![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Niezbędne cechy drugiej połówki + parę pytań
1. BEZWZGLĘDNY brak nałogów (co do alko może nie całkowity abstynent, ale też bez regularnego piwkowania etc.)
2. Obycie i kultura osobista na poziomie dorosłego człowieka, nie dużego dziecka/Piotrusia Pana 3. Zaradność 4. Wierność 5. Podobne poczucie humoru
![]() |
#32 | |
live your passion
|
Cytat:
![]() 6. zaradność 7. ambicję 8. chociażby chęci majsterkowania, a nie "nie umiem, nie zrobię" 9. szanujący moje zdanie, ale posiadający też swoje
![]() |
![]() |
#33 | |
BAN stały
|
Cytat:
Jak facet stwierdzi "od tego są specjaliści, co się będe męczył z tym kranem" to zerwiesz od razu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mówiac by nie był hipokrytą bardziej mi chodziło w życiu codziennym a nie wiary. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Prawda jest taka, że jeśli jesteś z takim katolikiem, jakiego opisałaś, to nawet nie odczujesz że jest tym katolikiem. To po co tego wymagać, skoro życie z ateistą jest identyczne. ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
live your passion
|
Nie. Wiadomo, że nie musi wszystkiego w domu robić sam, ale chodzi mi o jakiekolwiek umiejętności np. przywiesić szafkę. Mój eks z czasów licencjatu (nie mieszkaliśmy razem) przez lata miał wyrwane drzwi od szafki, bo nie chciało mu się przykręcić, tylko czekał aż ktoś za niego to zrobi. Nie lubię takiej rezygnacji zanim się spróbuje, chyba że sprawa jest typowo beznadziejna.
![]() |
#37 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
PS: Też nie lubię jak ludzie nazywają się chrześcijanami, a kilka przykazań danych od boga ignorują z premedytacją. Po prostu wiara katolicka jest wg mnie dziwna i wzbudza w wielu zachowania na zasadzie: ukradnę rower, a potem będę prosić o przebaczenie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do Twojego drugiego pytania nie chcę znów faceta, który w momencie, gdy związek wchodzi w poważniejszą fazę zaczyna uciekać, który nie potrafi sam załatwić sprawy w urzędzie, dla którego naczelną wartością są koledzy i imprezowanie, który nie ma swojego zdania i zawsze przytakuje innym, nawet jeśli go obrażają, bo 'po co robić aferę, trzeba się dostosować, żeby było miło'. Coś w tym stylu ![]()
![]() |
![]() |
#39 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez aleks_90 Czas edycji: 2016-07-03 o 16:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wg mnie można się różnić w kwestii poglądów politycznych, ale religijnych nigdy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Jaki powinien być mój idealny mężczyzna?
