|
|
#31 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: jak być fajną kobietą?
Cytat:
![]() Skąd w ogóle pomysł, że cechy takie jak inteligenty, szarmancki, przebojowy itp. są sprzężone zawsze z upodobaniem do gonienia króliczka? Skąd pomysł, że każdą by mógł mieć? I najważniejsze: jak się ma szarmanckość, inteligencja, dobre zarobki do traktowania jak popychadło kobiet, które nie są "zołzą"? Poradnik mówi też nadzwyczaj często o udawaniu idiotki. Naprawdę zagrywki typu 'zniszcz jego pranie', 'daj mu ohydne jedzenie, a zabierze cię do restauracji', 'wyłącz prąd i udawaj, że nie umiesz naprawić', mają zrobić wrażenie na inteligentnym facecie? Zlituj się. |
|
|
|
|
|
#32 |
|
BAN stały
|
To jasne, że jeśli facet jest np. atrakcyjny, inteligentny i wokół niego latają dziewczyny nadskakujące mu, no to wybierze raczej taką, która jest trochę inna - ma swoje życie, nie nadskakuje mu.
Tylko, że no tego nie "wypracujesz" jakimiś dziwnymi akcjami, które ta książka poleca. To będzie strasznie krótkoterminowe bo w końcu pokażesz swoją prawdziwą ja. Więc albo faktycznie taka jesteś, albo ... nie. Ta książka jest trochę jak ... książki PUA. Mówią Ci co masz robić, aby z każdą zarąbistą laską pójść bez problemu do łóżka. Recepta jest prosta - wokół atrakcyjnych dziewczyn jest pełno nadskakujących facetów. Więc ... nie nadskakujemy, dajemy negi (czyli gdy wszyscy się nad jej wyglądem, charakterem, intelektem spuszczają, my punktujemy), mamy "swoje zdanie" (= jestesmy bardziej chamscy), no i ona oczywiście jak to każda taka "księżniczka", zobaczy w nas księcia, nieosiągalnego, no i zapragnie nas. Widzisz analogię ? Tak, "meżczyźni kochają zołzy" to takie PUA dla kobiet. Bądź wredna, specjalnie nie zadzwon do niego mimo , ze chcesz, nie zrób mu jedzenia, albo zrób ochydne (wtedy weźmie Cię do najdroższej restauracji ) itd. itp. Wtedy zobaczy w Tobie skarb. Yhy ![]() Ja bym powiedział tak: być może dla osób, które są "zbyt miłe" i przez to mają tendencje do wysyłania 10 wiadomości na godzinę, do wchodzenia w tyłek, to tak, im się przyda troszkę, o te 5, 10 % zmienić swoje zwyczaje, i może faktycznie wtedy lepiej czasem ugryźć się w język, nie zadzwonić. No ale pozostała część ludzkości, no raczej niech będzie po prostu sobą. Zgrywanie kogoś innego, na dłuższą metę i tak nic nie daje. Edytowane przez Gregorius_ Czas edycji: 2016-08-03 o 00:03 |
|
|
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
Jak być fajną kobietą
No cóż każdy ma swoje wyobrażenie indywidualne.Dla mnie fajna kobieta to przede wszystkim osoba o dobrym szczerym sercu ,kulturze osobistej ,wrazliwa na ludzką krzywdę itd.A przy poznaniu faceta to chyba najlepiej być po prostu sobą a nie grac kogos wg jakiś tam schematów .Jeśli ktoś zainteresuje się mną gdy jestem sobą to będę wiadziała że podobam mu się taka jaka jestem a nie taka jaką chciałąbym być.Przyjaźń jest elementem miłości tak myślę więc zakochując się automatycznie staramy się być przyjaciółmi na których można polegac itd.Owszem ,dobrze jest flirtować pokazać się z jak najlepszej strony ale ogólnie to lepiej być sobą .
Edytowane przez EdytkaEdytka71 Czas edycji: 2016-08-03 o 08:05 |
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;63723826]Czyli znasz aż jednego faceta, który taki jest. Niesamowicie duża próba badawcza
![]() Skąd w ogóle pomysł, że cechy takie jak inteligenty, szarmancki, przebojowy itp. są sprzężone zawsze z upodobaniem do gonienia króliczka? Skąd pomysł, że każdą by mógł mieć? I najważniejsze: jak się ma szarmanckość, inteligencja, dobre zarobki do traktowania jak popychadło kobiet, które nie są "zołzą"? Poradnik mówi też nadzwyczaj często o udawaniu idiotki. Naprawdę zagrywki typu 'zniszcz jego pranie', 'daj mu ohydne jedzenie, a zabierze cię do restauracji', 'wyłącz prąd i udawaj, że nie umiesz naprawić', mają zrobić wrażenie na inteligentnym facecie? Zlituj się.[/QUOTE] OMG. Tam są serio takie pomysły? Przecież facet pomyśli, że jestem durna albo szalona. Tak psychiatrycznie szalona...
|
|
#35 |
|
Raczkowanie
|
Najlepiej być sobą i nie sugerować się żadnymi bzdetami, typu poradniki itp.
|
|
|
|
|
#36 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tu całość: https://www.pdf-archive.com/2012/07/...haja-zolzy.pdfA tu ustępy wybrane randomowo, takie głupoty są na niemal każdej stronie: Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
|
#37 |
|
BAN stały
|
W ogóle te wszystkie stereotypy są bzdurne bo np. nie obejmują bardzo prostego scenariusza polegającego na tym, że moją potrzebę "polowania, zdobywania, osiągania nieosiągalnego" mogę realizować w pewnym konkretnym aspekcie życia, w 100 % tą potrzebę zaspokoić i w rezultacie gdzie indziej już nie potrzebuję być "zdobywcą".
Czyli np. ja potrzebę zdobywania, rywalizacji, walczenia o coś, kierowania innymi, realizowałem w sporcie. Więc "w domu" już nie potrzebowałem tego robić, nieszczególnie zależało mi na zdobywaniu kobiety niczym jakiegoś 8-tysięcznika. Bardziej mi odpowiadały konkrety i gdy było wzajemne zainteresowanie objawiające się tym, że np. ona przystaje na moje propozycje (i ja oczywiście też). Nie wymyślam bzdurnych 'utrudniaczy', aby na siłę pokazywać, że "tak naprawdę to mam swoje życie, poradzę sobie bez Ciebie, no ale ostatecznie to się mogę z Tobą umówić bo akurat dzisiaj jest jedyny dzień w miesiącu, gdzie mój kalendarz nie jest wypchany po brzegi" No i w rezultacie, gdyby dziewczyna robiła tak jak w tej książce, no to robiłaby dokładnie odwrotnie niż "należy". Ilu takich facetów jest jak ja ? Nie wiem, ale iluś na pewno --------------------------- Co dla mnie znaczy fajna kobieta ? - gdy rozmawia o czymś dla niej ważnym to widzę w niej emocje - nie wiem czemu, ale zawsze mi się to podoba. - gdy mogę z nią rozmawiać zarówno o tym co dzisiaj zjadła, jak i o jakichś bardziej abstrakcyjnych, albo wyspecjalizowanych tematach. - gdy obok siebie siedzimy milcząc i czujemy się z tym dobrze - gdy nie przeklina za dużo. Jeśli mijam dziewczynę na ulicy i na dwa zdania, które usłyszę, słyszę pięć k* i dwa ch*, no to wiem, że to dobra dziewczyna dla Sebixa. - gdy jest miła i usmiechnięta, aczkolwiek to nie oznacza, że ma się do mnie szczerzyć 24 h/d - gdy mnie zobaczy to się momentalnie rozpromienia - ma spokojne usposobienie, ale wiem, że gdzieś tam głębiej jest też nutka szaleństwa, do której mogę dotrzeć i ją wydobyć ![]() - nie nadęta, nie królewna, nie zawistna - gdy wiem, że ona we mnie widzi coś więcej niż w innych (czyli jest dla mnie milsza niż dla innych, częściej się przy mnie uśmiecha, słucha to co mówię) - podoba mi się - ma jakieś tam swoje hobby i ogólnie robi coś ze swoim życiem - bo ja wiem, chodzi na lekcje śpiewu, uczy się jakiegoś języka, biega itd. itp. - raczej nie jest typem imprezowiczki - gdy jest na porównywalnym poziomie intelektualnym (to akurat trudno zmierzyć, no ale wiadomo, że w czymś może być lepsza, w czymś gorsza - raczej chodzi mi o to, aby nie było zbyt wielkiej różnicy "ogólnej inteligencji"), no i przy tym nie wywyższa się... Po prostu hmm jest równorzędnym partnerem do rozmowy. Edytowane przez Gregorius_ Czas edycji: 2016-08-03 o 18:00 |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;63678241] Ta książka to jedna z bardziej szkodliwych bzdur wszech czasów. Nie wiem na jakiego faceta miałoby działać traktowanie go jak idiotę.[/QUOTE]jak to na jakiego? na idiotę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- [1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;63760851] Tu całość: https://www.pdf-archive.com/2012/07/...haja-zolzy.pdfA tu ustępy wybrane randomowo, takie głupoty są na niemal każdej stronie: ...[/QUOTE] jestem dziś w masochistycznym nastroju, chyba usiądę i poczytam. |
|||||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:28.

) itd. itp. Wtedy zobaczy w Tobie skarb. Yhy
No cóż każdy ma swoje wyobrażenie indywidualne.Dla mnie fajna kobieta to przede wszystkim osoba o dobrym szczerym sercu ,kulturze osobistej ,wrazliwa na ludzką krzywdę itd.A przy poznaniu faceta to chyba najlepiej być po prostu sobą a nie grac kogos wg jakiś tam schematów .Jeśli ktoś zainteresuje się mną gdy jestem sobą to będę wiadziała że podobam mu się taka jaka jestem a nie taka jaką chciałąbym być.Przyjaźń jest elementem miłości tak myślę więc zakochując się automatycznie staramy się być przyjaciółmi na których można polegac itd.Owszem ,dobrze jest flirtować pokazać się z jak najlepszej strony ale ogólnie to lepiej być sobą .

Ta książka to jedna z bardziej szkodliwych bzdur wszech czasów. Nie wiem na jakiego faceta miałoby działać traktowanie go jak idiotę.[/QUOTE]![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)