coś na power życiowy zimą... - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-08-27, 15:03   #31
Buena Dzidzia
Wtajemniczenie

Dot.: coś na power życiowy zimą...

Cytat:
Napisane przez agatkaz88 Pokaż wiadomość
ojjj ostatnio też tak miałam, wakacje a tu brak powera.

pomogło mi jedzenie warzyw i owoców na energie szczególnie dobre są banany, maliny, awokado, ziemniaki, brukselka i cykoria .

do tego regularne ćwiczenie, najlepiej rano.

i spanie nie za długo nie za krótko tak 8 godzin. ja nawet lepiej sie czuje jak spie troche mniej 7- 7,5. kiedy spie ponad 9 to jestem nie do życia.
No to z tego wynika, że ze mna jest coś nie tak bo ja całe wakacje śpię codziennie nie mniej niż 11 godzin.
Stary 2007-08-27, 15:17   #32
agatkaz88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Buena Dzidzia Pokaż wiadomość
No to z tego wynika, że ze mna jest coś nie tak bo ja całe wakacje śpię codziennie nie mniej niż 11 godzin.
i masz energie

ja własnie tez całe wakacje spałam po 11 godzin, ale wtedy byłam nie do życia, praktycznie cały dzien chciało mi sie spać. wiec teraz staram sie ! spać krócej. u mnie to naprawde działa super sie czuje
Stary 2007-08-27, 15:19   #33
Buena Dzidzia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agatkaz88 Pokaż wiadomość
i masz energie
Napisałam o tym wcześniej
Stary 2007-08-27, 22:38   #34
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

ja zaczelam brac lecytyne FORTE, bo ostatnio czulam sie bez przerwy zmeczona, mimo, ze po urlopie, zobaczymy czy cos pomoze
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-27, 23:08   #35
ufcio
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

no to ja tez sie przylaczam nawet u lekarza bylam z tym problemem, ale no coz mam niskie cisnienie, za niskie jak na swoj wiek, pani mi poleciła Gluceramid, na mnie nie działał a na mojego brata owszem. (są to tabletki podnoszące cisnienie, zalecane przy dłuzszym wysilku psychicznym i fizycznym, do ssania). juz sie martwie jak to bedzie w szkole, jesienia i zimą, kiedy zamiast sie uczyc do matury bede kimać trzy godziny po poludniu...
ufcio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-28, 16:37   #36
izulla
Raczkowanie

Wczoraj zakupiłam MAXIVIT dla NIEJ z żeń-szeniem z polecenia kolegi farmaceuty. Jak pobiorę miesiąc to sie podziele czy są efekty.
Z tym spaniem to chyba macie racje, trzeba sobie jakieś optimum znaleźć. Ja pracuje od 9 to sobie spie do 8 i czasem mi tak 9h wyjdzie, a wtedy jakoś nie moge się pozbierać. A powrót po weekendzie do pracy to juz tragedia!
Jeszcze dziś kupie herbate z guaraną, też napisze czy na mnie to w ogole dziala.
Taka już chyba uroda niskociśnieniowców, ze nie mają w sobie pokładów energi..
izulla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-28, 17:59   #37
maja55
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izulla Pokaż wiadomość
Wczoraj zakupiłam MAXIVIT dla NIEJ z żeń-szeniem z polecenia kolegi farmaceuty. Jak pobiorę miesiąc to sie podziele czy są efekty.
Z tym spaniem to chyba macie racje, trzeba sobie jakieś optimum znaleźć. Ja pracuje od 9 to sobie spie do 8 i czasem mi tak 9h wyjdzie, a wtedy jakoś nie moge się pozbierać. A powrót po weekendzie do pracy to juz tragedia!
Jeszcze dziś kupie herbate z guaraną, też napisze czy na mnie to w ogole dziala.
Taka już chyba uroda niskociśnieniowców, ze nie mają w sobie pokładów energi..
Fakt z tym za długim spaniem - dla mnie optymalne jest 8 godzin. Kiedy śpię dłużej czuję się jak bym nie spała w ogóle.

Na mnie pobudzająco działa ruch - wiem, że to brzmi mało zachęcająco, kiedy jest się oklapniętym i nie ma się sił, ale mnie mobilizuje i popycha do ruchu mój TŻ - wyciąga na spacery, na basen.

Na zimową chandrę i brak ochoty na cokolwiek sprawdza sie imbryczek z zieloną i czerwoną herbatą, winko grzane, czekolada mmm...
Stary 2007-08-28, 18:58   #38
Anitka11
Zakorzenienie

GG do Anitka11

A ja mogę spać po 14 godzin i będę się świetnie czuła
Jak śpię mniej niż 9 godzin to dopiero nie mam energii.
Stary 2007-08-29, 16:48   #39
izulla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anitka11 Pokaż wiadomość
A ja mogę spać po 14 godzin i będę się świetnie czuła
Jak śpię mniej niż 9 godzin to dopiero nie mam energii.

To albo masz wolny zawód, albo jeszcze nie masz problemu wstawania do pracy...
Stary 2007-08-29, 21:37   #40
Sunny Tiger
Wtajemniczenie

Podpinam się pod wątek bo ostatnio najchętniej bym leżała i nawet ręką nie ruszała. W pracy robię wszystko pięć razy dłużej, no maskara po prostu. O porannym wstawaniu nie wspominając. Pewnie to między innymi przez brak ruchu, przymierzam się żeby zacząć coś robić, ale taaaaak mi się nie chceeee .... :/
Stary 2007-08-29, 21:54   #41
ufcio
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

a ja z snem mam tak, ze w sumie jak spie wiecej niz 10 godzin to jestem zmeczona, i wole spac krocej.ale haczyk jest w tym, ze ja nie spie na sile, po prostu kłade sie wieczorem i dopiero po tych 10 godzinach twardego snu sie budze. juz sie boje poniedziałku kiedy bede musiala wstac o 7, i tak przez kolejny rok. masakra.
ufcio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-29, 22:30   #42
Nemezja
Zakorzenienie

A myślałam,że tylko ja tyle śpię
Kiedy jest wolne to po 8-10 godzin i jeszcze 1-2 półgodzinne-godzinne drzemki w ciągu dnia się zdarzają.
A kiedy trzeba wcześnie wstawać,to po 5 czy 6 godzinach snu jestem nieprzytomna.Oczy jakby piachu nasypał i zieeewam cały dzień,nie mam siły nic zrobić,ciągle myślę tylko o spaniu.I jak nie udaje mi się zdrzemnąć (wtedy nawet 3 h)w ciągu dnia to kładę się spać b.wcześnie.To tak męczy.Ja prześpię chyba 2/3 życia.Inni są wyspani po 6-7 h i nie ziewają w ciągu dnia w ogóle.A jak jest mi zimno,to potrafię ziewać raz za razem bez przerwy.

Tak myślałam,że to jest związane z moim niskim ciśnieniem- 90-110/60-70

Nemezja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-30, 00:15   #43
goldfish3000
Wtajemniczenie

Jakbym założyła wątek pt: "coś na power życiowy latem" to pewnie by szybko umarł Im wyższa temperatura tym obroty mi zwalniają. Masakra. Jak jest 30 - 35 stopni to przestaje myśleć, a głupie odkurzanie to nadludzki wysiłek. Gdy temperatura oscyluje w granicach 10-15 wtedy mam najwyższe osiągi Jesienią mniej śpię, szybciej się ruszam, szybciej myślę. A jesień tuż tuż
Chyba przestawił mi się metabolizm, bo kiedyś tak nie było. Okres jesienno-zimowy też znosiłam ciężko. Pomagały mi duże dawki wit. C ze źródeł naturalnych, np. hurtowo piłam wodę z sokiem ze świeżo wyciśniętą cytryną i miodem.

Jestem w szoku.
Zaraz wracam.

Mój suwaczek
goldfish3000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-30, 21:35   #44
izulla
Raczkowanie

Ostatnia teoria nie bardzo mi pasuje, bo ostatnio temperatura spadla o ok. 10'C... w każdym razie teraz pije zieloną herbatę parzoną wg podstawowych zasad i jakoś nawet lepiej się czuje, chociaz mogę to sobie wmawiac... no i minimalnie ale jednak się ruszyłam, w sensie poszłam na aerobik (jeden raz, wczoraj ) i coś tam drgnęło w moim organiźmie ...
Stary 2008-04-03, 07:14   #45
DagmaraRose2000
Perfumoholik z wyboru

najlepszy sposob na power to chyba silownia... sama mialam zamiar sie zapisac, ale jakos nie wyszlo. I dziurawiec (pilam herbate) + magnez ... dziurawiec bardzo na mnie dziala, czasem mam po nim wrecz glupawke, biegam jak szalona i nadziwic sie sobie nie moge Zaraz wysylam mamuske do apteki po zen-szen i dziurawca, bo mimo, ze przyszla wiosna i jakos radosniej jest ... to nic nie zmieni faktu, ze musze wstawac o 5, powtarzac material przed lekcjami, a za oknem ni szaro ni bialo

"Don't you know there ain't no devil, there's just God when he's drunk."
DagmaraRose2000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-11, 14:00   #46
jannet21
Raczkowanie

Jejku u mnie to samo. Dziś w pracy jestem po prostu nietomna. W oczach piach, nie mam siły nawet się podnieść do faxu czy iść i kawe zrobic, która tak na marginesie nic a nic mnie na nogi nie stawia. Dramat jakis Przesilenie wiosenne chyba. Wczoraj jak słonko świeciło cały dzień to i ochota do życia była, a dziś ahhh szkoda gadać. Ale jak to dziewczyny wcześniej zauważyły kwestia ciśnienia chyba ma decydujący wpływ (ja również mam strasznie niskie 90/70).
jannet21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-08, 17:07   #47
DagmaraRose2000
Perfumoholik z wyboru

co tam u was moje drogie? mnie powoli zaczyna ogarniac zmeczenie i mysle nad jakims vigorem, moze jogą?

"Don't you know there ain't no devil, there's just God when he's drunk."
DagmaraRose2000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-05, 12:30   #48
brzozka88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość
kupiłam sobie Bodymax Plus i......boże, KATASTROFA. (...) nudnosci a nawet wynioty....(...) Wydaje mi się, że preparaty z zen-szeniem nie nadają sie dla osob majacych niskie cisnienie [pani w atece owieziala mi ze nie ma przeciwskazan],
Poniewaz wydalam ponad 100 zl na ten Bodymax, to biore te tabletki na noc, zeby nie wymiotowac rano, i jakos zyje. NIE POLECAM
to, ze te tabletki tak na Ciebie działają to nie znaczy, ze bedzie tak działac na innych. Ja rozniez mam bardzo niskie cisnienie. U mnie nie ma skutków ubocznych. Czuje sie bardzo dobrze po body max plus. Moze po prpstu Twój orgaznim nie toleruje i tyle
brzozka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości