![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mieszkanie z rodzicami czy narzeczonym
Poparłabym młodszą siostrę z prostego powodu - brat chce zakładać rodzinę to niech sobie sam zorganizuje lokum i powinno być go (i jego żonę) na to stać. Mieszkanie z żoną u rodziców kątem jest dziecinne i żenujące. Skoro ich nie stać na oddzielne mieszkanie na własny koszt to nie są wystarczająco dorośli, żeby zakładać rodzinę, to jest zwykła zabawa w dom, zero odpowiedzialności, a właściwie przerzucanie jej na innych (rodziców). Gdybym była na miejscu tej młodszej siostry starałabym się nie dopuścić do tego, żeby brat z żoną zapuścili korzenie w domu rodziców, bo zwykle to się kończy po prostu źle - miałam w rodzinie przypadki, że ludzie właśnie w taki sposób bawili się w dom nie na własny rachunek i fatalnie to wygląda jak skończy się pomoc rodziców. W tym wypadku zresztą pomoc wymuszona. Żenada po prostu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Ja bym była po stronie młodszej siostry. Brat zdecydował się zakładać rodzinę, wie zapewne doskonale jakie są relacje między siostrą a jego narzeczoną, powinien więc sam może pomyśleć, że jakby nie wypada się z narzeczoną wprowadzać do domu, gdzie młodsza siostra mieszkać jeszcze musi.
W takiej sytuacji uważam, że na nowych lokatorów powinni się zgodzić wszyscy mieszkańcy domu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
U mojej koleżanki historia wygląda następująco:
Koleżanki siostra wyszła za mąż i automatycznie po ślubie przeprowadziła się wraz z mężem do rodziców. Nie wiem, czy rodzice sami proponowali, czy ona tak zdecydowała. Grunt, że moja koleżanka od początku była przeciwna. Obawia się, że dom jest za mały, a ona jeszcze daleka jest do samodzielności. Nikt jej zażaleń nie słuchał. Młodzi zamieszkali na piętrze, które zajmowała ona. Piętro ma 3 pokoje i łazienkę. Koleżanka ma jeden pokój, młodzi przerobili sobie jeden pokój na kuchnie, a w drugim śpią. Urodziło im się dziecko, podrosło i teraz siostra wymusza na koleżance wyprowadzkę, bo jej miejsca brakuje 0_0 szok. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | ||
BAN stały
|
Cytat:
nie myśleli wcześniej... to jeden z najlepszych przykładów na to, że tego ślubu być nie powinno. bo o takich rzeczach to się na początku myśli ![]() Cytat:
![]() jeszcze do końca nie zdecydowałam czy wstrzymam się odgłosu czy poprę siostrę, ale jak tak was czytam to wydaje mi się że jednak powinnam wybrać to drugie ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- jak wspomniałam, obydwoje mieszkają na wsi. rodzice narzeczonej mają taki stary typowy wiejski dom. 2 pokoje kuchnia i łazienka. a ma jeszcze dwójkę rodzeństwa. tam to już totalnie nie ma warunków na "zabawę w dom" |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Konto usunięte
|
No to trudno. Stan po stronie siostry.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:54.