- 'z charakterem' - nie interesują mnie mężczyźni bojazliwi, zbyt wrażliwi i nie umiejący wziąć spraw w swoje ręce i rozwiązać problemów - stanowczy - zawsze powinien mieć swoje zdanie - odpowiedzialny - potrafiący wziąć odpowiedzialność za swoje czyny i przyznać się do błędu - opiekuńczy - w stosunku do mnie i do słabszych, dający mi poczucie bezpieczeństwa - po prostu dobry człowiek - opanowany, nie okazujący agresji (agresja to oznaka słabości, silny charakter wyklucza konieczność jej stosowania) - z poczuciem humoru - podobnym do mojego - pracowity - nie bojący się ciężkiej pracy oraz chętnie pomagający mi w obowiązkach domowych - kulturalny - umiejący się odpowiednio zachować, taki z którego będę dumna przedstawiając go rodzinie i znajomym - przekładający mnie ponad kolegów i mamusie - znający się na naprawach w domu, samochodzie itd. - nie znoszę prostactwa, błazenskiego zachowania, ordynarnych przekleństw, palenia papierosów w towarzystwie ludzi niepalących - alkohol jest dla ludzi, ale nie za często i raczej wspólnie w kręgu rodziny i znajomych, a nie po nocach z kolegami - kochający koty - kręcą mnie u mężczyzn odsłonięte ramiona i silne ręce, krótko obcięte włosy i niebieskie oczy. Szczerze mówiąc opisałam mojego przyszłego męża. Cieszę się, że znalazłam takiego mężczyznę. ![]()
![]() Edytowane przez syklamen Czas edycji: 2016-07-03 o 17:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
lokalna gwiazda
|
Cytat:
Ja mam w domu o tyle dobrze, że jeśli mój facet czegoś nie potrafi, to zna ludzi, którzy mają potrzebne umiejętności. W ogóle podziwiam, jeśli mężczyzna ma zdolności manualne. Jakiekolwiek. Edytowane przez I am Rock Czas edycji: 2016-07-03 o 17:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Moja lista:
- poczucie humoru - uwielbiam się śmiać oraz żartować, więc musimy swoje żarty "łapać" i rozumieć, poza tym mogę do tego dodać, aby był wygadany, - kultura osobista, brak przekleństw, - szczerość, - opiekuńczość, tak żebym wiedziała, że mogę na niego liczyć, - jakieś zainteresowania, ogólna wiedza o świecie, a nie tylko kanapa, - "dorosłe" podejście do życia, a nie latanie co tydzień na imprezy z kumplami - każdy może się pobawić, spotkać ze znajomymi jednak wszystko ma swoje granice i czas, - szacunek dla mnie i mojego czasu, - nie może palić, odrzuca mnie od palaczy, do alkoholu w umiarze nic nie mam, - musi mieć pracę i nie wymagam, aby był mgr inż, ale by był pod tym względem ogarnięty bo żeby coś razem budować, to trzeba mieć za co, - od strony wizualnej to bardzo podobają mi się wysocy mężczyźni, poza tym ugólne zadbanie typu ładny uśmiech, fryzura, fajne ciuchy, perfumy - nad tym wszystkim można spokojnie samemu popracować. Nie wymagam urody modela, bo sama nie jestem miss ![]()
nie można być szczęśliwym spoglądając wciąż za siebie Edytowane przez doriiska Czas edycji: 2016-07-03 o 17:06 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Jeszcze zapomniałam o muskularnej budowie: szerokie plecy, silne, umięśnione ręce i nogi plus wysoki wzrost.
![]()
![]() |
#47 |
Konto usunięte
|
Nigdy nie robiłem sobie takiej listy. Mogę się zakochać naprawdę w skrajnie różnych kobietach, nawet z wyglądu. Byle wszystko ze sobą grało i mi się podobało.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
lokalna gwiazda
|
Lotny umysł bardzo pożądany.
Chodziłam kiedyś z takim... daruję sobie określenie - nie dość, że nie miał za grosz poczucia humoru, to po każdej mojej ironicznej uwadze, przeprowadzał dogłębną analizę tego co powiedziałam i dochodził, czy aby na pewno nie usiłowałam go obrazić. Długo się nie poddawałam, bo był wirtuozem... hmmm... fletu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
To u mnie zupełnie odwrotnie - zazwyczaj panowie, którzy mi się podobają z charakteru i wizualnie, wpisują się w te moje wymogi z listy.
![]() |
#50 | |
lokalna gwiazda
|
Cytat:
Diametralnie różne typy urody, czy od paszteta do królowej piękności? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Moja lista:
- koniecznie musi być ateista bo nigdy nie zdecyduje się na ślub kościelny - musi kochać zwierzęta tak samo jak ja ![]() - mieć dobre poczucie humoru, nie brać wszystkiego dosłownie, umieć się śmiać z samego siebie i mieć do siebie dystans - ambitny, pracowity, wie czego chce od życia, pieniądze są dla niego ważne ale nie pójdzie po trupach do celu żeby je zdobyć - ktoś kto lubi wyjść do restauracji, do pubu, pójść do kina, koniecznie musi lubi podróże bo chciałabym mieć z kim zwiedzać świat, ale żeby nie miał też problemu ze spędzeniem wieczoru w domu przed tv - bez dzieci, a jeśli już dziecko jest to bez niezrownowazonej mamusi tego dziecka - nie może być mamisynkiem - musi wiedzieć jak się zachować w towarzystwie i ogólnie mieć kulturę osobista na poziomie - musi dbać o higienę, nie znoszę brudasow Jeśli chodzi o wygląd to musi być wyższy ode mnie, mieć ładne zęby, krótkie włosy, I to w sumie tyle. Sent from my SM-G935F using Tapatalk
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
lokalna gwiazda
|
Cytat:
![]() No i co? Skończyłam z blondynem u boku. I nawet nie pomyślałam, że mój facet miał wyglądać inaczej. Pobożne życzenia swoją drogą, a życie swoją. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
Cech pożądanych mam dużo, ale takich MUST HAVE to tylko kilka:
- nie może palić - nie może być domatorem i nie może mieć niskiej tolerancji na ludzi (nie, nie chcę go ciągać po weselach, czy disco, ale na narty/żagle/kajaki/inne sporty i zajęcia z grupą znajomych już tak, więc nie zniosłabym gdyby facet siedział naburmuszony w kącie, gdy my siedzimy w grupie, śmiejemy się, etc. lub gdy ewentualnie nigdzie nie chce ze mną wyjść - nie potrzebuję zszywać się z kimś biodrem, ale miło jest czasem gdzieś się przejść razem) - nie może mieć kija w tyłku - dystans do świata i do siebie są dla mnie niezbędne - od samego początku musi być chemia i flirt; bez tego nic większego z tego nie będzie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() To brzmi jak: "Codziennie wypijam litr wódki i dwie butelki wina, ale moja dziewczyna musi stronić od alkoholu, bo nie toleruję używek i alkoholizowania się." Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
BAN stały
|
[1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;62568476]Piękne podwójne standardy.
![]() To brzmi jak: "Codziennie wypijam litr wódki i dwie butelki wina, ale moja dziewczyna musi stronić od alkoholu, bo nie toleruję używek i alkoholizowania się." [/QUOTE] To polecam podszkolić się z logiki, http://tezeusz.pl/34962,suszko-roman...j-czesc-i.html Co innego fobia społeczna, która uniemożliwia wyjazdy, koncerty, a nawet kino, a co innego niechęć do spędzania czasu z obcymi ludźmi. Twoje porównanie byłoby sensowne w formie "Codziennie wypijam lampkę wina do obiadu, ale moja dziewczyna nie może być przesadną fanką alkoholu ani piwkować co weekend". Edytowane przez MalyRycerzyk Czas edycji: 2016-07-03 o 23:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Rozeznanie
|
A ja jestem niewierząca i jestem w związku z wierzącym facetem, który co niedziela musi iść do kościoła, a przed świętami chodzi do kościoła kilka dni z rzędu, a także we święta.
![]() ![]() Moje niezbędne cechy: - muszę uważać go za dobrego człowieka - musi być wierny i z zasadami, nie wybaczę żadnego nawet pocałunku, czy flirtowania - musimy mieć podobne temperamenty - nie może być gupi - kulturalny, ale bez kija w tyłku - opiekuńczy, troskliwy, czuły - musi mieć poczucie humoru - nie może być wydzierającym się cholerykiem - powinien się starać, potrafić zmienić swoje zachowania, jeśli coś jest nie tak, oczywiście w tych sprawa, gdzie sam uzna za słuszne - musi być skłonny do kompromisów - ale musi też mieć swoje zdanie, nie być mameją i ciepłą kluchą, mamisynkiem. Edytowane przez kiciun Czas edycji: 2016-07-04 o 11:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:42.