![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Bolesna prawda o tradziku...
Hej, dołączam się do Waszych opinii o dianie35 i efektach trądzikowego jojo. poza tym czekam z niecierpliwoscia na wrazenia z oczyszczania kawitacyjnego - bo usłyszalam o tym dopiero niedawno i mało wiem.
pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
![]()
Również moja walka z trądzikem jest bardzo długa (szepionki, diana-35, badanie hormonów w szpitalu endokrynologiczo - ginekologicznym, antybiotyk Tetrarysal, oczywiście mazidełka wszelkiego rodzaju etc.. mogłabym stworzyć długą listę
![]() Lekarz endokrynolog - ginekolog, przepisał mi Yasmin i pokierował do ponoc dobrego dermatologa. No i lekarz dermatolog przepisał mi nową kurację. Biorę Yasmin, antybiotyki do ustnie Biseptol 960 (2 x 1 przez 5 dni) oraz Doxycyclinum (1x1) przez miesiąc,oczywiście osłonkę trilac a raz w tygodniu fluconazole. Także troszkę się tego uzbierało, ale może w końcu mi coś pomoże! Zaczęłam kontrolować to co zjadam (pytałam się dermatologów o dietę, ale oni twierdzą że nie ma takiej i tylko u 5% osób cierpiących na trądzik wyskakują krostki po jedzeniu np: czekolady,chipsów etc.) Ja wolę być przezorna i unikam takich produktów. Zaczęłam pić herbatki z fiołka trójbarwnego zamiast kawy i zwykłej herbaty. A to co sprawdziło się do tej pory :
No i uśmiechać się proszę, to też pomaga!! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Przyczajenie
|
hej,witam wszystkich, to mooj pierwszy wpis na forum(o wielka chwilo inicjacji). sluchajcie, nikt z was nie pisze o przemywaniu twarzy kwasem borowym. a mi to nawet dobrze sluzy. mam wrazenie,ze nie wysusza tak mocno jak zwykla woda.
ale,ale...nie to mialo byc przedmiotem tego posta. czy ktos stosowal aknenormin(polski odpowiednik roaccutane)??? boje sie skutkoow ubocznych, podobno masakrycznie dziala na plood. chcialabym miec dzieci(za kilka-kilkanascie lat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Przyczajenie
|
Witam serdecznie
![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Przyczajenie
|
coś dziwne że CI jakiś alatan pomaga a silne leki nie...
Ja mam raczej odwrotnie...
![]() |
#38 |
Przyczajenie
|
Witam!
Nie napisałabym czegoś takiego gdyby rzeczywiście mi to nie pomagało...a jednak u mnie się sprawdziło wbrew temu co piszesz i uwierz mi że naprawdę używałam dużo silniejszych leków,maści,kremów i nic z tego nie było a ten kremik mi bardzo pomógł,stosuję go codziennie na noc i efekt jego stosowania jest naprawdę widoczny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Przyczajenie
|
Witam !
Odwiedzam stronę, gdyż potrzebuję Waszej pomocy. Jestem studentką V roku psychologii,piszę pracę magisterska z dziedziny psychodermatologii. Do wybrania tej dziedziny skłoniły mnie własne doświadczenia (już 12 letnie) z trądzikiem.Wiem, że wszelkie długotrwałe choroby dermatologiczne nie pozostają bez wpływu na psychike. Cierpi nie tylko skóra ale także dusza. Często lekarze zapominją o tym, choć badań na ten temat jest sporo - niestety zagranicznych.Tak jak Wy przeszłam najróżniejsze metody leczenia , łącznie z przyjmowaniem Roaccutanu. Chciałabym swoją pracą przyczynić się do objęcia pomocą psychologiczną pacjentów dermatologicznych. W związku z tym potrzebuję Waszej pomocy w badaniach.Zwracam się z prośbą do osób chętnych do wypełnienia 2 niedługich,anonimowych testów psychologicznych. W związku z tym,że testy są chronione, nie ma możliwości przeprowadzenia ich drogą internetową.Proszę chętne do pomocy i zainteresowane osoby do pisania do mnie na mail'a lub gg w celu umówienia się na wypelnienie testów ( i oczywiście rozmowę i wymianę doświadczeniami - tych mam sporo). Miasta, ktore wchodzą w grę to Szczecin , Warszawa, Zielona Góra).Mój mail : psychodermatologia@gazeta .pl Serdeczne pozdrowienia ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
szkoda, ze nie poznan
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Przyczajenie
|
Ja również żałuję Aaniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Przyczajenie
|
cześć. Dopiero co sie zarejstrowałam ale tak czytam sobie te wasze wypowiedzi i tak se mysle ze moge wam doradzic taka maśc. Ama mam problemy z pryszczami i wągrami i wogule ale juz od kilku lat stosuje ja i naprawde jest poprawa.Niemówie o całkowitym znikniecu ale napewno jest lepiej. " Bepanthen" jest masc i krem- polecam krem poniewaz niejest taki tłusty jak maśc i szybciej sie wchłania. Co prawda Bepanthen jest przeznaczony do gojenia skury niemowląt i do piersi matki w okresie karmienia ale nato tez jest dobry mojej mamie polecił go dermatolog. Zawsze można spróbować co szkodzi. Maść natomiast jest dobra na popękane usta. Jeszcze kiedys używałam Retin-A bardzo silna maść ale zato skueczna używało się jej punktowo naprawde dobra, ale została wycofana z produkcji. Moze komus sie poszczęści i natrafi na nią. życze szczęścia.pa
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
czesc ja tez mam tradzik juz okolo 6 lat, stosowalam rozne masci i antybiotyki ale nic nie pomoglo , stosowalam tez jak piszesz mydlo siarkowe, ale dowiedzialam sie ze mydlo siarkowe wplywa na wiekszenie owlosienia wiec przestalam go uzywac , przemywam twarz delikatnym mydlem dzieciecym, ostatnio moja dermatolo zaproponowala mi kuracje aknenorminem, inaczej odpowiednik izoteku, troche sie boje zew wzgledu na skutki uboczne, ale chyba sie zdecyduje, czy ty moze mialas jakas kuracje przeciwtradzikowa, napisz chetnie powymieniam z toba rozne uwagi na ten temat, zyxcze powodzenia w dalszym leczeniu.papa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zadomowienie
|
Ja lecze sie na trądzik juz 12 albo 13 lat, nie pamietam kiedy mnie dokładnie zaatakował ale to było jeszcze w podstawówce chyba 5 klasa
No i od tej pory mam mniejszy bądź wiekszy trądzik, badź go nie mam wcale - teraz akurat mam go znowu ugh mam nadzieje ze juz niedlugo zejdzie bo tyle co sie przez niego wypłakałam to nigdy z zadnego innego powodu a w dodatku ludzie tórzy nie rozumieją tego problemu bo nigdy nie mieli trądziku ugh |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
Witam!
Zadziwila mnie wypowiedz szczegolnie autora tego postu. Co mialas na mysli piszac to? Ze jak Tobie sie nie udalo przez 8 lat to innym sie nie uda? Nie ma takiego czegoś jak "Bolesna prawda o trądziku".Jak widać, to jest jak z rakiem..Jednym sie szybko udaje inni się meczą dlugo..Ale takie sa wszystkie choroby. Chcialas zniechecic setki ludzi wypowiadających się tu na forum? Jedyne normalne napisane Twoje zdanie to, że ludzie się łudzą w domowe sposoby. Każdy ma inną cere- też się zgodzę, ale jest taki postęp, że praktycznie wszystko się da wyleczyć. Przykro mi, że ty przez 8 lat nie potrafiłaś znaleść odpowiednich preparatów dla Twojej skóry i odpowiedniego lekarza. Ja wiem jedno..To jest choroba praktycznie we wszystkich przypadkach uleczalna..Tylko u kazdego przebiega inaczej i u każdego jest inny okres leczenia. Pozdrawiam i życze sukcesów w walce z trądzikiem . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Rozeznanie
|
ja z tradzikiem mecze sie jakies 8 lat i raz lepiej raz gorzej.Ostatnio juz bylo tak dobrze ze myslalam ze mi calkiem zniknie ale niestety po krotkotrwalej poprawie znow sie pogorszylo.Ja jednak sie nie zalamuje bo sa gorsze rzeczy niz tradzik.Nigdy nie mialam kompleksow ze mam tradzik po prostu staram sie niezwracac na to uwagi.To nie moja wina ze mam syfy na twarzy a robie wszystko co w mojej mocy ze by bylo lepiej.Dziewczyny glowa do gory nie mma sie czym przejmowac.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zadomowienie
|
Ja również uważam ze z trądzikiem trzeba walczyć, jest to choroba przewlekła i jak z każdą taką chorobą trzeba pozostać pod stałą opieką lekarza- nie wolno sie poddawać, szukać dobrego lekarza i leczyć, leczyć i jeszcze raz leczyć
Długo mam trądzik i myśle ze jeszcze długo długo go bede miała - mam nadzieje ze plastry antykoncepcyjne pomogą mi w tej kwestii Najbardziej boje sie jednak ze przekaze ten trądzik w genach swojemu dziecku i ono znowu tak jak ja bedzie przeżywać tę okrutną chorobę To bedzie dla mnie tak jakbym od nowa zaczęła chorować Odziedziczyłam trądzik po tacie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
ja mecze sie z tym cholerstwem od zerowki, wiem bedziecie sie smiac, ale juz na zdjeciu z zerowki mam wielkiego pryszcza na brodzie
![]() ![]() niestety nic do tej pory nie pomoglo- wiec pod koniec liceum dalam sobie spokoj. Tradzik, tez troche odpuscil-myslalam, ze calkiem da sobie spokoj gdy urodze dziecko,kiszka - dziecko ma 4 miesiace, a tradzik jest jak w podstawowce ![]() ![]() ![]()
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
hej! ja walcze od 3 lat (dopiero
![]() ![]() moze ktos wie...? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
Roznieść nic nie rozniesie tak myślę, bo wszystko siedzi wewnątrz skóry, dopiero kiedy to wyciśniesz/rozdrapiesz, to się roznosi po twarzy.
Myślę, że grzywka może być przeciwwskazaniem, jeśli włosy Ci się przetłuszczają - taka przetłuszczona grzywka będzie dotykać czoła i hm rozcierać na nim tłuszcz, powodując zatykanie porów = wzmożenie trądziku. To działa też w drugą stronę - jeśli przetłuszcza Ci się skóra twarzy, to grzywka szybko przestanie efektownie wyglądać. To tylko moje teorie, nigdy przeze mnie nie sprawdzone, ale wydają mi się logiczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:54.