lekarze mają interes w tym, aby leczenie trwało jak najdłużej. Zatem chyba w moim przypadku lekarz był po prostu szczery - zrobił obszerny wywiad + usg a potem diagnoza, której się obawiałam.
Edytowane przez tornado Czas edycji: 2007-01-22 o 04:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zyczę duzo zdrowia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:56.