![]() |
#31 |
on tired little feet
|
Dot.: Zaginione dziecko w Japonii- co sądzicie?
To ten chłopiec. Słodki.
![]() |
#32 |
Buc
|
genialna metoda wychowawcza, chociaż myślę, że powinni conajmniej a tydzień zamknąć dziecko w jakieś komórce, bez jedzenia i wody, może by się dziecka nauczył.
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem zrobili głupio i kara im się należy. Czy więzienia? Nie wiem, bo jak pójdą do więzienia, to kto zostanie z dzieckiem? Niemniej ujść na sucho im to nie powinno.
Przypomina mi to "oduczanie" dziecka przemocy za pomocą... wzięcia go na ring, by mu silniejszy od niego bokser spuścił łomot ![]() ![]() Moim zdaniem, jak dziecko rzucało kamieniami w samochody, to: a) chciało zwrócić na siebie uwagę rodziców b) jakiś inny zatarg z rodzicami miało - dobrze wychowane dziecko takich rzeczy nie robi Rodzice, zamiast ogarnąć się, że to, jak zachowuje się ich dziecko, to ich wina, postanowili jeszcze sprawę pogorszyć... Zostawiając problem za sobą ![]() Jak dla mnie to zachowali się strasznie niedojrzale, gorzej od swojego syna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Jakoś nie dziwi mnie to w kontekście kultury azjatyckiej, gdzie dziecko jest tylko maszynką do spełniania oczekiwań, a wartość człowieka mierzy się wynikami w rankingach...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Przyczajenie
|
No bez przesady. Podobno dzieciaki w Japonii ogólnie są strasznie rozpieszczone. To tam narodził się przecież fenomen hikikomori -czyli dorosłych dzieci, które mają fobie przed światem, siedzą na garnuszku u rodziców, a rodzice tylko pokornie przynoszą im jedzenie na tacy pod drzwi. Kilka dekad temu stosunek do dzieci uznawano nawet za miarę kultury, skoro w filmach propagandowych prezentowano Koreańczyków jako barbarzyńców, ponieważ biją swoje dzieci. A do patologicznych przypadków dochodzi wszędzie. Dzisiaj w Fakcie można było przeczytać o Amerykance z Texasu, która pokłóciła się ze swoją starszą córką i w złości zastrzeliła ją i jej młodszą siostrę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:18.