![]() |
#31 | |
Raczkowanie
|
Dot.: ręcznie malowane bluzki
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Przyczajenie
|
dokładnie o takie same, tylko chyba na kolorowo je pociapię
![]() na allegro nie kupowałam, ale kiedys zamawiałam tu: medium do farb: http://www.kreateria.pl/go/_category...e1e41e6972ec72 farby: http://www.creativehobby.pl/ http://www.sklep-plastyczny.pl nie pamiętam gdzie jeszcze bo nie zapisalam wtedy w ulubionych, wole jednak kupowac w plastykach wtedy widze jaki to odcień dokąłdnie-czasem przyszły mi takie kolory od czapy
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
![]()
Wczoraj bylam na zakupach, zorientowalam sie troche w cenach zwyklych kolorowych bawelnianych tiszertow, jakby kogos interesowalo:
h&m 29,90 zl new yorker 19,90 zl cubus (za 2 tiszerty) 39,90 zl zaopatrzylam sie w dwie bluzki, w planach mam stworzenie czegos nowego ![]() ![]()
![]() |
#34 |
Przyczajenie
|
tak, wiem że teraz są duże przeceny, a propo - ja utrwalalm swoje bluzki medium do tkanin - dodajac do farny i prasując żelazkiem na lewej stronie ( przepis utrwalania zwykle znajduje sie na farbach)
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
odświeżam
![]() wiecie może jak z tymi flamastrami do napisów?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
No wiec tak, bluzki sa sliczne....sama planuje kupienie farby do malowania na ubraniach....tez chcialam sobie cos oryginalnego namalowac, tylko nie wiem jakie farby i gdzie ich szukac.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
chyba że wyschły to już się z nimi przeważnie nie da nic zrobić.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Przyczajenie
|
malować można po bluzkach, tkaninie, zwykłymi farbami akrylowymi (najlepiej cienką warstwa farby), wystarczy dobrze obrazek wysuszyć i przeprasować, najlepiej nie prać przez jakiś czas-miesiąc, pierwsze pranie delikatnie na próbę, a potem to mozna w pralce
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Przyczajenie
|
może jeszcze ktoś tu zajrzy....Nie wiecie gdzie w Krakowie można kupić markery do tkanin i w jakiej są cenie??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Ja zajrzę, żeby podziękować Kar
![]() ![]() ![]()
![]() |
#41 |
Przyczajenie
|
Zajmuję sie odrobinę malowaniem w wolnych chwilach.Wszystkie tu propozycje są cudowne .Chciałam się podzielić moją nową metodą malowania na tkaninie.Zastosowałam wybielacz acze.Można samym wybielaczem ale też można dodac wody.Wtedy uzyskuje się rożne odcienie .Nie można tego wykonywać pędzlem z prawdziwego włosia.Nie mam mozliwości technicznych przedstawienia swoich prac wykonanych tą techniką.Wykorzystałam na poplamionej bluzce motyw kwiatowy.zastosowałam cztery rodzaje roztworu...
sam wybielacz jedna porcja wybielacza i jedna porcja wody jedna porcja wybielacza dwie porcje wody....itd. Cudowny efekt też uzyskałam malując w ten sposób zasłony na szarym płótnie. Uwaga!!! .... trzeba zrobić próbkę szczególnie na tkaninach z domieszką syntetycznych włókien Pozdrawiam milutko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
Ja malowałam na bluzkach raczej z konieczności... zaczęłam od bluzek dzieciaczków, które były poplamione i nie dawały się sprać... efekt był znakomity... w praniu również zachowywały się ekstra...
najfajniejsze że maluchy zamawiały motywy o Harrym i smokach a potem Witch i Wróżki... no i świetne jest przecieżto że takich ciuchów nikt nie ma... są niepowtarzalne... starszej córeczce na ciemnym prawie czarnym dżinsie (długa spódnica) napisałam teks piosenki Witch złotą farbką, delikatnie, kursywą... to jest świetne... pozdrawiam... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Przyczajenie
|
Od jakiegoś czasu przyczajam się do kupienia jakiś farb do tkanin i w związku z tym mam pytanie: czy ktoś wypróbował te farby
http://www.allegro.pl/item312725943_...owe_40_ml.html [farby do tkanin fevicryl] ?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Przyczajenie
|
super !!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zadomowienie
|
Czy zwykłe farby akrylowe będa się nadawać do malowania koszulki bawełnianej?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Przyczajenie
|
![]()
no cześć wszystkim... namalowałam sobie na zwykłym białym bawełnianym t-shir-cie
wzór zwykłym markerem olejnym czy to mi sie czasem nie spierze???? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
czesc ja wlasnei pare dni temu kupilam te farbki fevicryl, ale ejszcze nie uzywalam takze jak tylko zabiore sie do malowania to dam znac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
odświeżam
ja mam pastele (taaak, pastele- ktos o nie pytał- nie polecam) i zamierzam znaleźć coś do malowania koszulek, tak, zeby to JAKOS wyglądało, nei jak dzieciece bohomazy.. mozecie polecić jakieś konkretne wyroby konkretnych firm? Bo an tych pastelach przejechaąłm się ostro ![]()
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
ja uzywam farb pelikana. co do bochomazow to trzeba wprawy zeby cos wygladalo jak kupne a nie razilo ze jest zrobione recznie. ja jakos mazakow nie polcecam. rozplywaja sie po materiae i bledna
![]() ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
Hmm... W takim razie ja moge polecić farby textile
![]() Olkie świetne koszulki masz talent ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Przyczajenie
|
![]()
Gratuluje talentu i mam pytanie : Jakimi farbkami najlepiej maluje się na szturksie? Będe wdzięczna za odpowiedź i pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Przyczajenie
|
moje pytanie niezbyt pasuje do tematu a wiec z gory przepraszam
![]() macie jakies sposoby na zmywanie nadrukow z akrylu (farb takich nie wsiąkniętych w tkaninę, nie wiem czy to dokładnie akryl)? bo mam dużo bluzek z małymi nadrukami, a chciałabym się ich pozbyt i namlować coś sama. jest na to jakaś rada? czy lepiej kupic po prostu nowe bo efekt nie bedzie zadowalający? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
nie znam sposobu niestety;/
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
aleksja77 śliczne te twoje pracki
![]() a mam jeszcze takie pytanie... czy malujecie na suchej czy zwilżonej tkaninie? ja zawsze koszulki malowałam od szablonu wyciętego z samoprzylepnej folii, dlatego malowałam na suchych, ale teraz planuje popróbować z jakimś cieniowaniem i zastanawiam się czy na wilgotnym materiale nie byłoby łatwiej (gdzieś w internecie spotkałam się z tym, że ktoś polecał zwilżać materiał, ale teraz nie mogę tego nigdzie odkopać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam was!
![]() Jestem tutaj poraz pierwszy i rownież amluje farbkami na bluzkach ![]() ![]() I ja rownież maluje bez medium i jest git ![]() ![]() Pozdrawiam ;] ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Przyczajenie
|
Heej. Widzę, że wszystkie zamieszczone tu koszulki, które same malujecie, to już na wyższym poziomie (wszyyystkie są pięęęęęękne
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Przyczajenie
|
Znalazłam flamastry do takanion ale nie mam pojęcia jak one malują
![]() http://merlin.pl/Flamastry-do-tkanin...06,589414.html http://www.sklep.smartoys.pl/flamast...anin-4560.html |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Przyczajenie
|
napewno trochę się powtórzę. ale mam nadzieje że zostanie mi wybaczone
![]() jestem raczej początkującą i chciałabym zapytać co byście mi poleciły na początek? jakie materiały do malowania?(trochę umiem obchodzić się z farbami, ale nie na koszulkach ;]) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Przyczajenie
|
Może na bawełnianych koszulkach? Nie wiem, sama dopiero mam zamiar zacząć
![]() Wie ktoś może jakimi farbkami malować na torbach skóropodobnych, skórzanych i butach? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Przyczajenie
|
a jak jest z olejnymi? można nimi malowac na koszulkach?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:37.