|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: recepty na tabletki anty...
Mary, moj aptekowy guru, czy Logest ma trojpaki? nie spotkalam sie z tym, ale moze nie mialam szczescia...
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Nekome: akurat Logest nie ma trójpaków
![]() hej
|
|
|
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
Ja zazwyczaj dostaje 2 recepty po 2 opakowania, wiec na 4 miesiące mam spokój . Zresztą przeważnie 2 lub 3 razy do roku jestem u gina nawet jak nic sie nie dzieje ot poprostu dla sprawdzenia
|
|
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ostatnio udalo mi sie trafic na promocje - 29,90 zamiast 35 zl
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
Raczkowanie
|
2 pacuszki.
A przy okazji powiem wam coś ciekawego. Jak zapewne wiecie badanie u ginekologa, czy też chodzenie po receptę co miesiąc jest bynajmniej dla mnie nie ciekawym przeżyciem, ale ostatnio się wycwaniłam. Dowiedziałam się, że Twój lekarz rodzinny, też może wystawić ci receptę na tabletki, i od tego czasu nie chodzę już tak często na wizyty. |
|
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
Zwykle dostaję 2 recepty, każdą na 2 opakowania, z tym że jedną bez dat
A chodzę państwowo ![]() A co do odpisów - nie trzeba ich realizować w tej samej aptece, która go wydała. Można w każdej innej - tak mi powiedział aptekarz i faktycznie bez problemów zrealizowałam jego odpis gdzie indziej. Taniej
|
|
|
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
moze maksymalnie jednorazowo wypisać na 6 opakowań.Rzadko ktory lekarz jednak to robi,bo mu sie to nie oplaca,im czesciej do niego przychodzisz,tym wiecej kaski do jego kieszeni splynie.Ja kiedys mimo tego,ze chodzilam prywatnie,nigdy nie moglam namowic lekarki,zeby mi przepisala jednorazowo 6 op.,nawet kity o wyjazdach za granice nie pomogly.Teraz,kiedy juz mnie nie stac na prywatne leczenie a panstwowe mi w ogole nieodplatnie nie przysluguje,mnie mam wyboru i zalatwiam sobie wszelakie czyste niewypelnione recepty na lewo, wypisuje na nich 3 op. jesli chodzi o anty.Zreszta to tez zalezy od leku,niektore,np Cilest, w ogole nie sa pakowane podwojnie (tylko 1 lub 3 listki)trzeba tez miec rozeznanie, jak prawidlowo wpisac pelna nazwe leku itp tak,zeby nie wpaść w aptece.
Ale Wy mozecie zawsze molestowac lekarza o 6 op.moze akurat bedzie mial dobry dzien
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
to ja widze, ze moj lekarz jest luzakiem, daje mi recepte na 6 opakowan i mowi do zobaczenia za pol roku, wszytskiego dobrego do widzenia
|
|
#39 |
|
Raczkowanie
|
Kokoro, moja ginekolog robi podobnie.
Przepisuje mi 9 opakowań i... do następnego badania. Ale i tak kontroluję się raz na pół roku, więc idę wtedy nie po tabletki, ale dla wlasnego spokoju.
|
|
#40 |
|
KWC
|
zawsze na 3 opakowania
|
|
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
Po tragicznych przejściach z państwowym ginem chodzę od 5 lat prywatnie. Trafiłam na mądrego, doświadczonego lekarza. Kasuje mnie 50 zł a z cytologią i USG 70zł. Pigułki dostawałam jedne gratis (Cilets z pieczątka "próbka gratisowa") jedną receptę na 1 opak. z datą + 3 recepty na 2 opak.bez daty i sobie sama ją wpisywałam.
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#42 |
|
Rozeznanie
|
Ja wam serio zazdorszcze tych lekarzy, po waszych opisach tutaj postanawiam zmienić lekarza, ciekawe czy trafię na kogoś dobrego...
|
|
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
Estee7, zmień lekarza, a jeśli jest dobry (poza wypisywaniem recept), to rodzinny też Ci może wypisać
Jak chodziłam do prywatnego i trzeba było recepty, to dzwoniłam do recepcji, zamawiałam wypisanie recepty i nast. dnia ją odbierałam - bez żadnych opłat, bez przesady!!! I tak się dużo płaci przy zwykłych kontrolnych co pół roku!Możesz też inaczej: pójść do ginekologa państwowego i chodzić do niego tylko po recepty na pigułki. Leczyć się u niego nie musisz
|
|
|
|
|
#44 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi wypisywal zawsze 3 opakowania, i mialam spokoj. Ale jak chcialam zeby przepisal 4 to juz sie nie zgodzil.
|
|
|
|
|
#45 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#46 |
|
Przyczajenie
|
Cześć,
nie orientujecie się może, jak to jest z przedłużaniem recepty w klinice na Starynkiewicza w Warszawie? Czy wystarczy zadzwonić albo przyjść i przedłużają, czy trzeba się normalnie umawiać na wizytę? Bo jeśli to drugie, to słabo - na wizytę czeka się tam minimum miesiąc, a ja jak na razie dostałam tabletki na miesiąc;/ Ewentualnie czy można np. receptę z konkretnej kliniki przedłużyć u lekarza rodzinnego, który przyjmuje w zupełnie innym mieście? |
|
|
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
Ja dostawałam receptę na trzy opakowania za każdym razem. Raz mi się zdarzyło że nie było miejsc żeby się umówić na wizytę i dostałam samą receptę bez problemów
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:40.

A chodzę państwowo
jestem również