Wyższa Szkoła Bankowa w Gdańsku - ZBIORCZY - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja > Studia

Notka

Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-07-28, 19:16   #31
Lusja
Zakorzenienie

Dot.: Wyższa Szkoła Bankowa w Gdańsku?

Cytat:
Napisane przez agataa92 Pokaż wiadomość
Tak to właśnie o to mi chodzi jak w poprzednich latach było Wiem, ze np. tam jakoś dzień jest wolny od zajęć, a wiadomo ze jak zazwyczaj np.zajęcia średnio są np. do 13 to nagle nie zmienią się do 19. Tak samo pewnie z praktykami
Dniem wolnym przeważnie jest piątek

Lusja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-29, 13:12   #32
agataa92
Raczkowanie

Jak będę miała jakieś informacje to dam znać.
A słyszał ktoś coś o Europejskiej Szkole Wyższej w Sopocie? Jak tam klimat, poziom, czy może lepsza od bankowej? Wiadomo ile ludzi tyle opinii ale zawsze ktoś coś powie
agataa92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-29, 18:22   #33
Lusja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agataa92 Pokaż wiadomość
Jak będę miała jakieś informacje to dam znać.
A słyszał ktoś coś o Europejskiej Szkole Wyższej w Sopocie? Jak tam klimat, poziom, czy może lepsza od bankowej? Wiadomo ile ludzi tyle opinii ale zawsze ktoś coś powie
Nie słyszałam nic o takiej szkole, chociaż jestem z Sopotu. Mogę Ci poręczyć, że WSB jest o wiele bardziej znana i ceniona wysoko w rankingach szkół niepublicznych. A tej ESW nie widziałam w żadnym rankingu, tabelach czy porównaniach placówek

Lusja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-29, 20:14   #34
agataa92
Raczkowanie

Myślę, ze zostanę przy WSB tylko pewnie jutro dostanę od nich maila ze szczegółami.
Długo się zastanawiałam czy w ogóle iść na studia. Ale dużo osób z którymi rozmawiam tymi starszymi co mają już za sobą to radzą studia robić. Wiadomo bardzo ważne jest doświadczenie i języki ale podobno pracodawcy patrzą na wykształcenie i czasem to sprawia że np. zapraszają na rozmowę kwalifikacyjną a później pytają o doświadczenie itd.

Niektórzy się pytają czy nie szkoda kasy. Ale jednak później nawet gdybym chciała gdzieś wyjechać za granicę czy nawet tu Polska to nie przewidzę czego pracodawcy będą oczekiwać.
Już pisałam w moim drugim temacie. Jeden nie musi mieć nawet matury a będzie na stanowisku na którym człowiek dopiero po studiach może dostać prace bo np. po znajomości - znam taki przypadek. Inny może mieć studia, kursy a i tak pracy nie dostanie.
Stary 2013-08-18, 19:48   #35
1e994be39d08335f479bb1eb2504035b7ce455b1_5f1f5cb96cafe
Konto usunięte

Cześć Wam Prawdopodobnie wybiorę się do Bankowej. Agataa92, Jak wrażenia po pierwszym roku ? Wykładowcy, ludzie? Jaką specjalizacje wybrałaś ?
1e994be39d08335f479bb1eb2504035b7ce455b1_5f1f5cb96cafe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-19, 11:16   #36
agataa92
Raczkowanie

Tak jestem już po pierwszym roku i mogę coś powiedzieć na temat tej uczelni
Nie powiem, mało nie płace a jestem na dziennych. Zarabiam w weekendy na tą uczelnie. Ale szczerze mówiąc myślę, że warto Ogólnie z pracą po studiach jest ciężko do jakiej uczelni by się nie poszło dlatego też na to aż tak nie można patrzeć. A ja patrzyłam na to że jeśli mam już płacić do wolę trochę dołozyć i iść do porządnej uczelni prywatnej.
Myślę że WSB moge polecić. A bynajmniej ja jestem zadowolona. I wcale nie jest tak że płacisz i zdajesz nic nie robiąc.. A ludzie tak własnie sądzą wypowiadając się o ptywatnych uczelniach. A w cale tak nie jest

