Koty vs psy, kot i pies - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Pokaż wyniki sondy: Wolisz koty czy psy?
koty 15 30,61%
psy 11 22,45%
uwielbiam wszystkie zwięrzęta 22 44,90%
w ogóle nie lubię zwierząt 1 2,04%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-01-13, 09:29   #31
Madia
Zakorzenienie

Dot.: Koty vs. psy.

Zwierzak to zwierzak...kot i pies..oba są kochane A wracając do patrzenia psu w oczy: to jest dobry sposób jeśli ma się psa i jest on podporządkowany zawsze gdy chcę przegonić mojego psiaka gdy np. patrzy na mnie gdy jem to patrzę mu w oczy (czasem też warczę ) i on momentalnie odchodzi Ale z obcym psem -nie polecam hehehe

Zakręcona na punkcie zakręconego włosa od 22.02.2012
Madia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-13, 09:29   #32
aferka
Wtajemniczenie

Patrzenie psu w oczy to nie tyle zagrożenie dla psa ile wyzwanie. Jeśli w waszym stadzie to Ty dominujesz nad psem, to po spojrzeniu psu w oczy pies zazwyczaj odwraca wzrok, jeśli to pies dominuje - nie odwróci wzroku i może to potraktować jako "rzucenie rękawicy" - a wtedy może być różnie (ale to też nie jest reguła).
aferka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-13, 09:35   #33
zayontz
Raczkowanie

GG do zayontz

Cytat:
Napisane przez aferka
Patrzenie psu w oczy to nie tyle zagrożenie dla psa ile wyzwanie. Jeśli w waszym stadzie to Ty dominujesz nad psem, to po spojrzeniu psu w oczy pies zazwyczaj odwraca wzrok, jeśli to pies dominuje - nie odwróci wzroku i może to potraktować jako "rzucenie rękawicy" - a wtedy może być różnie (ale to też nie jest reguła).
O to to, wlasnie to. Pies nie odczuja patrzenia mu w oczy, jako zagrozenie, ale wlasnie jako probe dominacji. Do świąt mialem w domu psa, dosc duzego (okolo 70 kg to duzo jak na psa) i byl z niego straszny dominant, nie wspominajac o tym ze byl agresywny (ugryzl mnie kilka razy, a mojego brata nawet dosc konkretnie). I faktycznie, jak byl zly na cos, to patrzenie mu w oczy wywolywalo agresje, ale tak normalnie to odwracal wzrok i wolal odejsc.
The unjust hath the just's umbrella.
zayontz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-13, 09:43   #34
seemore
Wtajemniczenie

Wiecie mnie nie chodziło o to że żadnemu psu nie wolno patrzeć. Jesli ma się własnego i dobrze wyszkolonego to czemu nie. Być może jest tak jak wy mówicie z tą próbą dominacji. Suka <amstaff> mojej koleżanki normalnie się ze mną bawiła, no i niechcąco jej w oczy spojrzałam i zaczęła warczeć. Dodam że była specjalnie szkolona. Więc tu chyba jednak nie chodziło o zagrożenie skoro spokojnie moglam się z nią bawić.

seemore jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-13, 09:51   #35
Shemreolin
Zakorzenienie

GG do Shemreolin Send a message via Skype™ to Shemreolin

Cytat:
Napisane przez zayontz
O to to, wlasnie to. Pies nie odczuja patrzenia mu w oczy, jako zagrozenie, ale wlasnie jako probe dominacji. Do świąt mialem w domu psa, dosc duzego (okolo 70 kg to duzo jak na psa) i byl z niego straszny dominant, nie wspominajac o tym ze byl agresywny (ugryzl mnie kilka razy, a mojego brata nawet dosc konkretnie). I faktycznie, jak byl zly na cos, to patrzenie mu w oczy wywolywalo agresje, ale tak normalnie to odwracal wzrok i wolal odejsc.
Ty piszesz o Axelu? I jak to do świąt? To juz go nie macie?

Shemreolin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-13, 10:05   #36
Izunia86
Wtajemniczenie

GG do Izunia86

Ja mysle ,ze zdania jak np 'koty sa falszywe" sa wynikiem najnormalniejszej niewiedzy I odrazu chce powiedziec ,ze moim zdaniem wiedza o zwierzaku , o jego zachowaniu nie jest przebywanie z nim raz na jakis czas,np ktos powie ,wiem o czym mowie bo kiedys mialem taki przypadek
Koty sa stereotypowo uwazane za chadzajace wlasnymi sciezkami ,za falszywe i musze przyznac ,ze jak nie mialam kotow , nigdy w to nie wierzylam bo na zdrowy rozum jakby byly takimi omenami to juz bylyby zamkniete jako zwierze dzikie .Przyznam sie jednak ,ze chodzily mi mysli po glowie co bedzie jesli akurat sie temu kotu nie spodobam ,jesli mnie zaatakuje, teraz na slowo zaatakuje pekam ze smiechu i moze mi przyznac ( choc nie musza ) racje wiekszosc posiadaczek kotow (piszac wiekszosc mam na mysli takie osoby ,ktore przede wszystkim chcialy poznac swojego kota ,potrafia z nim rozmawiac bez slow ) Teraz mam 3 koty i naprawde na takie opinie o falszywosci chce mi sie smiac a czasem jest to przykre ,jesli osoby o malej wiedzy , rozmawiaja na ten temat np w domu przy dziecku ,lub co gorsza wpajaja mu takie stereotypowe myslenie To jest bardzo niebiezpieczne i mysle ,ze wlasnie przez takie bledy pozniej zwierzetom moze dziac sie krzywda .
Trzeba pamietac o tym ,ze nic nie dzieje sie bez przyczyny , zwracac uwage na ogon ,bo on duzo nam o naszym kocie powie, kiedy jest nie w sosie ,kiedy jest zaciekawiony. Jestem o tym przekonana ,ze kot od tak nie podejdzie do czlowieka i go np nie ugryzie, jesli jest wychowywany w dobrym domu ,gdzie moze liczyc zawsze na nasza pomoc , nikt sie nad nim nie zneca to trzeba szukac przyczyny glebiej , a jesli jest poniewierany w domu to chyba nie ma sie co dziwic bo i tak zastosowal taryfe ulgowa ,ja np bym odrazu zagryzla Najwiekszym zagrozeniem dla zwierzat jest czlowiek , ktory albo nie ma dostateczniej wiedzy na jego temat albo poprostu jest okrutny . Musimy pamietac ,ze kot jak i inne zwierzeta to nie tylko zabawka lub cos co sie plata obok czlowieka ,to odrebna istota , indywidualny charakter , ktory mysli ,kocha i przede wszystkim czuje
Izunia86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-13, 10:12   #37
Noor
Żandarm na emeryturze

Cytat:
Napisane przez nenech
Jestem zagorzałą miłośniczką kotów, dlatego poświęcam ten wątek, by udowodnić wyższośc tych boskich stworzeń nad psami (kidding ).

Sama posiadam 2 bzibzioły, które uwielbiam, jeesli pojawi się taka społeczna wola, opowiem o nich. I proszę wszystkie miłośniczki by opowiadały o swoich bzibliołach (szczekających i miałczących- nieistotne).
Naprawdę nie rozumiem, po co założyłaś kolejny wątek tego typu. Na temat domowych zwierzaków było już mnóstwo wątków - część wyraźnie trollowatych - wystarczy się dopisać w którymś z nich:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...light=psy+koty

Pominę już kwestię, że urządzanie takich rankingów do niczego nie prowadzi, oprócz wynurzeń, że koty to mordercy, przegryzający gardła śpiącym właścicielom i zjadający ich po śmierci, a psy - bestie czychające tylko, żeby się rzucić i zagryźć dzieci wracające ze szkoły.

Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda
Noor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-01-13, 10:15   #38
cattt
Mrs Mrau

Noor dawno Cię tu nie widziałam
cattt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-13, 10:19   #39
Noor
Żandarm na emeryturze

Cytat:
Napisane przez cattt
Noor dawno Cię tu nie widziałam
"Tu", to znaczy w dyskusji o kotach , czy na Wizażu?

Eeeeee tam....ciąglę się gdzieś tutaj plączę

Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda
Noor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-13, 10:22   #40
cattt
Mrs Mrau

Cytat:
Napisane przez Noor
"Tu", to znaczy w dyskusji o kotach , czy na Wizażu?

Eeeeee tam....ciąglę się gdzieś tutaj plączę
na Wizażu
dobrze się chowasz spryciaro
cattt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-13, 11:03   #41
Madzia007
Zadomowienie

Wolę koty, są bardziej czyste, mniej wymagające i słodziutkie
Madzia007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-01-13, 11:11   #42
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Kocham zwierzęta. Nie wiem co "wolę".

Ale od dziecka zawsze miałam koty (mam nawet takie zdjęcie, gdzie jako dziecię paromiesięczne leżę w łóżeczku a koło mnie kotka mojej babci Mniej więcej mojej wielkości była Musiała być dla mnie jak tygrys . Ta kotka broniła mnie kiedy płakałam i nigdy nie zrobia mi nic złego)
Koty lubię ze względów czysto praktycznych, bo uważam, ze kochają tak samo jak psy. Za to nie trzeba ich na spacer wyprowadzać i ładnie pachną
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-13, 11:15   #43
czapeczkaelfa
Zadomowienie

Ja uwielbiam wszystkie zwierzaczki, ale najbardziej kocham psy. Szkoda ze nie moge miec swojego Przeklete uczulenie...

czapeczkaelfa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-13, 11:52   #44
zayontz
Raczkowanie

GG do zayontz

Cytat:
Napisane przez Shemreolin
Ty piszesz o Axelu? I jak to do świąt? To juz go nie macie?
Tak, mowie o Axelu. Po tym jak zaatakowal mojego brata (bo tak to mozna nazwac) nie bylo za wesolo w domu. Moja mama daje mu jest a tez ja zaatakowal. A mowi sie ze pies nie ugryzie reki ktora go karmi.
Treser psow 'obejzal' axela i powiedzial ze ma po prostu bardzo terytorialny i dominujacy charakter...i prawdopodobnie za duzo cech wilka.
Tak wiec zostal oddany do innego wlasciciela jako stroz.
I mam z tego powodu niezlego dola :/
The unjust hath the just's umbrella.
zayontz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-13, 11:56   #45
Akane
Zakorzenienie

Ja wolę koty.
Jestem szczęśliwą posiadaczką znajdy-dachowca Wzięłam go do siebie z ulicy, gdy miał 3 tygodnie, obecnie mój kocur ma 3 latka z hakiem.
Akane jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-01-13, 12:10   #46
Marti_
Raczkowanie

GG do Marti_

Mam psiaka,wiec wole psiaki Ale musze przyznac,ze do kotkow przekonuje sie coraz bardziej (TZ ma psa i kociaka i to jednak kociak czesciej przychodzi sie pobawic i połasić i wogole zachowuje sie jak pies ).
Stary 2006-01-13, 14:10   #47
Laura2112
Raróg

Send a message via Skype™ to Laura2112

Cytat:
Napisane przez zayontz
Tak, mowie o Axelu. Po tym jak zaatakowal mojego brata (bo tak to mozna nazwac) nie bylo za wesolo w domu. Moja mama daje mu jest a tez ja zaatakowal. A mowi sie ze pies nie ugryzie reki ktora go karmi.
Treser psow 'obejzal' axela i powiedzial ze ma po prostu bardzo terytorialny i dominujacy charakter...i prawdopodobnie za duzo cech wilka.
Tak wiec zostal oddany do innego wlasciciela jako stroz.
I mam z tego powodu niezlego dola :/
Też mieliśmy takiego psa, mieszańca owczarka niemieckiego z podhalańskim. Brat znalazł go, gdy był w wojsku i stamtąd przywiózł już dorosłe bydlę
Ciężko z nim było, ledwo człowiek się ruszył, już miał kły zatopione w ręce Trochę to trwało, ale w końcu przyzwyczaił się do nas i stał się najkochańszym psem pod słońcem. Radośnie skakał wszystkim na pierś, raz przewrócił brata w zaspę śniegu, a biedak dopiero co "odstawił się" do dziewczyny. Podwórko po jego gonitwach wyglądało jak po bombardowaniu. I przez te gonitwy któregoś dnia dostał skrętu kiszek Wet stwierdził, że jest już za stary na tak poważną operację
pe pe pe pe pe pe bla bla bla i *uj wie o co jej chodzi.

🌹14 lat z Wizaż.pl

Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc...

Laura2112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-13, 14:51   #48
kasia_kajtek
Raczkowanie

ja uwielbiam psy(ale koty też mogą być)psy są super!(ale jak ktos mieszka w bloku to nie za bardzo)
psy po pierwsze sa słodzitkie milutkie i wierne.jak psa sie dobrze wychowa to mozna czuc sie przy nim bezpiecznie.
koty natomiast jak dla mnie nie sa specjalnie super dlatego że czasem cos im stzeli do głowy i zaczynaja drapac.pozatym ich plus to to ze nie śmierdza,ale kota cieżko jest wychowac.
podatniejszsze na ukladanie sa psy.
co do patrzenia psom w oczy to faktycznie wzbudza to w nich agresję,ale wydaje mi się że dzieje się to tylko u obcych psów.bo ja jak mojemu kajtusiowi patrze w oczy to mi nic nie robi(chyab go zdominowalam już wiec sie nie rzuca)

kasia_kajtek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-13, 15:01   #49
201704240951
Konto usunięte

a ja wolę psy i koty ( to i to )
201704240951 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-13, 15:09   #50
meesha
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to meesha

ja zawsze wolalam psy i zawsze bede go chciala ale... ostatnio spodobala mi sie mysl ze jak bede mieszkala sama to sobie sprezentuje kotka takiego malego.... najlepiej chcialabym miec i kota i psa... bo ciezko bedzie sie zdecydowac na jednego
Stary 2006-01-13, 15:12   #51
Laura2112
Raróg

Cytat:
Napisane przez meesha
ja zawsze wolalam psy i zawsze bede go chciala ale... ostatnio spodobala mi sie mysl ze jak bede mieszkala sama to sobie sprezentuje kotka takiego malego.... najlepiej chcialabym miec i kota i psa... bo ciezko bedzie sie zdecydowac na jednego
A dlaczego nie oba? Na pewno się dogadają

🌹14 lat z Wizaż.pl

Stary 2006-01-13, 15:15   #52
meesha
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to meesha

Cytat:
Napisane przez Laura2112
A dlaczego nie oba? Na pewno się dogadają
mam taka nadzieje bo pewnie nie bede umiala wybrac jednego... najlepiej chyba jak od malego beda razem...
Stary 2006-01-13, 15:27   #53
blue_eyed_kitty
Rozeznanie

A ja kocham i pieski i kotki.Chociaz pieska nigdy nie mialam wiec nie do konca wiem jak to jest. Jedynie z obserwacji. A kotów mialam mnostwo I chcialabym miec jeszcze jednego ale to dopiero jak sie od rodzicow wyprowadze. Pamietam jak bylam mala i chorowalam to w moim lozku lezalo zawsze kilka kotów.Tak przyjemnie grzaly i mruczaly. A potem robily kupy Zartuje Zawsze byly czyste i 'wołały' ze chca wyjsc.
Ostatnia wałesa sie u mnie taka sliczna kotka Tlusciutka i ogroooomna. Lubie takie Dokarmiamy ja troche wiec caly dzien spedza na naszym podwórzu A jaka przyjacielska jest- po prostu do wysciskania
A co do pieskow to wydaje mi sie ze sa bardziej wymagajace.Ale skad ja moge to dobrze wiedziec
Pozdrawiam!

Licencjat zdany

wakacje

Mrrrrrrrrrrrrrrau!
blue_eyed_kitty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-13, 16:18   #54
aldona22
Przyczajenie

Jezusieńku, i teraz będziemy się przepychać kogo skrzywdził kot, a kogo pies?

Akurat wina tutaj nie leży po stronie psa gryzącego po nogach czy kota rzucającego się do gardła a opiekunów tych zwierząt, którzy nie poświęcili im wystarczająco dużo czasu.

Jednak to że koty wydają się komuś fałszywe nie jest niczym nowym a tym bardziej dziwnym - koty to najbardziej inteligentne zwierze domowe co jest ściśle związane z niezależnością kota.

Psy to drugi biegun, są typy niezależne, ale psy z natury są uległe, dlatego śmiało można nazwać psa najlepszym przyjacielem człowieka, bo pies czuje to co Ty czujesz i przeżywa wszystko razem z sobą (natomiast kot raczej stara się raczej absorbować Twoją uwagę).

Jeszcze na temat zaufania - życie wielu ludzi na tym świecie zależy od psów (jedynie amerykańska armia przez ostatnie 60 lat wyszkoliła 30,000 psów "pomocniczych") i zapewniam Was, że ludzie pracujący jako parnetrzy psów w np. systemie MDD (Mine Dog Detection - to obecnie najskuteczniejszy system wykrywania min na świecie) ufają swoim podopiecznym bezgranicznie. To w moim odczuciu świetna rekomendacja dla psów. Bo kiedy człowiek wchodzi na pole minowe przy 50 stopniach i wietrze, który miota wokół bezlitośnie piachem i żwirem to nie ma tutaj miejsca na kompromis - pies daje z siebie wszystko tak jak i saper. Przeszkolone przez Brytyjczyków "M-Dogs" rozbrajały niemieckie miny w Afryce Północnej już 1943 roku. Zafascynowani sprawą Amerykanie w pośpiechu stworzyli 228 Kompanię Inżynierów Neutralizujących Miny (228th Engineer Mine Detection Company). W dokumentach zapisano, iż do kamapnii należy 220 najlepszych żołnierzy-saperów. Co ciekawe - wśród tych 220 najlepszych wówczas saperów zza wielkiej wody znalazło się... 100 psów! 120 ludzi i 100 psów, takiej kompanii jeszcze nie było Niestety spotkała się ona ze sporymi kłopotami i z racji sporych braków w przeszkoleniu oraz doświadczenia zarówno prowadzących jak i psów (psy bały się np. wystrzałów, Amerykanie nie pomyśleli, że podczas II WŚ ktoś będzie strzelał...) akcja skończyła się fiaskiem. Jednak psy brytyjskie rozminowały sporą część Afryki Północnej, do tej pory istnieje wiele placówek szkolących MDDs. Po kilka w Szwecji, RPA, USA, Niemczech.
MDDs pracują obecnie w krajach takich jak:

- Mozambik (15 psiaków "zabezpiecza" teren 10,000 metrów kwadratowych za jednym podejściem - to dużo, ale wciąż za mało)
- Ruanda,
- Bośnia i Hercegowina,
- Chorwacja,
- Kostaryka,
- Tajlandia,
- Afganistan,
- Namibia.

Może to Wam trochę zobrazuje to jak głupi jesteśmy my, ludzie, a jak szlachetne psy. Właśnie ze względu na to, że psy bardzo pomagają nam, ludziom - cenię je sobie najbardziej.

Oczywiście sprawa MDDs to jeden z miliona dowodów na to, że psom można, a nawet trzeba ufać.
aldona22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-13, 16:24   #55
Madzia007
Zadomowienie

Ja zamierzam sobie kupić jakiegoś ładnego kotka półperskiego. Może wie ktoś ile one kosztują?
Madzia007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-13, 18:09   #56
elly2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez seemore
bijcie się... ludzieeeeee co tu się porobiło daawaj go , bierz, zobaczymy kto zwycięzy psy czy koty, żenada miłej kłótni
Wiesz ja raczej powiedzialabym, ze zenada jets to co Ty piszesz Bo w tym watku nikt sie nie kloci...to jest jedynie wymiana zdan, gdybys uwazniej czytala to bys zwrocila uwage...ja wyrazilam swoja opinie a ktos inny zaprzeczyl co nie oznacza w zadnym wypadku klotni.

elly2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-13, 18:17   #57
seemore
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elly2
Wiesz ja raczej powiedzialabym, ze zenada jets to co Ty piszesz Bo w tym watku nikt sie nie kloci...to jest jedynie wymiana zdan, gdybys uwazniej czytala to bys zwrocila uwage...ja wyrazilam swoja opinie a ktos inny zaprzeczyl co nie oznacza w zadnym wypadku klotni.
nie, no co Ty nikt, się nie kłóci. Przywidział mi się gdzies napis PSY GÓRĄ, a i temat jest w sumie jednoznaczny że to nie o walkę chodzi Koty vs. psy, nawet cytat neenech przytoczę "Jestem zagorzałą miłośniczką kotów, dlatego poświęcam ten wątek, by udowodnić wyższośc tych boskich stworzeń nad psami (kidding ). " Dziękuję

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-01-13, 18:24   #58
elly2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez seemore
nie, no co Ty nikt, się nie kłóci. Przywidział mi się gdzies napis PSY GÓRĄ, a i temat jest w sumie jednoznaczny że to nie o walkę chodzi Koty vs. psy, nawet cytat neenech przytoczę "Jestem zagorzałą miłośniczką kotów, dlatego poświęcam ten wątek, by udowodnić wyższośc tych boskich stworzeń nad psami (kidding ). " Dziękuję
Prosze

Dodam jeszcze cos od siebie: "Jestem zagorzałą miłośniczką kotów, dlatego poświęcam ten wątek, by udowodnić wyższośc tych boskich stworzeń nad psami (kidding)"

Reszte pozostawie bez komentarza Pozdrawiam.

elly2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-13, 18:28   #59
Laura2112
Raróg

Może Neenech chodziło o to, że koty są często niedoceniane i źle osądzane... (szlag mnie trafia, kiedy dziesiąty raz muszę tłumaczyć znajomym, że kot nie przegryza gardła w nocy ).
Też uważam, że tytuł wątku jest nieco nietrafiony, ale potraktowałam to z przymrużeniem oka i już Wiadomo, że nie ma tu o czym rozstrzygać.

🌹14 lat z Wizaż.pl

Stary 2006-01-13, 18:38   #60
seemore
Wtajemniczenie

Ja też potraktowałam trochę ten temat z przymrużeniem oka. Ale zakładanie takich tematów jak ktos już wspomniał jest bez sensu. Jedna połowa będzie wolała to a druga tamto. A ostatnio na wizażu jest zbyt nerwowo. Nie wspomnę już o tym że było pełno takich wątków, chyba nawet ktoś linki podał.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości