Ile pracują Wasi partnerzy? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-06-18, 14:10   #31
Fleur_D
Zakorzenienie

Dot.: Ile pracują Wasi partnerzy?

Kurcze, to bardzo mało. Tyle to płacą ludziom w najgorszych sieciówkach, na totalnych peryferiach. Choć jednak nie, nawet tam płacą więcej.
Fleur_D jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-18, 14:36   #32
201703060948
Konto usunięte

No ja tam mniej więcej tyle pracuję dziennie średnio. Z tym, że część z domu - odpowiadanie na maile, jakieś przygotowania, itp. Dodając do tego dalsze kształcenie wychodzi więcej.

Z tym, że nie chcę tyle pracować przez całe życie.

No i zarabiam duże większe pieniądze. Ale z tego, co piszesz, Ty nie wiesz, ile Twój mąż zarabia. Poza tym w Warszawie zarabia się więcej.

PS. "Pretensjonalna" oznacza coś innego niż to sądzisz, że oznacza.

Edytowane przez 201703060948
Czas edycji: 2016-06-18 o 18:29
201703060948 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-18, 15:38   #33
cava
Zakorzenienie

Czyli Twój maż, pracuje po około 10 zł za godzinę.
To mu uświadom, jak znów wysunie argument, że "nigdzie indziej tyle nie zarobi", że teraz stawka niewykwalifikowanego pracownika na byle produkcji, to te około 10-12 zł jest. od nowego roku to będzie stawka minimalna. _Netto_
A pracują 8 godzin, bez sobót i do domu. Za nadgodziny stawka jest wyższa.

To jest troche pułapka firm rodzinnych "dziedziczonych". Nie wiem jak to wyglada, ale być moze jest za duż "gąb" do wykarmienia przez firmę, ale nikt nie odejdzie bo:" sam to zbudowałem", "bezemnie się zawali", "mamusi nie zwolnię", "synyś musi odziedziczyć", "własnej zony nie ztrudnię?" itp. I firma dojona przez za duze stadko, nie daje rady.

Ty badz mądrzejsza i się rozejrzyj za czyms innym, dla własnego i wszego małżeństwa bezpieczeństwa finansowego i komfortu.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-18, 16:22   #34
Shar14
Zadomowienie

Mój Tż pracuje razem ze mną. Oboje zmianowo, mijając się po 12 h, a z dojazdem wychodzi 13. Czasem 3 czasem 5 razy w tygodniu, zależy ile potrzeba. U nas w pracy nie ma czegoś takiego jak wolne niedziele i święta, to taki sam dzień pracy. Nie mieszkamy razem, studiujemy jeszcze dziennie. Najgorsze jest to, że się po prostu mijamy. Całą resztę da się przeżyć, ugadać itd. Czasami jest ciężko i tutaj mieszkanie razem sporo by ułatwiło, ale jeszcze nie teraz.

Edytowane przez Shar14
Czas edycji: 2016-06-18 o 16:38
Shar14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-18, 16:38   #35
Fantasmagori
Zakorzenienie

Mój mąż pracuje na 2 zmiany tydzień 6-14 i tydzień 14-22. Soboty i niedziele wolne. Nie zarabia kokosów, ale wolimy żyć skromnie i mieć czas dla siebie chociaż jakby nie było innej możliwości i by musiał pracować w innych godzinach to trzeba by się dostosować... Ale na szczęście ma stałą pracę

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-18, 16:58   #36
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Cytat:
Napisane przez Fleur_D Pokaż wiadomość
Kurcze, to bardzo mało. Tyle to płacą ludziom w najgorszych sieciówkach, na totalnych peryferiach. Choć jednak nie, nawet tam płacą więcej.
Chyba nie jednak.

Mój TŻ pracuje na dwie zmiany. 6-14, 14-22. + dwie soboty a miesiącu. Ja pracuję 9-17.
Ani trochę Ci się nie dziwię. Wg mnie są w życiu ważniejsze rzeczy niż kasa.

