|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#31 |
Przyczajenie
|
Dot.: Perfumy elfa
Dla mnie zapachem najbardziej elfickim jest Un Parfum de Charmes et Feuilles The Different Company. Zapach jest cudowny, niestety bardzo ulotny
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zadomowienie
|
Tak jak napisały dziewczyny powyżej, wszelkie zapachy drzewne, trawiaste, choć sądze, że rewelacyjnie pasują przeróżne wariacje na temat owoców leśnych
![]() ![]() A jeśli chodzi o dostojne elfki z Rivendell, to pasują oryginalne, a przy tym eleganckie zapachy, ktoś tu wspomniał o "Angel" i to jest chyba strzał w dziesiątke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Przychodzi mi na myśl Etra - świeża , świetlista, pokryta rosą znikającą w świetle wiosennego słońca, tajemnicza.
Elfy mogłyby pachnieć również w/g mnie Soir de Lune -miód, mech, krystalicznie mroźne iskierki wirujące w powietrzu w świetle księżyca. No i drzewne i leśne Feminite du Bois -cynamon i cedr w głównej roli. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Rozeznanie
|
A mój typ to Neblina Yves Rocher -określenie "elficka" jak najbardziej mi tu pasuje...
Cytuje KWC: Cytat:
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
zapach dla elfów:
- Le Baiser du Dragon - leśnie, tajemniczo i... kapryśnie ![]() - Jade Durbano - elf wytarzany w ziołach, istna magia ![]() - Feminite du Bois - elfica z fiołkami we włosach - Fille en Aiguilles - elfy żyjące w chłodnych borach na Północy - Chene - elfy bardziej z umiarkowanego klimatu ![]() - Gucci PH - elf mężczyzna, siedzący o zmroku przy płonącym ognisku - Eden - dziki, nieokiełznany elfi ogród, trujący dla zwykłych smiertelników
![]() |
#36 |
Wtajemniczenie
|
Jako fanka Tolkiena musze sie wypowiedzieć
![]() - Un Parfum des Sens et Bois TDC - pierwszy zapach, który mnie zachwycił, od razu skojarzył mi sie z Lorien - jest drzewny, chłodny, magiczny, delikatny choć trwały, przypisała bym ten zapach Sindarom - kolejny z TDC - Sel de Vetiver - to jest zapach Telerich, pachnie lasem i łąkami na wybrzerzu, intensywny, troche ostry wetiwer i z nutą morza - moja nowa miłość - Black Tourmaline - wyniosły, groźny, przytłaczająco piękny urodą Feanora i jego rodu, pasuje mi też do Noldorów - i druga miłość - Rock Crystal - chłodny, czysty, oszałamiająco piękny, zapach przyrodnich braci Feanora - Fingolfina i Finarfina, kojarzy mi sie także z plemieniem Vanyarów - Black Casmere to dla mnie Galadriela, szczególnie w momencie próby gdy Frodo podetknął jej pod nos ![]() - wspomniany już Chene Lutensa kojarzy mi sie z mroczną, tajemniczą, starą puszczą - Starym Lasem z Tomem Bombadilem w środku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
A ja dodam jeszcze od siebie Genie de Bois Keiko Mecheri - bliźniak FdB, lżejszy i fiołkowy. Na prawdę piękny.
![]() Angel Violette i Feerie też jak najbardziej. Kurczę coś jest z tymi fiołkami na rzeczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() raczej wszystko, co kojarzy się drzewnie bądź zielono-roślinowato ![]()
![]() |
![]() |
#39 |
Rozeznanie
|
Eden, Feerie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zadomowienie
|
Eden, eden i jeszcze raz eden! Jeden z moich ulubionych
![]()
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
Alien
![]() Pamiętacie tą filmową scenę z pierwszej części "Władcy Pierścieni", kiedy Frodo i Sam spacerują niczym zahipnotyzowani po elfickim raju jakim jest Rivendell i pada na nich deszcz kwiatów? Dwaj hobbici czują się niepewni i przytłoczeni tym niesamowitym, poniekąd obcym dla nich pięknem i dostojnością. Kiedy wącham magicznego i cudownego obcego, to widzę ten moment oczami wyobraźni ![]()
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Perfumy elfa powinny być zielone. Moje typy to chance eau fraiche, miss dior cherie l'eau Wszystkie mają specyficzną , bardzo irytującą "elficką" nutę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:16.