Ogólnie wykładowcy sa spoko. Wiadomo zdarzaja się tacy co nie potrafią przekazać swojej wiedzy a i są tacy co mają świętną praktykę. Tak jest wszędzie. Z poziomu jestem zadowlona Chciałam się przenieść na państwowe np. na AWFiS bo tylko tam jest turystyka ale ta uczelnia podobna jest strasznie zadłużona.. I nie słyszałam o nich najlepszej opinii przeglądając internet więc zrezygnowałam z przenoszenia się.
Za praktyki trzeba płacić im 180 zł chyba a są one w wakacje po drugim roku. To mnie trochę denerwuje skoro już tyle płace za uczelnie..
Dziekanat w porządku, odpisują na maile, są pomocni i dość szybko działają. I uczelnia jest tez przyjazna tym co musza studiowac i pracować. I też tak jest, uznają np. zwolnienia typu że ktoś był niezbędny w pracy.
Mają tylko kiepski bar hehe
Wykładowcy na pewno są też lepsi, wyrozumiali odnosza się z szacunkiem i poziom tez jest dobry No jak by nie patrzec za coś się płaci a w Polsce i tak panuje stywierdzenie, że uczelnie prywatne są złe. Jak by te państwowe było lepsze...
Aaaa i jeszcze ludzie studiujący. Wiadomo są tacy którzy maja kase i nigdy w życiu nie musieli pracować a i sa tacy którzy mimo że są na prywatnej uczelni sami musza na wszystko zarabiać Generalnie tego jakoś specjalnie nie widać, jest w porządku

Ogólnie powiem tak. Każdy będzie oczekiwał czegoś innego i będzie miał inne opinie. To na pewno nie jest uczelnia, że możesz siedzieć i na tyłku i mieć wszystko gdzieś a na koniec odstanie się papier

Edytowane przez agataa92
Czas edycji: 2013-08-19 o 11:20
Stary 2013-08-19, 22:52   #37
Konto usunięte

Dziękuje za tak obszerną odpowiedź! Ja się wybieram na zaoczne, co by w tygodniu mieć czas na prace Szkoda, że za praktyki trzeba płacić... A co do nich jeszcze, to ciekawe są te oferty praktyk? Czy lepiej na własną rękę czegoś poszukać? Zastanawiam się też ciągle nad specjalnością, czy t. uzdrowiskowa czy gastronomia i dietetyka. Nawet studiów jeszcze nie zaczęłam a ja już o specjalności myśle hehehe :P

A jeśli chodzi o języki obce, to jakie miałaś do wyboru? I jak z poziomem angielskiego ?

Edytowane przez 1e994be39d08335f479bb1eb2504035b7ce455b1_5f1f5cb96cafe
Czas edycji: 2013-08-19 o 23:00
1e994be39d08335f479bb1eb2504035b7ce455b1_5f1f5cb96cafe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-20, 20:25   #38
agataa92
Raczkowanie

Ogólnie praktyki można sobie samemu szukać. Ja w technikum też sobie sama załatwiałam Pewnie będzie podane co będzie trzeba robić na praktykach i w jakim dziale. Nam za to nie płaca ale myślę, że można czegoś się na nich nauczyć Zobaczyć jak wygląda to praktycznie.
Jeżeli chodzi o języki to jeszcze za wiele nie wiem bo języki są dopiero od drugiego roku. Sądzę, że z poziomem będzie tak jak na każdej uczelni Nigdy język w szkołach nie jest jakiś super. Sądzę, że język powinien być od początku i tak aby się czegoś nauczyć. Ale tak chyba nigdzie nie jest tak samo jak w gimanzjum czy szkole średniej.
Jeżeli chodzi o specjalizacje. Ja musiałam od razu wybierać zanim poszłam na studia podawalismy. Ja taką wybrałam bo skończyłam hotelarstwo
Stary 2013-08-28, 17:37   #39
Konto usunięte

Ciekawa jestem jakie ja będę miała wrażenia od października Czy pozytywne czy raczej niezbyt ^^ Mam nadzieję, że dam jakoś radę z nauką Dziękuje Ci za odpowiedzi !
Stary 2014-01-23, 15:23   #40
Trance92
Przyczajenie

Cześć Planuje od października uczyć się w WSB, specjalność : Gastronomia i dietetyka. Katerina07 jak ci idzie, który kierunek wybrałaś? :P
Trance92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-11, 14:44   #41
MalaPikanteria
Zadomowienie

WSB Gdańsk - zarządzanie

Mam pytanie do osób, które studiują lub skończyły naukę na WSB na kierunku zarządzanie przedsiębiorstwem.
Jaki jest poziom nauczania i ogólnie cała atmosfera nauki tam? Bo opinie ostatnio czytałam różne

MOJA WYMIANKA
MalaPikanteria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Studia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości