usunęłam ciążę - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-05-13, 14:28   #31
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829
Dot.: usunęłam ciążę

Cytat:
Napisane przez robcia Pokaż wiadomość
Nawiasem mówiąc aborcja jest w Polsce nielegalna, pisanie o tym wprost na publicznym forum -nieroztropne.
Nikt autorki za aborcję nie ukaże.
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-13, 14:34   #32
Bananalama
jestę wieszczę

olej gnojka. Widać że ziomuś robi pod siebie ze strachu, że komuś coś powiesz. Stąd takie pisanie.
Mam nadzieję, że czujesz się już dobrze fizycznie i psychicznie

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-13, 14:49   #33
anjia
Zadomowienie

jeju jaki patałach i łajza. Dobrze zrobiłaś, że porozmawiałaś z mamą bo miałaś do tego pełne prawo!! On jest jakiś upośledzony emocjonalnie, żeby jeszcze dopierdywać kobiecie, która usunęła dziecko. Szacunku do Ciebie za grosz.
Stary 2016-05-13, 16:31   #34
Dudefix
Raczkowanie

Dziewczyno, a czym Ty się w ogóle przejmujesz? Burakiem pastewnym jakimś?
Jedyne co możesz sobie zarzucić, to ewentualnie to, że mu w ogóle powiedziałaś, ale to i tak usprawiedliwione, bo w końcu to jego, no i jakiś tam czas byliście blisko.
Przyłączam się do większości: O.L.A.Ć. Facet nie dojrzał do tego, żeby samego do miasta go wypuszczać jak widać, a co dopiero do ojcostwa.
Dudefix jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-13, 17:04   #35
stewardesa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez robcia Pokaż wiadomość
Na wizażu takie akcje odchodziły,że po nitce do kłębka jakoś tej tożsamości dziewczyny dociekały. Ja tam lubię na zimne dmuchać, wolałabym porozmawiać na priv po prostu.Kobieta ,która usuwa ciążę ,nie podlega karze ale nie jest to coś , czym chciałabym się pochwalić i narażać na nieprzyjemności.
Nie jest to też powód do wstydu, a przynajmniej nie ma powodów, aby zakładać, że ktoś się tego wstydzi i boi ujawnienia tożsamości.
stewardesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-13, 18:09   #36
efflorescence
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez stewardesa Pokaż wiadomość
Nie jest to też powód do wstydu, a przynajmniej nie ma powodów, aby zakładać, że ktoś się tego wstydzi i boi ujawnienia tożsamości.
Zgadzam się, aborcja to nie jest powód do wstydu.
Autorko, bardzo Ci współczuję, że natrafiłaś na takiego śmiecia, dobrze zrobiłaś zrywając i usuwając ciążę, teraz tylko odczekaj, uspokoisz się i wszystko się dobrze ułoży. A jego zablokuj profilaktycznie, po co ma Ci znowu jakieś kretyńskie teksty pisać.

Cytat:
Napisane przez misorpresa Pokaż wiadomość
Dlaczego uważasz, że to troll? Bo tobie się to nie przydarzyło i twoim koleżankom również? Naprawdę solidny argument.
efflorescence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-13, 18:20   #37
d169664e00d109aa737daf198b1aecbf032d7859
Konto usunięte

Autorko, super, że masz taką wspierającą mamę, na którą możesz liczyć. Eks dupka wywal ze swojego życia nie odbieraj smsów ani telefonów. Trzymaj się ciepło.
d169664e00d109aa737daf198b1aecbf032d7859 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-13, 18:22   #38
_kosiem
Raczkowanie

Zablokowałam, te wiadomości były okropne.
Nie sądziłam, że mam do czynienia z takim facetem, gdybym zdawała sobie z tego sprawę, to nigdy nie poszłabym z nim do łóżka, nie mówiąc już o związku i wspólnym zamieszkaniu.

Potrzebuję kilku dni na ochłonięcie
A co do niego, mam nadzieję, że karma wróci z potrójną siłą.

bardzo, bardzo dziękuję Wam za wszystkie posty i tyle wsparcia!
szczerze mówiąc, spodziewałam się mniej empatycznej reakcji,
a czytanie Waszych wypowiedzi niezmiernie poprawiło humor

Edytowane przez _kosiem
Czas edycji: 2016-05-13 o 18:28
_kosiem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-13, 18:57   #39
201607040940
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _kosiem Pokaż wiadomość
Nie sądziłam, że mam do czynienia z takim facetem, gdybym zdawała sobie z tego sprawę, to nigdy nie poszłabym z nim do łóżka, nie mówiąc już o związku i wspólnym zamieszkaniu.

zachowaj sobie kopie jego wiadomości. Tak na wszelki wypadek gdyby trzeba było buraka za ja...a złapać.

Bądź dzielna i nie daj sobie na głowę wejść.
201607040940 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-13, 19:15   #40
skazana_na_bluesa
.

on już się zachowuje jakby ktoś go złapał mocno za jaja i nie chciał puścić z uścisku...

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-13, 19:18   #41
201607040940
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
on już się zachowuje jakby ktoś go złapał mocno za jaja i nie chciał puścić z uścisku...
jakby paliło mu się koło tyłka... I dlatego trzeba na niego uważać - bo nie wiadomo co mu do tej pustej główki strzeli.
Stary 2016-05-13, 19:57   #42
201607040946
Konto usunięte

Cytat:

Trzymaj się!
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-13, 20:58   #43
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Brak słów na zachowanie tego faceta.

Ty miałaś pełne prawo pogadać z mamą i z każdą osobą, której ufasz. Weź go poblokuj bo tylko Ci krwie upuszcza. Serio, nie ma co się kopać z koniem.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-13, 21:29   #44
Hultaj
BAN stały

Cytat:
Powiedzcie mi, czy to naprawdę złe, że chciałam o tym porozmawiać z własną matką?
Nieźle Ci ten związek zrył banię.

Zapamiętaj sobie kobieto raz na całe życie - o swoich problemach, cierpieniach, możesz rozmawiać z kim Ci się żywnie podoba. Ty decydujesz komu ufasz i z kim dzielisz się swoją intymnością.
Pogadanie z matką to już w ogóle Twoje najświętsze prawo. Super, że masz w niej wsparcie.

A Twój facet jako były który w dodatku zerwał nie ma żadnego prawa rościć sobie do Twojego zachowania jakichkolwiek pretensji.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-13, 21:54   #45
Kornela007
Raczkowanie

Przede wszystkim, współczuję Tobie, że musiałaś taką decyzję podjąć, ale wiadomo, skoro okoliczności były takie a nie inne, to być może innego wyjścia nie miałaś. Uważam, że dobrze zrobiłaś rozmawiając z Twoją mamą, widocznie macie dobre relacje, a po takim zabiegu trzeba koniecznie szukać wsparcia u osób zaufanych, gdyż jest to przeżycie. Twój były nie powinien mieć do Ciebie pretensji o to i ja Twoim miejscu bym nie zwracała uwagi na jego widzimisię. Może zrozumiałby, gdyby postawił się w Twoich butach.

Trzymaj się ciepło i nie myśl o tym co o Ci nagadał.

Edytowane przez Kornela007
Czas edycji: 2016-05-13 o 21:55
Kornela007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-13, 22:52   #46
Mia Donna
Raczkowanie

Nie popieram aborcji, ale nie będę Cię oceniać. Wyobrażam sobie, że nie było to dla Ciebie łatwe, więc życzę Ci, byś się dzielnie trzymała. Co do chłopaka to postępuje fatalnie. Wydaje mi się, że może w jakiś sposób zabolało go, że jakaś jego cząstka (Wasze dziecko) została unicestwiona, może też reaguje na to emocjonalnie, stąd te dziwne jego wahania. Poza jego słabymi tekstami też trzeba zrozumieć go, w końcu niecodziennie ma się okazję zostać ojcem i jednocześnie stracić tę możliwość. Mimo wszystko nie przejmuj się, dobrze, że masz mamę , która Cię wspiera. I następnego chłopa wybieraj bardziej roztropnie
Mia Donna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-14, 00:48   #47
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Mia Donna Pokaż wiadomość
Nie popieram aborcji, ale nie będę Cię oceniać. Wyobrażam sobie, że nie było to dla Ciebie łatwe, więc życzę Ci, byś się dzielnie trzymała. Co do chłopaka to postępuje fatalnie. Wydaje mi się, że może w jakiś sposób zabolało go, że jakaś jego cząstka (Wasze dziecko) została unicestwiona, może też reaguje na to emocjonalnie, stąd te dziwne jego wahania. Poza jego słabymi tekstami też trzeba zrozumieć go, w końcu niecodziennie ma się okazję zostać ojcem i jednocześnie stracić tę możliwość. Mimo wszystko nie przejmuj się, dobrze, że masz mamę , która Cię wspiera. I następnego chłopa wybieraj bardziej roztropnie
przeciez on chcial zeby ona usunela wiec skad te cierpienia i strata?
nie przesadzaj
gosciu wie ze takie olanie sprawy stawia go w zlym swietle ale sam przed soba sie nie przyzna woli jechac po autorce zeby lepiej sie poczuc
toksyczny gowniarz mentalny
odciac sie nie dyskutowac na ten temat szczegolne smsowo nie wiadomo do czego uzyje tych smsow
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-14, 00:58   #48
kasiatoya
Rozeznanie

[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;60342261]przeciez on chcial zeby ona usunela wiec skad te cierpienia i strata?
nie przesadzaj
gosciu wie ze takie olanie sprawy stawia go w zlym swietle ale sam przed soba sie nie przyzna woli jechac po autorce zeby lepiej sie poczuc
toksyczny gowniarz mentalny
odciac sie nie dyskutowac na ten temat szczegolne smsowo nie wiadomo do czego uzyje tych smsow[/QUOTE]

dokładnie
aż się za głowę złapałam jak to przeczytałam
Cytat:
trzeba zrozumieć go, w końcu niecodziennie ma się okazję zostać ojcem i jednocześnie stracić tę możliwość.
serio???? akurat ma okazję zostać ojcem ze swoją drugą panną

to jakieś kosmiczne dorabianie ideologii go gówniarskiego, okrutnego zachowania
kasiatoya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-14, 07:17   #49
_Supernova_
Zadomowienie

Masz prawo podejmowac wlasne decyzje i szkoda,ze przejmujesz sie zdaniem kogos nic nie wartego.
_Supernova_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-14, 07:29   #50
_kosiem
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _Supernova_ Pokaż wiadomość
Masz prawo podejmowac wlasne decyzje i szkoda,ze przejmujesz sie zdaniem kogos nic nie wartego.
Kiedyś był dla mnie bardzo ważny i myślałam, że nigdy mnie nie zawiedzie. To, że postanowił w takim momencie pokazać mi swoją prawdziwą twarz to już inna sprawa.
Stary 2016-05-14, 07:39   #51
_Supernova_
Zadomowienie

Popełniłas bład,ze zaszłas z takim bucem.Zdarza sie,kazdy błedy popełnia.Teraz trzeba zostawic to juz i isc dalej.
_Supernova_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-14, 15:26   #52
Mia Donna
Raczkowanie

No autorka też chciała usunąć, ale jakoś to i tak na nią wpłynęło. Na niego mogło też (ale nie musiało)
Mia Donna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-14, 16:29   #53
_kosiem
Raczkowanie

Cytat:
No autorka też chciała usunąć, ale jakoś to i tak na nią wpłynęło. Na niego mogło też (ale nie musiało)
To, że nie widziałam sensu w rozpisywaniu się na temat moich uczuć, które towarzyszyły mi zarówno przed, jak i po zabiegu nie oznacza, że potraktowałam to obojętnie. Daruj sobie takie stwierdzenia, bo uwierz, że są krzywdzące.

Nie zdecydowałam się na zabieg dlatego, że wolałam się wysypiać, tylko dlatego, że:
  • nie mam stałych dochodów, pracuję dorywczo
  • nie miałabym, gdzie mieszkać z maleństwem
  • nie mam partnera, który mógłby mi pomóc (alimenty mógłby sobie wsadzić głęboko, skoro moje dziecko nie miałoby ojca)
  • jedyną osobą, na którą mogę liczyć jest moja mama, która i tak nie byłaby w stanie pomóc mi finansowo
  • i to chyba najważniejsze: na dzień dzisiejszy nie czuję się na siłach, aby zostać dobrą matką i przekazać mojemu dziecku, wszystko czego by potrzebowało
Stary 2016-05-14, 16:34   #54
skazana_na_bluesa
.

autorko, nie czuj się w obowiązku tłumaczyć jakiejś obcej babie z forum z takiej decyzji. równie dobrze mogłoby cię to wcale nie obejść i twoje prawo.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-14, 18:13   #55
DopplegangerEddarda
BAN stały

A wystarczyło znaleźć Sobie normalnego faceta. W sumie dobrze. Jeszcze dziecko by poszło w rodziców.

Możliwe, że bojąc się, że do kogoś wyjdzie rozpowie teraz, że zdradzałaś go kiedy z nim byłaś w efekcie zaszłaś w ciążę. Po kimś kto mówi takie rzeczy do eks dziewczyny która musiała usunąć dziecko i opieprza kobietę za to, że powiedziała komuś komu ufa można się wszystkiego spodziewać.

Edytowane przez DopplegangerEddarda
Czas edycji: 2016-05-14 o 18:20
DopplegangerEddarda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-14, 18:23   #56
_Angelina_
Wtajemniczenie

bardzo dobrze, że on o wszystkim wie. kiedyś to do niego wróci
karma wraca...zawsze
Stary 2016-05-14, 19:08   #57
_kosiem
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DopplegangerEddarda Pokaż wiadomość
A wystarczyło znaleźć Sobie normalnego faceta. W sumie dobrze. Jeszcze dziecko by poszło w rodziców.

Możliwe, że bojąc się, że do kogoś wyjdzie rozpowie teraz, że zdradzałaś go kiedy z nim byłaś w efekcie zaszłaś w ciążę. Po kimś kto mówi takie rzeczy do eks dziewczyny która musiała usunąć dziecko i opieprza kobietę za to, że powiedziała komuś komu ufa można się wszystkiego spodziewać.
Słucham?
Stary 2016-05-14, 20:06   #58
201607040940
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez DopplegangerEddarda Pokaż wiadomość
Może takiego jak Ty? Mam nadzieję że nigdy nie będziesz miał szansy się rozmnożyć.

Ex facet Autorki jest "normalny" - jest burakiem, prostakiem i egoistą. Jak spory procent opisywanych na wizazu exów. Więc wpisuje się w swoistą normę.

Edytowane przez 201607040940
Czas edycji: 2016-05-14 o 20:08
Stary 2016-05-14, 20:58   #59
Maguda_
Kawaii strona mocy

Temat jest bardzo delikatny, do tej pory rozmowa prowadzona była kulturalnie i proszę, aby nadal tak zostało
Maguda_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-14, 23:45   #60
efflorescence
Rozeznanie

Cytat:
Nie zdecydowałam się na zabieg dlatego, że wolałam się wysypiać, tylko dlatego, że:
A nawet jakbyś chciała się "tylko" wysypiać, też masz prawo.

Cytat:
Napisane przez misorpresa Pokaż wiadomość
Dlaczego uważasz, że to troll? Bo tobie się to nie przydarzyło i twoim koleżankom również? Naprawdę solidny argument.
efflorescence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości