![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: tradzik, bakterie i izotrexin
Cytat:
Ja używam Isotrexin, nie Isotrex, ale wiem, że te leki działają podobnie. Są dość silne, uwrażliwiają cerę, dlatego lepiej darować sobie peelingi podczas kuracji nimi. A co do antybiotyku, to owszem, może pomóc, ale musiałabyś zrobić antybiogram, żeby przekonać się, co to za bakterię masz na buźce i co na nią działa. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zadomowienie
|
Brevoxyl koszmarnie podraznil mi twarz. mialam poparzenia, jakbym w ogien wpadla
![]() ![]() ![]() A jaka jest cenowo roznica miedzy tymi dwoma isolekami? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
![]()
isotrex 35zl
isotrexin 34zł takie cenu u mnie w aptece ale pani doktor powiedziala ze izotrex jest lepszy
![]() |
#34 |
Zadomowienie
|
dziekuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
![]()
dzis przerywam leczenie isotrexem na jeden dzien bo moja skora na czole jest strasznie chropowata i sucha :/
i wogóle skora mi schodzi z twarzy :/ ![]()
![]() |
#36 |
Zadomowienie
|
ejj babeczki nabylam dzisiaj isotrex. noo i.. smierdzi jak z gorzelni
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
![]()
ja tez mam bialo niebieska tubke
tworzys ie taki maly slabo widoczny plaszczyk po nalozeniu zelu ja juz mam dosc isotrexu dzisiaj mialam duzo gród i az je wycisnelam, teraz cala twarz mnie piecze i boli ;(((( prawie ziknely mi krostki ale grudy zostaly beznadzieje sa leki na krosty jak nie skora po nich zlazi to sie swieci albo ![]() co za debil wymyślił krosty ! ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
![]()
fajnie mam 16 lat a moja twarz wyglada jak u starej baby
mam piekne dziury na twarzy i na policzkach
![]() |
#39 |
Zadomowienie
|
wczoraj polozylam isotrexin 2 raz (uzywam tylko na noc) a dzisiaj skora zlaci mi z calej twarzy. doslownie. wygladam jak waz, ktory zrzuca skore
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
![]()
przerwałam leczenie isotrexem bo w miejscach gdzie sie nim smarowałam mialam ohydne swiecące place, pani dermatolog dała mi switne antybiotyk do przemywania twarzy zwie sie davercin i kosztuje ok 8zł wvczoraj zastosowałam go na noc nałozyłam krem sudocrem(odkazajacy jakis) i rano wstałam owiele gladsza na twarzy i z mniejsza ilością grudek
![]()
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
Chciałam dać małe sprostowanie a pro pos Isotrexinu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zadomowienie
|
eeej isotrexin nie ma erytromycyny.. ja ma np zineryt. a iso to retinoid.
Paulinka, ja tez mam takie swiecace platy i czerwona skore w tych miejscach. poza tym cera mi sie pogorszyla, ale wydaje mi sie ze to taki stan przejsciowy, ktory trzeba przejsc.. myle sie? a isotrex kazala Ci dermatolog odstawic? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie sprawdziłam na opakowaniu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
![]()
kazała odstawic i dała lepsze leki
![]() |
#45 |
Zadomowienie
|
kurcze. ja mam izotrex przeciez, nie izotrexin.. ale podobno nie roznia sie prawie niczym
![]() jaaa sie juz gubie ![]() przeczytalam w innym watku, ze po tym leku bedzie mi wszystko wylazic na wierzch. poki co tak wlasnie jest ![]() dzieki babeczki ![]() aa! Paulinka- davercin ma klindamycyne czy co? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
![]()
no wiec davercin ma taki sład : erythromycinum cyclo-11, 12-carbonicum-0,75g
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zadomowienie
|
dzeki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Przyczajenie
|
ja Ci powiem tak; od kilku juz ladnych lat mam z twarzą problemy, brałam wiele leków, łącznie z doustnymi antybiotykami, które wyczyściły mi kieszeń a nie twarz i przy okazji zniszczyły wątrobę i żołądek; smarowałam, stosowałam parówki i wogóle... szkoda gadać:/ aż tu przyjacióła poleciła mi ten brevoksyl, hm... spróbowałam i naprawde jest lepiej, owszem, wysusza skórę co zdaję sobie sprawę dla mnie nie jest wskazane, ale znalazłam na to sposób, stosuję brevoksyl przez trzy dni, smaruje z reguly buzię rano i wieczore, a potem robię sobie dzień lub dwa przerwy aby skóra troszkę odpoczęła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Przyczajenie
|
ja juz kiedys bylam u dermatologa i przepisala mi Davercin ( ktory mi bardzo wysuszyl i podraznil skore i mialam czerwona jakbym wyszla po 20 minutach z solarium) i jeszcze Differin (50 zl ale nie powiem zeby byl rewelacyjny) ktory bardziej mi pomogl niz Davercin ktorego juz nieuzywam... a bylam u kosmetyczki na oczyszczaniu twarzy i powiem wam ze daje fajny efekt gladkiej skory bez wagrow itd... ale ten efekt po zabiegu jest krotkotrwaly i polecam go osobom ktore maja duze problemy z wagrami itp. ostatnio kolezanka mi polecila Sudocrem ktory jest niedrogi i niepodraznia skory i kupilam go przy pieluszkach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
![]()
a mnie sie davercin podoba moze i wysusza ale jak naloze sudocrem to wszystko wraca do normy
ludzie z warszawy słuchajcie na koszykowej jest szpital dermatologiczny gdzie sa specjalisci i mnie pani dermatolog z nieklanskiej odesłałą własnie tam bo powiedziała ze tam lepiej leczą ale niestety tem sa zapisy dopiero na pazdziernik
![]() |
#52 |
Przyczajenie
|
isotrexin i brevoxyl kto stosowal?
witam i prosze o pomoc! Miesiac temu lekarka przypisala mi dfferin i tetralysal ale ktore jedynie zlagodzily mi tradzik. Dodam ze moj problem mam dopiero od 2 miesiecy, nigdy wczesniej nie mialam problemow z cera. wczoraj lekarka przedluzyla mi kuracje tetralysalem i oprocz tego dostalam na noc isotrexin i brevoxyl(co druga noc zmiana) a na dzien mam stosowac zineryt z effeklar k. zaczynam sie martwic o moja skore, tamte leki zlagodzily tradzik ale zostaly nieladne prtzebbarwienia na skorze. czy ktos kiedys stosowal jakiekolwiek z tych lekow? Czym usunac przebarwienia?
Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: isotrexin i brevoxyl kto stosowal?
Stosowałam ISOTREXIN 4 lata temu. Był to mój pierwszy antybiotyk, pomógł mi naprawde mi pomógł oprócz niego stosowałam jeszcze płyn z apteki do przemywania twarzy też z jakimś antybiotykiem. Po ISOTREXINIE zeszły mi wszyskie ropne wulkany i wogóle moja skóra stała się czysta... Po pół roku odstawiłam go i miałam używać tylko ten płyn, używałam go do tego roku do wakacji, ale mi się skończył a że mojego lekaza nie było (urlop) nie poszłąm już po recepte stwierdziłąm że nie mam już trądziku (wyskakwały mi 1-2 krostkli przed okresem) no i od wześnia stan skóry robił się coraz gorszy aż do punktu wyjśćia (czyli stanu sprzed 4 lat) bolące ropne wulkany wszędzie! Gdybym mogła stosować isotrexin to niezawahałabym się bo świetnie działał. Ale niestety skóra go już nie przyjmuje. Sprawdź czy pzyjmuje się u Ciebie. Czy się wchłania czy pozostaje na skórze taka powłoczka - to znaczy że się nie przyjmujea w każdym razie tak mi powiedział mój dermatolog.
pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Przyczajenie
|
dzieki za odp. no wlasnie na powierzchni skory pozostaje cienka powloczka takze juz zaczynam sie obawiac ze mi nie pomoze.swietnie....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
Brevoxyl stosowałam i nic mi nie pomagał.
Isotrexin natomiast dużo pomógł. Mi jednak zawsze zostawała powłoczka na skórze, nawet na początku stosowania, a lek pomagał. Choć muszę przyznać, że stosowałam wtedy też płyn Aknemycin Plus i Retin A. Myslę, że to 3 leki razem wzięte zadziałały. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Wtajemniczenie
|
dziś byłam u mojego lekarza zapytałam go o to i powiedział mi że niekiedy gdy skóa jest zbyt tłusta to on nie może się wchłonąć.. No i właśnie przepisał mi isotrexin bo mam syfki tam gdzie skóra nie jest tłusta nałożyłam już poraz pierwszy, mam wrażenie że została powłoczka, no ale nie zniechęcam się, czas pokaże...
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Rozeznanie
|
ja stosowałam isotrexin jakis czas temu i przyznam, ze mi pomogl
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
Swego czasu również stosowałam Isotrexin żel i jest to jeden z moich ulubionych preparatów na czystą, gładką cerę. Zdecydowanie poprawił stan mojej skóry.
![]() ![]()
![]() |
#60 |
Przyczajenie
|
dzieki za wszystkie odpowiedzi.jestem dorej mysli tym,bardziej ze moj problem to jedynie policzki i nie mam az tak duzej powierzchni do smarowania.to dopiero kilka dni jak stosuje te 'smarowidla' takze mam nadzieje ze bedzie ok!
pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:38.