Męskie chamstwo codzienne - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-07-25, 09:20   #31
LadyArya
Amounted Princess

Dot.: Męskie chamstwo codzienne

w samolocie nigdy mi sie tak nie trafilo ale w autobusie kilka razy owszem (chodzi o rozkraczenie). ale zawsze wystarczala jedna kulturalna uwaga "przepraszam czy moglby sie pan posunac bo prawie nie ma miejsca" ? zawsze skutkuje
LadyArya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-25, 10:14   #32
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;63367166]Nikt mnie nigdy nie dotykał celowo w uda, ale w tym wypadku po pierwszym ostrzeżeniu dostałby po prostu po mordzie. Natomiast z rozkrokiem spotykam się często i zawsze udaje mi się go zlikwidować. Najpierw siadam obok rozkraczonego i jeśli sam się nie zorientuje, że ma zabrać kolano, to odsuwam butem jego nogę. Nie da się nie zorientować o co mi chodzi.[/QUOTE]

Trafiasz na wyjątkowo inteligentnych i kulturalnych współpasażerów, skoro reagują na odsuwanie nogi butem

Ja to przerabiam codziennie w pociągach podmiejskich i niestety, na bydło płci obojga nie ma innej rady, jak tylko zniżyć się do poziomu tegoż bydła i wydrzeć mordę. Grzecznie nie rozumieją. Można, oczywiście, cierpieć w milczeniu, ale raczej nie po to płacę ciężka kasę za bilet.
Stary 2016-07-25, 11:53   #33
angela_6
Rozeznanie

Osobiście nigdy nie spotkałam się z taką sytuacją, a do gimnazjum, liceum i na studia dojeżdżałam komunikacją miejską. Raz mi się zdarzyło, jak siedziałam na tzw. siedzeniu na półtora osoby, że przysiadła się do mnie kobieta koło czterdziestki ze sporą nadwagą, dosłownie mnie wgniotła w okno, raz dwa stamtąd uciekłam.

Ogółem kobiety nie są święte, na wakacje pracuje sobie w sklepie obuwniczym, kobiety są o wiele mniej kulturalne i ogarnięte. Jedna baba przez 10 minut potrafi mi zrobić większy syf niż wszyscy faceci przez cały dzień.
angela_6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-25, 13:22   #34
BiegnijLola
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez KaerbEmEvig Pokaż wiadomość
Wręcz przeciwnie - ja Ciebie świetnie rozumiem. Jesteś zwykła mizandrystką i hipokrytką.

Nie przyszło Ci do głowy, że mężczyźni mają różne uda, różną wielkość jąder oraz nieco inne umiejscowienie moszny? Być może dla tych "niektórych" mężczyzn inna pozycja po prostu sprawia dyskomfort.
To niech sobie dwa miejsca wykupują, a nie pchają się ze swoimi jajami oraz "innym umiejscowienie moszny" na człowieka obok. Co mnie to obchodzi, że ich uwiera? Moje miejsce to moje miejsce, zapłaciłam i w zadniej części ciała mam, że komuś niewygodnie.

Poza tym, rzadko spotykam takie elementy. Naprawdę. A jeśli już, to rozwalam nogi równie szeroko jak oni, napierając kolanem - zawsze skutkuje
Stary 2016-07-28, 00:28   #35
kleo_4
Zakorzenienie

Mialam sytuacje podczas wyjazdu za granice. Ja nastolatka, w autokarze poznalam dziewczyne i dwoch chlopakow, wszyscy obcy, nikt sie wczesniej nie znal. Siedzialam obok chlopaka i po kilku godzinach ta dziewczyna pokazala mi fote jak JA z tym chlopakiem spimy przytuleni glowami, haha, obudzil nas celnik wolajacy o dokumenty,mysle se czasem takie sytuacje sa niezalezne od nas

Kocham i jestem kochana

14.12.2015♥ Moje malutkie-największe szczęście
kleo_4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-28, 06:36   #36
Rena
Zakorzenienie

latam duzo tanimi liniami i nigdy nie mialam takich sytuacji. Tylko dwa razy w zyciu lecialam klasa biznes i faktycznie nizszy komfort psychiczny, zwlaszcza gdy sasiadka kolo mnie zaczela wymiotowac. Ale wierze jej, ze nie zrobila tego specjalnie. Moze w klasie biznes ludzie sa bardziej zestresowani i odreagowuja. W tanich liniach wiekszosc jest wyluzowana, bo jedzie najczesciej na wakacje i wszyscy rozumieja ze za te pieniadze co dali nie beda miec super luksusow. Sa wiec bardziej pokorni i w lepszych humorach.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-28, 10:49   #37
Karena 73
Kobieta z klasą

