Marzenia spełniamy i na II kreseczki czekamy !! Cz IV - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-14, 13:31   #31
Melkaa_89
Raczkowanie

Dot.: Wspólny cel mamy o dziecko się staramy cz !! IV

Luzia to już nie ma rządowego in vitro?
Melkaa_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-14, 13:34   #32
Megan1312
Raczkowanie

I ja melduje sie na nowym watku

Tez uwielbiam Simsy ale teraz na tablecie juz niestety sobie nie pogram.
Stary 2016-07-14, 13:36   #33
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Melkaa_89 Pokaż wiadomość
Luzia to już nie ma rządowego in vitro?
nie ma, skończył się w czerwcu teraz rząd próbuje jakiś dziwny twór wprowadzić. Że niby kobiety nie znają swojego ciała i dlatego nie zachodzą w ciąże. Więc kasa pójdzie na spoty reklamowe, ulotki i douczanie kobiet w obserwacji swojego ciała i zdrowego trybu życia.. no głupota

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-14, 13:39   #34
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luzia Pokaż wiadomość
nie ma, skończył się w czerwcu teraz rząd próbuje jakiś dziwny twór wprowadzić. Że niby kobiety nie znają swojego ciała i dlatego nie zachodzą w ciąże. Więc kasa pójdzie na spoty reklamowe, ulotki i douczanie kobiet w obserwacji swojego ciała i zdrowego trybu życia.. no głupota
serio?
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-14, 13:44   #35
lilo
Raczkowanie

Luzia O kurcze, nie wiedziałam że to już rządowe in vitro jest wstrzymane A niby polityka prorodzinna... Taa...

Koleżanka z pracy stara się dłużej ode mnie i zanim z in vitro będzie próbować to skontaktowała się z ginem, specjalistą od naprotechnologii. Podobno- nie wiem czy to wiarygodne- te całe kalendarzyki, obserwacje i mierzenia temperatury są skuteczne w 99%. Trzeba tylko uregulować hormony i się obserwować. Jestem ciekawa czy to rzeczywiście skuteczne.
Ja na razie się tym nie interesowałam, zarówno in vitro jak i innmi metodami, jak dłużej nie będzie mi się udawać to się wtedy zagłębię w temat.

Najlepsze jest jeszcze przed nami
lilo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-14, 13:57   #36
Melkaa_89
Raczkowanie

Cytat:
że tak powiem.. fuck... przecież tak naprawdę, te które idą na in vitro to już są tak zaprawione w "boju", że niejednego lekarza mogłyby uczyć..
Cytat:
Napisane przez lilo Pokaż wiadomość
Luzia O kurcze, nie wiedziałam że to już rządowe in vitro jest wstrzymane A niby polityka prorodzinna... Taa...

Koleżanka z pracy stara się dłużej ode mnie i zanim z in vitro będzie próbować to skontaktowała się z ginem, specjalistą od naprotechnologii. Podobno- nie wiem czy to wiarygodne- te całe kalendarzyki, obserwacje i mierzenia temperatury są skuteczne w 99%. Trzeba tylko uregulować hormony i się obserwować. Jestem ciekawa czy to rzeczywiście skuteczne.
Ja na razie się tym nie interesowałam, zarówno in vitro jak i innmi metodami, jak dłużej nie będzie mi się udawać to się wtedy zagłębię w temat.
Wydaje mi się, że coś w tym jest. jednak znając swoje ciało dużo możesz. Wyczujesz kiedy jest coś nie tak. Wiesz kiedy iść do łózka itd.
Stary 2016-07-14, 14:05   #37
raduska
Zakorzenienie

Dot.: Marzenia spełniamy i na II kreseczki czekamy ! cz IV

Effpe pominelas kochana mnie na liście a w zeszłej części widnialam

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
raduska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-14, 14:15   #38
SteveS
Zakorzenienie

No dobra, ale badać własne ciało to powinni uczyć w szkole, zamiast dawać jakieś śmieszne zajęcia, jakie ja miałam z przerażającą kobietą, pod tytułem "Wychowanie do życia w rodzinie". A prawda jest taka, że o kobiecym organizmie mówi się z rumieńcami na twarzy, odpowiadając na biologii w gimnazjum, gdzie koledzy w durnowatym wieku rzucają idiotyczne kawały. Też jestem zdania, że kobieta powinna znać własne ciało, ale z drugiej strony - kiedyś kobiety go nie znały, zdawały się na intuicję, a zachodziły o wiele częściej. Nikt mnie nie przekona, że to i wyregulowanie hormonów to jedyne powody niezachodzenia w ciążę. Zamienić dostęp do in vitro na naukę o NPR to tak, jakby zakładać, że kazdy, kto jeździ samochodem, potrafi naprawić w nim turbo gołymi rękami...
SteveS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-14, 14:19   #39
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez raduska Pokaż wiadomość
Effpe pominelas kochana mnie na liście a w zeszłej części widnialam

Wybacz może niechcący usunęłam zaraz poprawiam

999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-14, 14:25   #40
Luzia
Zakorzenienie

Wiecie, może i badanie własnego ciała dużo daje, ale co z ludźmi, którzy mają np. problem męski ze słabym nasieniem? mają liczyć na cud? dla mnie to głupota..
Moim zdaniem medycyna jest po to, żeby z niej korzystać. A bez wsparcia finansowego wiele par będzie się mocno zadłużać, żeby jednak podejść do in vitro na własną ręke.

Stary 2016-07-14, 14:29   #41
Melkaa_89
Raczkowanie

Cytat:
Wiecie, może i badanie własnego ciała dużo daje, ale co z ludźmi, którzy mają np. problem męski ze słabym nasieniem? mają liczyć na cud? dla mnie to głupota..
Moim zdaniem medycyna jest po to, żeby z niej korzystać. A bez wsparcia finansowego wiele par będzie się mocno zadłużać, żeby jednak podejść do in vitro na własną ręke.
albo nie podejdą wcale..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-14, 14:29   #42
raduska
Zakorzenienie

Te kobiety ktore beda chciały sie douczyć o własnym ciele i funkcjonowaniu organizmu zrobia to na własna reke bez uczestnictwa państwa.

Stary 2016-07-14, 14:30   #43
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Te kobiety ktore beda chciały sie douczyć o własnym ciele i funkcjonowaniu organizmu zrobia to na własna reke bez uczestnictwa państwa.

No właśnie. A jednak niewiele osób stać na in vitro bez zadłużania się..
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-14, 14:35   #44
Konto usunięte

Takie głupie prawo mogą ustalać tylko idioci, którzy nie doświadczyli tego na własnej skórze... ja nie rozumiem tego... skoro kobieta lub mężczyzna nie mogą mieć dzieci choć wiadomo to nie ich wina to nie mają w ogóle prawa go mieć ?! że niby kościół się na to nie zgadza? to co to jest za kościół ?!? podobno Bóg kocha wszystkich a tutaj takie rzeczy się dzieją... po prostu nosi mnie i mam ochotę roznieść wszystko kiedy ten temat się nawija... mogłabym o tym pisać godzinami ale chyba w połowie laptop wylądował by za oknem :/

Tak z innej beczki szukałam sobie w google informacji na temat nas staraczek i trafiłam na jedno forum i mimo, że piszą tam idioci to zrobiło mi się smutno czytając co o nas myślą na prawdę... np, uwaga cytuje " staraczki to kobiety ktorych jedyna ambicja jest zrobienie sobie dziecka i opisywanie sposob zapladniania " lub "staraczki to osoby nie majace przyjemosci z sexu"
boże niektórzy ludzie to świnie...
Stary 2016-07-14, 14:38   #45
Luzia
Zakorzenienie

szkoda gadać, mam nadzieję, że nie będziemy musiały sięgać po invitro ..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-07-14, 14:44   #46
krysztalek88
Zadomowienie

Witam się i ja
Efffpe
śliczna pierwsza strona Trochę mi będzie tego brakowało Muszę Was nadrobić, bo wczoraj net mi szwankował i jestem do tyłu trochę
Stary 2016-07-14, 14:44   #47
raduska
Zakorzenienie

Eeee z in vitro jest prosta sprawa by nie "podpaść kościołowi " choc to w sumie rozchodzi sie o własne sumienie. Po prostu wykorzystać wszystkie zarodki wyizolowane i temat zamknięty.

Effpe nie ma co sie przejmowac co ktos tam sobie pisze czy mowi.tymbardziej jakies trolle w sieci. A niektórzy to maja ambicje siedzenia cały dzien przed tv i wchłaniania głupot ktore tam gadaja.

Stary 2016-07-14, 14:45   #48
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny

Melduję się ile naprodukowalyscie! Idę się zdrzemnąć, potem nadrobie. Brzuch mnie dziś pół dnia bolał okresowo. Pewnie małpa czai się za rogiem. Ale rygluję drzwi i nie wpuszczam
21.06.2018 - nasza córeczka już z nami

2.05.2017 - 5tc[*]
26.04.2019 - 9tc[*]
zawiechaczarny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-14, 14:46   #49
raduska
Zakorzenienie

Lilotka wyczuwam wykształcenie farmaceutyczne

Stary 2016-07-14, 14:51   #50
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez krysztalek88 Pokaż wiadomość
Witam się i ja
Efffpe
śliczna pierwsza strona Trochę mi będzie tego brakowało Muszę Was nadrobić, bo wczoraj net mi szwankował i jestem do tyłu trochę

Cytat:
Eeee z in vitro jest prosta sprawa by nie "podpaść kościołowi " choc to w sumie rozchodzi sie o własne sumienie. Po prostu wykorzystać wszystkie zarodki wyizolowane i temat zamknięty.

Effpe nie ma co sie przejmowac co ktos tam sobie pisze czy mowi.tymbardziej jakies trolle w sieci. A niektórzy to maja ambicje siedzenia cały dzien przed tv i wchłaniania głupot ktore tam gadaja.

wiadomo że ludzie to idioci
Stary 2016-07-14, 15:03   #51
Melkaa_89
Raczkowanie

efffpe nie przejmuj sie takimi głupotami
Stary 2016-07-14, 15:10   #52
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Melkaa_89 Pokaż wiadomość
efffpe nie przejmuj sie takimi głupotami
nie przejmuje tylko pierwsze uczucie po przeczytaniu tego to taka przykrosc ;d ale szkoda nerwow na idiotyzm ;d
Stary 2016-07-14, 15:16   #53
Fantasmagori
Zakorzenienie

Ja też nie rozumiem jakim prawem w świeckim państwie Kościół ma tyle do powiedzenia
Moja bliska koleżanka dzięki in vitro ma wymarzone dziecko, i wprost mówi że nie byłoby ich stać gdyby nie wsparcie finansowe a teraz to likwidują bez sensu

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-14, 15:17   #54
Vrenth
Zadomowienie

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;6301540 1]Takie głupie prawo mogą ustalać tylko idioci, którzy nie doświadczyli tego na własnej skórze... ja nie rozumiem tego... skoro kobieta lub mężczyzna nie mogą mieć dzieci choć wiadomo to nie ich wina to nie mają w ogóle prawa go mieć ?! że niby kościół się na to nie zgadza? to co to jest za kościół ?!? podobno Bóg kocha wszystkich a tutaj takie rzeczy się dzieją... po prostu nosi mnie i mam ochotę roznieść wszystko kiedy ten temat się nawija... mogłabym o tym pisać godzinami ale chyba w połowie laptop wylądował by za oknem :/
[/QUOTE]

Gdyby in vitro wykorzystywało wszystkie zapłodnione zarodki, to nie byłoby żadnego problemu ze strony Kościoła. W zasadzie sprzeciw wobec in vitro to jest to samo, co w temacie aborcji.

Cytat:
Napisane przez lilo
Trochę czytałam i rzeczywiście same obserwacje śluzu i temperatury dają 99% zajścia w ciążę w ciągu roku. Ten 1% to są właśnie jakieś problemy medyczne. Oczywiście to jest w przypadku idealnego stosowania metody - mi np. długo zajęło nauczenie się jak dokładnie ten cykl wygląda i jak trafić w owulację. Już pomijając fakt, że zwykły stres strasznie obniża szanse poczęcia.
Vrenth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-14, 15:18   #55
Fantasmagori
Zakorzenienie

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;6301540 1]

Tak z innej beczki szukałam sobie w google informacji na temat nas staraczek i trafiłam na jedno forum i mimo, że piszą tam idioci to zrobiło mi się smutno czytając co o nas myślą na prawdę... np, uwaga cytuje " staraczki to kobiety ktorych jedyna ambicja jest zrobienie sobie dziecka i opisywanie sposob zapladniania " lub "staraczki to osoby nie majace przyjemosci z sexu"
boże niektórzy ludzie to świnie...[/QUOTE]
Ja p***... pozostaje wierzyć że to tylko nudzące się trolle próbują wzbudzić dyskusję i aferę bo mają nudne życie i tylko tak mogą jakoś zaistnieć

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-14, 15:53   #56
VelaLuca
Wtajemniczenie

Dla mnie ta cała naprotechnologia to pic na wodę. Rozgłaszane i reklamowane na prawo i lewo przez Kożuchowską, która wiadomo za jaką partią stoi. Teraz będzie o tym głośnio aby In Vitro poszło w zapomnienie. To jest nic innego niż to co robimy i robią wszystkie staraczki: obserwowanie swojego cyklu, obserwowanie śluzu, mierzenie temperatury i monitoringi. Dokładnie na tym ta cała naprotechnologia polega. Tylko szanowni rządzący zapomnieli chyba o takich osobach które: mają zrosty po operacjach, niedrożne jajowody, złe endometrium, PCOS, słabe nasienie partnera, niepękające pęcherzyki, wady genetyczne, słabą rezerwę jajnikową, lub inne złożone hormonalne dolegliwości np. jak te, gdzie kobieta ma przeciwciała, które atakują zarodek, traktują go jak intruza i wydalają z organizmu. Przykładów jest o wiele więcej i co wtedy z tą naprotechnologią? Niech sobie ją w wsadzą!
I nie zgodzę się w życiu, że tylko 1% kobiet ma problemy, gdzie naprotechnologia nie pomoże. Ten kto to szacował niech się przejdzie po klinikach niepłodności w całej Polsce i zobaczy ile par ma problemy.

Dla mnie również jest niepojęte dlaczego Kościół wtrąca się do rzeczy, o których nie ma zielonego pojęcia. Traktują ciało kobiety jak swoją własność. Nie pozwolę sobie na to, aby o tym co dzieje się w moim ciele decydował jakiś ksiądz, który bladego pojęcia o tych sprawach nie ma. Niech się lepiej zajmą pedofilią, a nie wtrącają się w rzeczy, które ich nie dotyczą.

W ogóle jeśli chodzi o dzisiejszy rząd, kościół, szanownego ojca R. to jestem tak nabuzowana że aż sama siebie nie poznaje.
Będę strzelać

Edytowane przez VelaLuca
Czas edycji: 2016-07-14 o 15:54
VelaLuca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-14, 15:55   #57
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Dla mnie ta cała naprotechnologia to pic na wodę. Rozgłaszane i reklamowane na prawo i lewo przez Kożuchowską, która wiadomo za jaką partią stoi. Teraz będzie o tym głośnio aby In Vitro poszło w zapomnienie. To jest nic innego niż to co robimy i robią wszystkie staraczki: obserwowanie swojego cyklu, obserwowanie śluzu, mierzenie temperatury i monitoringi. Dokładnie na tym ta cała naprotechnologia polega. Tylko szanowni rządzący zapomnieli chyba o takich osobach które: mają zrosty po operacjach, niedrożne jajowody, złe endometrium, PCOS, słabe nasienie partnera, niepękające pęcherzyki, wady genetyczne, słabą rezerwę jajnikową, lub inne złożone hormonalne dolegliwości np. jak te, gdzie kobieta ma przeciwciała, które atakują zarodek, traktują go jak intruza i wydalają z organizmu. Przykładów jest o wiele więcej i co wtedy z tą naprotechnologią? Niech sobie ją w wsadzą!
I nie zgodzę się w życiu, że tylko 1% kobiet ma problemy, gdzie naprotechnologia nie pomoże. Ten kto to szacował niech się przejdzie po klinikach niepłodności w całej Polsce i zobaczy ile par ma problemy.

Dla mnie również jest niepojęte dlaczego Kościół wtrąca się do rzeczy, o których nie ma zielonego pojęcia. Traktują ciało kobiety jak swoją własność. Nie pozwolę sobie na to, aby o tym co dzieje się w moim ciele decydował jakiś ksiądz, który bladego pojęcia o tych sprawach nie ma. Niech się lepiej zajmą pedofilią, a nie wtrącają się w rzeczy, które ich nie dotyczą.

W ogóle jeśli chodzi o dzisiejszy rząd, kościół, szanownego ojca R. to jestem tak nabuzowana że aż sama siebie nie poznaje.
Będę strzelać

Zgadzam sie :tak: Czytałam ze z tym 1% to jest tak, ze oni w ogóle pod to nie podciągają par chorych. Tylko co najwyżej z niepłodnością idiopatyczna.

Edytowane przez Luzia
Czas edycji: 2016-07-14 o 15:58

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-07-14, 16:00   #58
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
mam nadzieję, że w klinice leczenia niepłodności to jednak inaczej podchodzą do tematu Konkretnego lekarza poleciła mi bratowa. U mnie w mieście lekarze rozkładali ręce, pojechała tam w listopadzie a pod koniec grudnia była już w ciązy co prawda nie liczę na to, że u mnie pójdzie to tak łatwo, ale podchodzę optymistycznie do tematu. Trochę tylko przerażają mnie dojazdy po 100km w jedną stronę. Ale damy radę.
Najwyżej popadniemy w długi najlepsze jest to, że wizyty w klinice są tańsze niż u mojego gina
Teraz jak w ogóle już nie ma tego rządowego programu invitro to koszty robią się w razie czego kosmiczne. Kredycik jak nic.
To w jakim mieście ta Klinika?

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Cytat:
Buhahaha
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-14, 16:02   #59
lilo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Ja też nie rozumiem jakim prawem w świeckim państwie Kościół ma tyle do powiedzenia
Moja bliska koleżanka dzięki in vitro ma wymarzone dziecko, i wprost mówi że nie byłoby ich stać gdyby nie wsparcie finansowe a teraz to likwidują bez sensu
No niestety. A podobno istnieje oddzielenie państwa od kościoła. Mmyhy... Jasne...

VelaLuca Zgadzam się z Tobą.

A starające się o dziecko mogłyby uczyć obserwacji niejednego lekarza.

efffpe Bo ty złe fora czytasz

Najlepsze jest jeszcze przed nami
lilo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-14, 16:02   #60
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilo Pokaż wiadomość

Taaaaa a regulacja hormonami to nie jest ingerencja już w ciało? Absurd goni absurd haha
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości