Sierpnióweczki 2016! Część V. - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-16, 11:29   #31
Orange_tree1
Zadomowienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
a to ch..m

myslę,że hamak jest stabilny , kot nie ma raczej szans się do niego dostać,ale mój kot jest raczej typem przyziemnym..w koszu widziałam go oczami wyobraźni jak śpi a tu myślę,że nie podoła,ale to już zależy od możliwości kota..mam w domu hamak ale jest złożony
Też sobie tak pomyślałam jak wyskoczył z tym tekstem. Sam ma z 20kg nadwagi a mnie wypomina w ciąży

Mój też raczej przyziemny ale myślę, że hamaczek go skusi
No nic najwyżej będzie to wyro dla kota a dla Jaska wezmę kosz a po szóstym miesiący się zamienią hahaha

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
A w sumie kiedy się na L4 wybierasz?

Ne wybieram się jeśli da radę
Ja z tą swoją firmą to nie mam łatwo, bo niektórzy myślą, że to tylko plusy ... a tu nie wyobrażam sobie zostawić tego od tak i być w domu. Ja się sama zastanawiam ile będę na macierzyńskim bo jeśli tylko będzie się dało mama lub mąż zostaną z Jaskiem to ja wracam na min 6h ... więc jak widać nie jest łatwo.
Liczę, że chociaż pare miesięcy zostanę z małym. Moja sytuacja jest o tyle komfortowa, że mam 1km do pracy i swoje pomieszczenie w biurze więc jakoś może tego Jaśka będą mi dowozić

Ja kocham być kobietą niezależną i pracować na całego ale teraz chciałabym, żeby to mój mąż zarabiał większe pieniądze a nie ja ale co zrobić..
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-16, 11:32   #32
iweczka
Zakorzenienie

Jestem

Proszę o wpisanie Chłopczyk na 1 stronie
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-16, 11:36   #33
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość

Ja z tą swoją firmą to nie mam łatwo, bo niektórzy myślą, że to tylko plusy ... a tu nie wyobrażam sobie zostawić tego od tak i być w domu. Ja się sama zastanawiam ile będę na macierzyńskim bo jeśli tylko będzie się dało mama lub mąż zostaną z Jaskiem to ja wracam na min 6h ... więc jak widać nie jest łatwo.
Liczę, że chociaż pare miesięcy zostanę z małym. Moja sytuacja jest o tyle komfortowa, że mam 1km do pracy i swoje pomieszczenie w biurze więc jakoś może tego Jaśka będą mi dowozić

Ja kocham być kobietą niezależną i pracować na całego ale teraz chciałabym, żeby to mój mąż zarabiał większe pieniądze a nie ja ale co zrobić..
Rzeczywiscie nie jest łatwo, ale to tak jest jak sie jest tym co przynosi "chleb" do domu. Mój TZ tez by chciał wiecej czasu spedzac w domu, ale niestety ktos zarabiac musi

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-16, 11:38   #34
tija93
Zakorzenienie

Cytat:

Nie dziwie się Tobie, że przy własnej działalności nie chcesz iść na L4. Nic praktycznie byś nie dostała. Poradzicie sobie z Jaśkiem i pracą

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Jestem

Proszę o wpisanie Chłopczyk na 1 stronie
OK
Stary 2016-05-16, 11:38   #35
iweczka
Zakorzenienie

Talantea, fajny wózek

asicuha, Babygirl1990, mnie również te bodziaki oczarowały

Piernik, wczoraj Nas było 5. Aktualnie czynnie udziela się na grupie chyba około 15
Stary 2016-05-16, 11:41   #36
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Albo kto leży za dużo, chociaż nie ma zalecenia. :P

już nie bądź taka surowa dla siebie

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Jestem i ja
Czekam na obiad.
co tam dziś serwują?

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Rany laski, ale nawalcie z tymi postami

Nadrobiłam, ale nie dam rady wszystkim odpisać jestem tak śpiąca, że ledwo na oczy patrzę...

Chrzciny wczoraj ok, ale zmęczona jestem okropnie. I wiem jedno- raczej nie będziemy chcieli chrzcin w domu
mi też się oczy kleją..
odpoczywaj..

