|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
Pokaż wyniki sondy: ankieta dla kobiet (w każdym pytaniu chodzi o włosy łonowe) | |||
Jestem wydepilowana; wole facetów wydepilowanych |
![]() ![]() ![]() ![]() |
16 | 32,65% |
Jestem wydepilowana; wole facetów owłosionych |
14 | 28,57% |
Jestem wydepilowana; jest mi to całkowicie obojetne |
9 | 18,37% |
Jestem owłosiona; wole facetów owłosionych |
4 | 8,16% |
Jestem owłosiona; wole facetów wydepilowanych |
2 | 4,08% |
Jestem owłosiona; jest mi to całkowicie obojetne |
4 | 8,16% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#31 |
Konto usunięte
|
Dot.: Czy owłosione kobiety lubią tylko owłosionych facetów?
a nawet jeśli ktoś nigdy nie miał włosa w gardle, to włosy mu się mogą wydać obrzydliwe i nieestetyczne. Ja tam się gole, bo np. Nie wyobrażam mieć okres, podpaske i włosy, gdy krew osiada na tych włosach łomowych. Przecież to musi koszmarnie śmierdzieć. Przecież jak np. Jestem na uczelni to nie mam się jak podmyć. Więc tak, dla mnie włosy są niehigieniczme
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
A mi sie podobaja owlosieni faceci. Brak mi nie przeszkadza, ale dziwnym trafem fajnie podotykac dywanik na klacie
![]() Co do kłaczkow w ustach... Czesciej zdarza mi sie miec wlosy TZ z brody w ustach podczas calowania niz podczas orala. Wiec dla mnie te wlosy w buzi to tez mit. Ja sie natomiast gole i wiem, ze TZ tak woli, ale z drugiej strony wiem, ze jak raz sie zapomne i nie bedzie 100% gladko to tragedii nie bedzie ![]() Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
nic nie pisałam o włosach na klacie, na rękach, nogach, plecach itp. Chodzi mi o pachwiny, jądra itp. Sora, ale robiąc "loda" nie trzymam tylko penisa w ustach. Jak się bawić to się bawić.
To tak jakby uprawiać seks klasycznie, pod kołderką po misjonarsku, przy zgaszonym świetle w bieliźnie najlepiej...ałć...
![]() |
#36 | |
BAN stały
|
Cytat:
Bo odpisały jej tylko dziewczyny z aparatem na zębach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
on tired little feet
|
Ale mi też zostają choć nie mam aparatu. Nie wiem jak to się dzieje ale się dzieje.
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
Różne rzeczy się zdarzają, nie ma co nocować zdania innych tylko dlatego, ze akurat obie nosilysmy aparat. To chyba nic nowego? Z biegiem lat coraz częściej można spotkać ludzi w każdym wieku z aparatem na zębach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zadomowienie
|
Sama się golę, nie zawsze regularnie, czasem jakiś mały jeżyk jest ale facetów wolę owłosionych wszędzie. I zdarzył się łoniak w buzi ale wyciągam i lecę dalej. Wolę okazjonalny włos w buzi niż ogolonego faceta. Jakoś ten widok do mnie nie przemawia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
BAN stały
|
Serio podoba się wam takie owłosienie intymne u faceta jak na wikipedii?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
on tired little feet
|
Mi też nie przeszkadza tak długo jak na klacie nic lub prawie nic nie ma. Klata ma być gładka bo będzie źle. Na dole niech się dzieje co chce.
![]() |
#44 | |
Konto usunięte
|
Wolę facetów z włosami, ale nie aż tak owłosionych "na sweter".
Też mnie fascynują włosy między zębami, pomijając aparaty. Nigdy mi się to nie zdarzyło. Raz eks się postanowił ogolić i nie mogłam odpędzić myśli, że nie mam pampersów w domu ![]() Pachy są mi obojętne, mogą być ogolone lub nie. Włosy na klacie lubię. Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Tak z ciekawości; czy kobiety mają długie i obleśne włosy w dupie? W sensie czy im rosną? Ja tam mam około 15 centymetrowe (s sensie miałbym jakbym nie usuwał)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
BAN stały
|
Cytat:
Dlaczego? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Co w tym szokującego? Jesteśmy przecież w internecie- najlepszym miejscu by poznać odpowiedzi na pytania które nas ciekawią ale normalnie wstydziliśmy się zapytać.
Po prostu byłem ciekaw czy rosną wam takie same włosy jak nam facetom czy nie... Przecież nie ma w tym nic szokującego czy obrzydliwego... (pod warunkiem że się je depiluje) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;60683196]Wolę facetów z włosami, ale nie aż tak owłosionych "na sweter". Też mnie fascynują włosy między zębami, pomijając aparaty. Nigdy mi się to nie zdarzyło. Raz eks się postanowił ogolić i nie mogłam odpędzić myśli, że nie mam pampersów w domu ![]() Pachy są mi obojętne, mogą być ogolone lub nie. Włosy na klacie lubię. [/QUOTE] Ja tak mam, ale jak się mój ogoli na twarzy, wygląda na 15 lat i czuję się jak pedofilka ![]()
![]() |
![]() |
#51 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | ||||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Poprzednie były tak rzeczowe jak rzucenie - w odpowiedzi na pytanie "ej dziewczyny, wy też macie problem z chodzeniem na wysokich obcasach po kocich łbach?" - tekstu klasy "nie, ja mieszkam w okolicy, gdzie są równiutkie alejki xD". Konkretnie jak cholera. Cytat:
Zresztą tu sobie właśnie wyobraziłaś i to jakiś abstrakcyjny kosmos. Krew osiadająca na wargach sromowych i oblepiająca podpaskę, ocierająca się o ciało niczym brudna pielucha nie jest ani odrobinę bardziej higieniczna. W Twoich wyobrażeniach włosy są źródłem smrodu? Przecież jak kobieta jest w pracy czy na uczelni wydepilowana czy nie, to mając okres ma to samo w majtkach i taki sam "smród" może sobie wyhodować - czyli żaden, bo jak tę podpaskę trzy razy zmieni, wróci do domu i się umyje to będzie czysta. Poza tym istnieją jeszcze nawilżane chusteczki do higieny intymnej, można korzystać. A jak podpaska nie daje komfortu to są jeszcze wspomniane tampony albo kubeczki. Jak się nie ma problemów i goli/depiluje z głową, to jedna i druga opcja będzie się dobrze sprawdzać, ale obiektywnie to depilacja/golenie jest mniej higieniczne, bo po usunięciu włosów skóra jest podrażniona, podatna na infekcje, nie wspominając o jakichś zacięciach, wrastających włoskach i uszkodzeniach naskórka. Kisić świeżo ogoloną skórę z krwią menstruacyjną i podpaską przez wiele godzin między myciem to jest dopiero festiwal dla bakterii, infekcji i potencjalnego smrodu. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Może wykazuję mniej entuzjazmu ![]() Jakbym połknęła ludzkiego kłaka to bym chyba zaczęła wyczesywać jak kota. Cytat:
Cytat:
|
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zadomowienie
|
Lubię całych gładkich, a siebie gładkiej nie lubię.
Jednakże od facetów nie oczekuję niczego w tym temacie, bo życzę sobie by oni również nie wtrącali się w moje włosy. Wizualnie wolę chłopaczków niż dziadków, ale mój święty spokój jest dla mnie ważniejszy, bo nie robi mi to jakiejś szczególnej różnicy.
![]() |
#54 |
Naczelna Nastolatka
|
Partner się nie goli, ja się nie gole. Nie mam problemów z ludzkimi włosami w ustach podczas seksu. lubie jak facet ma owlosione cialo. Podczas oralnego pluje kocia i psia sierścią. Bo te włosy mamy w każdym zakamarku w domu.
![]() |
#55 |
Konto usunięte
|
Adeedra, ty to masz chyba jakiś problem. Wytłumaczyłam Ci pewne kwestie (choćby aparatu czy higieny) a ty swoje i to jeszcze cholernie napastliwie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Za każdym razem, jak widzę ten tekst, to widzę osobę, która dopiero od niedawna uprawia seks inaczej, albo zawsze jej wpajano, że tak wygląda seks, bo skąd w ogóle wzięłaby takie wyobrażenie? Nigdy takiego seksu nie uprawiałam, ale też nigdy nie potrzebowałam tego podkreślać, dlaczego? Jakoś nigdy nie przyszło mi do głowy, że większość ludzi tak robi i tylko ja taka perwersyjna. I jak to się ma do robienia loda? Że dziewczyny, które pomijają jądra, odbyt czy o co Ci tam chodziło, to cnotki i równie dobrze mogłyby uprawiać seks po ciemku, bo dla Ciebie to to samo? Ej, no. Mogłabyś się wczuć w klimat i dostawać ślinotoku na widok penisa. Albo chociaż udawać. Bo jeszcze ktoś napisze, że masz prob... Oh wait. Cytat:
![]() To Ci też wytłumaczyła, że teoretycznie to właśnie depilacja jest mniej higieniczna. Nie wiem, po co w każdej dyskusji o owłosieniu musi się pojawić to słowo oraz "obrzydliwe". Jak dla Ciebie obrzydliwe, to sobie gol, ale to się nie odnosi do innych. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Przyczajenie
|
Ja się nie golę. Niestety niewielu mężczyzn to akceptuje w dzisiejszym świecie. Też mnie dziwią te wszechobecne obawy o włosy między zębami. Owszem zdarzyło mi się raz czy dwa, ale nigdy nie zepsuło mi to przyjemności
![]() Co do higieny- uważam, że z owłosieniem jest higieniczniej (mam porównanie, bo przez jakiś czas się jednak goliłam). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Konto usunięte
|
Mam. I jak zwykle nie trzeba się domyślać jaki, dokładnie napisałam o co chodzi. I było to znacznie mniej napastliwe niż stwierdzanie, że wszystkie niewydepilowane kobiety w czasie okresu śmierdzą. Jedyne co wytłumaczyłaś, to to, że sama usuwasz włosy ani nie ze względu na osobiste preferencje i upodobania tylko z lęku przed smrodem (nie da się tego nazwać "wytłumaczeniem mi kwestii higieny").
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Konto usunięte
|
Myślę, że ciało bez włosów łatwiej wytrzeć (np. Chusteczkami nawilżanymi) niż z gęstymi włosami. I tak, gole się również ze względu na zapach, gole się bo tak mi wygodniej, gole się bo tak mi się bardziej podoba, gole się bo mój partner tego chce, gole się bo niewydepilowane ciało kojarzy mi się źle.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Pierwszy raz zgadzam się w 100% z adeedra, muszę to dziś opić. Owłosienie łonowe jest między innymi naturalną barierą dla bakterii, wiele kobiet przestaje się tam golić z powodu nawracających infekcji intymnych. Sama się golę, bo tak mi się podoba, ale ten argument na temat higieny jest zupełnie niezgodny z rzeczywistością.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:42.