Moje odchudzanie- skuteczne - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-01-22, 21:34   #31
grudniowa-szatynka
Zakorzenienie

Dot.: Moje odchudzanie- skuteczne

Okej. Jest to trening Eski23, trochę go tylko zmieniłam i usunęłam te polecenia: 5 czy 10 sekund przerwy bo to raczej trzeba przerywac wedle wlasnego uznania. Oczywiście nie za długie przerwy, najdłuższa przerwa [ja robie koło 2 minut] między seriami.

Możecie ten trening modyfikować jak chcecie. Ja biorę po 3-4 ćw. z dolnej, górnej partii i skośnych co daje 9-12 cw.[bardziej 9 ] I robie to razy 2. W sumie tylko raz czy dwa go probowałam robić, bo praktykuje trening Suzany co drugi dzien

ps. w jednym watku Moriam radziła by wykonywać mniej ćwiczeń naraz np. 2 czy 3 ale w większej ilości powtórzeń.

DOLNY PROSTY

Ćwiczenie I: leżymy na wznak , ręce leżą na podłodze równolegle do ciała , podnosimy proste nogi do pionu poczym wyprostowane opuszczamy, 10 podnoszeń

Ćwiczenie II: leżymy na wznak , ręce leżą na podłodze równolegle do ciała , proste nogi równolegle ułożone nad podłogą około 20 cm przyciągamy do brzucha – bardzo pomalutku, 10 podnoszeń

Ćwiczenie III: siedzimy odchyleni do tyłu z wyprostowanymi nogami oparci o ręce z tyłu, proste nogi równolegle ułożone nad podłogą około 20 cm przyciągamy do brzucha – bardzo pomalutku, 10 podnoszeń

Ćwiczenie IV: leżymy na wznak , ręce leżą na podłodze równolegle do ciała , nogi są w górze i skrzyżowane w kostce , używając mięśni dolnych podnosimy miednicę, 10 podnoszeń

Ćwiczenie V: leżymy na wznak , ręce leżą na podłodze równolegle do ciała , prosta noga równolegle ułożone nad podłogą około 20 cm druga natomiast prostopadle do niej , tworzą kąt 45 stopni – przekładanie nóg – raz jedna na górze raz na dole, 10 przekładań

Ćwiczenie VI: leżymy na wznak , ręce leżą na podłodze równolegle do ciała , obie nogi nad podłogą około 20 cm , robimy nożyce pionowe, 10 nożyc pionowych

Ćwiczenie VII: leżymy na wznak , ręce leżą na podłodze równolegle do ciała , obie nogi nad podłogą około 20 cm , robimy nożyce poziome, 10 nożyc poziomych

SKOŚNE MIEŚNIE BRZUCHA

Ćwiczenie I: spięcia mięśni skośnych brzucha, ręce skrzyżowane za głową, nogi ugięte pod kątem prostym, próbujemy dotknąć prawego kolana lewym łokciem, 10 razy

Ćwiczenie II: spięcia mięśni skośnych brzucha, ręce skrzyżowane za głową, nogi ugięte pod kątem prostym, próbujemy dotknąć lewego kolana prawym łokciem, 10 razy

Ćwiczenie III: spięcia mięśni skośnych brzucha, prawa ręka za głową a lewa wyprostowana , wykonujemy spięcia mięśni skośnych, nogi ugięte, pięty na podłodze, 10 razy

Ćwiczenie IV: spięcia mięśni skośnych brzucha, lewa ręka za głową a lewa prawa , wykonujemy spięcia mięśni skośnych, nogi ugięte, pięty na podłodze, 10 razy

Ćwiczenie V: ćwiczenia na mięśnie skośne i talię - noga prawa ugięta pod kątem prostym oparta na podłodze, lewa jest zgięta i na niej oparta , lewą dłoń kładziemy na brzuchu , łokieć prawy unosimy tak by znajdował się nad kolanem, 10 uniesień

Ćwiczenie VI: ćwiczenia na mięśnie skośne i talię - noga lewa ugięta pod kątem prostym , prawa jest zgięta i na niej oparta , prawa dłoń kładziemy na brzuchu , łokieć prawy unosimy tak by znajdował się nad kolanem, 10 uniesień

Ćwiczenie VII: spięcia mięśni skośnych brzucha, ręce skrzyżowane za głową, nogi ugięte pod kątem prostym, dotykamy prawego kolana lewym łokciem, 10 razy

Ćwiczenie VIII: spięcia mięśni skośnych brzucha, ręce skrzyżowane za głową, nogi ugięte pod kątem prostym, dotykamy lewego kolana prawym łokciem, 10 razy

Ćwiczenie IX: spięcia mięśni skośnych brzucha, ręce skrzyżowane za głową, obydwa kolana przenosimy na lewą stronę i spinamy skośne mięśnie brzucha przy czym trzymamy prosto podbródek, 10 razy

Ćwiczenie X: spięcia mięśni skośnych brzucha, ręce skrzyżowane za głową, obydwa kolana przenosimy na prawą stronę i spinamy skośne mięśnie brzucha przy czym trzymamy prosto podbródek, 10 razy

GÓRNE PARTIE BRZUCHA

Ćwiczenie I: spięcia mięśni prostych, ręce skrzyżowane za głową, nogi ugięte, pięty na mocno przyciśnięte do podłogi
10 spięć wolnych ; 10 spięć szybkich

Ćwiczenie II: spięcia mięśni prostych, ręce skrzyżowane za głową i wyprostowane, nogi ugięte, pięty na mocno przyciśnięte do podłogi
10 spięć wolnych , 10 spięć szybkich
5 sekund przerwy

Ćwiczenie III: spięcia mięśni prostych, ręce skrzyżowane za głową, nogi uniesione nad podłogą ugięte w kolanach ,wykonujemy spięcia (skłony) tak że podciągamy kolana do łokci
10 przyciągnięć

Ćwiczenie IV: spięcia mięśni prostych, ręce skrzyżowane za głową, nogi uniesione nad podłogą tworzą z kręgosłupem kąt prosty są lekko ugięte w kolanach ,wykonujemy spięcia (skłony) tak że podciągamy kolana do łokci, 10 przyciągnięć

Ćwiczenie V: spięcia mięśni prostych, ręce skrzyżowane za głową, nogi wyprostowane i zarazem skrzyżowane w kostkach tworzą z kręgosłupem kąt prosty
10 sekund przerwy
10 sekund przerwy

Ćwiczenie VI: spięcia mięśni prostych, ręce skrzyżowane za głową, nogi uniesione nad podłogą ugięte w kolanach i zarazem skrzyżowane w kostkach tworzą z kręgosłupem kąt prosty
10 sekund przerwy
10 sekund przerwy

Ćwiczenie VII: spięcia mięśni prostych, ręce równolegle do podłogi, nogi wyprostowane tworzą z kręgosłupem kąt prosty

Ćwiczenie VIII: spięcia mięśni prostych, ręce równolegle do nóg wyprostowanych które tworzą z kręgosłupem kąt prosty, próbujemy dotknąć stóp

Ćwiczenie IX: spięcia mięśni prostych, ręce wyprostowane splecione za głową, nogi ugięte pod kątem prostym

Ćwiczenie X: spięcia mięśni prostych i skośnych , ręce skrzyżowane za głową, nogi uniesione nad podłogą ugięte w kolanach i zarazem skrzyżowane w kostkach tworzą z kręgosłupem kąt prosty
krok pierwszy – dotykamy dwa razy prawego kolana lewym łokciem krok drugi – dotykamy dwa razy lewego kolana prawy łokciem
krok trzeci – dotykamy dwa razy oba łokciami kolana i równocześnie prostujemy nogi (nogi mogą być lekko ugięte)
Stary 2009-03-08, 22:40   #32
Magiusa
Zakorzenienie

Witam, po dość długim nie pisaniu, Chciałam tylko powiedzieć o efektach (zdjęć nie będę wklejać, bo wkleiłam je już w wątku Wejdź i zobacz jakie matamorfozy mogą cię spotkać na forum Wizaż)
Chciałam tylko powiedzieć, ze faktycznie udało mi się schudnąć, ale czytając mojego posta z początku przyznaje, że to co opisałam było niezdrowe.
Sugerując się waszymi radami zmodyfikowałam swój sposób odżywiania ( i niedawne wyniki krwi potwierdzają, że wszystko ze mną dobrze ) , a przede wszystkim codziennie grzecznie jadłam i jem śniadania
Jeszcze raz dziękuję za tamte rady i Pozdrawiam

Edytowane przez Magiusa
Czas edycji: 2009-03-10 o 21:22
Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-10, 21:00   #33
Tarantulek
Rozeznanie

gratulacje

To ja Mercy!
Tarantulek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-11, 05:57   #34
merczi
Raczkowanie

No, no... Szczeere gratulacje
Ja rowniez przymierzam sie do zrzucenia paru kilogramow, poki co jestem na etapie psychicznego i metorycznego przygotowania sie do diety i treningu, mam nadzieje, ze cos dobrego z tego wyjdzie
A Twoj watek jest dla mnie dobrym przykladem, ze jak sie czlowiek uprze, to mozna Dzieki Trzymajcie kciuki

Uwierz w siebie, a przyjdzie lepszy czas
merczi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-11, 18:22   #35
Magiusa
Zakorzenienie

JA będę trzymała, ale polecam skorzystanie z początkowych rad dziewczyn na tym wątku, a nie próby odchudzania na jogurcie i marchewce dziennie
Stary 2009-03-12, 04:05   #36
merczi
Raczkowanie

Poki co to tyle juz wiem;D
Teraz jestem na etapie dobierania odpowiednich cwiczen (mam silownie za darmo przez najblizsze 3 miesiace, wiec trzeba to dobrze wykorzystac). A dieta nie taka straszna mam nadzieje, z powodu wysokiego poziomu zelaza i tak musialam odstawic mnostwo smakolykow i jakos specjalnie nie odczuwam ich braku, wiec mam nadzieje, ze sobie poradze
W razie czego to na Wizaz po psychiczne wsparcie bede smigala

Uwierz w siebie, a przyjdzie lepszy czas
merczi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-18, 13:45   #37
Nenyah
Przyczajenie

A ja mam takie pytanka dwa:
czy jesz pieczywo (w jakich ilościach)?
czy słodzisz cukrem herbatę?

Edytowane przez Nenyah
Czas edycji: 2009-05-18 o 20:58
Nenyah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-18, 21:59   #38
Magiusa
Zakorzenienie

Nie słodzę w ogóle niczym i od dawna. Właściwie obecnie najczęściej piję tylko wodę i czerwoną herbatę, czasami zwykłą czarną.
Co do pieczywa przyznaję, że ostatnio do niego wróciłam, ale nadal tylko razowe i pełnoziarniste, w momencie gdy odchudzałam się ( bo teraz raczej skupiam się na utrzymaniu wagi, a nie na dalszym odchudzaniu) nie jadłam w ogóle żadnego pieczywa tylko vase lub chlebki ryżowe.
Stary 2009-05-21, 12:54   #39
Nenyah
Przyczajenie

No właśnie!
Już po raz kolejny spotykam się z taką prawidłowością, że jak ktoś odstawi cukier i pieczywo, na czas samego odchudzania, to efekty są naprawdę spektakularne. A potem, gdy chce utrzymać sylwetkę w formie po odchudzaniu, zaczyna jeść pieczywo, ale w rozsądnych porcjach, i zachowuje przynajmniej minimum aktywności ruchowej - to nie ma efektu jo-jo.
Nenyah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości