|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
Pokaż wyniki sondy: Wolisz koty czy psy? | |||
koty |
![]() ![]() ![]() ![]() |
15 | 30,61% |
psy |
11 | 22,45% |
uwielbiam wszystkie zwięrzęta |
22 | 44,90% |
w ogóle nie lubię zwierząt |
1 | 2,04% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty vs. psy.
Zwierzak to zwierzak...kot i pies..oba są kochane
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Wtajemniczenie
|
Patrzenie psu w oczy to nie tyle zagrożenie dla psa ile wyzwanie. Jeśli w waszym stadzie to Ty dominujesz nad psem, to po spojrzeniu psu w oczy pies zazwyczaj odwraca wzrok, jeśli to pies dominuje - nie odwróci wzroku i może to potraktować jako "rzucenie rękawicy" - a wtedy może być różnie (ale to też nie jest reguła).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Wtajemniczenie
|
Wiecie mnie nie chodziło o to że żadnemu psu nie wolno patrzeć. Jesli ma się własnego i dobrze wyszkolonego to czemu nie. Być może jest tak jak wy mówicie z tą próbą dominacji. Suka <amstaff> mojej koleżanki normalnie się ze mną bawiła, no i niechcąco jej w oczy spojrzałam i zaczęła warczeć. Dodam że była specjalnie szkolona. Więc tu chyba jednak nie chodziło o zagrożenie skoro spokojnie moglam się z nią bawić.
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#36 |
Wtajemniczenie
|
Ja mysle ,ze zdania jak np 'koty sa falszywe" sa wynikiem najnormalniejszej niewiedzy
![]() ![]() Koty sa stereotypowo uwazane za chadzajace wlasnymi sciezkami ,za falszywe i musze przyznac ,ze jak nie mialam kotow , nigdy w to nie wierzylam bo na zdrowy rozum jakby byly takimi omenami ![]() ![]() ![]() ![]() Trzeba pamietac o tym ,ze nic nie dzieje sie bez przyczyny , zwracac uwage na ogon ,bo on duzo nam o naszym kocie powie, kiedy jest nie w sosie ,kiedy jest zaciekawiony. Jestem o tym przekonana ,ze kot od tak nie podejdzie do czlowieka i go np nie ugryzie, jesli jest wychowywany w dobrym domu ,gdzie moze liczyc zawsze na nasza pomoc , nikt sie nad nim nie zneca to trzeba szukac przyczyny glebiej , a jesli jest poniewierany w domu to chyba nie ma sie co dziwic bo i tak zastosowal taryfe ulgowa ,ja np bym odrazu zagryzla ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...light=psy+koty http://www.wizaz.pl/forum/showthread...light=psy+koty http://www.wizaz.pl/forum/showthread...light=psy+koty http://www.wizaz.pl/forum/showthread...light=psy+koty http://www.wizaz.pl/forum/showthread...light=psy+koty http://www.wizaz.pl/forum/showthread...light=psy+koty http://www.wizaz.pl/forum/showthread...light=psy+koty http://www.wizaz.pl/forum/showthread...light=psy+koty http://www.wizaz.pl/forum/showthread...light=psy+koty http://www.wizaz.pl/forum/showthread...light=psy+koty http://www.wizaz.pl/forum/showthread...light=psy+koty ![]()
![]() |
![]() |
#38 |
Mrs Mrau
|
Noor dawno Cię tu nie widziałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
![]() ![]() Eeeeee tam....ciąglę się gdzieś tutaj plączę ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#40 | |
Mrs Mrau
|
Cytat:
![]() dobrze się chowasz spryciaro ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
Wolę koty, są bardziej czyste, mniej wymagające i słodziutkie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Kocham zwierzęta. Nie wiem co "wolę".
Ale od dziecka zawsze miałam koty (mam nawet takie zdjęcie, gdzie jako dziecię paromiesięczne leżę w łóżeczku a koło mnie kotka mojej babci ![]() ![]() ![]() Koty lubię ze względów czysto praktycznych, bo uważam, ze kochają tak samo jak psy. Za to nie trzeba ich na spacer wyprowadzać i ładnie pachną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zadomowienie
|
Ja uwielbiam wszystkie zwierzaczki, ale najbardziej kocham psy.
![]() ![]()
![]() |
#44 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Treser psow 'obejzal' axela i powiedzial ze ma po prostu bardzo terytorialny i dominujacy charakter...i prawdopodobnie za duzo cech wilka. Tak wiec zostal oddany do innego wlasciciela jako stroz. I mam z tego powodu niezlego dola :/
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Ja wolę koty.
Jestem szczęśliwą posiadaczką znajdy-dachowca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
Mam psiaka,wiec wole psiaki
![]() ![]()
![]() |
#47 | ||
Raróg
|
Cytat:
![]() Ciężko z nim było, ledwo człowiek się ruszył, już miał kły zatopione w ręce ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
ja uwielbiam psy(ale koty też mogą być)psy są super!(ale jak ktos mieszka w bloku to nie za bardzo)
psy po pierwsze sa słodzitkie milutkie i wierne.jak psa sie dobrze wychowa to mozna czuc sie przy nim bezpiecznie. koty natomiast jak dla mnie nie sa specjalnie super dlatego że czasem cos im stzeli do głowy i zaczynaja drapac.pozatym ich plus to to ze nie śmierdza,ale kota cieżko jest wychowac. podatniejszsze na ukladanie sa psy. co do patrzenia psom w oczy to faktycznie wzbudza to w nich agresję,ale wydaje mi się że dzieje się to tylko u obcych psów.bo ja jak mojemu kajtusiowi patrze w oczy to mi nic nie robi(chyab go zdominowalam już wiec sie nie rzuca)
![]() |
#49 |
Konto usunięte
|
a ja wolę psy i koty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
ja zawsze wolalam psy i zawsze bede go chciala ale... ostatnio spodobala mi sie mysl ze jak bede mieszkala sama to sobie sprezentuje kotka
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#51 | ||
Raróg
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Rozeznanie
|
A ja kocham i pieski i kotki.Chociaz pieska nigdy nie mialam wiec nie do konca wiem jak to jest. Jedynie z obserwacji. A kotów mialam mnostwo
![]() ![]() ![]() Ostatnia wałesa sie u mnie taka sliczna kotka ![]() ![]() ![]() ![]() A co do pieskow to wydaje mi sie ze sa bardziej wymagajace.Ale skad ja moge to dobrze wiedziec ![]() Pozdrawiam!
![]() |
![]() |
#54 |
Przyczajenie
|
Jezusieńku, i teraz będziemy się przepychać kogo skrzywdził kot, a kogo pies?
Akurat wina tutaj nie leży po stronie psa gryzącego po nogach czy kota rzucającego się do gardła a opiekunów tych zwierząt, którzy nie poświęcili im wystarczająco dużo czasu. Jednak to że koty wydają się komuś fałszywe nie jest niczym nowym a tym bardziej dziwnym - koty to najbardziej inteligentne zwierze domowe co jest ściśle związane z niezależnością kota. Psy to drugi biegun, są typy niezależne, ale psy z natury są uległe, dlatego śmiało można nazwać psa najlepszym przyjacielem człowieka, bo pies czuje to co Ty czujesz i przeżywa wszystko razem z sobą (natomiast kot raczej stara się raczej absorbować Twoją uwagę). Jeszcze na temat zaufania - życie wielu ludzi na tym świecie zależy od psów (jedynie amerykańska armia przez ostatnie 60 lat wyszkoliła 30,000 psów "pomocniczych") i zapewniam Was, że ludzie pracujący jako parnetrzy psów w np. systemie MDD (Mine Dog Detection - to obecnie najskuteczniejszy system wykrywania min na świecie) ufają swoim podopiecznym bezgranicznie. To w moim odczuciu świetna rekomendacja dla psów. Bo kiedy człowiek wchodzi na pole minowe przy 50 stopniach i wietrze, który miota wokół bezlitośnie piachem i żwirem to nie ma tutaj miejsca na kompromis - pies daje z siebie wszystko tak jak i saper. Przeszkolone przez Brytyjczyków "M-Dogs" rozbrajały niemieckie miny w Afryce Północnej już 1943 roku. Zafascynowani sprawą Amerykanie w pośpiechu stworzyli 228 Kompanię Inżynierów Neutralizujących Miny (228th Engineer Mine Detection Company). W dokumentach zapisano, iż do kamapnii należy 220 najlepszych żołnierzy-saperów. Co ciekawe - wśród tych 220 najlepszych wówczas saperów zza wielkiej wody znalazło się... 100 psów! 120 ludzi i 100 psów, takiej kompanii jeszcze nie było ![]() MDDs pracują obecnie w krajach takich jak: - Mozambik (15 psiaków "zabezpiecza" teren 10,000 metrów kwadratowych za jednym podejściem - to dużo, ale wciąż za mało) - Ruanda, - Bośnia i Hercegowina, - Chorwacja, - Kostaryka, - Tajlandia, - Afganistan, - Namibia. Może to Wam trochę zobrazuje to jak głupi jesteśmy my, ludzie, a jak szlachetne psy. Właśnie ze względu na to, że psy bardzo pomagają nam, ludziom - cenię je sobie najbardziej. Oczywiście sprawa MDDs to jeden z miliona dowodów na to, że psom można, a nawet trzeba ufać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zadomowienie
|
Ja zamierzam sobie kupić jakiegoś ładnego kotka półperskiego. Może wie ktoś ile one kosztują?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#57 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dodam jeszcze cos od siebie: "Jestem zagorzałą miłośniczką kotów, dlatego poświęcam ten wątek, by udowodnić wyższośc tych boskich stworzeń nad psami (kidding)" Reszte pozostawie bez komentarza ![]()
![]() |
![]() |
#59 | |
Raróg
|
Może Neenech chodziło o to, że koty są często niedoceniane i źle osądzane... (szlag mnie trafia, kiedy dziesiąty raz muszę tłumaczyć znajomym, że kot nie przegryza gardła w nocy
![]() Też uważam, że tytuł wątku jest nieco nietrafiony, ale potraktowałam to z przymrużeniem oka i już ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Wtajemniczenie
|
Ja też potraktowałam trochę ten temat z przymrużeniem oka. Ale zakładanie takich tematów jak ktos już wspomniał jest bez sensu. Jedna połowa będzie wolała to a druga tamto. A ostatnio na wizażu jest zbyt nerwowo. Nie wspomnę już o tym że było pełno takich wątków, chyba nawet ktoś linki podał.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:43.