![]() |
#31 | |
Szef ds. Wymianek
|
Dot.: Nie wiem, jak zachować się wobec tej znajomosci - prośba o obiektywne spojrzeni
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Nie wiem, jak zachować się wobec tej znajomosci - prośba o obiektywne spojrzeni
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Konto usunięte
|
Podejście psychologiczne XDD
Rodem z "mężczyźni kochajo zołzy". No i nie wolno "oddawać" mężczyźnie za wcześnie swej wadzajny, pamiętajcie! Edytowane przez 201607111028 Czas edycji: 2016-05-28 o 20:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Z tymi ksiazkami to moze jednak niech autorka nie czyta bo jak wezmie sobei je za bardzo do serca to przegnie w druga strone ![]() ![]() ![]() Edytowane przez katrinke Czas edycji: 2016-05-28 o 21:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Na szczęście autorka wydaje się być ogarnięta osobą i raczej nie weźmie sobie do serca tych złotych rad |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zrozumiałam, co probowalas przekazać, ale jakieś doświadczenie w związkach już mam i nie zgadzam się z Twoimi poglądami. Po 11 miesiącach mogę oczekiwać, ze facet, z którym się spotykam, z którym mam bliskość fizyczną, z którym jeżdżę na wycieczki, robię śniadania, gram w planszówki - będzie wiedział, czy jestem ważna. Nie tylko, kiedy jest fajnie, ale i na tyle ważna, że mogę na niego liczyć, kiedy mi się wszystko sypie. Nie będę siedziec bezczynnie jak paprotka, żeby on się zastanawiał w nieskończoność, czy jestem dostatecznie fajna do związku. Więc albo go zostawię, albo z nim porozmawiam. Tak robią dorośli. Jeśli Twój narzeczony przez dlugi czas nie wiedział, czy jesteś dostatecznie fajna na jego partnerkę, to uważam, ze gdzieś ten związek został wyżebrany, albo on nie znalazł bardziej interesującej opcji. Nikt rozsądny nie mówi za wczesnie "kocham", ale w mojej wizji świata albo ktoś nadaję się na partnera, albo nie i takie zastanawianie się latami jest krzywdzące dla drugiej osoby. Ech, tak, nie ma nic ekscytujacego w tym, ze nie spaliśmy ze sobą i nie byłoby nic ekscytujacego w tym, ze poszlismy na całość. Samo zycie. Edytowane przez Punchdrunk Czas edycji: 2016-05-28 o 21:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
on tired little feet
|
Chyba nie wiesz co to jest głęboka depresja. Serio nie wypowiadaj się o czymś o czym nie masz pojęcia
![]() |
#40 |
Obserwuję .
|
Wiesz czym jest depresja? Bo niestety, ale nie masz pojęcia o czym mówisz. Jedno wyklucza drugie.
![]() |
#41 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ---------- Cytat:
Chcialam dac do zrozumienia ze nie zawasze gadaniną idzie wszystko zalatwic i to przystawianie do muru tez mozna potraktowac jako wymuszenie ![]() ![]() Wkoncu uznalam ze moze to tylko przyjazn i ze skoro nie podjal rozmowy to moze taka powinna zostac nasza relacja... ukrucilam nasze kontakty a wkoncu sam podjął rozmowe bo zauważył że coś się zmieniło. Nie musiałam się płaszczyć i prosić czy chce ze mną być ![]() Różni są ludzie, różne charaktery , różne poglądy i różne doświadczenia życiowe co ma wpływ na nasze zachowanie... i nie zawsze się wie odrazu że to ta osoba - jedni zakochują się szybko , drudzy nie. No chyba że mamy na myśli fascynacje, zauroczenie... Zrobisz jak uważasz oczywiście i życze powodzenia, dla mnie zakończenie jest jasne. ---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- Cytat:
Nie wiem jak ten Twoj ale ja wiem ze moj nie spotykal sie z innymi kobietami ( chyba ze w nocy o polnocy, posiadajac jakis lewy numer czy lewe maile, fb itp ![]() ![]() Edytowane przez katrinke Czas edycji: 2016-05-29 o 08:51 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Konto usunięte
|
Kombinuj, dziewczyno, nim twe wdzięki przeminą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zadomowienie
|
Moim zdaniem trafiłaś na faceta, który nie może Ci zaoferować nic więcej oprócz śniadań i gier w planszówki.
![]() Czy jego depresja jest stwierdzona przez lekarza? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Obserwuję .
|
Więc skąd wniosek, że ma depresje? Bo mu smutno?
![]() |
#47 |
lokalna gwiazda
|
Autorko, wydajesz się być fajną, ogarniętą dziewczyną. Dlaczego więc nie spuściłaś dziada na drzewo, kiedy oznajmił, że nie spotyka się z nikim?
Chyba nie podoba ci się bycie "nikim"? Nawet rzucić go nie możesz, bo nie jesteście razem. Uważam, że nie ma co przeprowadzać z nim rozmów, tylko rozluźnić kontakty, bo ty chcesz mieć partnera, nie kumpla. Spisz go na straty, przebolej i idź dalej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Raczkowanie
|
a to zmienia postac rzeczy
![]() Swoja droga skoro jest bez pracy i rozwija wlasny biznes to umiem i tak zrozumeic ze jest mu ciezko i ze to jest dla niego narazie priorytetem a nie myslenie o zwiazku z osoba ktora zna 5 meisiecy. Moj tż też jak ma problemy w firmie to chodzi zdołowany, czasami nawet nie ma ochoty o tym mowic az troszke ochlonie. Bywa tez tak ze sie radzi i wspolnie szukamy rozwiazania. Nie bylby zadowolony gdybym wtedy zawracala mu glowe np naszym slubem . ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Rozeznanie
|
Jak ktos madry zauwazyl: glupota jest oczekiwanie innych rezultatow robiac wciaz te same kroki. Czyli dopoki jest jak jest on nie zmieni decyzji. Niby czemu? Jesli zrobisz nowy krok, nieznany mu, wytracisz go ze strefy komfortu ze to on tu decyduje - wtedy moze nim cos wstrzasnie. Gdy okaze sie ze znikasz, bo tak zadecydowalas i ze mowisz powaznie. Ze ta decyzja nie zalezy od niego. To kazdego zastanowi.
Mysle ze mu zalezy na Tobie, tylko odbiegasz od jakiegos typu, ktory sobie przewidzial na dziewczyne. Nie ma strzalu amora, nagle, na smierc i zycie, ale cos w nim stopnialo. Tylko rozum mowi, ze nie tak (ta,taka) miala byc. To nic osobistego. Jestem w podobnej sytuacji. Spotykam sie z mlodszym od siebie facetem od kilku miesiecy i kilka rzeczy odbiega w nim od moich oczekiwan. A to wyglad troche, a to wiek, niektore zachowania, no po prostu nie tak sobie zaprojektowalam ideal ![]() Trzymam kciuki!
![]() |
#50 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Aha. A potem, już jak się pożegnaliśmy, zadzwonił do mnie powiedziec, ze nie rozumie. Bo przecież poświęca mi tak dużo uwagi i jest zdziwiony(!) ze to dla mnie za mało. I ze ze mną widuje się dwa razy w tygodniu, a ze znajomymi raz na miesiąc. Ale w sumie znajomych nie ma ochoty częściej oglądać. I powinnam wziąć pod uwagę, ze on jest bierny .. E, nawet nie wiem, jaką puente dac na koniec :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() Może że "aha" to był taki zespół* ![]() A tak poważnie, to jego strata, Autorko. To jego zdziwienie mnie rozwaliło ![]() * tak, wiem, suchar, ale lubię suchary.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dobrze autorko, że już widzisz absurdalność tej sytuacji. Pogoń go gdzie pieprz rośnie. Wydajesz się być fajną babką, przestań pozwalać się tak traktować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Smialabym się. W sumie chce mi się śmiać. Ale serce boli. Bez sensu. Mężczyźni to chyba towar deficytowy (chcę się mylić) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Kobieta z klasą
|
Wiesz co? Zaproponuj mu przyjaźń, koleżeństwo, a faceta poszukaj innego.
Nie słuchaj tych bredni ( nie czytaj). 11 miesięcy to bardzo długo, aby zrozumieć czy się w kimś zakochało, czy nie. Facet ma Ci pasować w 100 procentach, a nie to jest fajne, a to nie, a może on się obudzi, a może nie? Co to za związek kiedy jedna strona musi uciekać, żeby druga goniła, albo druga się budzi, bo pierwsza ma dość czekania? Wymieniajcie się książkami, dyskutujcie, gadajcie, dlaczego nie? Nie trać czasu jednak na wymyślone depresje.
![]() |
#56 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Kobieta z klasą
|
Niestety jest prawdziwy, choćbyśmy nie wiem jak zaklinały rzeczywistość
![]() Tu wszyscy życzą Ci jak najlepiej pamiętaj o tym. To zdanie daje do myślenia: " Ale jak się na coś serio napali, to jest zdecydowany w trymiga." ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Kompletnie bez sensu. Zgodziłaś się być "czasoumilaczem" choć nie chcesz nim być. Zawsze tak żyjesz wbrew sobie?
Jak dla mnie, bez sensu. I jedyne co można zrobić to uciąć tą chorą sytuację.
![]() |
#59 | |
lokalna gwiazda
|
Cytat:
Kurka, biedny, zdziwiony miś. To byłoby nawet śmieszne, gdyby nie było żałosne. Szkoda tracić na niego czas. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nie wiem, jak zachować się wobec tej znajomości - prośba o obiektywne spojrzeni
Skończyłam znajomość z tym facetem. Powinnam czuć ulgę, najpierw czułam ulgę, ale teraz tak mi źle. W ostatniej rozmowie stwierdzil (tak w skrócie), że mnie lubi, nie chce związku, ale nie chce też, żebym spotykała się z innymi i żeby było "tak fajnie, jak teraz" (czyt. spacery, kino, mizianko). No i wielce zdziwiony, ze po tak intratnej propozycji dostał kopa w cztery litery. I wiem, ze dobrze zrobiłam, ale po tej historii moja samoocena leży i kwiczy.
Musiałam się wygadac, dziewczyny (i chłopaki) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:33.