|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza
Ineso hyhy 😎 inaczej bym stracila co napisałam w komorczaku 😎 haah 😎
Napisze Ci dzis, musze tylko sprawdzić, wysle Ci jej fb. Wysle Ci filmik na którym jest to dobrze wyjaśnione bo nie wiem czy ja tak potrafię, choc spróbuje. Chodzi o to ze moje soki trawienne nie działają jak trzeba, mam często zgagę no i robiłam test z soda i echem dupka. Nie pije sie tego octu caly czas, to krótka kuracja by pobudzić prace soków. Do tego pije jeszcze wode z sola na pól h przed posilkiem, by nawodnic organizm ![]() ![]() Wiesz prawda jest taka ze zobaczę dopiero po 2-3 mc czy to cos mi da,a przy tym co mi się teraz dzieje na glowie to spróbuje wszystkiego byleby nie jechac na sterydach. Jak nic sie nie zmieni to trudno, pogodzę się z tym albo bede szukac jakiś innych rozwiązań ![]() Nakarmiłam ją na śpiocha, tzn przebudzila sie lekko ale nie tak jak wczoraj ze przy przebieraniu darła sie w niebo glosy i potem półtora h nie mogla zasnąć. Tym razem pojadla i odleciała 😇 . Zobaczę czy pośpi teraz do rana, bo spala od 21 do 2!! Love It !! A co do zakwaszania, normalnie zdrowy czlowiek ma mocno zakwaszony żołądek, ja sobie to spierniczylam braniem antybiotyków przez lata, likwidowaniem kwasów przez te wszystkie renni (co jest głupota bo nie tak się powinno leczyć problemy ze zgaga, a ja miałam od liceum), no i ogolnie zlym żywieniem, piciem wody do posilku itd. Przed ciąża dbalam o to u bylo coraz lepiej. Ale w ciąży nie wiem co sie stalo 😄 nie bylam w stanie po tych mdlosciach dbać o siebie, tylko słodkie, a po posiłku musiałam zjeść słodkie bo bym zwariowała. Teraz od kilku dni jedynym slodkim byly lody na spacerze 😃 i kompletnie mnie nie ciągnie juuupi!!! ![]() ![]() ![]() Dobra zmykam do lozka, Ineso jakby mi wyleciało z głowy to weź przypomnij bym napisala Ci kontakt do doradcy ![]()
![]() |
![]() |
#32 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza
Melduje sie !Kejka dzieki za watek.
Moj ma chyba skok, bo dni srednie i noce niestety tez, zasnal na klacie, wiec lece sie sprobowac przespac.
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
Chyba zaraz mi cyce eksploduja. Są twarde i ciężkie, mimo tego, że młody dwie godziny temu ładnie opróżnił jeden i rozpoczął drugiej. Muszę przestać pić tą Humane. Odciągnąć się boję, aby nie było gorzej.
Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#34 |
Wtajemniczenie
|
Martinixxx moj sie slini od 2 tygodnia zycia wiec nooooo
![]() ![]() Niulka odciagnij tylko do ulgi to nie bedzie nadprodukcji. Ja tez przed chwila myslalam ze mi cyc lewy eksploduje. Maly jadl o 21 i dopiero teraz 3:3o ![]()
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Ewka pół godziny temu uznała, że już pora rozpocząć dzień
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Rozeznanie
|
Po jakim czasie od zjedzenia czegos nowego byłaby ewentualna reakcja u dziecka??
My po karmieniu, mała spała od 21 do 4 ![]() ![]() Jej jak pięknie ptaszki śpiewają tak z samego rana ![]()
![]() |
#37 |
Wtajemniczenie
|
Chyba ta pogoda dziala na dzieciaki
![]() ![]()
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Zazdroszcze Wam tych nocek. Moj dalej sie budzi co 2 h w nocy. Wyjatek zaraz po kapieli. Potrafi przespac do 4 h
![]() |
#39 |
Wtajemniczenie
|
Kayira moj tez do niedawna budzil sie co 2-3h w nocy. Wiec loozik, dzieli nas 2 tygodnie w wieku dzieci
![]()
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Kejka ja sie tak pocieszam ze jeszcze troche i powinno sie wydluzyc. Ale widze tez ze on szybko konczy jedzenie. 10 minut i koniec
![]() |
#41 |
Winter is coming
|
u mnie jak u ciebie kayira
![]() muszę z nią iść do pediatry bo mi charczy w nocy. A dzisiaj jej nawet nic nie odciągnęłam katarkiem, więc nie wiem czemu. I coraz gorsze jej się robią krostki na buzi, ale ma praktycznie tylko na jednym policzku, na którym najczęściej śpi, co to może być to nie wiem ![]() ja wczoraj żadnego piwa nie piłam i cycki w nocy normalne ![]()
![]() |
#42 |
Zadomowienie
|
Melduję się na odchowalni.
![]() Jak to szybko minęło. Dokładnie 2 miesiące temu rodzilam moja kruszynke a teraz ona już taka duża, cudownie śpi w łóżeczku ![]() ![]() Byliśmy wczoraj u doradcy laktacyjnego. Okazało się że Zosia ma bardzo krótkie wedzidełko i należy to podciac bardzo szybko, a nie czekać do pól roku jak twierdziła nasza pediatra... Wgl Pani była zdziwiona że tak dzielnie sobie radzi z tym krótkim wedzidełkiem i że nie poraniła mi brodawek. Jak już będzie po to i przyrosty będą większe i będzie zupełnie inaczej. Na te zaparcia poleciła Lactulose MIP- pisaliśmy wieczorem a o 2 w nocy kupal taki że nie wiedziałam za co się brać... ![]() Ale spala potem spokojnie. Najedzona i nic jej już w brzuszku nie przeszkadzało. Jestem bardzo zadowolona z tej wizyty i polecam każdej która ma jakieś wątpliwości związane z KP ☺ Moja też się ślini już od jakiś 3 tygodni. Mam nadzieję że ząbki tak szybko nie będą nam wychodzić, chociaż jak odziedziczy je po mężu to wszystko możliwe. On miał ponad 10 zębów nadliczbowych w posniebieniu i miał usuwane operacyjnie :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Matka Smoka
|
Wlasnie sie obudzilam, wow. Maly z tz spia. O 5 karmilam potem maly usnal ale sie przebudzil o 6.30 wiec warte przejal tz a ja poszlam spac. Cudo.
Ptasie trele to jeden z plusow kp noca. Ja w ogole lubie to karmienie nad ranem, wtedy czuje juz energie i tak pozytywnie jest. Najgorsze jest karmienie miedzy 12 a 3, wtedy mam kryzysy zwlaszcza jak maly nie chce spac. Ja nadal nie czuje kiedy cyc oprozniony. Wydaje mi sie ze zawsze cos zostaje tym bardziej ze maly roznie je. Ostatnio pare razy mu podawalam tak, ze najpierw ta piers co poprzednio na max. 10 min. Latwiej mu sie chwyta i jak glodny to spokojnie je bo w nowej zalewalo go mleko i z lapczywosci nie nadazal polykac. Tylko jakos tak wyszlo se potem z nowej juz tez tylko 10 minut jadl wiec mialam wrazenie ze tam malo ubylo i tylko woda. Ten syste, produkcji mleka jest mega skomplikowany. ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Patulinka widzisz czyli slusznie sie dziwilam ze kaza Ci czekac pol roku. Super wiesc ze da sie to szybko zalatwic. Velika moj ten charczy ale nie nosem tylko w gardle. W ogole jak stary dziademk - charczy, steka, sapie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Dzieć w miarę grzeczny to mogę zameldować się na odchowalni
![]() Poli na pewno karmienie cycem jest wygodne, i co najważniejsze jest to najlepsze co może być dla dziecka, ale mm nie jest takie złe. I jest też komfortowe o ile się wszystko ogarnie ![]() czytam co u Was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zadomowienie
|
U nas w nocy duże postępy względem początku. Kiedyś karmila 2-2,5 h i jeszcze nie chciał zasnąć, zazwyczaj kończyło się mm 30 ml. Teraz karmie max 40 min z przebraniem. 25 min jeden cyc , nawet jak się rzuca to na siłę i potem drugi na dobicie ok 10 min. Śpi bite 3h. Wczoraj akurat wystarczył mu jeden cyc , drugi musiałam odciągnąć 😊
W ogóle to mam nowy rekord ściągnięcia 80 ml 💪👏brawo ja 😎 Mam nadzieję że żeby mu za szybko nie wyjdą. Młoda miała pierwszego w tzta urodziny 😍w wieku 5 mcy. Nic się nie ślini łatwo, ale dostała biegunki i ohaftowala sobie sukienkę na chrzcie 🙊🙈na szczęście już w lokalu. Żeby było smieszniej zęba znalazła lekarka 😂A to peszek.. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Rozeznanie
|
Witam w nowym wątku
![]() ![]() ![]() dzisiaj spałam ze starszym bo mu ostatnia trójka wychodzi i marudny strasznie jest, budzi się w nocy, więcej niż Piotrek ![]() ślinienie - o mój też się strasznie ślini, a charczy przy tym, ale zębami się nie martwię bo Mikołaj tak strasznie się ślinił od początku i charczał, że nawet nasza pediatra w szoku była, że ma tak dużo śliny, a dwie jedynki na raz dopiero jak miał pół roku to mu wyszły, i musiał ciągle w śliniakach chodzić, które musiałam mu co chwilę zmieniać, mam teraz ich pełno, bo nakupiliśmy ich dużo bo z praniem było ciężko nadążyć ![]() A Piotrek dzisiaj śmiał się na głos!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#47 | ||
Winter is coming
|
Cytat:
ja najbardziej nie lubię karmienia tak o 2-3... a często mi się młoda wtedy budzi na drugie. A jak nie chce usnąć to w ogóle dramat. Od 5 jest luzik ![]() ![]() Cytat:
![]() u mnie położna była, wg niej na buzi to potówki. Młoda zrobiła 600 g w 2 tygodnie, co nam daje 1,4 kg w miesiąc i waży 4750 ![]()
![]() |
![]() |
#48 | ||||
Zakorzenienie
|
O mamuniu, odchowalnia
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja jestem w szoku, udało mi się ostatnio nawet przebrać z małą przy cycku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PIELUCHY Dziewczyny, Wy zmieniacie pieluchę tylko jak jest kupsztal? Jak mała zaczęła mniej kup robić (bo teraz ze 3-4 na dobę) to i tak jej zmieniamy mniej więcej co 3h. A i tak od pampków dorobiła się odparzenia. Jakbym ją trzymała dłużej w pieluszce to chyba by jej skóra zaczęła złazić... Od kilku dni trzymamy ją w dzień w samej tetrze i pięknie tyłek po całym dniu wygląda. Wczoraj przyszły otulacze to przestała tak często przesikiwać ubranka.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Winter is coming
|
Lin, ja częściej zmieniam, dzisiaj licząc od 12 w nocy już z 6 pieluch poszło... jak ma większego kleksa i nasikane to zmieniam przecież ;] A ona lubi też sobie klocka walnąć w taką świeżą pieluchę, więc często jest tak, że zmienię i zaraz idzie nowa
![]()
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Ja zmieniam tak co 3 h, jedynie w nocy rzadziej.
Bylam u endokrynolog i na ten moment jest super!!! Możliwe ze tarczyca zdrowa i tylko w ciąży byly problemy; moge odstawić tabletki!!!!!!!!!!!!!! ![]() Bylamtm tez u ludzi w pracy 😃 pokazałam Sarę i odebrałam prezent od zespołu 😊 jeeena 😃 potem wam pokażę ![]()
![]() |
![]() |
#51 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Lin my w dzień zmieniamy średnio co 3 h, młoda dużo sika ☺ W nocy rzadziej 😉 Edytowane przez patulinka94 Czas edycji: 2016-05-31 o 10:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Rozeznanie
|
Lin ja podobnie jak dziewczyny co 3h mniej więcej zmieniam pampersa, zwykle po karmieniu w dzień i w nocy przed. A kupę tylko jedną dziennie robi :P
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
Witam i ja na odchowalni
![]() ![]() U nas dzis ładna noc ale nad ranem koło 5 sie przebudziła ale polezala w swoim łóżeczku costam gadajac do siebie i dopiero koło 7 do niej wstałam ![]() A jutro dzien naszych bobasków ![]() ![]() Pieluchy No ja juz pisałam ze u nas jest szaleństwo z pieluchami i zmieniamy nawet co godz a nawet cześciej bo ona często kleksiki wali a nie lubi mieć chociażby lekko zabrudzonej pieluszki wiec trzeba zmienić mimo ze wcale nie zasikana ![]() ![]() Krostki na buzi nam juz zniknęły ale teraz sie na główce pojawiły ale chyba nie wyglądają jak ciemieniucha bo nie robią sie takie strupki ani łuski tylko taka przesuszona skóra jest i miejscami czerwona i wydaje mi sie ze ja to swędzi bo tak czasami sie za główkę łapie? W pt idziemy na szczepienie do pediatry to zapytam. Dzisiaj troche chłodniej to mozna spacerki uskuteczniać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Valika nasze w sumie w tym samym wieku.
U mojego tak samo jak spi na ktoryms boku wiecej to sie krostki pojawia ale czesto same znikaja. Ewidentnie lubia cieplo. No ale ja dalej smaruje. Z reszta to raptem niecaly tydzien ale efekt jest Velika to z waga idziemy leb w leb ![]() Inesco ja mam to samo. Mi sie wydaje ze piers pusta a ten ssa i polyka. No o tym oddechu staruszka tez slyszalam by sie nie niepokoic Lulka i kp i mm ma swoje plusy i minusy. A teraz straszny nacisk na k Martinixxx brawo Ty i za noc i za odciagniecie ![]() Annihilate zazdroszcze widoku ![]() Linaewen ja pod glowa mam poduszke. A reka tylko czasem podaje piers jak pusci Wspolczuje nocy... Ja staram sie co 3 h zmienic pieluche. A bo siuski a bo kleks Poli no to dobrze ze z tarczyca ok ![]() My korzystamy poki pogoda. Burze u nas zapowiadaja. A jutro juz X wraca ![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- HappyGirl u nas X ma kupic prezent A na glowce to nie potowki?
![]() |
#55 |
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza!
HappyGirl ja kupilam malemu bujczek na dzien dziecka i juz go oczywiscie dostal
![]() ![]() ![]() Linaewen ja zmieniam pieluche zawsze 20 minut po karmieniu (w dzien) a w nocy od razu po karmieniu. Wiec nie czesciej jak co 3 h ![]() Velika super przybiera Twoja cora!! ![]()
Mikołaj <3 01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3 Edytowane przez kejka90 Czas edycji: 2016-05-31 o 10:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zadomowienie
|
Wyszliśmy na spacer i się rozpadło. Więc i my mamy zaliczony pierwszy spacer w deszczu 😊
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Wtajemniczenie
|
Martinixxx ja cwiczw codziennie. Podnoszenia 5,7 i 14 kg. Bieganie po schodach. Sklony. Podrzuty 14kg
![]() Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Madziara 3 z dady sa wieksze niz 3 pampersowe. My musimy miec pampersowe bo z dady wyplywaha kupy. Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Była położnq i Ewka ma potówki na czole, mamy przemywać rumiankiem.
Smarita już porównywałam i z każdej firmy lekko różnią się, zobaczymy czy dady będą dużo za duże, najwyżej dokupimy pampki. A testowała któraś pieluchy z super- pharm? Znajoma je bardzo chwaliła. Co do przebierania pieluch to Ewkę nie rusza zasikana pielucha czy kupsko, kleksów nie robi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
Annihilate Zazdroszczę dwóch słodziaków, oby mieli dobry kontakt
![]() Ja zmieniam pampki co 3 godzinki, albo i częściej. Bartek dziś bardzo dużo je. Co 2,5 godzinki domaga się 140 ml, nie ogarniam tego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Rozeznanie
|
Patulinka
Dobrze że wybralas się do tego doradcy :-* Pieluchy Zmieniam jak widzę że ma już nasikane albo kleks bo i kupa oczywiście :-D Milena tak sie zrzygala rano w łóżeczku, ona do przebrania, pościel do prania. Najlepsze jest to że się zadlawila i szybko zlapalam ją do góry oba taka mokra, buzia zarzygana i się śmieje ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:58.