![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wyższa Szkoła Bankowa w Gdańsku?
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Jak będę miała jakieś informacje to dam znać.
A słyszał ktoś coś o Europejskiej Szkole Wyższej w Sopocie? Jak tam klimat, poziom, czy może lepsza od bankowej? Wiadomo ile ludzi tyle opinii ale zawsze ktoś coś powie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
Myślę, ze zostanę przy WSB tylko pewnie jutro dostanę od nich maila ze szczegółami.
Długo się zastanawiałam czy w ogóle iść na studia. Ale dużo osób z którymi rozmawiam tymi starszymi co mają już za sobą to radzą studia robić. Wiadomo bardzo ważne jest doświadczenie i języki ale podobno pracodawcy patrzą na wykształcenie i czasem to sprawia że np. zapraszają na rozmowę kwalifikacyjną a później pytają o doświadczenie itd. Niektórzy się pytają czy nie szkoda kasy. Ale jednak później nawet gdybym chciała gdzieś wyjechać za granicę czy nawet tu Polska to nie przewidzę czego pracodawcy będą oczekiwać. Już pisałam w moim drugim temacie. Jeden nie musi mieć nawet matury a będzie na stanowisku na którym człowiek dopiero po studiach może dostać prace bo np. po znajomości - znam taki przypadek. Inny może mieć studia, kursy a i tak pracy nie dostanie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Konto usunięte
|
Cześć Wam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
Tak jestem już po pierwszym roku i mogę coś powiedzieć na temat tej uczelni
![]() Nie powiem, mało nie płace a jestem na dziennych. Zarabiam w weekendy na tą uczelnie. Ale szczerze mówiąc myślę, że warto ![]() Myślę że WSB moge polecić. A bynajmniej ja jestem zadowolona. I wcale nie jest tak że płacisz i zdajesz nic nie robiąc.. A ludzie tak własnie sądzą wypowiadając się o ptywatnych uczelniach. A w cale tak nie jest ![]() Ogólnie wykładowcy sa spoko. Wiadomo zdarzaja się tacy co nie potrafią przekazać swojej wiedzy a i są tacy co mają świętną praktykę. Tak jest wszędzie. Z poziomu jestem zadowlona ![]() Za praktyki trzeba płacić im 180 zł chyba a są one w wakacje po drugim roku. To mnie trochę denerwuje skoro już tyle płace za uczelnie.. Dziekanat w porządku, odpisują na maile, są pomocni i dość szybko działają. ![]() ![]() Mają tylko kiepski bar hehe Wykładowcy na pewno są też lepsi, wyrozumiali odnosza się z szacunkiem i poziom tez jest dobry ![]() Aaaa i jeszcze ludzie studiujący. Wiadomo są tacy którzy maja kase i nigdy w życiu nie musieli pracować a i sa tacy którzy mimo że są na prywatnej uczelni sami musza na wszystko zarabiać ![]() ![]() Ogólnie powiem tak. Każdy będzie oczekiwał czegoś innego i będzie miał inne opinie. To na pewno nie jest uczelnia, że możesz siedzieć i na tyłku i mieć wszystko gdzieś a na koniec odstanie się papier ![]() Edytowane przez agataa92 Czas edycji: 2013-08-19 o 11:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Konto usunięte
|
Dziękuje za tak obszerną odpowiedź!
![]() ![]() A jeśli chodzi o języki obce, to jakie miałaś do wyboru? I jak z poziomem angielskiego ![]() Edytowane przez 1e994be39d08335f479bb1eb2504035b7ce455b1_5f1f5cb96cafe Czas edycji: 2013-08-19 o 23:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
Ogólnie praktyki można sobie samemu szukać. Ja w technikum też sobie sama załatwiałam
![]() ![]() Jeżeli chodzi o języki to jeszcze za wiele nie wiem bo języki są dopiero od drugiego roku. Sądzę, że z poziomem będzie tak jak na każdej uczelni ![]() Jeżeli chodzi o specjalizacje. Ja musiałam od razu wybierać zanim poszłam na studia podawalismy. Ja taką wybrałam bo skończyłam hotelarstwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Konto usunięte
|
Ciekawa jestem jakie ja będę miała wrażenia od października
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Przyczajenie
|
Cześć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
WSB Gdańsk - zarządzanie
Mam pytanie do osób, które studiują lub skończyły naukę na WSB na kierunku zarządzanie przedsiębiorstwem.
Jaki jest poziom nauczania i ogólnie cała atmosfera nauki tam? Bo opinie ostatnio czytałam różne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:47.