Cytat:
Czemu nie w domu, tamte okazały się problematyczne dla rodziców? :P

Przyszły ciuszki z Allegro, sporo tego, już nie pamiętałam dokładnie co było na aukcji, a jeszcze była karteczka, że dosyłają trochę dodatkowych rzeczy znalezionych w szafie.

Używane rzeczy po zakupie prałyście w normalnym proszku czy już od razu w jakimś dla dzieci?
śliczne pajacyki
ja chyba wypiorę najpierw w zwykłym, a potem w dziecięcym plus prasowanie..

Cytat:
Też sobie tak pomyślałam jak wyskoczył z tym tekstem. Sam ma z 20kg nadwagi a mnie wypomina w ciąży

No nic najwyżej będzie to wyro dla kota a dla Jaska wezmę kosz a po szóstym miesiący się zamienią hahaha

to już w ogóle przegiął..leczy swoje kompleksy..
o dobry pomysł...
kurcze przechlapane z tą pracą trochę..ja też lubię być niezależna i pracować na siebie..u nas to różnie z zarobkami, ale też czesto moje są wyższe, jednak po porodzie olewam to i zostaje z Małą tyle ile się da..

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Cytat:

Piernik, wczoraj Nas było 5. Aktualnie czynnie udziela się na grupie chyba około 15
to zgrana paczka.. ciekawe jak potoczą się nasze losy
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-16, 11:46   #37
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
co tam dziś serwują?
D
Jarzynowa i pieczen w sosie koperkowym z mega zimnymi ziemniakami.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-05-16, 11:54   #38
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:

Przyszły ciuszki z Allegro, sporo tego, już nie pamiętałam dokładnie co było na aukcji, a jeszcze była karteczka, że dosyłają trochę dodatkowych rzeczy znalezionych w szafie.

Używane rzeczy po zakupie prałyście w normalnym proszku czy już od razu w jakimś dla dzieci?
Słodkie ciuszki,

ja bym wyprałą najpierw w swoim a później w dziecięcym i poprasowałą

Cytat:

też kilka lat temu byłam Agentem ubezpieczeniowym.
z tego co piszesz, to Ty chyba masz multiagencje?

Ale nie czułam się w tej pracy jakoś super, więc gdy nadarzyła się okazaja starałam się o prace w "moim" zakładzie ubezpieczeń, ale na etacie. I tak przez rok byłam Organizatorem spraw Agencyjnych i przez rok Kierownikiem Agentów Wyłącznych, no i dzięki temu teraz moge spokojnie być na macierzyńskim rok, co bardzo mnie cieszy

Cytat:
ja wciąż nie wiem co zrobić na obiad... :/

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-16, 11:56   #39
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Te szpitalne ziemniaki chyba zawsze są zimne Reszta brzmi znośnie
Stary 2016-05-16, 12:00   #40
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Te szpitalne ziemniaki chyba zawsze są zimne Reszta brzmi znośnie
Jak jest ciepła zupa to zimne ziamniaki. Jak ziemniaki ciepłe to zupa letnia. Jakby mieli jeden palnik.
Stary 2016-05-16, 12:01   #41
agnieszkaruta1
Raczkowanie

WitaM sie w nowym wątku i melduję że nie zaginęłam.
Mamy teraz przenosiny z dołu domu na górę więc tylko staram się nadrobić zaległości. Może w nowym wątku będzie łatwiej

Byłam dziś rano w biedrze i melduję że Lovela proszsk i płyn były po 12zl także wzięłam jeden do koloru
agnieszkaruta1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-16, 12:03   #42
ziuta.
Rozeznanie

Cytat:

Super ciuszki

U mnie na wsi dziś rozdawali jabłka, więc mam skrzynkę. Tylko co teraz z nimi zrobić? Jedno zjem na surowo zaraz , ale co z resztą? Myślałam żeby do słoika zakręcić trochę będzie na szarlotkę. Macie jakieś pomysły?
ziuta. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-16, 12:03   #43
natalia_23
Zakorzenienie

witam w nowym wątku

gratulacje wszystkich 100 dniówek i kolejnych rozpoczętych tygodni

Cytat:
Natalia wybierasz się jutro na te warsztaty do Bielska-B?
Bo nie zarejestrowałam odpowiedzi

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

ja Wam zazdroszczę po prostu
tzn nie leżenia ale tego czasu ... pewnie po tygodniu miałabym dość ale jak na codzień kocioł człowiek marzy o lenistwie w wyrku
tak wybieram się a Ty??

Cytat:

Niestety na swoim nie jest tak łatwo, mam nadzieje, że z Jasiem będziesz mogła zostać jak najdłużej

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-16, 12:08   #44
wiewioreczka
Wtajemniczenie

Hejka witam w nowym wątku

nie zdążyłam zacytować w poprzednim więc napiszę teraz
Orange - chętnie dołączę do Ciebie ze zrzucaniem, ja dopiero skończonych 25 tygodni a na wadze już plus 8,5 kg

Talantea - piękny wózek!! bardzo elegancki i stylowy! oby się Wam dobrze sprawdził

Florence - sporo tych ciuszków ja planuję wyprać najpierw w zwykłym proszku a potem już blisko porodu w płynie do prania z Lovelli.

wiewioreczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-16, 12:09   #45
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Jak jest ciepła zupa to zimne ziamniaki. Jak ziemniaki ciepłe to zupa letnia. Jakby mieli jeden palnik.
Rzadko kiedy w szpitalach nadal jest kuchnia Zazwyczaj catering dowozi.
Stary 2016-05-16, 12:12   #46
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Rzadko kiedy w szpitalach nadal jest kuchnia Zazwyczaj catering dowozi.
Wiem. Ale zawsze cos jest zimne. I sie śmieję, że nie mają na czym podgrzewac jednocześnie.
Stary 2016-05-16, 12:14   #47
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
luksus..

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
makaron z pesto?ziemniaki,jajo,mize ria?leczo?ryż z warzywami?

Cytat:
nie mogą rozpuścić pacjentów ciepła strawą,bo by nie zdrowieli

Cytat:
Napisane przez agnieszkaruta1 Pokaż wiadomość
WitaM sie w nowym wątku i melduję że nie zaginęłam.
Mamy teraz przenosiny z dołu domu na górę więc tylko staram się nadrobić zaległości. Może w nowym wątku będzie łatwiej

Byłam dziś rano w biedrze i melduję że Lovela proszsk i płyn były po 12zl także wzięłam jeden do koloru
hej.. wpadaj częściej..już się przenieśliście?

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
Super ciuszki

U mnie na wsi dziś rozdawali jabłka, więc mam skrzynkę. Tylko co teraz z nimi zrobić? Jedno zjem na surowo zaraz , ale co z resztą? Myślałam żeby do słoika zakręcić trochę będzie na szarlotkę. Macie jakieś pomysły?
mus do szarlotki dobry pomysł..możesz sok z nich zrobić jak masz sokownik? lub kompot? albo wyślij do mnie

Tija i jak wynik?
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-16, 12:15   #48
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
piernik brzmi dobrze

hej w nowej części
Orange-przyjmij raz jeszcze gratulacje za zwycięstwo.. w nagrodę dostajesz
Mniam

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Rany laski, ale nawalcie z tymi postami

Nadrobiłam, ale nie dam rady wszystkim odpisać jestem tak śpiąca, że ledwo na oczy patrzę...

Chrzciny wczoraj ok, ale zmęczona jestem okropnie. I wiem jedno- raczej nie będziemy chcieli chrzcin w domu
ja też raczej w domu robić nie będę

Cytat:

WOW! ale ilości

Cytat:
Stary 2016-05-16, 12:19   #49
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:
Kurde tolerancyjny ten Twoj kot, mój przy byle szczotkowaniu musi być przez dwie osoby oporządzany bo solo to ciężko...

Waga to straszna franca ... mam ochotę ją rozbić ...
ale wtedy na każdej wizycie u gina miałabym doła bo tam mnie zważą i i tak poinfomują, że jestem morświnem
Czesanie mojego psa w pojedynkę to też nie lada wyczyn Wierzgające kopytami do góry ("drapaj tym czymś po brzuszkuuuuuu!!!") jakieś 25 kg potrafi dać wycisk

Nie wchodzę na wagę, na ostatniej wizycie miałam 88,8 (4 kg więcej niż na poprzedniej wizycie ;( ), więc póki co staram się unikać tego traumatycznego przeżycia, jakim jest wchodzenie na wagę Mam nadzieję, że nie dobiję 100, bo 90 już jest na pewno Niby tylko 10 kg więcej niż waga startowa, ale przy moim kurduplastym wzroście to przerażające i tak

Cytat:
kurcze przechlapane z tą pracą trochę..ja też lubię być niezależna i pracować na siebie..u nas to różnie z zarobkami, ale też czesto moje są wyższe, jednak po porodzie olewam to i zostaje z Małą tyle ile się da..
Na szczęście moje zarobki są dość sporo niższe niż TŻa, więc tutaj nie mam dylematu kompletnie, ale niestety wiem, że jak tylko macierzyński się skończy, to się robi lipa i trzeba będzie wracać do pracy. Oby nie w stare miejsce

Agnszp, ślicznie wyglądałaś, gratuluję!

Podziwiam wysokość szpilek i zazdroszczę braku opuchniętych stóp, wczoraj na komunii miałam tak spuchnięte stopy, że ledwo je w buty mieściłam, a w sobotę mamy ślub i coś czuję, że będę miała powtórkę z rozrywki jeśli o to chodzi i w efekcie będę wyglądać, jakbym miała o 10 rozmiarów za małe buty, tak się wpijały W ogóle wczoraj mi spuchły i do dzisiaj trzyma, nawet moczenie w lodowatej wodzie niewiele dało
Na komunii była jeszcze jedna ciężarna (z terminem na 15.08, całe 3 dni przede mną :P) i czułam się przy niej jak wielki morświn W dnia na dzień robię się większa, zaczynam puchnąć , ostatnio każdy większy wysiłek (typu dłuższe zakupy) i boli mnie brzuch. Dzisiaj obudziłam się z takim bólem brzucha, że TŻ jak dzwonił do mnie z pracy zakazał mi robić cokolwiek, mam siedzieć, oglądać tv, pospać, po prostu odpocząć. Obiad sobie zrobi jak wróci. Tyle co wyniosłam kubki z ławy do kuchni, bo mnie drażnił ich widok, ale na zmywarkę już mam zakaz. No i psa na szybkie siku mogę zabrać, też żadnych spacerów, ale to akurat po ostatnim szarpaniu się z dziadem, bo pies sąsiadki go wkurzył strasznie i jak mijaliśmy kolejnego psiaka to chciał go zjeść (strasznie się z psem sąsiadki nie lubią, bo tamten strasznie zaczepia i mojego denerwuje w efekcie, a mój debil to sobie odbija później zaczepnością do innych - brakuje mi tej jego miłości do wszystkich psiaków, jaką miał w sobie na początku, odkąd pogonił go w parku kilka razy większy od niego seter nastąpiła zmiana o jakieś 180 stopni ) i moja szarpanina z nim na smyczy skończyła się wielkim siniakiem na udzie (smyczą mi tak przeciągnął, jak go trzymałam, a to jest nadpobudliwe bardzo stworzenie...) i w efekcie jak doszliśmy w bezpieczne miejsce to siedziałam 10 minut na schodach z bólem brzucha, a on gonił wiewiórki. Ehhh...

