![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Moje odchudzanie- skuteczne
Okej. Jest to trening Eski23, trochę go tylko zmieniłam i usunęłam te polecenia: 5 czy 10 sekund przerwy bo to raczej trzeba przerywac wedle wlasnego uznania. Oczywiście nie za długie przerwy, najdłuższa przerwa [ja robie koło 2 minut] między seriami.
Możecie ten trening modyfikować jak chcecie. Ja biorę po 3-4 ćw. z dolnej, górnej partii i skośnych co daje 9-12 cw.[bardziej 9 ![]() ![]() ps. w jednym watku Moriam radziła by wykonywać mniej ćwiczeń naraz np. 2 czy 3 ale w większej ilości powtórzeń. DOLNY PROSTY Ćwiczenie I: leżymy na wznak , ręce leżą na podłodze równolegle do ciała , podnosimy proste nogi do pionu poczym wyprostowane opuszczamy, 10 podnoszeń Ćwiczenie II: leżymy na wznak , ręce leżą na podłodze równolegle do ciała , proste nogi równolegle ułożone nad podłogą około 20 cm przyciągamy do brzucha – bardzo pomalutku, 10 podnoszeń Ćwiczenie III: siedzimy odchyleni do tyłu z wyprostowanymi nogami oparci o ręce z tyłu, proste nogi równolegle ułożone nad podłogą około 20 cm przyciągamy do brzucha – bardzo pomalutku, 10 podnoszeń Ćwiczenie IV: leżymy na wznak , ręce leżą na podłodze równolegle do ciała , nogi są w górze i skrzyżowane w kostce , używając mięśni dolnych podnosimy miednicę, 10 podnoszeń Ćwiczenie V: leżymy na wznak , ręce leżą na podłodze równolegle do ciała , prosta noga równolegle ułożone nad podłogą około 20 cm druga natomiast prostopadle do niej , tworzą kąt 45 stopni – przekładanie nóg – raz jedna na górze raz na dole, 10 przekładań Ćwiczenie VI: leżymy na wznak , ręce leżą na podłodze równolegle do ciała , obie nogi nad podłogą około 20 cm , robimy nożyce pionowe, 10 nożyc pionowych Ćwiczenie VII: leżymy na wznak , ręce leżą na podłodze równolegle do ciała , obie nogi nad podłogą około 20 cm , robimy nożyce poziome, 10 nożyc poziomych SKOŚNE MIEŚNIE BRZUCHA Ćwiczenie I: spięcia mięśni skośnych brzucha, ręce skrzyżowane za głową, nogi ugięte pod kątem prostym, próbujemy dotknąć prawego kolana lewym łokciem, 10 razy Ćwiczenie II: spięcia mięśni skośnych brzucha, ręce skrzyżowane za głową, nogi ugięte pod kątem prostym, próbujemy dotknąć lewego kolana prawym łokciem, 10 razy Ćwiczenie III: spięcia mięśni skośnych brzucha, prawa ręka za głową a lewa wyprostowana , wykonujemy spięcia mięśni skośnych, nogi ugięte, pięty na podłodze, 10 razy Ćwiczenie IV: spięcia mięśni skośnych brzucha, lewa ręka za głową a lewa prawa , wykonujemy spięcia mięśni skośnych, nogi ugięte, pięty na podłodze, 10 razy Ćwiczenie V: ćwiczenia na mięśnie skośne i talię - noga prawa ugięta pod kątem prostym oparta na podłodze, lewa jest zgięta i na niej oparta , lewą dłoń kładziemy na brzuchu , łokieć prawy unosimy tak by znajdował się nad kolanem, 10 uniesień Ćwiczenie VI: ćwiczenia na mięśnie skośne i talię - noga lewa ugięta pod kątem prostym , prawa jest zgięta i na niej oparta , prawa dłoń kładziemy na brzuchu , łokieć prawy unosimy tak by znajdował się nad kolanem, 10 uniesień Ćwiczenie VII: spięcia mięśni skośnych brzucha, ręce skrzyżowane za głową, nogi ugięte pod kątem prostym, dotykamy prawego kolana lewym łokciem, 10 razy Ćwiczenie VIII: spięcia mięśni skośnych brzucha, ręce skrzyżowane za głową, nogi ugięte pod kątem prostym, dotykamy lewego kolana prawym łokciem, 10 razy Ćwiczenie IX: spięcia mięśni skośnych brzucha, ręce skrzyżowane za głową, obydwa kolana przenosimy na lewą stronę i spinamy skośne mięśnie brzucha przy czym trzymamy prosto podbródek, 10 razy Ćwiczenie X: spięcia mięśni skośnych brzucha, ręce skrzyżowane za głową, obydwa kolana przenosimy na prawą stronę i spinamy skośne mięśnie brzucha przy czym trzymamy prosto podbródek, 10 razy GÓRNE PARTIE BRZUCHA Ćwiczenie I: spięcia mięśni prostych, ręce skrzyżowane za głową, nogi ugięte, pięty na mocno przyciśnięte do podłogi 10 spięć wolnych ; 10 spięć szybkich 10 spięć wolnych ; 10 spięć szybkich 10 spięć wolnych ; 10 spięć szybkich Ćwiczenie II: spięcia mięśni prostych, ręce skrzyżowane za głową i wyprostowane, nogi ugięte, pięty na mocno przyciśnięte do podłogi 10 spięć wolnych , 10 spięć szybkich 5 sekund przerwy 10 spięć wolnych , 10 spięć szybkich Ćwiczenie III: spięcia mięśni prostych, ręce skrzyżowane za głową, nogi uniesione nad podłogą ugięte w kolanach ,wykonujemy spięcia (skłony) tak że podciągamy kolana do łokci 10 przyciągnięć Ćwiczenie IV: spięcia mięśni prostych, ręce skrzyżowane za głową, nogi uniesione nad podłogą tworzą z kręgosłupem kąt prosty są lekko ugięte w kolanach ,wykonujemy spięcia (skłony) tak że podciągamy kolana do łokci, 10 przyciągnięć Ćwiczenie V: spięcia mięśni prostych, ręce skrzyżowane za głową, nogi wyprostowane i zarazem skrzyżowane w kostkach tworzą z kręgosłupem kąt prosty 10 spięć wolnych , 10 spięć szybkich 10 sekund przerwy 10 spięć wolnych , 10 spięć szybkich 10 sekund przerwy Ćwiczenie VI: spięcia mięśni prostych, ręce skrzyżowane za głową, nogi uniesione nad podłogą ugięte w kolanach i zarazem skrzyżowane w kostkach tworzą z kręgosłupem kąt prosty 10 spięć wolnych , 10 spięć szybkich 10 sekund przerwy 10 spięć wolnych , 10 spięć szybkich 10 sekund przerwy Ćwiczenie VII: spięcia mięśni prostych, ręce równolegle do podłogi, nogi wyprostowane tworzą z kręgosłupem kąt prosty 10 spięć wolnych , 10 spięć szybkich Ćwiczenie VIII: spięcia mięśni prostych, ręce równolegle do nóg wyprostowanych które tworzą z kręgosłupem kąt prosty, próbujemy dotknąć stóp 10 spięć wolnych , 10 spięć szybkich Ćwiczenie IX: spięcia mięśni prostych, ręce wyprostowane splecione za głową, nogi ugięte pod kątem prostym 10 spięć wolnych , 10 spięć szybkich Ćwiczenie X: spięcia mięśni prostych i skośnych , ręce skrzyżowane za głową, nogi uniesione nad podłogą ugięte w kolanach i zarazem skrzyżowane w kostkach tworzą z kręgosłupem kąt prosty krok pierwszy – dotykamy dwa razy prawego kolana lewym łokciem krok drugi – dotykamy dwa razy lewego kolana prawy łokciem krok trzeci – dotykamy dwa razy oba łokciami kolana i równocześnie prostujemy nogi (nogi mogą być lekko ugięte)
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Witam, po dość długim nie pisaniu, Chciałam tylko powiedzieć o efektach (zdjęć nie będę wklejać, bo wkleiłam je już w wątku Wejdź i zobacz jakie matamorfozy mogą cię spotkać na forum Wizaż)
Chciałam tylko powiedzieć, ze faktycznie udało mi się schudnąć, ale czytając mojego posta z początku przyznaje, że to co opisałam było niezdrowe. Sugerując się waszymi radami zmodyfikowałam swój sposób odżywiania ( i niedawne wyniki krwi potwierdzają, że wszystko ze mną dobrze ![]() ![]() Jeszcze raz dziękuję za tamte rady i Pozdrawiam Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2009-03-10 o 21:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Rozeznanie
|
gratulacje
![]()
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
No, no... Szczeere gratulacje
![]() Ja rowniez przymierzam sie do zrzucenia paru kilogramow, poki co jestem na etapie psychicznego i metorycznego przygotowania sie do diety i treningu, mam nadzieje, ze cos dobrego z tego wyjdzie ![]() A Twoj watek jest dla mnie dobrym przykladem, ze jak sie czlowiek uprze, to mozna ![]() ![]() ![]()
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
JA będę trzymała, ale polecam skorzystanie z początkowych rad dziewczyn na tym wątku, a nie próby odchudzania na jogurcie i marchewce dziennie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
Poki co to tyle juz wiem;D
Teraz jestem na etapie dobierania odpowiednich cwiczen (mam silownie za darmo przez najblizsze 3 miesiace, wiec trzeba to dobrze wykorzystac ![]() ![]() W razie czego to na Wizaz po psychiczne wsparcie bede smigala ![]()
![]() |
#37 |
Przyczajenie
|
A ja mam takie pytanka dwa:
czy jesz pieczywo (w jakich ilościach)? czy słodzisz cukrem herbatę? Edytowane przez Nenyah Czas edycji: 2009-05-18 o 20:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Nie słodzę w ogóle niczym i od dawna. Właściwie obecnie najczęściej piję tylko wodę i czerwoną herbatę, czasami zwykłą czarną.
Co do pieczywa przyznaję, że ostatnio do niego wróciłam, ale nadal tylko razowe i pełnoziarniste, w momencie gdy odchudzałam się ( bo teraz raczej skupiam się na utrzymaniu wagi, a nie na dalszym odchudzaniu) nie jadłam w ogóle żadnego pieczywa tylko vase lub chlebki ryżowe. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Przyczajenie
|
No właśnie!
![]() Już po raz kolejny spotykam się z taką prawidłowością, że jak ktoś odstawi cukier i pieczywo, na czas samego odchudzania, to efekty są naprawdę spektakularne. A potem, gdy chce utrzymać sylwetkę w formie po odchudzaniu, zaczyna jeść pieczywo, ale w rozsądnych porcjach, i zachowuje przynajmniej minimum aktywności ruchowej - to nie ma efektu jo-jo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:02.