|
|
#31 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ufo
Cytat:
Zresztą Kościół ma wiele SWOICH praw i przykazań, które z Pismem Św. niewiele mają wspólnego, bo czy np. Bóg kazał w piątek nie jeść mięsa albo przynajmniej raz w roku przyjmować komunię? Kazał żyć ludziom i swoim kapłanom skromnie ale pobożnie - a tu co - Maybachami się rozbijają Więc może istnieją inne cywilizacje, dla których nasz Bóg też jest Bogiem, ale właśnie, gdyby to władze potwierdziły, mogłoby to załamać cały Kościół.
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
mawiaja,ze tylko mysliciele wierza w ufo
ja widzialam w necie... trzeba ją zapytac
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak jak już wcześniej wspomniałam, gdyby ogłoszono, ze Ufo istnieje, upadły by wszystkie religie, sama nie wiem, co by wtedy było.Nie wiem czy ktoś słyszał o tym, że w latach 70 - tych, przelatywało Ufo nad Bałtykiem i jedno wpadło do morza niedalego wybrzeży Gdyni, ale KGB to zatajniło. Ja w to absolutnie nie wierze, że nasz Bóg jest też Bogiem dla istot innych niz człowiek. Więc, albo wierzymy w Boga, albo w to, że Ufo istnieje...
|
|
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do tego, ze istnieje zycie poza nasza planeta - jestem o tym przekonana
|
|
|
|
|
|
#35 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#36 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hmmm, z Twojej wypowiedzi wnioskuję, że nie wierzysz, że inne cywilizacie istnieją, lecz ja wierzę. Jest olbrzymia liczba dowodów na to, że UFO istnieje. A przekonasz mnie do tego, że nie istnieje? Dlaczego sądzisz, że jesteśmy sami w tak ogromnym wszechświecie, który liczy ponad 50 galaktyk? Chce tylko dowiedzieć się, na jakiej podstawie to tak stanowczo mówisz. A co do tego wypadku w morzu, to jak wytłumaczysz mi chodźby rozbicia w Roswell? To też oszustwo??? Absolutnie nie chce sie kłócić, wywyższać itp., chcę dowiedziec się, co jest prawdopodobne - istnienie czy nieistnienie obcych cywilizacji.
|
|
|
#37 |
|
Przyczajenie
|
wierzę w to, że istnieje jakiekolwiek życie pozaziemskie, ale nie w to, ze kosmici do nas przylatują, robią na nas jakies eksperymenty czy Bóg wie co... możliwe, że jacyś do nas przylatują jak na wycieczki pooglądac zacofanych ziemian
a - właśnie! to zdjęcia "kosmity" pokazane na początku to podróby (ponoć zbadane przez Kodaka...)
|
|
|
|
|
#38 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
)
|
||||||
|
|
|
|
#39 |
|
Konto usunięte
|
Ja wierzę ,że nie jesteśmy sami we wszechświecie.Jestem tego pewna na 99%.Myśleliście kiedyś o tym dlaczego nie ma w Biblii wzmianki o nich?Pewnie tak,a pomyśleliście o tym że skoro wszechświat jest tak wielki i jest wiele układów słonecznych to może cywilizacje pozaziemskie też mają swoją Bilblię?
to tylko takie tam przemyślenia moje Zastanawiam się jak to naprawdę jest...Widzieliście tą stronkę? www.wyslijwiadomosc.pl ja już wysłałam
|
|
|
|
|
#40 |
|
Wtajemniczenie
|
nie wierzę
|
|
#41 |
|
Raczkowanie
|
Nigdy nie wierzyłam i nie uwierze w UFO, chyba że któregoś dnia po mnie przylecą
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
A Ja Wierzę. Nawet Jednego UFO-Ludka dobrze znam.
Śpi właśnie w pokoju obok. Ma 43 lata, ma na imię Mariola i 19naście lat temu wydała mnie na świat... To dopiero jest UFO. Ona najlepiej zna się na robieniu prania mózgu ![]() --------------------------------- Of kors póki nie zobaczę i nie dotknę- NIE UWIERZĘ ![]() ps. ostatnio w Fakcie czytałam (śmiech buahaaha ze na jedej z polskich wsi jakiemuś Rolnikowi UFO ponaznaczało zwierzęta. No i one mają idealnie wykonane znaki na ciele, które UWAGA świecą w ciemności....
Jak kocha, to jest naiwna, a jak nie kocha, to jest zimna. Jeśli jest sama, to znaczy, że nikt jej nie chciał, a jeśli jest z kimś, to znaczy, że cwana. A gdy dostaje furii to jej się tylko tak zdaje... |
|
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
Ogólnie ryk na sali
Jak kocha, to jest naiwna, a jak nie kocha, to jest zimna. Jeśli jest sama, to znaczy, że nikt jej nie chciał, a jeśli jest z kimś, to znaczy, że cwana. A gdy dostaje furii to jej się tylko tak zdaje... |
|
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
coś tam w tym kosmosie pewnie żyje.....
|
|
|
#45 |
|
Zadomowienie
|
Ok, poddaje się...
|
|
#46 |
|
Wtajemniczenie
|
Wielbicielom tematyki Ufo ( i nie tylko),
polecam serial S. Spielberga "Taken". Warto obejrzeć
|
|
#47 |
|
Zadomowienie
|
Ja wierzę
Całym serduchem Bardzo mnie to interesuje.
|
|
|
#48 |
|
... choć nie Westwood
|
A mnie to nie interesuje.
Pewnie gdzieś tam sobie istnieją jakieś inne cywilizacje, bo w przeciwnym wypadku byłoby to straszne marnotrawstwo przestrzeni Ale skoro jak na razie nie bylibyśmy w stanie nawet dolecieć na inna planetę [chocby taki uran, naptun czy pluton :P], to co mówić o innym układzie... A jak już nawet znajdą metodę, to mnie już daaawno nie bedzie na tym świecie
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
ja wierze , ze coś tam gdzieś istnieje poza nami a najbardziej mnie interesują piktogramy w Wylatowie , zwłaszcza dlatego , ze w mojej miejscowosci w zeszłe wakacje też takie powstały ...
http://www.nautilus.org.pl/article.php?articlesid=77 |
|
|
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.ufoinfo.pl/index.php?arti...a127bfbb3dcb1d
a tu są piktogramy w mojej miejscowości |
|
|
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
w ufo znaczy sie latajace talerze nie wierze
ale ze moze cos istniec gdzies tam to wierze
|
|
#52 |
|
Raczkowanie
|
a może istoty nazwane przez nas, ziemianów "kosmitami" to poprostu istoty tacy jak my? może to oni nas nazywają kosmitami?
tyle że są inteligetniejsi od Ziemianów... ale gdyby patrzeć na to znów od innej strony to można zadać sobie pytanie: może te istoty pozaziemskie są zupełnie inne niż my, może nie potrzebują do zycia wody, tlenu itp.? A przecież naukowcy szukając na innych planetach życia, kierują się tym czy na danej planecie jest tlen, woda czy też nie... A co do Boga. To prawda, że stworzył on nas na swoje podobieństwo. Ale może myślimy o innym podobieństwie? Przecież idąc do nieba (albo niestety do piekła)pozbywamy się ciała i zostaje tylko dusza. Dusza czyli nic materialnego. Może więc Bóg nie jest materią? Podobno Bóg jest wszędzie. Gdyby był materią to byłoby to raczej mało możliwe. Jeśli pomyślimy jednak, że jest on w takiej formie jak dusza to jest bardzo możliwe stwierdzenie że Bóg jest wszędzie. Po za tym pierwsze przykazanie mówi chyba o tym, żebyśmy nie wierzyli w horoskopy, przepowiednie wróżek, żeby naszym bogiem nie stało się np. słońce czy inne elementy przyrody tak jak to u poganów było. A wierzenie w istnienie kosmitów to już zupełnie inna sprawa. Może Bóg też ich stworzył? Nie bądźmy takimi samolubami i nie myślmy że jesteśmy pępkiem wszechświata . Tak więc, jak narazie tyle z mojej strony na ten temat. Jak narazie wszystko to jest dla nas nieznane i niezbadane. I możemy snuć tylko domysły na temat kosmitów... |
|
|
|
|
#53 |
|
KWC
|
wierzę w istnienie istot pozaziemskich, może nawet w niektóre historie o niezidentyfikowanych obiektach na niebie, ale myślę, ze 99,9% opowieści o UFO to bzdury straszne.
Jak miałam tak z 10 lat to miałam ciężki odpał na tym punkcie. Kupowałam sobie kwartalnik UFO i zaczytywałam go od deski do deski, wierząc bezkrytycznie we wszystko co tam napisali (a potem nie mogłam spać po nocach ze strachu |
|
|
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
wierze
|
|
|
|
|
#55 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mi to oni wyglądają na dalszą ewolucję :słabo wykształcone usta-może zywią się kosmiczną energią?Słabo wykształcone kończyny dolne i górne oprócz bardzo długich palców-przy technice jaką dysponują nie muszą mieć zbyt mocnych mięsni,a długie palce moga im się przydac przy np. klikania w te ich przyrządy itp., nie słyszałam zbyt duzo o ich mowie-być może nie mowia lub tez wydają jakieś dźwieki tylko tak jak np.delfiny bądź też porozumiewają się telepatycznie.Przy ich inteligencji to bardzo możliwe.Ostrość wzroku w dzisiejszych czasach spadła u ludzi bardzo drastycznie, nie pamiętam teraz dokładnie o ile % ,ale sporo. A dlaczego?Bo po prostu nie jest nam tak potrzebna jak kiedyś. Wszystko mamy blisko i wyraźnie. Mamy bardziej wydłużone głowy i jesteśmy wyżsi- tu akurat trzeba przejrzeć jakieś artykuły o rasach UFO, bo czytałam o wyższych i o niższych. Różnie to bywa. Ogólnie bardzo ciekawy temat |
|
|
|
|
|
#56 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mówiąc kosmici nie mam na myśli zielonych metrowych stworków, tylko poprostu wszystkie istoty żyjące w kosmosie. Wszystkie. A przecież na każdej planecie mogą byc inne rasy. Na jednej mogą to być poprostu bakterie, na drugiej dajmy na to zielone stworki, na trzeciej jacyś podobni do człowieka... a co z marsem? podobno tam też kiedyś było życie... skoro była woda,tlen to może żyły tam osobniki podobne do nas? hmmm a może nawet my sami...tyle że potem zycie na marsie nie było już możliwe no i cyk i przenieśliśmy się na ziemię
|
|
|
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
Wierzę
|
|
|
#58 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#59 |
|
Przyczajenie
|
Temat ciekway i z mojego doświadczenia nigdy się nie kończący , ale możesz poczytać o takich zdarzeniach i sama ocenić:
xxx nawet jeśli coś w tym jest to pewnie nigdy nie bedziemy mieli dowodu wręku, z wielu różnych przyczyn Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-12-02 o 23:09 Powód: Link. |
|
|
|
|
#60 |
|
Raczkowanie
|
Czasem spotykam ludzi i zachowują się jak by byli z innej planety, ale w ufo to nie za bardzo
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:39.

Więc może istnieją inne cywilizacje, dla których nasz Bóg też jest Bogiem, ale właśnie, gdyby to władze potwierdziły, mogłoby to załamać cały Kościół.

)
Zastanawiam się jak to naprawdę jest...Widzieliście tą stronkę? 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)