Cytat:
Napisane przez fanka_teleranka Pokaż wiadomość

Chodzi chyba wyłącznie o Polaków, chyba jeszcze nigdy coś takiego nie przytrafiło mi się z obcokrajowcami.
Czyli Polki też takie są, bo ktoś tych Polaków wychowuje. Jeśli nie mają kultury to nie wynieśli tego z domu. A nie powiesz mi, ze cały naród jest chamski.
Przesadzasz. Generalizowanie nie jest dobre i donikąd nie prowadzi.
Może wystarczy kulturalnie zwrócić uwagę na początek? Próbowałaś?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-07-28, 10:57   #38
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Napisane przez Karena 73 Pokaż wiadomość
Może wystarczy kulturalnie zwrócić uwagę na początek? Próbowałaś?
Kareno, wiesz, jaka jest zwyczajowa reakcja na kulturalne zwrócenie uwagi?

Kulturalne, to jest dosłownie "przepraszam, czy może Pan/ Pani: mówić ciszej/ usiąść tak, żebym ja też mogła zmieścić nogi/ usiąść w miarę wygodnie/ nie czesać na mnie włosów i nie piłować paznokci/ cokolwiek innego?"

Jak się pani nie podoba, to niech się pani przesiądzie! Na ogół wykrzyczane chamskim tonem, niezależnie od płci i wieku osoby, do której się z tą kulturalną uwagą zwraca.

Tak w ogóle, kiedyś istniał stereotyp, ze "młodzież taka niewychowana" - guzik prawda! Najczęściej mordę drą panie, na widok których pierwsze skojarzenie to "wygląda na kulturalna osobę" - pozory, niestety, mylą.
Stary 2016-07-28, 11:00   #39
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość
latam duzo tanimi liniami i nigdy nie mialam takich sytuacji. Tylko dwa razy w zyciu lecialam klasa biznes i faktycznie nizszy komfort psychiczny, zwlaszcza gdy sasiadka kolo mnie zaczela wymiotowac. Ale wierze jej, ze nie zrobila tego specjalnie. Moze w klasie biznes ludzie sa bardziej zestresowani i odreagowuja. W tanich liniach wiekszosc jest wyluzowana, bo jedzie najczesciej na wakacje i wszyscy rozumieja ze za te pieniadze co dali nie beda miec super luksusow. Sa wiec bardziej pokorni i w lepszych humorach.
Whaat?
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-29, 10:38   #40
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
Kareno, wiesz, jaka jest zwyczajowa reakcja na kulturalne zwrócenie uwagi?

Kulturalne, to jest dosłownie "przepraszam, czy może Pan/ Pani: mówić ciszej/ usiąść tak, żebym ja też mogła zmieścić nogi/ usiąść w miarę wygodnie/ nie czesać na mnie włosów i nie piłować paznokci/ cokolwiek innego?"

Jak się pani nie podoba, to niech się pani przesiądzie! Na ogół wykrzyczane chamskim tonem, niezależnie od płci i wieku osoby, do której się z tą kulturalną uwagą zwraca.

Tak w ogóle, kiedyś istniał stereotyp, ze "młodzież taka niewychowana" - guzik prawda! Najczęściej mordę drą panie, na widok których pierwsze skojarzenie to "wygląda na kulturalna osobę" - pozory, niestety, mylą.
i wtedy wołasz kogoś z załogi.
kahoko hino jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-29, 11:38   #41
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Kahoko, ja piszę o zachowaniu w pociągu, to kogo niby mam zawołać? I niby co on takiemu bydłu zrobi? Mandat wypisze?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-29, 12:29   #42
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
Kahoko, ja piszę o zachowaniu w pociągu, to kogo niby mam zawołać? I niby co on takiemu bydłu zrobi? Mandat wypisze?
no chociażby.
Stary 2016-07-29, 13:15   #43
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Napisane przez kahoko hino Pokaż wiadomość
no chociażby.
Bądz poważna. Co konduktora obchodzi, ze polowa pasazerów zachowuje się jak bydło? Mandat to on moze wypisac, jak ktos jedzie bez biletu. Zaplacil - nie ma problemu. A ze jest chamem - bywa.
Stary 2016-07-29, 13:46   #44
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
Bądz poważna. Co konduktora obchodzi, ze polowa pasazerów zachowuje się jak bydło? Mandat to on moze wypisac, jak ktos jedzie bez biletu. Zaplacil - nie ma problemu. A ze jest chamem - bywa.
no to przeczytaj regulamin przewoźnika. konduktor ma prawo nawet wyrzucić pasażera z biletem, który nie stosuje się do zasad panujących w dajmy na to pociągu. jak nie będziesz zgłaszać, to nie będzie reakcji - Twój wybór. tylko nie marudź, że jest źle, skoro nie zamierzasz nic z tym zrobić.
Stary 2016-07-29, 13:51   #45
xnatussia
Raczkowanie

Samolotem nigdy nie miałam okazji lecieć, za to przez 3 lata niemal codziennie dojeżdżałam autobusami i nigdy z taką sytuacją się nie spotkałam, wręcz przeciwnie. Jak był tłum przy wejściu do autobusu, mężczyźni grzecznie stali z boku i przepuszczali kolejkę kobiet. Dopiero jak już wszystkie weszły, zaczęli kulturalnie wchodzić, również bez żadnego przepychania itp. Tym samym zazwyczaj musieli całą drogę stać.

"Najatrakcyjniejszym przymiotem człowieka jest godność."

xnatussia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-29, 13:52   #46
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Ja to najbardziej nie lubię jak ktoś w pociągu czy autobusie pije alkohol. Śmierdzi (najczęściej tanim piwskiem typu kuflowe) a potem co chwilę siku. O ile ktoś siedzi od drzwi, to tylko drzwi co chwilę trzaskaja, gorzej jak od okna, i trzeba przepuszczać co chwilę, ani się zdrzemnac, ani nic. Do tego takie "połykane" beknięcia, fuuu.
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-29, 13:58   #47
milionmalychkawalkow
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fanka_teleranka Pokaż wiadomość
... ma wiele twarzy i odsłon.

Jedna z nich:

Pracuję w kilku krajach, co oznacza, że bardzo często latam samolotami. Za każdym razem trzymam kciuki, żebym tym razem siedziała obok kobiety. Zazwyczaj jednak siedzę obok mężczyzny, chyba oni częściej latają.

Siedzenie obok mężczyzny to często koszmar.

Powód? Wielu z nich zachowuje się poniżej wszelkiej krytyki. Siedzą rozwaleni tak, że zajmują dużą część mojego siedzenia (ogromny rozkrok, oparcie rozdzielające nasze siedzenie). Kilka tygodni temu siedziałam obok faceta, który nie tylko zajmował dużą część mojego siedzenia, ale również "zasypiał" i ręka mu opadała, zupełnie przypadkiem, na moje uda (każdorazowa reakcja tego chama: "hehe, sorry").

Na zwrócenie uwagi reagują agresywnie. Czasami, jak w przypadku tej spadającej reki, muszę się bardzo powstrzymywać, żeby nie zareagować agresją - ale wtedy, jak znam życie, to ja miałabym problemy ze stewardesą, nie oni.

Nigdy nie przypuszczałabym, że takie zachowania są tak częste. Chodzi chyba wyłącznie o Polaków, chyba jeszcze nigdy coś takiego nie przytrafiło mi się z obcokrajowcami.

I nie, nie jest to tania linia ani linia do miejscowości wypoczynkowej.

Co wy w takich sytuacjach robicie?
Jak facet siada w rozkroku zajmując moje miejsce, robię dokładnie to samo, po kilku minutach takiej przepychanki koleś siedzi już tylko na swojej części. Jeśli to nic nie daje, to mu mówię, że chyba coś mu się pomylilo. Gdyby natomiast "przypadkiem" kładł mi rękę na nodze, to chyba by po tej ręce dostał.

Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka

IG
👊 🔥♀ 💥 ✊
intersekcjonalizm | siostrzaństwo | moc kobiet
g i r l o n f i r e
milionmalychkawalkow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-29, 23:17   #48
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
no to przeczytaj regulamin przewoźnika. konduktor ma prawo nawet wyrzucić pasażera z biletem, który nie stosuje się do zasad panujących w dajmy na to pociągu. jak nie będziesz zgłaszać, to nie będzie reakcji - Twój wybór. tylko nie marudź, że jest źle, skoro nie zamierzasz nic z tym zrobić.
Regulamin i prawa konduktora bardzo często nie mają żadnego zastosowania i istnieją w oderwaniu od rzeczywistości. Ja na przykład dojeżdżam do pracy pociągiem, w którym nie ma żadnego konduktora, tylko czasem kontrolerzy biletów. Jedynie na początku składu jest ktoś z "obsługi", ale zajmuje się wyłącznie sprzedawaniem biletów i oglądaniem peronu.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-30, 15:17   #49
kahoko hino
Zakorzenienie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;63600081]Regulamin i prawa konduktora bardzo często nie mają żadnego zastosowania i istnieją w oderwaniu od rzeczywistości. Ja na przykład dojeżdżam do pracy pociągiem, w którym nie ma żadnego konduktora, tylko czasem kontrolerzy biletów. Jedynie na początku składu jest ktoś z "obsługi", ale zajmuje się wyłącznie sprzedawaniem biletów i oglądaniem peronu.[/QUOTE]

ja to wszystko wiem. co nie zmienia faktu, że jak Ci nie pasuje to, że przewoźnik nie dostarcza deklarowanego standardu, to piszesz skargę. wiesz, od siedzenia na tyłku niewiele się zmienia i nie mów mi o walce z wiatrakami, bo lepiej zawsze zrobić coś, niż nic.
Stary 2016-07-30, 16:16   #50
Konto usunięte

Cytat:
ja to wszystko wiem. co nie zmienia faktu, że jak Ci nie pasuje to, że przewoźnik nie dostarcza deklarowanego standardu, to piszesz skargę. wiesz, od siedzenia na tyłku niewiele się zmienia i nie mów mi o walce z wiatrakami, bo lepiej zawsze zrobić coś, niż nic.
Nom, jak patrzę na PKP, którym jeżdżę od 20paru lat, to moje "coś zrobić" stało się decyzją wyjazdu z tego kraju. Obecnie problemy w pociągach i w kasach biletowych wyglądają tak samo jak za studenckich czasów moich rodziców. Ich skargi nie pomogły, moje nie pomogły, więc naprawdę wątpię, że cokolwiek pomoże.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-30, 16:32   #51
kahoko hino
Zakorzenienie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;63616541]Nom, jak patrzę na PKP, którym jeżdżę od 20paru lat, to moje "coś zrobić" stało się decyzją wyjazdu z tego kraju. Obecnie problemy w pociągach i w kasach biletowych wyglądają tak samo jak za studenckich czasów moich rodziców. Ich skargi nie pomogły, moje nie pomogły, więc naprawdę wątpię, że cokolwiek pomoże.[/QUOTE]

z takim nastawieniem na pewno nie. ale masz też alternatywnych przewoźników. masz media społecznościowe, które dają sporo. próbować można. a do emigracji zapraszam - pozdro z Londynu
Stary 2016-07-30, 16:49   #52
Konto usunięte

Cytat:
z takim nastawieniem na pewno nie. ale masz też alternatywnych przewoźników. masz media społecznościowe, które dają sporo. próbować można. a do emigracji zapraszam - pozdro z Londynu
A jak wygląda twoim zdaniem prawidłowe nastawienie? Alternatywnych przewoźników akurat w mojej sytuacji nie mam, więc to nie jest żadna reguła.
Stary 2016-07-30, 19:08   #53
kahoko hino
Zakorzenienie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;63617391]A jak wygląda twoim zdaniem prawidłowe nastawienie? Alternatywnych przewoźników akurat w mojej sytuacji nie mam, więc to nie jest żadna reguła.[/QUOTE]

jeśli chcesz coś zmienić, to podejście 'ee, nie uda się, bo od zawsze tak było' nie jest kluczem do sukcesu można pisać skargi, korzystać z innych firm, można kupić rower / skuter / motocykl / samochód. można dogadać się z sąsiadem / sąsiadką, że się dorzucisz do wachy. fakt, polska rzeczywistość nie sprzyja, ale moim zdaniem zawsze warto próbować.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-07-30, 21:36   #54
Konto usunięte

Cytat:
jeśli chcesz coś zmienić, to podejście 'ee, nie uda się, bo od zawsze tak było' nie jest kluczem do sukcesu można pisać skargi, korzystać z innych firm, można kupić rower / skuter / motocykl / samochód. można dogadać się z sąsiadem / sąsiadką, że się dorzucisz do wachy. fakt, polska rzeczywistość nie sprzyja, ale moim zdaniem zawsze warto próbować.
To wcale nie jest moje podejście. Mojego podejścia nie wyrobiłam sobie jedynie na podstawie suchych obserwacji, ale na podstawie własnych doświadczeń i prób. Nie podziałało. A jeśli chodzi o inne rozwiązania, to:
Innych firm nie ma, korzystam z usług przewoźnika, który jako jedyny w regionie obsługuje te przystanki, o które mi chodzi. Rower to dodatkowe 2 godziny dziennie w stosunku do tego, co mam obecnie. Na inne środki lokomocji musiałabym przeznaczyć co najmniej 3X więcej pieniędzy, a w jak miałabym się jeszcze dogadywać z randomowymi ludźmi, to już wolę te ujowe pociągi. Są najmniejszym złem, co nie znaczy, że działają dobrze.

Edytowane przez 18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Czas edycji: 2016-07-30 o 21:37
Stary 2016-08-01, 10:40   #55
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Jak to jest łatwo i wygodnie usiąść sobie przy komputerze i się powymądrzać
Skargi można pisać, skolko ugodno, w najlepszym wypadku PKP raczy odpisać, ze bardzo im przykro. Jak byłam młoda i głupia to nawet pisałam.
Ad wytłuszczone - no, nie przy mojej pensji poza tym już widzę, jak zasuwam codziennie w obie strony po 60km rowerem
A tak w ogóle - co to ma wspólnego z chamskimi zachowaniami współpasażerów, bo jakoś mam wrażenie, ze odbiegłyśmy od tematu...?
Stary 2016-08-01, 11:08   #56
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
Jak to jest łatwo i wygodnie usiąść sobie przy komputerze i się powymądrzać
Skargi można pisać, skolko ugodno, w najlepszym wypadku PKP raczy odpisać, ze bardzo im przykro. Jak byłam młoda i głupia to nawet pisałam.
Ad wytłuszczone - no, nie przy mojej pensji poza tym już widzę, jak zasuwam codziennie w obie strony po 60km rowerem
A tak w ogóle - co to ma wspólnego z chamskimi zachowaniami współpasażerów, bo jakoś mam wrażenie, ze odbiegłyśmy od tematu...?
to, że póki pasażerowie na to przystają i 'zaciskają zęby', to ciężko o zmianę.
Stary 2016-08-01, 11:14   #57
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
to, że póki pasażerowie na to przystają i 'zaciskają zęby', to ciężko o zmianę.
A potrafisz czytać ze zrozumieniem, czy to za trudne, co napisałam?
Stary 2016-08-01, 11:42   #58
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
A potrafisz czytać ze zrozumieniem, czy to za trudne, co napisałam?
właśnie przeczytałam. jak mi nie pasowały pociągi, to ciułałam na auto, żeby nie musieć jeździć pkp.
Stary 2016-08-01, 13:56   #59
Laurent_
Przyczajenie

Ja się w swoim życiu najeżdziłam/nalatałam, ale jakoś nic szczególnie nie zapadło mi w pamięć. Inna sprawa, że jestem drobna i ogólnie mało miejsca zajmuje, więc nawet jak ktoś mi wjedzie kolanem w "moją przestrzeń" to nawet nie zauważam.

Chciałam napisać o innym przypadku. Mój kuzyn nabawił się kontuzji, naderwane więzadło czy coś takiego i zwłaszcza przez kilka pierwszych dni siadał w taki nieestetyczny rozkraczony sposób, bo go zwyczajnie bolało. Jechaliśmy metrem i taka właśnie z wyglądu kulturalna kobieta z klasą naskoczyła na niego, chociaż nawet nie siedziała tuż obok niego, żeby jakoś szczególnie jej przeszkadzał. Wydarła się na cały wagon czy ma takie wielkie jaja, że nie może siedzieć normalnie. Wiec jasne, że chamstwo się zdarza, ale może ten 1 na 50 przypadków jest czymś innym spowodowany i może zamiast podnosić larmo warto normalnie zapytać czy zwrócić uwagę.
Laurent_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-01, 14:33   #60
AlaZala
Zadomowienie

Ja sądzę, że z kobiecym chamstwem bywa gorzej niż z męskim.

W autobusach mam problem głównie z kobietami. Jedna nawrzeszczała na mnie miesiąc temu, że stoję na blisko drzwi i blokuję przejście od jej miejsca siedzącego do drzwi. Oczywiście wstała dopiero po zatrzymaniu się autobusu na przystanku.

Druga podziękowała mi za ustąpienie miejsca siedzącego słowami "Myślisz, gówniaro, że jestem stara?".

Zdecydowanie wolę rozkraczonych facetów niż takie personalne ataki na mnie w celu podniesienia sobie adrenaliny...
AlaZala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości