![]() |
#31 |
.
|
Dot.: TŻ a finanse
może wyślij im potwierdzenie wpłaty? oczywiście za potwierdzeniem odbioru. jeśli to "normalny" bank to przy okazji złożyłabym skargę.
![]() |
#32 | |
sissy that walk
|
Ja się odniosę tylko do tego Kruka, bo nie wytrzymię takich głupot.
1. To, że dług jest przedawniony, to nie znaczy że przestaje istnieć. To znaczy tylko tyle, że nie można go dochodzić drogą egzekucji komorniczej. KRD, BIG, BIK - wszystko zostaje jak było, więc jeśli facet jest zadłużony, to obowiązek spłaty ma nadal, w przeciwnym razie raczej może się pożegnać z myślą o jakichkolwiek kredytach, czy zobowiązaniach. 2. Przedawnienie długu uznaje sąd, a nie dłużnik. Niech sobie facet poczyta lepiej co musi zrobić żeby to przedawnienie zostało oficjalnie uznane i prawnie uregulowane, bo inaczej na nic się zda jego glęboka wiara w ten temat. Poza tym dla mnie ktoś, kto się denerwuje że ktoś chce odzyskać swoje pieniądze i kto nie zalatwia swoich spraw do końca, to nie jest material na partnera. Dużo się naoglądalam takich przypadków i generalnie nie polecam.
Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2016-05-28 o 08:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niech se sparwdzą bilans wpłat. Przecież mają.
![]() |
![]() |
#34 |
.
|
żeby to ukrócić. trudno stwierdzić, z czym będziesz musiała się bujać za jakiś czas.
![]() |
#35 | ||
sissy that walk
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie bardziej dziwi, ze ich system sobie nie radzi z liczeniem pieniędzy. Bank raczej powinien liczyc bez takich wtop. No zich usług wieej nie skorzystam. Inna sprawa, że inny bank, ma wobec nas zaległośc na ponad 60 zł i ma wywalone. Na ich konto wpłynęła nadpłata i mimo naszych monitów pisemnych, nie dostalismy słowa odpowiedzi na ten temat. Ale jakbysmy my im zalegali, to by była afera, setka pism, groźb, naliczanie odsetek, obciązanie kosztami ściagania i nasyłanie windykacji.
![]() |
![]() |
#37 |
.
|
aaaa... czyli jeszcze lepiej
![]()
![]() |
#38 | ||
sissy that walk
|
Cytat:
![]() A co do nadpłaty - nie możecie sobie tego odebrać w kasie albo poprosić telefonicznie/pisemnie o wpłatę na konto?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Wtajemniczenie
|
Cava, a wydruk z banku (potwierdzenie zapłaty) przesłany mailem-reklamacją i prośbą o wyjaśnienie?
Mnie raz ścigano za 0,07 pln. Wkurzały mnie raty kredytu na lapka i zapłaciłam, po uprzedniej rozmowie z konsultantem, brakującą całość tj. kilka pozostałych rat. Okazało się, że zostało te 0,07 pln. Też jestem roztrzepańcem, zapłaciłam po paru miesiącach, to już nie chcieli i otrzymałam zwrot. Też miałam problem z ogarnięciem i zapłatą wszystkiego na cycuś glancuś, ale nie zdarzyło mi się, by uzbierało się aż 1500 pln długu. To nie jest mało kasy. Inna sprawa -szkoda nie płacić w terminie z uwagi na coraz częstsze czepianie się o odsetki. Chyba, że kogoś stać na dokarmianie wierzyciela, to proszę bardzo. Ja na dzisiaj wolę zapłacić z wyprzedzeniem, na zasadzie 2xprąd, 2xrata, więcej niż powinnam czynszu (roczne rozliczenie i dopłata nie będą tak bolały). Co do przedawnienia, to zgadzam się z Mary Poppins. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:46.