Origa, mnie spojenie łonowe strasznie boli momentami, pachwiny do tego mi chrupią, skrzypią i wszystko co możliwe, a podnoszenie się z łóżka to niezłe akrobacje. Na ostatniej wizycie (w związku z chrupaniem, którego wcześniej nie było) miałam robione u gin usg spojenia, właśnie żeby sprawdzić czy się nie rozchodzi i jest na szczęście ok. Mam nadzieję, że u Ciebie też będzie wszystko dobrze, czasem po prostu niektóre mają takiego pecha, że aż tak to odczuwają (nie znam ani jednej kobiety, która miałaby aż takie bóle w tych okolicach, jestem jedyna w moim otoczeniu ). Oczywiście na kolejnej wizycie nie omieszkam przypomnieć, żeby sprawdzić to znowu

Wczoraj po komunii jak wróciliśmy do domu to po jakiejś godzinie zgłodniałam Toż to porażka jakaś... Ile można żreć?
Jutro albo w środę muszę się w końcu wybrać na krzywą cukrową W ogóle nie mam na to ochoty Ale o wynik się raczej nie obawiam, bo mój cukier bardzo często jeszcze zanim w ciążę zaszłam był PONIŻEJ normy (znalazłam gdzieś ostatnio jakieś moje stare wyniki i się trochę zdziwiłam, że aż poniżej normy, a nie przy minimum), teraz się po prostu unormował i jest w dolnej granicy. No i od razu morfologia i mocz, bo ostatnio miesiąc leciałam na urosepcie, który lekarz kazał mi brać, bo miałam za dużo bakterii w moczu.

W czwartek byłam u fryzjerki, włosy z takich za łopatki zrobiły się do połowy szyi. Jaka wygoda teraz Jako, że ja nie mogłam się zdecydować, czy iść się czesać w dzień ślubu z długimi włosami, czy obciąć i samej sobie ułożyć, to TŻ zadecydował za mnie

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-16, 12:25   #50
likap
Zadomowienie

Ja ciuszki prałam najpierw w zwykłym proszku te które dostałam
a teraz kupiłam płyn do prania i płukania Bobini i poprane i wyprasowane na lewej stronie czekają na maluszka

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

A co do wagi to jak myślicie ile ok można przytyć w ostatnim 3 trymestrze? W czwartek zaczynam 3 trymestr a dopiero na plusie mam 5 kg

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=694057[/CENTER]
likap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-16, 12:28   #51
wiewioreczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez likap Pokaż wiadomość
Ja ciuszki prałam najpierw w zwykłym proszku te które dostałam
a teraz kupiłam płyn do prania i płukania Bobini i poprane i wyprasowane na lewej stronie czekają na maluszka

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

A co do wagi to jak myślicie ile ok można przytyć w ostatnim 3 trymestrze? W czwartek zaczynam 3 trymestr a dopiero na plusie mam 5 kg
oby nie więcej niż w 2 poprzednich bo w tym tempie dobiję do 20 kg

wiewioreczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-16, 12:30   #52
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Nie dziwie się Tobie, że przy własnej działalności nie chcesz iść na L4. Nic praktycznie byś nie dostała. Poradzicie sobie z Jaśkiem i pracą

OK
Ja mam etat + działalność. Tylko mój etat to jakaś 1/3 dochodów. A na macierzyńskim dostane 80% z tej 1/3 więc jak łatwo się domyślić trudna sprawa. Mąż natomiast ma "zwykły" etat i wydaje jakieś 500zł/ m-c na dojazdy więc jeśli on weźmie tacierzyński to nie będziemy praktycznie na tym stratni.
Pomijając już nawet fakt kasy to ciężko zostawić firmę bez szefa na rok macierzyńskiego a nikt przecież za mnie pewnych rzeczy nie zrobi ...
No i tak w kółko pod górkę... także same rozumiecie nie jest to takie hop

Cytat:

to już w ogóle przegiął..leczy swoje kompleksy..
o dobry pomysł...
no tak jak wspomniałam wyżej kasa to jedno a "zostawienie" biura i pracowników samym sobie to drugie ... boję się co zastanę po powrocie

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość

też kilka lat temu byłam Agentem ubezpieczeniowym.
z tego co piszesz, to Ty chyba masz multiagencje?

Ale nie czułam się w tej pracy jakoś super, więc gdy nadarzyła się okazaja starałam się o prace w "moim" zakładzie ubezpieczeń, ale na etacie. I tak przez rok byłam Organizatorem spraw Agencyjnych i przez rok Kierownikiem Agentów Wyłącznych, no i dzięki temu teraz moge spokojnie być na macierzyńskim rok, co bardzo mnie cieszy

Moi rodzice mają mutiagencję która zrzesza 1000 agentów w całej PL którzy się przez nas rozliczają. Ja jestem jednym z tych agentów którzy prowadzą swoje biuro gdzie sprzedaję polisy ok 30 towarzystw.

Cytat:
Ehh u mnie w szpitalu jak byłam z kolanem było tak samo

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
witam w nowym wątku

gratulacje wszystkich 100 dniówek i kolejnych rozpoczętych tygodni

tak wybieram się a Ty??

Niestety na swoim nie jest tak łatwo, mam nadzieje, że z Jasiem będziesz mogła zostać jak najdłużej
Tak wybieram się. Czyli się spotkamy !!
Fajowo !! Zobaczysz morświna
Wyślij mi jakaś swoją fotę bo za cholere nie pamiętam jak wyglądasz

Jesli mi się uda wrócic "tylko" na 6h to juz będzie sukces !!
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-05-16, 12:35   #53
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem. Ale zawsze cos jest zimne. I sie śmieję, że nie mają na czym podgrzewac jednocześnie.

Cytat:
l
Tija i jak wynik?
Dzwoniłam już raz i kuriera jeszcze z wynikami nie było Za chwilę będę znowu dzwonić.

Świniaczek nie przejmuj się, teraz to są dobre kilogramy i będziemy je zrzucać po porodzie
Stary 2016-05-16, 12:37   #54
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez likap Pokaż wiadomość

[/COLOR]A co do wagi to jak myślicie ile ok można przytyć w ostatnim 3 trymestrze? W czwartek zaczynam 3 trymestr a dopiero na plusie mam 5 kg
Malutko przytyłaś
Oby i 3 trymestr był dla Ciebie łaskawy

Cytat:
Ja mam etat + działalność. Tylko mój etat to jakaś 1/3 dochodów. A na macierzyńskim dostane 80% z tej 1/3 więc jak łatwo się domyślić trudna sprawa. Mąż natomiast ma "zwykły" etat i wydaje jakieś 500zł/ m-c na dojazdy więc jeśli on weźmie tacierzyński to nie będziemy praktycznie na tym stratni.
Pomijając już nawet fakt kasy to ciężko zostawić firmę bez szefa na rok macierzyńskiego a nikt przecież za mnie pewnych rzeczy nie zrobi ...
Zgadza się
Nad jaką długością urlopu macierzyńskiego zastanawia się Twój tż???
Stary 2016-05-16, 12:39   #55
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Świniaczek Pokaż wiadomość
Czesanie mojego psa w pojedynkę to też nie lada wyczyn Wierzgające kopytami do góry ("drapaj tym czymś po brzuszkuuuuuu!!!") jakieś 25 kg potrafi dać wycisk

Nie wchodzę na wagę, na ostatniej wizycie miałam 88,8 (4 kg więcej niż na poprzedniej wizycie ;( ), więc póki co staram się unikać tego traumatycznego przeżycia, jakim jest wchodzenie na wagę Mam nadzieję, że nie dobiję 100, bo 90 już jest na pewno Niby tylko 10 kg więcej niż waga startowa, ale przy moim kurduplastym wzroście to przerażające i tak

Na szczęście moje zarobki są dość sporo niższe niż TŻa, więc tutaj nie mam dylematu kompletnie, ale niestety wiem, że jak tylko macierzyński się skończy, to się robi lipa i trzeba będzie wracać do pracy. Oby nie w stare miejsce

Agnszp, ślicznie wyglądałaś, gratuluję!

Podziwiam wysokość szpilek i zazdroszczę braku opuchniętych stóp, wczoraj na komunii miałam tak spuchnięte stopy, że ledwo je w buty mieściłam, a w sobotę mamy ślub i coś czuję, że będę miała powtórkę z rozrywki jeśli o to chodzi i w efekcie będę wyglądać, jakbym miała o 10 rozmiarów za małe buty, tak się wpijały W ogóle wczoraj mi spuchły i do dzisiaj trzyma, nawet moczenie w lodowatej wodzie niewiele dało
Na komunii była jeszcze jedna ciężarna (z terminem na 15.08, całe 3 dni przede mną :P) i czułam się przy niej jak wielki morświn W dnia na dzień robię się większa, zaczynam puchnąć , ostatnio każdy większy wysiłek (typu dłuższe zakupy) i boli mnie brzuch. Dzisiaj obudziłam się z takim bólem brzucha, że TŻ jak dzwonił do mnie z pracy zakazał mi robić cokolwiek, mam siedzieć, oglądać tv, pospać, po prostu odpocząć. Obiad sobie zrobi jak wróci. Tyle co wyniosłam kubki z ławy do kuchni, bo mnie drażnił ich widok, ale na zmywarkę już mam zakaz. No i psa na szybkie siku mogę zabrać, też żadnych spacerów, ale to akurat po ostatnim szarpaniu się z dziadem, bo pies sąsiadki go wkurzył strasznie i jak mijaliśmy kolejnego psiaka to chciał go zjeść (strasznie się z psem sąsiadki nie lubią, bo tamten strasznie zaczepia i mojego denerwuje w efekcie, a mój debil to sobie odbija później zaczepnością do innych - brakuje mi tej jego miłości do wszystkich psiaków, jaką miał w sobie na początku, odkąd pogonił go w parku kilka razy większy od niego seter nastąpiła zmiana o jakieś 180 stopni ) i moja szarpanina z nim na smyczy skończyła się wielkim siniakiem na udzie (smyczą mi tak przeciągnął, jak go trzymałam, a to jest nadpobudliwe bardzo stworzenie...) i w efekcie jak doszliśmy w bezpieczne miejsce to siedziałam 10 minut na schodach z bólem brzucha, a on gonił wiewiórki. Ehhh...

Origa, mnie spojenie łonowe strasznie boli momentami, pachwiny do tego mi chrupią, skrzypią i wszystko co możliwe, a podnoszenie się z łóżka to niezłe akrobacje. Na ostatniej wizycie (w związku z chrupaniem, którego wcześniej nie było) miałam robione u gin usg spojenia, właśnie żeby sprawdzić czy się nie rozchodzi i jest na szczęście ok. Mam nadzieję, że u Ciebie też będzie wszystko dobrze, czasem po prostu niektóre mają takiego pecha, że aż tak to odczuwają (nie znam ani jednej kobiety, która miałaby aż takie bóle w tych okolicach, jestem jedyna w moim otoczeniu ). Oczywiście na kolejnej wizycie nie omieszkam przypomnieć, żeby sprawdzić to znowu

Wczoraj po komunii jak wróciliśmy do domu to po jakiejś godzinie zgłodniałam Toż to porażka jakaś... Ile można żreć?
Jutro albo w środę muszę się w końcu wybrać na krzywą cukrową W ogóle nie mam na to ochoty Ale o wynik się raczej nie obawiam, bo mój cukier bardzo często jeszcze zanim w ciążę zaszłam był PONIŻEJ normy (znalazłam gdzieś ostatnio jakieś moje stare wyniki i się trochę zdziwiłam, że aż poniżej normy, a nie przy minimum), teraz się po prostu unormował i jest w dolnej granicy. No i od razu morfologia i mocz, bo ostatnio miesiąc leciałam na urosepcie, który lekarz kazał mi brać, bo miałam za dużo bakterii w moczu.

W czwartek byłam u fryzjerki, włosy z takich za łopatki zrobiły się do połowy szyi. Jaka wygoda teraz Jako, że ja nie mogłam się zdecydować, czy iść się czesać w dzień ślubu z długimi włosami, czy obciąć i samej sobie ułożyć, to TŻ zadecydował za mnie
Ja wzrost mam całkiem dobry bo 174 ale i tak mnie waga przeraża ...
też się czuję przy innych ciężarnych jak morświn

Musisz uważać na siebie z tym psiakiem bo widać, że bestia z niego

Kurde biedne jesteście z tym spojeniem
Ja odpukać nic złego tam nie czuję puki co ...
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-05-16, 12:40   #56
agnszp
Rozeznanie

U mnie po weselu pewnie z +2 kg beda także z moich +4 zrobiło sie szybko +6....jutro sprawdzę na swojej domowej wadze
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-16, 12:41   #57
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Malutko przytyłaś
Oby i 3 trymestr był dla Ciebie łaskawy

Zgadza się
Nad jaką długością urlopu macierzyńskiego zastanawia się Twój tż???
Właśnie nie wiem jak to dokładnie wygląda. Może któraś wie
Z tego co słyszałam matka musi wziąc pierwsze 3/4 miesiące a resztę już może tata?
12.12.2015 II kreseczki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-05-16, 12:41   #58
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Witam w nowym wątku Odpisalam , ale w starym wątku i chyba wcielo.

Krefetko, nie żartuje z nieogarem apkowym :p Nie używam takich rzeczy, więc jestem całkiem głupia, ale w drodze do Warszawy zainstaluje taptalka. I tak nie będę na bieżąco w tym tyg., bo tz zapowiedział już, że mamy wakacje bez internetu. Mnie o zdanie nie pytał, a powiedział to tak, że strach dyskutować :p

Florencee, wyniki glukozy mam ok: 70-110-78. Hemoglobina 0.1ponizej normy. Niewiele, więc mam nadzieję, że nie da mi żelaza.

Orange, obiło mi się o oczy, że narzekasz na wagę (???). Jeśli tak, to daj spokoj. Na zdjęciach widać, że masz super figurę, więc nie wymyślaj
znowuzapomnialamhasla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-16, 12:50   #59
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie nie wiem jak to dokładnie wygląda. Może któraś wie
Z tego co słyszałam matka musi wziąc pierwsze 3/4 miesiące a resztę już może tata?
Orange, Zgodnie z KP matka musi wykorzystać 14 tygodni macierzyńskiego. Pozostałą część można scedować na ojca dziecka
Stary 2016-05-16, 12:53   #60
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:
Ja wzrost mam całkiem dobry bo 174 ale i tak mnie waga przeraża ...
też się czuję przy innych ciężarnych jak morświn

Musisz uważać na siebie z tym psiakiem bo widać, że bestia z niego

Kurde biedne jesteście z tym spojeniem
Ja odpukać nic złego tam nie czuję puki co ...
No ja mam 10 cm mniej i kilka kg więcej Momentami chce mi się śmiać z mojej wagi, a momentami mam ochotę wziąć tasak i urąbać całe sadło, które mi przeszkadza (czyt.: boczki, uda, plecy, ramiona, chwilowo mi tylko brzuch nie przeszkadza). Łapy dostałam tak ogromne jak nigdy, miałam grube ręce już prędzej, ze względu na najzwyklejszą w świecie niemałą nadwagę, ale ostatnio to już przegięcie, dostałam na nich strasznego cellulitu, że dodatkowo mnie to wkurza. Te łapczyska

No też na psotwora mam szlaban poza szybkim siku przed blokiem. Ewentualnie zaprowadzić go do auta jak jadę do rodziców i tam go puścić na podwórko, tam sobie sam daje radę. Efekty tego, że tak ślicznie patrzy i może wszystko. Więc teraz dziad jeden dostaje po nosie, bo się skończyło, na głowę mi wlazł, to teraz muszę się z nim przemęczyć, żeby go z tej głowy zdjąć Tak naprawdę mam co chciałam. W efekcie wielka obraza, bo matka a to nie każe wejść na kanapę, a to nie każe na siebie skoczyć, a o szarpnięciu na smyczy to już w ogóle może zapomnieć, bo się robi między nami przeciąganie liny, kto ma więcej uporu (na szczęście ja wygrywam). Mam 3 miesiące, żeby dziada utemperować, jeszcze nigdy nie byłam wobec niego tak stanowcza, jak po tym siniaku.

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
U mnie po weselu pewnie z +2 kg beda także z moich +4 zrobiło sie szybko +6....jutro sprawdzę na swojej domowej wadze
U Ciebie to jakoś dodatkowe kg nie są raczej problemem , bo szczuplutka jesteś, tylko delikatnie się odznacza brzuszek spod sukienki jak się człowiek przyjrzał No i muszę - masz świetne nogi

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości