![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: TŻ kocha fast foody
Cytat:
Tak, nikt nie jest idealny. Ale z tego powinna wynikać zdolność do akceptacji ludzi takimi, jakimi oni są. A nie chęć jakiejś walki i wielkiej reformy kogoś tak by na siłę, wbrew sobie naginał się do Twoich oczekiwań. Nie obraź się, ale masz bardzo dziwne wyobrażenia o byciu z drugim człowiekiem.Budowanie związku nie musi przypominać wchodzenia na Mount Everest ze śmiertelnym wrogiem.
![]() |
#32 |
BAN stały
|
[1=3d23842983a6357ec11121c 0b2dc0194ed81d40b_604ff51 fe6891;61637571]. W sumie nie rozumiem jednego - co jest z tym gościem nie tak, że nie ewakuował się od razu?
[/QUOTE] Trudno się nie zgodzić, że wielomiesięczne gderanie może doprowadzić do jego ewakuacji. Ale on już chyba totalnie zobojętniał na mnie i moje sugestie. |
![]() ![]() |
![]() |
#33 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#34 | |||
.
|
Cytat:
komentarze się skupiają na tobie, bo to ty założyłaś wątek, bo coś ci przeszkadza. jemu nie wadzi jego sposób odżywiania i stety-niestety - ma do niego prawo. Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
Potrzebujesz znalezc kogos, kogo bedziesz akceptowac.
|
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Regulator reniferów
|
Autorka przez cały wątek brzmi jak troll.
![]() |
#37 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#38 | |||
Konto usunięte
|
Obyś była trollem
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#39 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
.
|
no nie do końca. są ludzie, którzy cierpią na ortoreksję
![]()
#41 |
Konto usunięte
|
I tak jest wytrwały. Albo masz jakieś niesamowite zalety. Ja bym pogoniła wszystko, co myśli, że będzie mi dyktować co mam jeść i jak wydawać własne pieniądze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
BAN stały
|
Nie w tym rzecz. Bardzo liczę na szczerze opinie, i te, które są, muszę solidnie jeszcze przemyśleć bo są dla mnie czymś nowym. Ale myślałam, że jednak napiszecie JAK go zmienić, skoro ON się zatruwa. Ale widocznie nikt nie może zmienić kogoś, kto tego nie chce. '
Tylko że będąc bliską osobą kogoś, kto się krzywdzi, trudno po prostu powiedzieć "rób co chcesz". Nawet specjaliści od etyki, różni księża czy moraliści mówią, żeby twardo upominać bliźniego, nawet obcego. A co dopiero bliskich. ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- [1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;61638061]I tak jest wytrwały. Albo masz jakieś niesamowite zalety. Ja bym pogoniła wszystko, co myśli, że będzie mi dyktować co mam jeść i jak wydawać własne pieniądze.[/QUOTE] A nie mogłabyś po prostu posłuchać innych? Jak np. rodzice by cię upominali, że palisz, to nie mogłabyś dla nich rzucić? |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
on tired little feet
|
Ale każdy człowiek ma wolna wolę i może robić co chce. Nie powinno go obchodzić zdanie innych.
#44 |
Regulator reniferów
|
To by było coś zupełnie nowego w dziedzinie leczenia uzależnień.
![]() |
#45 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A przyszło ci do głowy, że ludzie mają różne priorytety? Dla ciebie to jest zdrowie, a dla niego przyjemność z jedzenia fast foodów. Bardziej go skrzywdzisz odcinając go od tego. Naprawdę wcale nie robisz tego dla jego dobra, tylko dla swojego. Bo wydaje ci się, że każdy będzie szczęśliwy z tym, co ty uważasz za słuszne. To trochę tak jak z ciotkami Grażynami namawiającymi na zebraniach rodzinnych na posiadanie dzieci, bo macierzyństwo jest taaaaakie super i nadaje sens życia. I nie potrafią przyjąć do wiadomości, że są ludzie, którzy nienawidzą dzieci. Cytat:
Edytowane przez 18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a Czas edycji: 2016-06-12 o 12:24 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Konto usunięte
|
przepraszam, że to powiem ale jesteś straszna... wiem, że przejmujesz się jego zdrowiem i w ogóle (sama bym się przejmowała), no ale LUDZIE... facet zaznaczył ci na pierwszej randce, że bardzo lubi jeść w fast foodach, mogłaś wtedy o tym pomyśleć, a nie teraz być taka natrętna i widzieć tylko to że on tak je, i musi się zmienić bo ty tak chcesz. nie na tym polega miłość. nie wiążemy się z kimś wiedząc że już od następnego spotkania będziemy chcieli go zmieniać. przykro mi, ale on będzie cię cały czas oszukiwał i czuł się nieszczęśliwy.
po przeczytaniu reszty twoich odpowiedzi, to współczuję jemu i twoim przyszłym dzieciom, bo mimo że jesteś młodą osobą, to już jesteś niereformowalna i nie ustąpisz z niczym dopóki nie wyjdzie na twoje, a uwierz, takie osoby jak ty zatruwają tylko życie. Edytowane przez 201606220925 Czas edycji: 2016-06-12 o 12:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
O RLY?
|
Twoje pytanie pt. "Jak go zmienic" jest calkowicie pozbawione sensu.
Zeby on zmienil swoje nawyki zywieniowe musi sam tego chciec. A nie chce - dobrze mu tak jak jest. Jakiego sobie wybralas - takiego masz
#49 |
Regulator reniferów
|
A tobie nie szkoda na tkwienie w związku z nierokującym facetem, którego nie akceptujesz?
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Moze jestem malo wrazliwa, ale gdybym widziala, ze facet, z ktorym jestem za duzo pije, to bym z nim zerwala. Po co mam spadac z nim w dol?
Moj tz pali, co prawda epapierosy, ale zawsze, czasem moze popala zwykle, nie wiem. Nie lubie tego, nie lubie dymu, nie pale sama, ale na poczatku zwiazku to zaakceptowalam i nie wchodze mu na psyche. Bedzie chcial to rzuci, nie to nie. Ludzie sa swiadomi konsekwencji. Moja przyjaciolka pali jak smok, wie, ze to grozne, ale tu i teraz jest wazniejsze niz myslenie o skutkach za 40 lat. Tak samo bylo z Twoim dziadkiem. Facet ma swoja kase, wydaje ja na co chce. Mowie Ci - znajdz innego. Podejscie do zycia i wartosci to najwazniejsze kryterium w doborze partnera. Drobnostki moga sie roznic, ale nie wartosci. Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#51 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak, są wytyczne ale to on płaci za jedzenie i potem zapłaci za leczenie, to jego ciało, jego decyzje i on będzie ponosił każdą konsekwencję wszystkich decyzji a Tobie nic do tego. Jesteś albo trollem albo manipulatorką która chce by wszyscy byli tacy jak sobie ubzdura. PS: po tygodniu takiego zachowania bym na Ciebie nakrzyczała, usunęła na fb, zablokowała wszędzie gdzie da i po próbie kontaktu zgłosiła prześladowanie na policję. Edytowane przez victorion Czas edycji: 2016-06-12 o 12:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Regulator reniferów
|
Ponieważ mamy już drugą stronę wątku i wszyscy się ze sobą zgadzają, to zgodnie z panującym schematem czas na wizytę wizażanki, która poprze całkowicie stanowisko autorki i uzna, że reszta nas nie ma serca... Wakacje w pełni.
![]() |
#53 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#54 |
BAN stały
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;61638371]Co to są specjaliści od etyki?
![]() Słuchałaś kiedyś audycji katechizm poręczny? Jestem z rodziny ateistycznej, ale słuchałam tego bo ciekawa audycja. Pamiętam list do radia. Katolik pisał, że ma sąsiadów, których prawie nie zna, ale żyją bez ślubu. Ksiądz Pawlukiewicz powiedział, że najlepiej byłoby tam iść i ich delikatnie upomnieć. Żeby było jasne - uważam to za przesadę i NIE popieram tego. Ale jest faktem, że niektórzy specjaliści od etyki uczą tego. [1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;61638371]A przyszło ci do głowy, że ludzie mają różne priorytety? Dla ciebie to jest zdrowie, a dla niego przyjemność z jedzenia fast foodów. Bardziej go skrzywdzisz odcinając go od tego. Naprawdę wcale nie robisz tego dla jego dobra, tylko dla swojego. Bo wydaje ci się, że każdy będzie szczęśliwy z tym, co ty uważasz za słuszne. To trochę tak jak z ciotkami Grażynami namawiającymi na zebraniach rodzinnych na posiadanie dzieci, bo macierzyństwo jest taaaaakie super i nadaje sens życia. I nie potrafią przyjąć do wiadomości, że są ludzie, którzy nienawidzą dzieci.[/QUOTE] Czyli mam zobojętnieć na jego los? [1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;61638371]Nie, nie mogłabym. Bo to nie ich zakichany interes co robię ze swoim ciałem.[/QUOTE] Rozumiem. Ale nie zależy ci żeby im się żyło lepiej bez zmartwień o ciebie? Oczywiście nie musisz odpowiadać, jeśli to zbyt osobiste pytanie. Jestem po prostu ciekawa. |
![]() ![]() |
![]() |
#55 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rozumiem Twoją motywację, bo sama na śniadanie ukręcam pastę z rukoli na kanapki i wyciskam sok z marchewki dodając do niego spirulinę, nie jem mięsa (oprócz ryb), piekę swój własny chleb, robię swoją własną kostkę rosołową. Tyle, że to cieszy MNIE i nie oczekuję, że ktoś będzie się do mnie dostosowywał. I jakoś mnie nie dziwi, że są ludzie, którzy mają inny jadłospis, niż ja. W drugą stronę to czasem nie działa. Stosujesz ten sam terror, który wobec mnie długo stosowały osoby jedzące np. mięso. Ile razy słyszałam, że jak nie zjem schabowego, to będę miała anemię, że jak nie zjem szynki, to "zobaczę, zasłabnę w autobusie", jak nie wcisnę w siebie kurczaka to "nie będę miała sił do życia", że wydziwiam nie jedząc zup na mięsie, że niezjedzenie świątecznego białego barszczu z mięsną święconką to bóg-wie-co. Terror przy stole. Dokładnie to stosujesz. Gadki, które u mnie początkowo wywoływały stres, poczucie winy, konieczność tłumaczenia się ze swojego jadłospisu ![]() Jeszcze jakby mi ktoś powiedział, że "jem na bogato", to bym chyba skisła ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#56 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#57 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I nie, nie zależy mi na tym, żeby żyło im się lepiej bez zmartwień o mnie. Jeśli komuś ma być lepiej od tego, że udaję kogoś, kim nie jestem, to nie chcę mieć do czynienia z takimi ludźmi. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#58 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zdajesz sobie sprawę że takim zachowaniem wręcz go zniechęcasz do zmiany? Obrzydziłaś mu już to zdrowe żywienie tak bardzo że wątpię żeby miał na nie nawet najmniejszą ochotę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Rozeznanie
|
Jezu...baba z powołania żandarm i terrorystka. Ja jestem za zdrowym odżywianiem, ale to co Ty autorko wyrabiasz, to się w głowie nie mieści. Facet powiedział na pierwszym spotkaniu co lubi i z czego nie zrezygnuje, a Ty za punk honoru wzięłaś sobie żeby to z niego wy krzewić? Naprawdę żadnej logiki w tym nie ma.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#60 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja nie mam tak ekstremalnej diety jak on, raczej przeciętnie niezdrową, ale nie wyobrażam sobie przesiąść się na fit jedzonko, bo serdecznie go nienawidzę. Więc byłoby mi szkoda życia właśnie na przegryzanie szpinaku wykałaczkami. ![]() Nie możesz narzucić komuś, co będzie uważał za marnowanie życia, a co nie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:58.