![]() |
#31 |
ma zielone pojêcie
Wiadomo¶ci: 40 401
|
Dot.: Zwi±zek a demony przesz³o¶æ.
[1=54ce3fbc88f185a30110098 9ca5a9ee48614e14d_61d6310 24e2fc;63807331]Poza tym mam wra¿enie ¿e im bardziej bêdê szczera i bezpo¶rednia wobec bliskiej mi osoby im wiêcej mu opowiem o tym co siedzi w moim sercu ..tym dla niego mogê wydaæ siê mmniej interesuj±ca ma³o warto¶ciowa ,w sumie w³asnie dla swojego partnera staram siê bardziej cieszyæ ¿yciem ,mieæ o sobie lepsze zdanie i æwiczyæ swoj± pewno¶æ Siebie ..poza tym z w³asnych do¶wiadczeñ wiem ¿e im wiêcej prawdy i otwarto¶æ z Siebie wyka¿ê tym gorzej dla mnie ,gdy kto¶ zobaczy we mnie ofiarê albo koz³a ofiarnego to sam z czasem zacznie mnie traktowaæ ..skoro rodzina mnie nigdy nie szanowa³a to dlaczego jaki¶ facet mia³by?;([/QUOTE]
A czy rodzina mia³a powód, by Ciê nie szanowaæ? Nie s±dzê. Poza tym, je¶li facet przekre¶li Ciê ze wzglêdu na Twoj± rodzinê, to czy naprawdê jest to facet, z którym w ogóle chcesz byæ? ![]()
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 798
|
A nie mo¿esz mu po prostu powiedzieæ, ¿e sama dla siebie chcesz siê odci±æ od toksycznej rodziny w zwi±zku z czym nie widzisz podstaw do przedstawiania im jego. No bo i tak kontaktu nie ma i nie bêdzie?
Wys³ane z mojego Elephone P8000 przy u¿yciu Tapatalka
Windows is now a 64 bit tweak of a 32 bit extension to a 16 bit user interface for an 8 bit operating system based on a 4 bit architecture from a 2 bit company that can't stand 1 bit of competition. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 1 395
|
Powiedzia³am mu to ju¿ dawno ..¿e z mojej strony kontakt z rodzin± jest okrojony i niezbyt za¿y³y wiêc nie widzê potrzeby ¿eby ich poznawaæ z nimi ale on stwierdzi³ ¿e powinnam w koñcu stan±æ na przeciw swoim problemom i mo¿e porozmawiaæ z matk± i ojcem wyrzuciæ swoje ¿ale ..¿eby wiedzieli jak to wszystko wygl±da z mojej perspektywy bo siedz±c cicho nic nie zyskam .Mo¿e i on ma racje ..ale ja nie jestem na co¶ takiego gotowa,nie mam ochoty wywlekaæ starych brudów ze swojej przesz³o¶æ ,zreszt± nawet nie s±dzê ¿e to cokolwiek zmieni w naszych relacjach moi rodzice uwa¿aj± ¿e wymy¶lam i nie maj± sobie niczego do zarzucenia ,a moja matka wrêcz zaklina rzeczywisto¶æ twierdz±c ¿e ¿±dnej przemoc i alkoholizmu w naszej rodzinie nie by³o.Fajne jest to ¿e mnie tak dopinguje ¿eby walczy³a o sobie ale z drugiej strony gadaæ jest ³atwiej a zrobiæ trudniej ,jak siê w tym siedzia³o tyle lat to jest to bardzo trudne. stwierdzi³ te¿ ¿e trochê siê nad sob± u¿alam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 798
|
Bo nie zmieni. Powiedz mu, ¿e za ma³o wie na dzi¶ dzieñ ¿eby decydowaæ co powinna¶
Wys³ane z mojego Elephone P8000 przy u¿yciu Tapatalka
Windows is now a 64 bit tweak of a 32 bit extension to a 16 bit user interface for an 8 bit operating system based on a 4 bit architecture from a 2 bit company that can't stand 1 bit of competition. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 095
|
[1=54ce3fbc88f185a30110098 9ca5a9ee48614e14d_61d6310 24e2fc;63856411]Powiedzia³am mu to ju¿ dawno ..¿e z mojej strony kontakt z rodzin± jest okrojony i niezbyt za¿y³y wiêc nie widzê potrzeby ¿eby ich poznawaæ z nimi ale on stwierdzi³ ¿e powinnam w koñcu stan±æ na przeciw swoim problemom i mo¿e porozmawiaæ z matk± i ojcem wyrzuciæ swoje ¿ale ..¿eby wiedzieli jak to wszystko wygl±da z mojej perspektywy bo siedz±c cicho nic nie zyskam .Mo¿e i on ma racje ..ale ja nie jestem na co¶ takiego gotowa,nie mam ochoty wywlekaæ starych brudów ze swojej przesz³o¶æ ,zreszt± nawet nie s±dzê ¿e to cokolwiek zmieni w naszych relacjach moi rodzice uwa¿aj± ¿e wymy¶lam i nie maj± sobie niczego do zarzucenia ,a moja matka wrêcz zaklina rzeczywisto¶æ twierdz±c ¿e ¿±dnej przemoc i alkoholizmu w naszej rodzinie nie by³o.Fajne jest to ¿e mnie tak dopinguje ¿eby walczy³a o sobie ale z drugiej strony gadaæ jest ³atwiej a zrobiæ trudniej ,jak siê w tym siedzia³o tyle lat to jest to bardzo trudne. stwierdzi³ te¿ ¿e trochê siê nad sob± u¿alam.[/QUOTE]Nie ma racji.Zeby cos zmienic to musisz byc gotowa by im wybaczyc i zrozumiec ich postepowanie,Tylko pytanie czy Ty chcesz tych zmian?
Czasami rzeczy zajda zbyt daleko i tylko ograniczenie kontaktu daje szanse na normalne zycie.nie zawsze rodzice kochaja swoje dzieci i nie zawsze dzieci kochaja swoich rodzicow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 1 395
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:20.