![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wspólny cel mamy o dziecko się staramy cz !! IV
Luzia to już nie ma rządowego in vitro?
|
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
I ja melduje sie na nowym watku
![]() Tez uwielbiam Simsy ![]()
#33 |
Zakorzenienie
|
nie ma, skończył się w czerwcu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
Luzia O kurcze, nie wiedziałam że to już rządowe in vitro jest wstrzymane
![]() Koleżanka z pracy stara się dłużej ode mnie i zanim z in vitro będzie próbować to skontaktowała się z ginem, specjalistą od naprotechnologii. Podobno- nie wiem czy to wiarygodne- te całe kalendarzyki, obserwacje i mierzenia temperatury są skuteczne w 99%. Trzeba tylko uregulować hormony i się obserwować. Jestem ciekawa czy to rzeczywiście skuteczne. Ja na razie się tym nie interesowałam, zarówno in vitro jak i innmi metodami, jak dłużej nie będzie mi się udawać to się wtedy zagłębię w temat.
#36 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Marzenia spełniamy i na II kreseczki czekamy ! cz IV
Effpe pominelas kochana mnie na liście a w zeszłej części widnialam
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
No dobra, ale badać własne ciało to powinni uczyć w szkole, zamiast dawać jakieś śmieszne zajęcia, jakie ja miałam z przerażającą kobietą, pod tytułem "Wychowanie do życia w rodzinie". A prawda jest taka, że o kobiecym organizmie mówi się z rumieńcami na twarzy, odpowiadając na biologii w gimnazjum, gdzie koledzy w durnowatym wieku rzucają idiotyczne kawały. Też jestem zdania, że kobieta powinna znać własne ciało, ale z drugiej strony - kiedyś kobiety go nie znały, zdawały się na intuicję, a zachodziły o wiele częściej. Nikt mnie nie przekona, że to i wyregulowanie hormonów to jedyne powody niezachodzenia w ciążę. Zamienić dostęp do in vitro na naukę o NPR to tak, jakby zakładać, że kazdy, kto jeździ samochodem, potrafi naprawić w nim turbo gołymi rękami...
|
![]() ![]() |
![]() |
#39 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wybacz może niechcący usunęłam zaraz poprawiam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Wiecie, może i badanie własnego ciała dużo daje, ale co z ludźmi, którzy mają np. problem męski ze słabym nasieniem? mają liczyć na cud? dla mnie to głupota..
Moim zdaniem medycyna jest po to, żeby z niej korzystać. A bez wsparcia finansowego wiele par będzie się mocno zadłużać, żeby jednak podejść do in vitro na własną ręke. |
![]() ![]() |
![]() |
#41 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Te kobiety ktore beda chciały sie douczyć o własnym ciele i funkcjonowaniu organizmu zrobia to na własna reke bez uczestnictwa państwa.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Konto usunięte
|
Takie głupie prawo mogą ustalać tylko idioci, którzy nie doświadczyli tego na własnej skórze... ja nie rozumiem tego... skoro kobieta lub mężczyzna nie mogą mieć dzieci choć wiadomo to nie ich wina to nie mają w ogóle prawa go mieć ?! że niby kościół się na to nie zgadza? to co to jest za kościół ?!? podobno Bóg kocha wszystkich a tutaj takie rzeczy się dzieją... po prostu nosi mnie i mam ochotę roznieść wszystko kiedy ten temat się nawija... mogłabym o tym pisać godzinami ale chyba w połowie laptop wylądował by za oknem :/
Tak z innej beczki szukałam sobie w google informacji na temat nas staraczek i trafiłam na jedno forum i mimo, że piszą tam idioci to zrobiło mi się smutno czytając co o nas myślą na prawdę... np, uwaga cytuje " staraczki to kobiety ktorych jedyna ambicja jest zrobienie sobie dziecka i opisywanie sposob zapladniania " lub "staraczki to osoby nie majace przyjemosci z sexu" boże niektórzy ludzie to świnie... |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
szkoda gadać, mam nadzieję, że nie będziemy musiały sięgać po invitro ..
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Zadomowienie
|
Witam się i ja
![]() Efffpe śliczna pierwsza strona ![]() ![]() ![]()
#47 |
Zakorzenienie
|
Eeee z in vitro jest prosta sprawa by nie "podpaść kościołowi " choc to w sumie rozchodzi sie o własne sumienie. Po prostu wykorzystać wszystkie zarodki wyizolowane i temat zamknięty.
Effpe nie ma co sie przejmowac co ktos tam sobie pisze czy mowi.tymbardziej jakies trolle w sieci. A niektórzy to maja ambicje siedzenia cały dzien przed tv i wchłaniania głupot ktore tam gadaja. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Wtajemniczenie
|
Melduję się
![]() ![]()
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Lilotka wyczuwam wykształcenie farmaceutyczne
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#50 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
efffpe nie przejmuj sie takimi głupotami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Ja też nie rozumiem jakim prawem w świeckim państwie Kościół ma tyle do powiedzenia
![]() Moja bliska koleżanka dzięki in vitro ma wymarzone dziecko, i wprost mówi że nie byłoby ich stać gdyby nie wsparcie finansowe a teraz to likwidują ![]() ![]()
#54 | |
Zadomowienie
|
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;6301540 1]Takie głupie prawo mogą ustalać tylko idioci, którzy nie doświadczyli tego na własnej skórze... ja nie rozumiem tego... skoro kobieta lub mężczyzna nie mogą mieć dzieci choć wiadomo to nie ich wina to nie mają w ogóle prawa go mieć ?! że niby kościół się na to nie zgadza? to co to jest za kościół ?!? podobno Bóg kocha wszystkich a tutaj takie rzeczy się dzieją... po prostu nosi mnie i mam ochotę roznieść wszystko kiedy ten temat się nawija... mogłabym o tym pisać godzinami ale chyba w połowie laptop wylądował by za oknem :/
[/QUOTE] Gdyby in vitro wykorzystywało wszystkie zapłodnione zarodki, to nie byłoby żadnego problemu ze strony Kościoła. W zasadzie sprzeciw wobec in vitro to jest to samo, co w temacie aborcji. Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;6301540 1]
Tak z innej beczki szukałam sobie w google informacji na temat nas staraczek i trafiłam na jedno forum i mimo, że piszą tam idioci to zrobiło mi się smutno czytając co o nas myślą na prawdę... np, uwaga cytuje " staraczki to kobiety ktorych jedyna ambicja jest zrobienie sobie dziecka i opisywanie sposob zapladniania " lub "staraczki to osoby nie majace przyjemosci z sexu" boże niektórzy ludzie to świnie...[/QUOTE] Ja p***... pozostaje wierzyć że to tylko nudzące się trolle próbują wzbudzić dyskusję i aferę bo mają nudne życie i tylko tak mogą jakoś zaistnieć ![]()
#56 |
Wtajemniczenie
|
Dla mnie ta cała naprotechnologia to pic na wodę. Rozgłaszane i reklamowane na prawo i lewo przez Kożuchowską, która wiadomo za jaką partią stoi. Teraz będzie o tym głośnio aby In Vitro poszło w zapomnienie. To jest nic innego niż to co robimy i robią wszystkie staraczki: obserwowanie swojego cyklu, obserwowanie śluzu, mierzenie temperatury i monitoringi. Dokładnie na tym ta cała naprotechnologia polega. Tylko szanowni rządzący zapomnieli chyba o takich osobach które: mają zrosty po operacjach, niedrożne jajowody, złe endometrium, PCOS, słabe nasienie partnera, niepękające pęcherzyki, wady genetyczne, słabą rezerwę jajnikową, lub inne złożone hormonalne dolegliwości np. jak te, gdzie kobieta ma przeciwciała, które atakują zarodek, traktują go jak intruza i wydalają z organizmu. Przykładów jest o wiele więcej i co wtedy z tą naprotechnologią? Niech sobie ją w
![]() I nie zgodzę się w życiu, że tylko 1% kobiet ma problemy, gdzie naprotechnologia nie pomoże. Ten kto to szacował niech się przejdzie po klinikach niepłodności w całej Polsce i zobaczy ile par ma problemy. Dla mnie również jest niepojęte dlaczego Kościół wtrąca się do rzeczy, o których nie ma zielonego pojęcia. Traktują ciało kobiety jak swoją własność. Nie pozwolę sobie na to, aby o tym co dzieje się w moim ciele decydował jakiś ksiądz, który bladego pojęcia o tych sprawach nie ma. Niech się lepiej zajmą pedofilią, a nie wtrącają się w rzeczy, które ich nie dotyczą. W ogóle jeśli chodzi o dzisiejszy rząd, kościół, szanownego ojca R. to jestem tak nabuzowana że aż sama siebie nie poznaje. Będę strzelać ![]()
![]() Edytowane przez VelaLuca Czas edycji: 2016-07-14 o 15:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam sie :tak: Czytałam ze z tym 1% to jest tak, ze oni w ogóle pod to nie podciągają par chorych. Tylko co najwyżej z niepłodnością idiopatyczna. Edytowane przez Luzia Czas edycji: 2016-07-14 o 15:58 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#59 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
VelaLuca Zgadzam się z Tobą. A starające się o dziecko mogłyby uczyć obserwacji niejednego lekarza. efffpe Bo ty złe fora czytasz ![]()
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:52.