|
|
#31 |
|
Regulator reniferów
|
Dot.: Wakacyjne klamstewka jego
I dobrze się bawić, na wyjeździe.
Jak ja sobie wyjazdy służbowe przypomnę, to aż się łezka w oku kręci...
|
|
|
#32 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#33 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie musisz. Skoro mu nie ufasz, skoro uważasz że kłąmie, rozstań się z nim i znajdz kogos komu bedziesz ufać. A jak jesteś niezdolna do zaufania, to daruj sobie zwiazki, bo każdy kolejny bedzie wygladał tak samo. Ty bedziesz dokrecac srubę, partner z czasem zacznie kłąmać zeby Cie spąłwić razem z Twoimi zazdrosciami. Jest też mozliwe, ze faktycznie masz za partnera kłąmce i dlatego mu nie ufasz- ale wtedy tez jedynym sensownym rozwia zaniem jest rozstanie się, przebolenie, ogarniecie i zabudowanie nowegoz wiazku z kimś normalniejszym komu będziesz ufać.
|
|
|
#34 | |
|
on tired little feet
|
Cytat:
|
|
|
#35 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Autorka się "nie spodziewała", że facet będzie gdzieś wychodził, więc on się dopasował do jej oczekiwań i pisał, że nie wychodzi. Jakby nagle w trakcie wyjazdu dowiedziała się, że zamiast siedzieć w pokoju, jak ona oczekiwała, on wychodzi - kto wie, jaka by była jej - zazdrosnej dziewczyny - reakcja...
Owszem, jest opcja, że facet to zwykły oszust i kłamca, aczkolwiek nie wiem czemu w takiej sytuacji miałby się na koniec przyznawać, ani czemu kłamał tak nieudolnie, że ona się zorientowała, że coś jest nie halo. Żeby nie było - źle, że kłamał. Nie powinien był kłamać. Ale jeśli doprowadziła do tego zazdrość autorki, to cóż, sama pod sobą kopała dołek. Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2016-07-26 o 11:40 |
|
|
|
|
#36 |
|
Zielona Driada
|
Autorko, czy Twój partner zrobił kiedykolwiek coś, co mogło podważyć Twoje zaufanie do niego?
Bo jak na razie wychodzi na to, że jego wyjazd nie wyglądał tak jak to miałaś przyjęte w swojej głowie i nic poza tym.
|
|
#37 | |
|
on tired little feet
|
Cytat:
|
|
|
#38 | |
|
Zielona Driada
|
Cytat:
Czyli kłamał. Teraz pytanie dlaczego. Mam wrażenie, że chcesz go na siłę dostosować do swoich wyobrażeń, uczynić i widzieć go takim, jakim chciałabyś żeby był. Jeśli pragniesz domatora, który nie imprezuje i będzie wpatrzony w Ciebie jak w obrazek, non stop pod telefonem, to poszukaj kogoś kto chce tego samego. Na razie to się męczycie oboje.
|
|
|
#39 |
|
Raczkowanie
|
Jak pisalam w wieku 17 lat byliśmy razem pewien okres. Byłam bardzo klamana. Wróciliśmy do siebie, nie mówię że w pełni mu zaufałam ale przez te lata nigdy nie zrobił nic co by mogło zarazić moje zaufanie.
Napraede brałam pod uwagę wyjście na piwo jego czy imprezę. Czasem w związku przydaje się taka odskocznia. Ale kiedy mi mowil nigdzie nie idzie - przecież wiesz że nie lubię. Nawet go namawialam w jeden dzień żeby nie siedział i sie wyluzowal. Fakt jestem zazdrosna. Ale on wcale nie jest też inny. Boli mnie to ze mnie oklamal i nir wiem co o tym myśleć. Boję się ze cos za tym się kryje.. Bo nir rozumiem tej sytuacji zupelnie. Tylko co teraz mam zrobić? Udać że tego nie było? Zakończyć? Jeśli mmie tam zdradził zrobił coś więcej niż powinien... Boję się ze wrócimy do codzienności a ja się o tym nie dowiem. Kocham go. Potrzebuję. Ale czuję się teraz jakby był zupwlnie innym człowiekiem nie wiedxialam ze bedzie zdolny do kłamstwa po takich super latach razem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- I nie uważam że jestem tu dużo winna. Rozumiem zazdrość strach. Ale naorawde dla świętego spokoju rani się druga połówkę? Ja sobie nie wyobrażam tak zachować wobec niego. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#40 |
|
Zielona Driada
|
Nie ufasz mu.
To chyba najdobitniej świadczy o tym, co powinnaś zrobić.
|
|
#41 |
|
Raczkowanie
|
Po tym co się stało jest mi tak zle z tym że nie wiem co jest czarne a co białe.
Z jednej strony kocham go nie wyobrazam sobie żeby mógł mnie zdradzić z inna... A drugiej nie wyobrazalam sobie żeby mógł mnie klamac. Oj tłumaczy że to chciał zrobić dla mojego dobra żebym się nie denereowala powiedziec to jak wróci. Ale to nie zmienia faktu kłamstwa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#42 |
|
Regulator reniferów
|
Ale histeryzujesz, serio.
Tak czy siak, związek do odstrzału. Wściekłabym się, jakby mi partner w kłótni strzelił hasłem "A pamiętasz, jak miałaś 17 lat i...?!".
|
|
|
#43 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
Chciałam tylko porady na temat tego co mam zrobić jeśli oczekiwalam szczerości a jej nie dostałam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#44 | |
|
Zielona Driada
|
Cytat:
Związek nie spełnia Twoich oczekiwań.
|
|
|
#45 |
|
Konto usunięte
|
Skoro się na coś OBOJE umówiliście, ty się wywiązywałaś z tego, a on nie i na dodatek kłamał to byłabym tak samo zła. I według mnie tu nic go nie tłumaczy. Czuł się kontrolowany - mógł zerwać. Uważał, ze takie ustalenie jest nie w porządku - mógł się na nie nie zgadzać.
|
|
|
|
|
#46 |
|
Regulator reniferów
|
No ale o to chodzi. Nie ufasz mu, kontrolujesz, on się broni, bo ma dość wiecznych ankiet, ściemnia, ty robisz aferę "kocham go, ale nie wiem, co jest czarne, a co białe, teraz nie wiem, co jeszcze tam narozrabiał" itp...
Piszemy, że masz się rozstać, bo ten związek nie ma sensu, a ty nagle nie, bo nie. I dalej męczyć dupę, bo on okłamał i jak żyć.
|
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
A zdradzil Cię czy nie? Myślę że masz problem sama ze sobą...
|
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
Jak czytam Wasze odpowiedzi, to az mi zal autorki. We wszystkich postach jeden ten sam schemat - jak cos nie pasuje to zerwij, jestes zazdrosna- zerwij, nie masz zaufania- zerwij. I oczywiscie cala wina jest po stronie autorki! A jakze by inaczej. Moim zdaniem taka sytuacja nie powinna miec miejsca, rowniez nienawidze klamstwa. Informowanie sie o takich rzeczach jak imprezy itp w zwiazku sa dla mnie jak najbardziej normalne, zatajanie ich - jak najbardziej nienormalne. Szczegolnie gdy w gre wchodzi klamstwo. I nawet jesli autorka jest zazdrosna, nie oznacza to, ze od razu musi zakonczyc ten zwiazek bo niszczy partnerowi zycie. Wszystko wyolbrzymiacie nie znajac ani jej, ani jej partnera. Uwazam ze powinniscie o tym pogadac bo ukrywanie takich rzeczy nie jest w porzadku i naprawde moze zniszczyc zaufanie. A tego chyba nie chcecie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#49 |
|
Regulator reniferów
|
Ale przecież tam nie ma zaufania, bo on kłamał, jak miał 17 lat. I obecny wypad nie miał na to wpływu.
|
|
|
#50 | |
|
Zielona Driada
|
Cytat:
Skoro nienawidzisz kłamstwa, to nie wiążesz się z kimś kto Cię okłamuje. Proste.
|
|
|
#51 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Napisałam tu bo potrzebowalam wypadania a może porady co dobrze by było żebym zrobiła, usłyszeć co ja źle moglam zrobić też chcialam - jasne że popełniamy błędy i mam wady jak każdy. Może brakuje mi w tym momencie koleżanki której bym mogła to powiedziec i usłyszeć radę, co o tym sądzi czy wyolbzymiam czy co.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#52 |
|
Zielona Driada
|
Oni niszczą sobie życie obydwoje.
|
|
#53 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Facet widocznie nie widzi nic złego w kłamstwie, skoro usprawiedliwia i motywuje je tym, ze jakby powiedział prawdę to ona by się denerwowała. Autorka z kolei mu nie ufa i jest zazdrosna. Ma facetowi robić jazdy, zacząć go kontrolować? Ograniczać? Zmuszać do spowiadania się ze wszystkiego? To przepis na toksyka, a nie udany związek. |
|
|
|
|
|
#54 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
||
|
|
|
|
#55 |
|
Regulator reniferów
|
I wzmocnić kontrolę, bo strzeżonego Pan Bóg strzeże.
|
|
|
#56 | |
|
Zielona Driada
|
Cytat:
Bo sądząc z tego co pisze autorka nie wystarczy. Porozmawiają. On się ukorzy. Potem znów gdzieś wyjedzie... Zaufanie legło w gruzach. Wcześniej też go pewnie nie było zbyt wiele. Poza tym wieloletni związek to święta krowa, że nie można go tknąć, jak ktoś kogoś krzywdzi lub ktoś nie jest w nim szczęśliwy?
|
|
|
#57 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Moze nie kontrole a czujnosc. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#58 |
|
Regulator reniferów
|
Dokładnie tego brakowało w tym związku. Więcej podejrzeń, wypytywań i zatajań.
|
|
|
#59 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#60 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Trochę ciężko mi to sobie wyobrazić skoro on JUŻ musi się jej spowiadać ze wszystkiego, co robi. No ale. Co proponujesz w ramach tej czujności? |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:45.