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-18, 17:23   #37
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez farmaceutka88 Pokaż wiadomość
Tak, to jest na czysto. On i ja po 2500 zł, czyli w sumie 5000 zł + te soboty jak są.

On firmy nie zostawi, bo uważa, że nigdzie tyle nie zarobi, co na własnym. Mówi tu o tych dodatkach od przedstawicieli. A ile tego ma? Nie wiem, ja tych pieniędzy nie widzę, bo wszystko idzie na konto firmowe, do którego jako pracownik nie mam dostępu.

Tak, też myślałam, że to sytuacja przejściowa, ale to trwa od początku naszego związku i cały czas o ten ... czas z nim walczę. I za każdym razem słyszę zapewnienia, że to się zmieni, ale się nie zmienia.

Kurczę, już czasem myślę, że coś z tymi jego uczuciami do mnie jest nie tak.
A ja mysle, ze te dodatki musza byc rzeczywiscie niezle, bo nie sądzę żeby tyle harował za 2500.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-06-18, 18:08   #38
Koci Pazur
Rozeznanie

Mój chłopak pracuje 8 godzin, ja 8,5. On studiuje jeszcze dziennie, ja właśnie skończyłam podyplomówkę, która zabierała mi co drugi weekend. Nie mieszkamy razem, więc trochę się namanewrowaliśmy żeby mieć dla siebie czas. Teraz on ma sesje plus pełnowymiarową pracę, więc czasu nie ma właściwie w ogóle, zwłaszcza że studia inżynierskie i projektów masa. Traktujemy to jako sytuację przejściową. Sesji nie ma cały czas, ja skończyłam podyplomówkę, razem zamieszkamy za jakieś pół roku, więc idzie ku lepszemu. Nie wyobrażam sobie tak tego ciągnąć w nieskończoność. Docelowo każde ma mieć po etacie i wolne weekendy - ja ich brak strasznie odczuwałam.

Autorko jeśli te dodatki idą "w firmę" to za taką kasę serio nie warto pracować długie godziny 6 dni w tygodniu.
"W ramach występów artystycznych planuję zaprosić jakiegoś człowieka, co uprawia sport i wtedy on będzie uprawiał sport, a my będziemy z niego szydzić, jak to nie jest świetna zabawa, to nie wiem, co nią jest."

-16kg - 5/8kg to go
Koci Pazur jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-18, 19:10   #39
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267
Konto usunięte

Ja pracuję dorywczo po 8h + 2h dojazdów w jedną i drugą stronę) zarabiam 7zł/h

TŻ pracuje chyba najwięcej z tutaj wymienionych TŻ-ów
Praca w delegacji. W sezonie potrafi pracować od 6:00-23:00 (17h :mdleje). Teraz jest na robocie gdzie wstaje o 5:30 a do łóżka kładzie się ok 23:00. Ostatnio dostał podwyżkę.
Zarabia 19zł/h
(plus
+ pierwsza nadgodzina do banku godzin na zimę >taki urlop dodatkowy gdzie w zimie pracy nie ma i każdy siedzi w chałupie<
+ 50% za nadgodziny
+ jakiś dodatek po 22:00 >godziny nocne - chyba 100%<
+ 100% weekendy
+diety)
W sezonie (czyli tak powiedzmy od kwietnia do listopada) potrafi wyciągnąć ok 5-9tys
W zimie w zależności od pogody i zapotrzebowania (czasami przesiedzi w domu od Świąt Bożego Narodzenia aż do lutego, ewenualnie jedzie na warsztat) - 2500-3500zł

Praca - przy budowie dróg, czasem jest to mało płatna robota przy łopacie a czasem więcej płatna na maszynie.

Teraz w sezonie widujemy się w co drugi weekend (czasami wpadnie jakiś dodatkowy, że jest jeden po drugim a czasami wyjdzie co trzeci weekend)
W zimie jest w domu częściej i wtedy sobie odbijamy

Mi taki układ pasuje tylko strasznie mi go szkoda w sezonie bo mimo, że facet robotny jest i nawet jak ma wolne w weekend to w domu siedział na kanapie nie będzie to wg mnie praca od 6 do 23 musi być wykańczająca.

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Cytat:
Wiem, że mam prawo wiedzieć. W sumie to spytam się, czy to są aż takie pieniądze, że musi zapitalać od świtu do wieczora kosztem życia rodzinnego.

Ale pal licho kasę, problem tkwi w tym, że nie mamy dla siebie czasu, stąd ten wątek.
Może on odkłada w tajemnicy przed Tobą na coś większego żeby Ci niespodziankę zrobić? Nie wiem gdzie to widziałam... w jakimś filmie chyba
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-18, 20:25   #40
moooniaaaa
Zakorzenienie

Jestem technikiem farmacji. I zarobki 2.5tysiaca to troche smieszna kwota. Pracuje od 5 lat i za tyle bym pracy nie wziela,a co dopiero mgr.
Chyba, ze faktycznie jest duza konkurencja (w miescie gdzie mieszkam tyle placą, dlatego do pracy dojezdzam do mniejszej miejscowosci bo tam wyciagne wiecej). Rzuc ta robote w cholere i zatrudnij sie u kogos. Tym bardziej, ze masz cala apteke na glowie, wiec domyslam sie ze jestes kierownikiem? To pewnie wiesz, ze srednio powinnas zarabiac 2x tyle. I tyle bys dostala pracujac u kogos.

Co do kasy od przedstawicieli to za samą jedną półeczke faktura to kilkaset złotych. A sama wiesz ile tego moze byc.

Troche rozumiem Twojego tż bo u nas pracownicy bardzo dbaja o miejsce pracy. Nie raz czlowiek zamykal drzwi o 20.00, ale do 22.00 siedzial i obdzwanial hurtownie, zeby zdobyc lek dla pacjenta albo siedział w recepturze bo pacjentowi lek potrzebny na cito. Takich i podobnych sytuacji jest wiele, jak komus zalezy na swojej pracy (jako pracy=etat, ale tez chodzi o miejsce) to sie na to godzi. A skoro to firma Twojego meza to tym bardziej sie poswieca i mu zalezy.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-18, 21:06   #41
syklamen
Zakorzenienie

Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)

Mój TŻ pracuje od 7 do 19, weekendy ma wolne. Ja od 9 do 17 lub od 8 do 16. Widzimy się co dwa, trzy tygodnie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-19, 07:43   #42
mogg
Zakorzenienie

Wczesniej z mezem oboje od 6/7 do 21/22
Teraz 6/7 ja do 16 a maz do 18 praca na budowie

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
mogg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-19, 08:01   #43
Fleur_D
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mojwa Pokaż wiadomość
Chyba nie jednak.

Mój TŻ pracuje na dwie zmiany. 6-14, 14-22. + dwie soboty a miesiącu. Ja pracuję 9-17.
Ani trochę Ci się nie dziwię. Wg mnie są w życiu ważniejsze rzeczy niż kasa.
Masz na myśli magistrów farmacji czy tak ogólnie pracowników? To ważne w tym kontekście. Wiem, że na wschodzie Polski zarabia się więcej w tym zawodzie, jeśli ktoś ma mniej, to powinien się zastanowić, czy na pewno dobrze robi, że tkwi w tym miejscu, skoro nawet w wiejskiej aptece dają więcej?
Stary 2016-06-19, 08:44   #44
farmaceutka88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Jestem technikiem farmacji. I zarobki 2.5tysiaca to troche smieszna kwota. Pracuje od 5 lat i za tyle bym pracy nie wziela,a co dopiero mgr.
Chyba, ze faktycznie jest duza konkurencja (w miescie gdzie mieszkam tyle placą, dlatego do pracy dojezdzam do mniejszej miejscowosci bo tam wyciagne wiecej). Rzuc ta robote w cholere i zatrudnij sie u kogos. Tym bardziej, ze masz cala apteke na glowie, wiec domyslam sie ze jestes kierownikiem? To pewnie wiesz, ze srednio powinnas zarabiac 2x tyle. I tyle bys dostala pracujac u kogos.

Co do kasy od przedstawicieli to za samą jedną półeczke faktura to kilkaset złotych. A sama wiesz ile tego moze byc.

Troche rozumiem Twojego tż bo u nas pracownicy bardzo dbaja o miejsce pracy. Nie raz czlowiek zamykal drzwi o 20.00, ale do 22.00 siedzial i obdzwanial hurtownie, zeby zdobyc lek dla pacjenta albo siedział w recepturze bo pacjentowi lek potrzebny na cito. Takich i podobnych sytuacji jest wiele, jak komus zalezy na swojej pracy (jako pracy=etat, ale tez chodzi o miejsce) to sie na to godzi. A skoro to firma Twojego meza to tym bardziej sie poswieca i mu zalezy.

Nie, nie jestem kierownikiem.

Też uważam, że w ramach tego, że prowadzę samodzielnie całą aptekę powinnam zarabiać więcej. Jak "wchodziłam" w rodzinę zrobiłam ten błąd, że zawołałam taką kwotę, bo twierdziłam, że mi "nie wypada" mi zawołać więcej. Teraz wiem, że to była głupota.

Z drugiej strony gdy rozmawiałam o podwyżce powiedziano mi, że jestem materialistką.

Wiem, że najlepsze warunki zatrudnienia w mojej branży są w woj. zachodniopomorskim. Ale co, mam rzucić wszystko i po prostu wyjechać? A co z tym małżeństwem? Przecież wiem, że on dla mnie firmy rodzinnej nie zostawi. Jest jak ten rolnik przy ziemi :/.

Najzdrowiej byłoby dla mnie, żebym poszła pracować do kogoś innego. Myślałam o tym setki razy. Obyłoby się też bez gadania teściów. Dlatego uważam, że właśnie firmy rodzinne są właśnie taką pułapką, bo jak zawołasz, że chcesz coś więcej, to się każdy poobraża.

No ok, pójdę pracować do kogoś, to mąż w ogóle będzie zapieprzać 24 h/ dobę.

Jak dla mnie to jest sytuacja bez wyjścia .
farmaceutka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-19, 08:57   #45
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Masz na myśli magistrów farmacji czy tak ogólnie pracowników? To ważne w tym kontekście. Wiem, że na wschodzie Polski zarabia się więcej w tym zawodzie, jeśli ktoś ma mniej, to powinien się zastanowić, czy na pewno dobrze robi, że tkwi w tym miejscu, skoro nawet w wiejskiej aptece dają więcej?
we wrocławiu mgr farmacji ma zazwyczaj propozycje 2 tysi na rękę za etat. w małych miastach i właśnie na wschodzie jest to wyższa kwota dochodząca do 3 tysi.

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:
Nie, nie jestem kierownikiem.

Też uważam, że w ramach tego, że prowadzę samodzielnie całą aptekę powinnam zarabiać więcej. Jak "wchodziłam" w rodzinę zrobiłam ten błąd, że zawołałam taką kwotę, bo twierdziłam, że mi "nie wypada" mi zawołać więcej. Teraz wiem, że to była głupota.

Z drugiej strony gdy rozmawiałam o podwyżce powiedziano mi, że jestem materialistką.

Wiem, że najlepsze warunki zatrudnienia w mojej branży są w woj. zachodniopomorskim. Ale co, mam rzucić wszystko i po prostu wyjechać? A co z tym małżeństwem? Przecież wiem, że on dla mnie firmy rodzinnej nie zostawi. Jest jak ten rolnik przy ziemi :/.

Najzdrowiej byłoby dla mnie, żebym poszła pracować do kogoś innego. Myślałam o tym setki razy. Obyłoby się też bez gadania teściów. Dlatego uważam, że właśnie firmy rodzinne są właśnie taką pułapką, bo jak zawołasz, że chcesz coś więcej, to się każdy poobraża.

No ok, pójdę pracować do kogoś, to mąż w ogóle będzie zapieprzać 24 h/ dobę.

Jak dla mnie to jest sytuacja bez wyjścia .
przecież może zatrudnić wtedy technika farmacji.
jak dla mnie to sorry, ale coś nie halo jest z twoim związkiem. żeby firma była ważniejsza od żony?

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-19, 09:01   #46
farmaceutka88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
we wrocławiu mgr farmacji ma zazwyczaj propozycje 2 tysi na rękę za etat. w małych miastach i właśnie na wschodzie jest to wyższa kwota dochodząca do 3 tysi.

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

przecież może zatrudnić wtedy technika farmacji.
jak dla mnie to sorry, ale coś nie halo jest z twoim związkiem. żeby firma była ważniejsza od żony?
Tak, też odnoszę takie wrażenie. Ale gdy to mu powiedziałam, to powiedział, że on się przecież dla mnie stara i tyle pracuje, dla nas. Ale gdzie to "my", skoro tak mało czasu spędzamy razem a on jest zarobiony?

Czasem mam wrażenie, że on oświadczył mi się dlatego, że jestem jego pracownicą, która pomaga mu w prowadzeniu firmy.
farmaceutka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-19, 09:20   #47
Konto usunięte

To z nim porozmawiaj i postaw sprawę na ostrzu noża.
1 kwestia - pieniądze, rozwój osobisty. Jak Ty mi nie jesteś w stanie dać szansy na podwyżkę, rozwój to ja zmieniam pracę - gdzie indziej zarobię więcej a może się i czegoś nowego nauczę. (Zaczęłabym szukać już nowej pracy).
2 kwestia - czas, po znalezieniu nowej pracy zaczęłabym wychodzić ze znajomymi to tu to tam aby w ogóle się z nim nie widzieć. Ciekawe czy by zatęsknił. Albo rozmowa na temat separacji (takie wiadro zimnej wody). Jak Ci zacznie wymyślać, że odeszłaś z firmy i ma więcej zajęć i no stara się jak może dla WAS to bym mu zasugerowała, że ty mogłaś zmienić pracę to i on może. Bo może, tylko nie chce.
W ogóle nie wiem co to za związek, że nie rozmawiacie o sprawach finansowych. A firma i firmowe pieniądze raczej są sprawą finansową waszej rodziny.

Edytowane przez b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267
Czas edycji: 2016-06-19 o 09:22
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-19, 09:37   #48
Nette
Wtajemniczenie

[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;61940311]To z nim porozmawiaj i postaw sprawę na ostrzu noża.
1 kwestia - pieniądze, rozwój osobisty. Jak Ty mi nie jesteś w stanie dać szansy na podwyżkę, rozwój to ja zmieniam pracę - gdzie indziej zarobię więcej a może się i czegoś nowego nauczę. (Zaczęłabym szukać już nowej pracy).
2 kwestia - czas, po znalezieniu nowej pracy zaczęłabym wychodzić ze znajomymi to tu to tam aby w ogóle się z nim nie widzieć. Ciekawe czy by zatęsknił. Albo rozmowa na temat separacji (takie wiadro zimnej wody). Jak Ci zacznie wymyślać, że odeszłaś z firmy i ma więcej zajęć i no stara się jak może dla WAS to bym mu zasugerowała, że ty mogłaś zmienić pracę to i on może. Bo może, tylko nie chce.
W ogóle nie wiem co to za związek, że nie rozmawiacie o sprawach finansowych. A firma i firmowe pieniądze raczej są sprawą finansową waszej rodziny.[/QUOTE]

Fenomenalna rada: "skoro mało czasu spędzacie razem, to jeszcze bardziej zdystansuj się od niego". Po prostu genialne...
Jeszcze może ta "separacja, która ma mu dać do myślenia" się w 100% uda, bo całość zakończy się rozwodem.

A tak poważniej, to nie tędy droga. Uciekając od szczerej rozmowy nie rozwiąże się problemu, najwyżej skopie związek do końca.
Nette jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-19, 09:41   #49
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Nette Pokaż wiadomość

Fenomenalna rada: "skoro mało czasu spędzacie razem, to jeszcze bardziej zdystansuj się od niego". Po prostu genialne...
Jeszcze może ta "separacja, która ma mu dać do myślenia" się w 100% uda, bo całość zakończy się rozwodem.

A tak poważniej, to nie tędy droga. Uciekając od szczerej rozmowy nie rozwiąże się problemu, najwyżej skopie związek do końca.
Będzie wiadomo co jest ważniejsze.
Najwyżej dojdzie do rozwodu. Przecież i tak wg autorki tutaj związku nie ma bo się prawie nie widują. Więc jaki jest sens to ciągnąć? Jaki jest sens w czuciu się dodatkiem do życia partnera? Autorka sama pisze, że czuje się jakby on się ohajtał z nią tylko dlatego, że mu pomaga w firmie. A to chyba ślub się powinno z miłości brać a nie żeby życie odbębnić według utartego schematu.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-19, 09:50   #50
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Tak, też odnoszę takie wrażenie. Ale gdy to mu powiedziałam, to powiedział, że on się przecież dla mnie stara i tyle pracuje, dla nas. Ale gdzie to "my", skoro tak mało czasu spędzamy razem a on jest zarobiony?

Czasem mam wrażenie, że on oświadczył mi się dlatego, że jestem jego pracownicą, która pomaga mu w prowadzeniu firmy.
zapytałaś, gdzie on widzi to "nas"? jak dla mnie to powinna się odbyć poważna rozmowa, żeby nim trochę potrząsnąć. tylko nie w emocjach, na chłodno po dokładnej analizie, jakie masz zastrzeżenia i co chcesz zmienić. od a do z wyjaśniłabym wszystko, łącznie z finansami firmy.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-19, 09:56   #51
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

fleur- źle Cię zrozumiałam sorry

[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;61941091]Będzie wiadomo co jest ważniejsze.
Najwyżej dojdzie do rozwodu. Przecież i tak wg autorki tutaj związku nie ma bo się prawie nie widują. Więc jaki jest sens to ciągnąć? Jaki jest sens w czuciu się dodatkiem do życia partnera? Autorka sama pisze, że czuje się jakby on się ohajtał z nią tylko dlatego, że mu pomaga w firmie. A to chyba ślub się powinno z miłości brać a nie żeby życie odbębnić według utartego schematu.[/QUOTE]

No, najwyżej wezmą rozwód. Wizaż lvl master. Za mało pracuje? rzuć go. Za dużo pracuje? rzuć go.
Miłości to nie ma w tym co proponujesz.

L'amore scalda il cuore.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Stary 2016-06-19, 09:59   #52
Konto usunięte

Cytat:

No, najwyżej wezmą rozwód. Wizaż lvl master. Za mało pracuje? rzuć go. Za dużo pracuje? rzuć go.
Nie no jasne, lepiej być z kimś tylko po to aby mieć wypłatę 2,5tys przecież autorce nie odpowiada ich związek, twierdzi, że nie spędzają ze sobą w ogóle czasu. To co to za związek?
Stary 2016-06-19, 10:46   #53
Dotka90
Zakorzenienie

No to co tam malzenstwo, najwyzej sie rozwioda.
Dzizas, tak to piszesz jakbys mowila ze idziesz po hulki do sklepu ale jak nie bedzie to najwyzej kupisz chleb.
Widze ze malzenstwo w oczach niektorych to jest g..no warte.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-19, 11:05   #54
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;61941551]Nie no jasne, lepiej być z kimś tylko po to aby mieć wypłatę 2,5tys przecież autorce nie odpowiada ich związek, twierdzi, że nie spędzają ze sobą w ogóle czasu. To co to za związek?[/QUOTE]

No i dlatego lepiej męża olać, niż próbować coś naprawić?

L'amore scalda il cuore.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Stary 2016-06-19, 11:20   #55
Konto usunięte

Cytat:
No i dlatego lepiej męża olać, niż próbować coś naprawić?
Ale autorka próbowała. Co z tego jak rozmowy nic nie dają? Prosi, błaga żeby wracał wcześniej do domu a on na to radośnie "ale przecież ja tyle pracuję dla nas".

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
No to co tam malzenstwo, najwyzej sie rozwioda.
Dzizas, tak to piszesz jakbys mowila ze idziesz po hulki do sklepu ale jak nie bedzie to najwyzej kupisz chleb.
Widze ze malzenstwo w oczach niektorych to jest g..no warte.
No ale jak komuś układ nie pasuje, próby ratowania tego nie dają rezultatów to co? Ma być w małżeństwie dla wypłaty?

Wg mnie czas najwyższy postawić sprawę na ostrzu noża. Nikt nie mówi o rozwodzie tylko zasugerowałam najpierw separację. Może coś do chłopa dojdzie.
Stary 2016-06-19, 11:38   #56
Fleur_D
Zakorzenienie

Cytat:

Spoko, zdarza się

Też rozwala mnie ten system myślenia, a najbardziej to, że tak lekkie podejście prezentuje osoba, której kiedyś pół Wizażu pisało, żeby zastanowiła się nad swoim związkiem. Wtedy jakoś nie miała podejścia "co tam związek". Wiem, że nie powinno się uderzać personalnie i odnosić się do innych wątków (szczególnie przy moderatorce ), ale taka hipokryzja to już przesada.
Stary 2016-06-19, 11:56   #57
Rena
Zakorzenienie

Do autorki. Moim zdaniem spokojnie mozesz zmienic prace na jakas apteke blisko Waszego domu, czy z rozsadnym dojazdem. Twoj maz nie ma prawa Cie zmuszac do pracy u niego.

Mysle, ze najprawdopodobniej pogada i mu sie znudzi. Zaakceptuje. No chyba, ze ogolnie miedzy Wami sie nie uklada, to wtedy sie rozstaniecie. Z tym ze innego powodu niz osobna praca.

W kazdym razie na tym etapie radze wspolny dom, gdzie kazdy rano idzie do swojej pracy.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-19, 11:57   #58
Konto usunięte

Cytat:
Spoko, zdarza się

Też rozwala mnie ten system myślenia, a najbardziej to, że tak lekkie podejście prezentuje osoba, której kiedyś pół Wizażu pisało, żeby zastanowiła się nad swoim związkiem. Wtedy jakoś nie miała podejścia "co tam związek". Wiem, że nie powinno się uderzać personalnie i odnosić się do innych wątków (szczególnie przy moderatorce ), ale taka hipokryzja to już przesada.
Kiedyś to było kiedyś. Dorosłam
Stary 2016-06-19, 11:59   #59
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;61945471]Kiedyś to było kiedyś. Dorosłam [/QUOTE]

I teraz uważasz, że przy byle trudności należy związek olać? Mnóstwo ludzi pracuje więcej niż 8 godzin, ale jakoś żyją w związkach.

L'amore scalda il cuore.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Stary 2016-06-19, 12:03   #60
Konto usunięte

Cytat:
I teraz uważasz, że przy byle trudności należy związek olać? Mnóstwo ludzi pracuje więcej niż 8 godzin, ale jakoś żyją w związkach.
Ale im to odpowiada. Jakbyś nie zauważyła sama mam TŻ-a, który pracuje w sezonie po 17h i ogólnie jest po 2-3 tygodnie w delegacji. Tylko, że mi to odpowiada bo nadrabiamy w zimie. Ale autorce widocznie taki układ NIE odpowiada więc po co się męczyć skoro jak sama pisze nie zostawi firmy niczym rolnik gospodarstwa?
Rozmowy były. Nic nie dały. Co ma jeszcze zrobić? Co z tego, że ona zmieni pracę? Rozwiąże się tylko problem kasy. A facet jak robił tak robić będzie dalej w tej firmie bo ma w poważaniu autorkę. I pewnie jeszcze dłużej niż teraz jak autorka odejdzie.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości