Ufo - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-01-18, 09:56   #31
Yoasia 22
Rozeznanie

Dot.: Ufo

Cytat:
Napisane przez anakonda
Wiara w UFO wraz z innymi rzeczami, które Bibla odpowiada, że nie istnieje jest grzechem. Przecierz mówi to nasz dekalog:
"2. Nie będziesz miał Bogów cudzych przede mną."
Gdyby władze potwierdziły istnienie UFO, upadły by wszystkie religie, dlatego sporo ludzi w to nie wierzy, a zarówno ci sami by się bardzo rozczarowali...
Nie twierdzę, że kosmici są bogami. Zastanawiam się tylko nad tym czy gdyby istnieli, to czy byliby np. do nas podobni - bo Bóg stworzył nas na swoje podobieństwo(przynajmniej tak uważa religia chrześcijańska).

Zresztą Kościół ma wiele SWOICH praw i przykazań, które z Pismem Św. niewiele mają wspólnego, bo czy np. Bóg kazał w piątek nie jeść mięsa albo przynajmniej raz w roku przyjmować komunię? Kazał żyć ludziom i swoim kapłanom skromnie ale pobożnie - a tu co - Maybachami się rozbijają Więc może istnieją inne cywilizacje, dla których nasz Bóg też jest Bogiem, ale właśnie, gdyby to władze potwierdziły, mogłoby to załamać cały Kościół.
Yoasia 22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-18, 10:54   #32
000anna
Raczkowanie

mawiaja,ze tylko mysliciele wierza w ufo
ja widzialam w necie...

trzeba ją zapytac
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg gilliananderson.jpg (50,6 KB, 34 załadowań)
000anna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-19, 11:19   #33
anakonda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Yoasia 22
Nie twierdzę, że kosmici są bogami. Zastanawiam się tylko nad tym czy gdyby istnieli, to czy byliby np. do nas podobni - bo Bóg stworzył nas na swoje podobieństwo(przynajmniej tak uważa religia chrześcijańska).

Więc może istnieją inne cywilizacje, dla których nasz Bóg też jest Bogiem, ale właśnie, gdyby to władze potwierdziły, mogłoby to załamać cały Kościół.
Heh, wiadomo, że UFO nie jest Bogiem, ale moim zdaniem, gdy człowiek wierzy w to, co jest sprzeczne z Biblią, jest grzechem, w żadnym fragmencie Pisma Swiętego nie ma żadnego wspomnienia o UFO, więc ja nie wierze, że nasz Bóg chrześcijański jest też Bogiem dla innych istot spoza Ziemi, innych niż człowiek. W Piśmie Świetym jest dużo fragmentów takich jak "Bóg tak umiłował człowieka, że..." bla bla bla. A jak każdy wie, UFO nie jest człowiekiem... A tak wogóle ( przeczytałam to gdzieś, nie wiem, czy to prawda) według naszej religii, czyli chrześcijańskiej, Ziemia jest w centrum, a inne planety wraz se Słońcem krąża wokół niej.(ale zacofanie...)
Tak jak już wcześniej wspomniałam, gdyby ogłoszono, ze Ufo istnieje, upadły by wszystkie religie, sama nie wiem, co by wtedy było.Nie wiem czy ktoś słyszał o tym, że w latach 70 - tych, przelatywało Ufo nad Bałtykiem i jedno wpadło do morza niedalego wybrzeży Gdyni, ale KGB to zatajniło.
Ja w to absolutnie nie wierze, że nasz Bóg jest też Bogiem dla istot innych niz człowiek.

Więc, albo wierzymy w Boga, albo w to, że Ufo istnieje...

anakonda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-19, 12:47   #34
~~~JOLA~~~
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wisienki
Skłaniam się ku przekonaniu, że może istnieje zycie, gdzieś poza Ziemią, ale napewno nie wierze w małe zielone paskudzstwa ( patrz np "Marsianie atakują)
Dokladnie tak samo mysle
Co do tego, ze istnieje zycie poza nasza planeta - jestem o tym przekonana
~~~JOLA~~~ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-21, 19:40   #35
Resident
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anakonda
A tak wogóle ( przeczytałam to gdzieś, nie wiem, czy to prawda) według naszej religii, czyli chrześcijańskiej, Ziemia jest w centrum, a inne planety wraz se Słońcem krąża wokół niej.(ale zacofanie...)
Nie jest to prawda. Nawet Kosciol przeprosil Galileusza. Co prawda zrobil to dopiero JP II ale zawsze
Cytat:
Napisane przez anakonda
Tak jak już wcześniej wspomniałam, gdyby ogłoszono, ze Ufo istnieje, upadły by wszystkie religie, sama nie wiem, co by wtedy było.
Nie wydaje mi sie. Niby czemu mialyby upasc? Czy upadly wraz z teoria Wielkiego Wybuchu? Albo z teoria ewolucji?
Cytat:
Napisane przez anakonda
Nie wiem czy ktoś słyszał o tym, że w latach 70 - tych, przelatywało Ufo nad Bałtykiem i jedno wpadło do morza niedalego wybrzeży Gdyni, ale KGB to zatajniło.
Bzdura. Nie ma zadnego UFO, nie ma zadnego spisku (żądów), nie ma zadnego zatajania.
Stary 2006-01-22, 19:45   #36
anakonda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Resident

Nie wydaje mi sie. Niby czemu mialyby upasc? Czy upadly wraz z teoria Wielkiego Wybuchu? Albo z teoria ewolucji?

Bzdura. Nie ma zadnego UFO, nie ma zadnego spisku (żądów), nie ma zadnego zatajania.

Hmmm, z Twojej wypowiedzi wnioskuję, że nie wierzysz, że inne cywilizacie istnieją, lecz ja wierzę. Jest olbrzymia liczba dowodów na to, że UFO istnieje. A przekonasz mnie do tego, że nie istnieje? Dlaczego sądzisz, że jesteśmy sami w tak ogromnym wszechświecie, który liczy ponad 50 galaktyk? Chce tylko dowiedzieć się, na jakiej podstawie to tak stanowczo mówisz.
A co do tego wypadku w morzu, to jak wytłumaczysz mi chodźby rozbicia w Roswell? To też oszustwo???
Absolutnie nie chce sie kłócić, wywyższać itp., chcę dowiedziec się, co jest prawdopodobne - istnienie czy nieistnienie obcych cywilizacji.

Stary 2006-01-22, 20:03   #37
Anex91
Przyczajenie

wierzę w to, że istnieje jakiekolwiek życie pozaziemskie, ale nie w to, ze kosmici do nas przylatują, robią na nas jakies eksperymenty czy Bóg wie co... możliwe, że jacyś do nas przylatują jak na wycieczki pooglądac zacofanych ziemian a - właśnie! to zdjęcia "kosmity" pokazane na początku to podróby (ponoć zbadane przez Kodaka...)
Anex91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-24, 13:10   #38
Resident
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anakonda
Hmmm, z Twojej wypowiedzi wnioskuję, że nie wierzysz, że inne cywilizacie istnieją,
Hmm, wlasciwie to wierze ale zapytany o istnienie obcych cywilizacji gdzies tam w kosmosie odpowiadam: na razie nie znalezlismy nic, co by moglo potwierdzic ich istnienie, nie nawiazalismy zadnego kontaktu.
Cytat:
Napisane przez anakonda
lecz ja wierzę. Jest olbrzymia liczba dowodów na to, że UFO istnieje.
To wierzysz, czy masz dowody? Bo jesli sa dowody, to nie ma potrzeby wierzyc. Tak po prostu jest. To jest fakt. Kiedys mozna bylo wierzyc, ze Ziemia krazy wokol Slonca, dzisiaj mamy na to dowody i stalo sie to faktem.
Cytat:
Napisane przez anakonda
A przekonasz mnie do tego, że [UFO] nie istnieje?
A dasz sie przekonac? A przeczytalas polecone przeze mnie artykuly w tym watku (moj post ma nr 11)? A zastanawialas sie skad to UFO przylatuje? Gdzie moze byc najblizsza nadajaca sie do zycia planeta? Ile czasu i energi potrzeba by z niej sie dostac na Ziemie? Czemu UFO istnieje w wyobrazeniach cywilizacji technicznych (szczegolnie USA), a innych nie? Czemu UFO nie wyladuje sobie i nie pogada z nami? Czemu ufoki sa tak podobne do gatunku Homo spiens?
Cytat:
Napisane przez anakonda
Dlaczego sądzisz, że jesteśmy sami w tak ogromnym wszechświecie, który liczy ponad 50 galaktyk? Chce tylko dowiedzieć się, na jakiej podstawie to tak stanowczo mówisz.
Sadze tak z prostej przyczyny - nie znalezlismy zadnych sladow obcej cywilizacji czy obcego zycia. Wydaje mi sie prawdopodobnym, ze gdzies powstalo jakies zycia, a byc moze nawet inteligentne. Ale nie mam na jego istnienie zadnych dowodow. Wiec odpowiadam, ze na razie nie zaobserwowano (nie ma).
Cytat:
Napisane przez anakonda
A co do tego wypadku w morzu, to jak wytłumaczysz mi chodźby rozbicia w Roswell? To też oszustwo???
Akurat jeden z poleconych przeze mnie w tym watku (post 11) artykulow dotyczy Roswell. Poczytaj sobie.
Cytat:
Napisane przez anakonda
Absolutnie nie chce sie kłócić, wywyższać itp., chcę dowiedziec się, co jest prawdopodobne - istnienie czy nieistnienie obcych cywilizacji.
Nie klucimy sie. Piszemy o swoich pogladach. Nie wywyzszasz sie. (Jeszcze nie napisalas, ze jestem ograniczony, brak mi otwartosci umyslu, itp. )
Stary 2006-01-24, 15:51   #39
201701160947
Konto usunięte

Ja wierzę ,że nie jesteśmy sami we wszechświecie.Jestem tego pewna na 99%.Myśleliście kiedyś o tym dlaczego nie ma w Biblii wzmianki o nich?Pewnie tak,a pomyśleliście o tym że skoro wszechświat jest tak wielki i jest wiele układów słonecznych to może cywilizacje pozaziemskie też mają swoją Bilblię? to tylko takie tam przemyślenia moje Ciekawe czy faktycznie oni mogli nas stworzyć Zastanawiam się jak to naprawdę jest...Widzieliście tą stronkę? www.wyslijwiadomosc.pl ja już wysłałam
201701160947 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-24, 16:01   #40
Tusio
Wtajemniczenie

nie wierzę
Stary 2006-01-24, 16:04   #41
Christina77
Raczkowanie

GG do Christina77

Nigdy nie wierzyłam i nie uwierze w UFO, chyba że któregoś dnia po mnie przylecą

*Que sera,sera*
Christina77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-25, 01:33   #42
Juda
Zakorzenienie

GG do Juda

A Ja Wierzę. Nawet Jednego UFO-Ludka dobrze znam.
Śpi właśnie w pokoju obok. Ma 43 lata, ma na imię Mariola
i 19naście lat temu wydała mnie na świat...

To dopiero jest UFO.
Ona najlepiej zna się na robieniu prania mózgu
---------------------------------
Of kors póki nie zobaczę i nie dotknę- NIE UWIERZĘ

ps. ostatnio w Fakcie czytałam (śmiech buahaaha)
ze na jedej z polskich wsi jakiemuś Rolnikowi UFO ponaznaczało zwierzęta.
No i one mają idealnie wykonane znaki na ciele, które UWAGA
świecą w ciemności....
a jeśli jest z kimś, to znaczy, że cwana.
A gdy dostaje furii to jej się tylko tak zdaje...

Juda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-25, 01:34   #43
Juda
Zakorzenienie

GG do Juda

Ogólnie ryk na sali
a jeśli jest z kimś, to znaczy, że cwana.
A gdy dostaje furii to jej się tylko tak zdaje...

Juda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-25, 08:09   #44
1141655
Zakorzenienie

coś tam w tym kosmosie pewnie żyje.....

http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/
Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach
1141655 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-28, 11:46   #45
anakonda
Zadomowienie

Ok, poddaje się...

Stary 2006-04-18, 19:41   #46
Anett_
Wtajemniczenie

Wielbicielom tematyki Ufo ( i nie tylko),
polecam serial S. Spielberga "Taken". Warto obejrzeć
Anett_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-18, 21:19   #47
Madz!uHa
Zadomowienie

GG do Madz!uHa

Ja wierzę Całym serduchem Bardzo mnie to interesuje.

just take it and fly...
Madz!uHa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-18, 21:49   #48
Vivienne
... choć nie Westwood

A mnie to nie interesuje.
Pewnie gdzieś tam sobie istnieją jakieś inne cywilizacje, bo w przeciwnym wypadku byłoby to straszne marnotrawstwo przestrzeni Ale skoro jak na razie nie bylibyśmy w stanie nawet dolecieć na inna planetę [chocby taki uran, naptun czy pluton :P], to co mówić o innym układzie... A jak już nawet znajdą metodę, to mnie już daaawno nie bedzie na tym świecie

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-18, 22:08   #49
natee
Zakorzenienie

ja wierze , ze coś tam gdzieś istnieje poza nami a najbardziej mnie interesują piktogramy w Wylatowie , zwłaszcza dlatego , ze w mojej miejscowosci w zeszłe wakacje też takie powstały ...

http://www.nautilus.org.pl/article.php?articlesid=77

natee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-18, 22:24   #50
natee
Zakorzenienie

http://www.ufoinfo.pl/index.php?arti...a127bfbb3dcb1d

a tu są piktogramy w mojej miejscowości

natee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-19, 00:46   #51
moee
Zakorzenienie

w ufo znaczy sie latajace talerze nie wierze ale ze moze cos istniec gdzies tam to wierze
Słodko jest nie myśleć o niczym
Się zgubić we własnej spódnicy.."
moee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-21, 17:51   #52
Vanilla Angel
Raczkowanie

a może istoty nazwane przez nas, ziemianów "kosmitami" to poprostu istoty tacy jak my? może to oni nas nazywają kosmitami?
tyle że są inteligetniejsi od Ziemianów...

ale gdyby patrzeć na to znów od innej strony to można zadać sobie pytanie: może te istoty pozaziemskie są zupełnie inne niż my, może nie potrzebują do zycia wody, tlenu itp.? A przecież naukowcy szukając na innych planetach życia, kierują się tym czy na danej planecie jest tlen, woda czy też nie...

A co do Boga. To prawda, że stworzył on nas na swoje podobieństwo. Ale może myślimy o innym podobieństwie? Przecież idąc do nieba (albo niestety do piekła)pozbywamy się ciała i zostaje tylko dusza. Dusza czyli nic materialnego. Może więc Bóg nie jest materią? Podobno Bóg jest wszędzie. Gdyby był materią to byłoby to raczej mało możliwe. Jeśli pomyślimy jednak, że jest on w takiej formie jak dusza to jest bardzo możliwe stwierdzenie że Bóg jest wszędzie.
Po za tym pierwsze przykazanie mówi chyba o tym, żebyśmy nie wierzyli w horoskopy, przepowiednie wróżek, żeby naszym bogiem nie stało się np. słońce czy inne elementy przyrody tak jak to u poganów było. A wierzenie w istnienie kosmitów to już zupełnie inna sprawa. Może Bóg też ich stworzył? Nie bądźmy takimi samolubami i nie myślmy że jesteśmy pępkiem wszechświata.
Tak więc, jak narazie tyle z mojej strony na ten temat. Jak narazie wszystko to jest dla nas nieznane i niezbadane. I możemy snuć tylko domysły na temat kosmitów...
Vanilla Angel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-21, 18:00   #53
spray
KWC

wierzę w istnienie istot pozaziemskich, może nawet w niektóre historie o niezidentyfikowanych obiektach na niebie, ale myślę, ze 99,9% opowieści o UFO to bzdury straszne.

Jak miałam tak z 10 lat to miałam ciężki odpał na tym punkcie. Kupowałam sobie kwartalnik UFO i zaczytywałam go od deski do deski, wierząc bezkrytycznie we wszystko co tam napisali (a potem nie mogłam spać po nocach ze strachu )
spray jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-21, 18:01   #54
blueania
Zakorzenienie

wierze
blueania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-21, 18:22   #55
201701160947
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Vanilla Angel
a może istoty nazwane przez nas, ziemianów "kosmitami" to poprostu istoty tacy jak my? może to oni nas nazywają kosmitami?
tyle że są inteligetniejsi od Ziemianów...
A może to my z przyszłości, z innego wymiaru? Mi to oni wyglądają na dalszą ewolucję :słabo wykształcone usta-może zywią się kosmiczną energią?Słabo wykształcone kończyny dolne i górne oprócz bardzo długich palców-przy technice jaką dysponują nie muszą mieć zbyt mocnych mięsni,a długie palce moga im się przydac przy np. klikania w te ich przyrządy itp., nie słyszałam zbyt duzo o ich mowie-być może nie mowia lub tez wydają jakieś dźwieki tylko tak jak np.delfiny bądź też porozumiewają się telepatycznie.Przy ich inteligencji to bardzo możliwe.

Ostrość wzroku w dzisiejszych czasach spadła u ludzi bardzo drastycznie, nie pamiętam teraz dokładnie o ile % ,ale sporo. A dlaczego?Bo po prostu nie jest nam tak potrzebna jak kiedyś. Wszystko mamy blisko i wyraźnie.

Mamy bardziej wydłużone głowy i jesteśmy wyżsi- tu akurat trzeba przejrzeć jakieś artykuły o rasach UFO, bo czytałam o wyższych i o niższych. Różnie to bywa.

Ogólnie bardzo ciekawy temat
Stary 2006-08-22, 10:20   #56
Vanilla Angel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez silva
A może to my z przyszłości, z innego wymiaru? Mi to oni wyglądają na dalszą ewolucję :słabo wykształcone usta-może zywią się kosmiczną energią?Słabo wykształcone kończyny dolne i górne oprócz bardzo długich palców-przy technice jaką dysponują nie muszą mieć zbyt mocnych mięsni,a długie palce moga im się przydac przy np. klikania w te ich przyrządy itp., nie słyszałam zbyt duzo o ich mowie-być może nie mowia lub tez wydają jakieś dźwieki tylko tak jak np.delfiny bądź też porozumiewają się telepatycznie.Przy ich inteligencji to bardzo możliwe.
hmmm...a może są w ogole różne rasy kosmitów?
mówiąc kosmici nie mam na myśli zielonych metrowych stworków, tylko poprostu wszystkie istoty żyjące w kosmosie. Wszystkie. A przecież na każdej planecie mogą byc inne rasy. Na jednej mogą to być poprostu bakterie, na drugiej dajmy na to zielone stworki, na trzeciej jacyś podobni do człowieka...
a co z marsem? podobno tam też kiedyś było życie...
skoro była woda,tlen to może żyły tam osobniki podobne do nas?
hmmm a może nawet my sami...tyle że potem zycie na marsie nie było już możliwe no i cyk i przenieśliśmy się na ziemię
Vanilla Angel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-22, 11:39   #57
Rock_Fanka
Zakorzenienie

GG do Rock_Fanka

Wierzę
Cos I’m living now
I’m gonna close my eyes
I can’t watch the time go by
I won’t keep it inside
Just freak out and let it go

Rock_Fanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-22, 17:10   #58
201701160947
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Vanilla Angel
hmmm...a może są w ogole różne rasy kosmitów?
mówiąc kosmici nie mam na myśli zielonych metrowych stworków, tylko poprostu wszystkie istoty żyjące w kosmosie. Wszystkie. A przecież na każdej planecie mogą byc inne rasy. Na jednej mogą to być poprostu bakterie, na drugiej dajmy na to zielone stworki, na trzeciej jacyś podobni do człowieka...
a co z marsem? podobno tam też kiedyś było życie...
skoro była woda,tlen to może żyły tam osobniki podobne do nas?
hmmm a może nawet my sami...tyle że potem zycie na marsie nie było już możliwe no i cyk i przenieśliśmy się na ziemię
No właśnie
Stary 2016-12-02, 01:09   #59
adamiewaimewa
Przyczajenie

Cool Dot.: Ufo

Temat ciekway i z mojego doświadczenia nigdy się nie kończący , ale możesz poczytać o takich zdarzeniach i sama ocenić:
xxx
nawet jeśli coś w tym jest to pewnie nigdy nie bedziemy mieli dowodu wręku, z wielu różnych przyczyn

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2016-12-02 o 23:09 Powód: Link.
adamiewaimewa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-02, 12:34   #60
doris789
Raczkowanie

Czasem spotykam ludzi i zachowują się jak by byli z innej planety, ale w ufo to nie za bardzo
doris789 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości