|
|
#31 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dobry skład poszukiwany - art. spożywcze cz.I
![]() President twaróg delikatny naturalny z Biedronki za 3,15 zł. Skład: mleko, śmietanka, kultury mleczarskie. Uwielbiam!
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Batony bakaliowe producenta: Zmiany Zmiany (www.zmianyzmiany.pl)
Różne smaki, składają się tylko z owoców i bakalii Np. baton bananowy "Urwis": Skład: Daktyle, banany, orzechy nerkowca, orzechy brazylijskie. Z zalozenia: wegańskie, bezglutenowe, bez cukru, bez soli. Producent polski. 1% zysku z każdego batona idzie na stowarzyszenie Otwarte Klatki
|
|
#33 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;60361036]Oooo fajny i nawet u mnie w mieście jest. Ile to kosztuje pi razy drzwi?[/QUOTE]
Koło 6-7 zł No niestety, albo cukier, mąka/zboża, syropy i sztuczne smaki za niską cenę, albo dobry skład.
|
|
#35 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
Śmietana kwaśna President 30%, dobra w smaku i dobry skład: śmietanka pasteryzowana, żywe kultury bakterii mlekowych.
|
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
Sok Malinowy Bio Food
skład: maliny 100% około 11-13 zł za 300 ml Straszny kwasieluch, dobry zamiast cytryny do herbaty. Przeciwkacowo piję z wodą, odrobiną soli i ksylitolem
|
|
|
|
|
#38 |
|
Przyczajenie
|
A co z napojami?co pijecie? ja jogurtów z dodatkami już dawno nie jem. A wodę piję litrami i już mi się trochę nudzi.
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
filtrowaną z kranu Czasami dodaję kilka plastrów pomarańczy Jakbym miała kupić sok to pewnie padłoby na tymbark bo mają chyba 100% soku. No i piję nałogowo energetyki. Lubię blacka białego (zero cukru) ale za puszkę jest 2zł a za 1l bepowera z biedronki płacę 1,50zł ilość kofeiny we wszystkich energetykach jest taka sama niezależnie czy to bepower czy redbull a o tą kofeinę się tak naprawdę rozchodzi. Nie spotkałam jeszcze blacka zero w butelce litrowej.
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
Artykuł nt serków wiejskich. Badania składu i ocena.
http://www.pro-test.pl/tests_article...erwantami.html |
|
|
|
|
#41 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;60497031] No i piję nałogowo energetyki. Lubię blacka białego (zero cukru) ale za puszkę jest 2zł a za 1l bepowera z biedronki płacę 1,50zł ilość kofeiny we wszystkich energetykach jest taka sama niezależnie czy to bepower czy redbull a o tą kofeinę się tak naprawdę rozchodzi. Nie spotkałam jeszcze blacka zero w butelce litrowej.[/QUOTE]Ilość kofeiny to chyba najmniejszy problem jeśli chodzi o skład tych energetyków.
|
|
|
#42 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ma dodać energii a nie smakować czy być zdrowe. Ale we wszystkich jej ilość jest taka sama więc po co przepłacać? Dopłacić trzeba jak się chce energetyk typu black zero bez cukru.
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
Wtajemniczenie
|
Bardzo dobrze, tez zawsze jak usłyszę jakąś informację, to lubię wiedzieć dlaczego tak
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;60498811]Właśnie o kofeinę się rozchodzi bo takie jest założenie picia tego świństwa
ma dodać energii a nie smakować czy być zdrowe. Ale we wszystkich jej ilość jest taka sama więc po co przepłacać? Dopłacić trzeba jak się chce energetyk typu black zero bez cukru.[/QUOTE]No nie tylko kofeina, cukier też pobudza. Ale ja już się nie odzywam, bo ja czegoś takiego nigdy nie pijam właśnie ze względu na skład (i smak) co jest przecież przedmiotem tego wątku
|
|
#45 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a wręcz przeciwnie, chce mi się po nim zaraz spać. Jestem uzależniona od słodyczy. Od 3 tygodni dopiero na diecie, więc siłą rzeczy ograniczam ale energetyki sobie zostawiłam. Węglowodany w tym cukry przyswajam teraz raczej w formie owocu, mieszanki studenckiej, czy wspominanych wcześniej powidłach jabłkowych. No i te nieszczęsne energetyki od czasu do czasu. To i tak dobrze jak na mnie bo wcześniej potrafiłam cały dzień jeść kanapki, słodycze, jogurty owocowe, pić wodę smakową. Masakraczny sposób odżywiania ale jakże wygodny bo nic nie trzeba było gotować ![]() Ejjjj... dlaczego jak cytuję ostatni post to mi się cytuje jakieś coś o C. Pazurze itd...??? Ok już mi się udało to zmienić ![]() M.in. stąd ten wątek też założyłam bo gotować nie zawsze mi się chce a taki gotowiec jak powidła z takim składem, dodam do jogurtu naturalnego i mam śniadanie
Edytowane przez b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 Czas edycji: 2016-05-17 o 13:25 |
|
|
|
|
|
#46 |
|
Przyczajenie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;60497031]Wodę
filtrowaną z kranu Czasami dodaję kilka plastrów pomarańczy Jakbym miała kupić sok to pewnie padłoby na tymbark bo mają chyba 100% soku. No i piję nałogowo energetyki. Lubię blacka białego (zero cukru) ale za puszkę jest 2zł a za 1l bepowera z biedronki płacę 1,50zł ilość kofeiny we wszystkich energetykach jest taka sama niezależnie czy to bepower czy redbull a o tą kofeinę się tak naprawdę rozchodzi. Nie spotkałam jeszcze blacka zero w butelce litrowej.[/QUOTE]A piliście wody AKVO? na pewno są w Almie. To jest z owocami, gdy nie mam świeżych owoców (ostatnio wszystkie truskawki w sklepie są spleśniałe :O) to kupuję to. |
|
|
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
Ze słodyczy mogę dodać baton sezamowy z lidla.
Myślałam ze to z tygodnia greckiego, ale teraz leżą normalnie koło sezamków. Skład: tylko ziarno sezamu i mód. Smak: nie są tak twarde jak tradycyjne sezamki. |
|
|
|
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;60498811]Właśnie o kofeinę się rozchodzi bo takie jest założenie picia tego świństwa
ma dodać energii a nie smakować czy być zdrowe. Ale we wszystkich jej ilość jest taka sama więc po co przepłacać? Dopłacić trzeba jak się chce energetyk typu black zero bez cukru.[/QUOTE]Może spróbuj napoi na bazie yerba mate? Z tych tańszych jest maya mate w puszce. Bardziej naturalne i mniej cukru. Czuję się w obowiązku przestrzec przed codziennym piciem energetykow ja prawdopodobnie tak dobiłam sobie nadnercza i przewód pokarmowy i teraz jestem na przymusowym odwyku :/ Do listy mogę dodać "happy crackers" nie pamiętam składu ale to podkielkowane ziarna sprasowane w mini kromki, bez jakichkolwiek sztucznych dodatkow. Bardzo odżywcze i zapychajace, paczkę 100g ciężko zjeść na jeden raz. W wątku weganskim ktoś wrzucal pod inną nazwą Czekolady stevia - słodzone stewia i erytrolem (słodzik podobny do ksylitolu, nietrawiony ale nie powoduje przeczyszczającego efektu ksylitolu), bez emulgatorów itd. |
|
|
|
|
#49 |
|
Konto usunięte
|
"Mój Ulubiony twarożek kanapkowo-sernikowy" Wieluń, 200 g. Skład: śmietanka, kultury bakterii fermentacji mlekowej.
Wysłane z mojego X600 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#50 |
|
Konto usunięte
|
Taki fajny wątek, odświeżam
|
|
|
|
|
#51 |
|
Konto usunięte
|
Wątek dobry, a ja zasugerowałabym poszukiwanie produktów lokalnych. Nie mam żadnego problemu z zakupem dobrego twarogu, śmietany, kefiru, pieczywa, ale wszystko to są produkty regionalne, nie do kupienia w dalszych częściach Polski. I zapewne jest na odwrót.
|
|
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
Ja poszukuję, jak na razie bezskutecznie, sera żółtego, który nie miałby w składzie barwnika annato. Jeśli ktoś gdzieś coś to będę wdzięczna za info
|
|
|
|
|
#53 |
|
Konto usunięte
|
Potrzebujesz tej żółci? Chodzi Ci o kolor czy smak? Producenci w Polsce działają trochę na zasadzie zapotrzebowania czyli żółty ser choćby krótko dojrzewał ma być dla Polaka w żółtym kolorze.
|
|
|
|
|
#54 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie nie potrzebuję i szukam sera bez tego barwnika, jeszcze takiego nie widziałam Nie chodzi mi ani o kolor, ani o smak, ale o ser bez chemii
|
|
|
|
|
|
#55 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
O "sery żółte kanapkowe" też mi nie chodzi ani żadne topione, chodzi mi o takie zwykłe sery dojrzewające w dużych blokach, które można kupić na wagę. Ogólnie składy takich serów nie są najgorsze, ale we wszystkich występuje ten barwnik, dlatego pytam czy ktoś nie spotkał gdzieś bez barwnika, ot
|
|
|
|
|
#57 |
|
Konto usunięte
|
Jeśli dobrze zrozumiałam, co napisała monikam, to ona je takie sery, ale ponieważ nie mają one żółtego barwnika, nie są żółte.
|
|
|
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
Polecam ser Milbona Maasadam z Lidla, bez barwnika annato, w składzie naturalny karoten
|
|
|
#59 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ser koryciński nie ma barwnika. Ale też nie jest to "ser żółty", ale jest to ser dojrzewający (bardzo lubię, zwłaszcza wersję z czarnuszką) Ser owczy Manchego, nie ma barwników. Ma substancje konserwująca pochodzacą z białęk jaj i chlorek wapnia jako stabilizator Przegrzeb też ofertę serów żółtych z Lidla, porcjowanych w kawałki /plastry, mam wrażenie, zę niektóre nie miały żadnego barwnika, ani nic poza: mlekiem, solą i kulturami bakterii Ale nie skupiam się na serach aż tak bardzo , żeby to pamiętać.
|
|
|
#60 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:30.

ja prawdopodobnie tak dobiłam sobie nadnercza i przewód pokarmowy i teraz jestem na przymusowym odwyku :/ 

Właśnie nie potrzebuję i szukam sera bez tego barwnika, jeszcze takiego nie widziałam
Nie chodzi mi ani o kolor, ani o smak, ale o ser bez chemii