![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jestem singielką, jest nas więcej? 25 + - część IV
Wchodzę pełna optymizmu, że temat się skończył, a tu nic z tego
![]() A w bobusie jeszcze mnie bije po oczach post Grega wyzywający ludzi od głupich cip. Przykre. Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Zmieniając temat - to się kiedyś skończy? We wtorek zdałam prawko , a trzy miesiące temu zmieniłam prace . Dla jednych nie duże osiągnięcia ,a dla mnie dwie rzeczy które wisiały mi od dawna na głowa. A jak z waszymi singielskimi postanowieniami -po zerwaniowymi - jakkolwiek ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#34 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#35 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Też bardzo kreatywne pytanie ![]() ![]() ![]() No ale każdy ma prawo rozpoczynać rozmowę tak jak chce ![]() Cytat:
Odhaczasz, odhaczasz, tracisz energię i potem pojawiają się nowe i jest dolina bo Twoja lista wcale nie zmalała. Kolejnym krokiem jest po prostu ... akceptacja tego, że ... to nigdy się nie kończy. Dobrym sposobem jest po prostu przypominanie, zapisywanie gdzieś swoich sukcesów, tego co się zrobiło i nie przejmowanie tym, że te plany, marzenia zostały zastąpione kolejnymi. Koniec końców zmieniasz tok myślenia i cieszysz się, gdy na horyzoncie pojawiają się nowe fajne rzeczy. Edytowane przez Gregorius_ Czas edycji: 2016-08-08 o 07:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sorry, ale nie jestem nawiedzona, zeby dopatrywac sie takich motywacji w pytaniu "czy mieszkasz sama". Pytanie jak pytanie. Wiekszosci facetow bedzie spieszno jezeli beda mieli do tego okazje i warunki , ale jezeli kobieta nie bedzie chciala to moze "byc im spieszno" i co tam tylko zechca.
![]() |
#37 |
Konto usunięte
|
Dla mnie "mieszkasz sama?" to trochę takie wyliczanie szansy na numerer po pierwszej randce.
|
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#40 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ode mnie szczere gratulacje, dwa bardzo duże osiągnięcia, tez bym chciała zrobić prawko, praca może też by się przydała inna ale nie narzekam ![]() A moim postanowieniem było cieszyć się wolnością i to też skutecznie czynię ;-) Weźcie blokujcie gregoriusa bo on chyba jeszcze do gimnazjum chodzi, ma wakacje i mu się nudzi. Nie karmić trolli. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez tardisgirl60 Czas edycji: 2016-08-08 o 11:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#41 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale się wytańczyłam ![]() Kto jest mistrzynią podrywu w klubach? ![]() Jeden koles do mnie na pewniaka-cwaniaka przystartował,coś mi tam bajerowal, że mu się podobam, czy chce potańczyć, że lubi obracać i takie tam.. No to mu poobracalam i powywijalam, żeby poćwiczyć sobie wszystko, czego się uczę na lekcjach i przestał kozaczyc ![]() - Lubisz tańczyć? Baaardzo! - A ja średnio. I sobie poszedł ![]() Cytat:
![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2016-08-08 o 11:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Grego, jak Cię kobieta jeszcze kiedyś bezczelnie zapyta o to, czym się zajmujesz itp, odpowiedz, że część wolnego czasu przeznaczasz na damskie forum, a konkretnie na rozpisywanie się w temacie dla singielEK. Obstawiam, że o nic już Cię więcej nie zapyta.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#43 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Konto usunięte
|
Ja, ostatnio poznaję trochę nowych osób (kobiety i mężczyźni) na kowym kursie i pytanie, o pracę, czy ogólne zajęcie na 90% pojawia się w pierwszej rozmowie albo drugiej.
![]() Edytowane przez 201610130935 Czas edycji: 2016-08-08 o 13:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Zadomowienie
|
![]() U mnie z nowosci to odezwał sie do mnie Mój Stalker czyli facet z ktorym spotkałam sie 2 razy w lutym zeszłego roku. Pisze do mnie czasem od tamtego czasu choc mowiłam że ma mi dac spokoj, że nie bedziemy sie kolegować , nie spotkamy sie itd...1,5 roku już ehhh... ![]() Uważajcie z kim sie spotykacie. Ja juz sie uprzedziłam do portali...lepiej być zbyt ostrożnym niz potem żałować. Dobrze że skonczyłam na 2 randce i że z tej samotnosci nie byłam tak zdesperowana by byc z nim w zwiazku ( tak pytał wtedy w lutym czy z nim bede po 2 randkach w miejscu pobliczym ok max 2h kazda ![]() Edytowane przez aleks_90 Czas edycji: 2016-08-08 o 13:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#46 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
Witam, nie odzywałam się jakiś czas, bo czekałam, aż skończy się temat jakże bezczelnego pytania "Czym się zajmujesz?", ale chyba się nie doczekam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#48 | |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie Singielki (i Singli
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Tak, pytanie "co tam" często się pojawia, nawet na nie nie odpowiadam, jedyna odpowiedź na poziomie pytania, która mi przychodzi do głowy to "tu dobrze, a tam?" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#49 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() on: sorry literówka" ![]() ![]() Na mnie działa jak płachta na byka jak facet 20+ lub nawet 25+ zagaduje i pisze tak " ![]() ![]() ![]() ![]() Od pewnego czasu to ja sie bawie tymi rozmowami i robie sobie z nich jaja bo nic wiecej sie nie da. Edytowane przez aleks_90 Czas edycji: 2016-08-08 o 14:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#50 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja napisałem 'swoje' pytanie i zrobiło się wielkie oburzenie ![]() Mnie paradoksalnie pytanie: 'co robisz' nie rusza aż tak bardzo. Wiadomo, że jest trochę śmieszne gdy kobieta o to pyta, bo jeśli nie robię nic specjalnego, odbiegającego od normy to przeważnie mam ochotę napisać: "nic". No ale z reguły przekształcam je w odpowiedź na temat tego co mam zamiar robić dziś albo jutro. Podejrzewam, że lista hmm "dyskwalifikujących pytań, zadawanych z czapy, bez kontekstu" może się różnić, w zależności od płci, całkiem sporo ![]() Edytowane przez Gregorius_ Czas edycji: 2016-08-08 o 15:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#51 | |
Raczkowanie
|
Ja np. lubię jak ktoś napisze coś więcej niż "hej, co słychać?", ale powiem Wam, że najmilej wspominam rozmowę, która zaczęła się od słów "dzień dobry, można?"
![]() ![]() Ale tak to jest, każdy ma jakieś swoje "wymagania" i inaczej może odbierać pewne pytania, myślę, że dużo zależy od sposobu w jaki ktoś je zada, mówię tu głównie o znajomościach na żywo, gdzie można zobaczyć czyjąś reakcję, mimikę, to wiele potrafi zmienić ![]() ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ja zazwyczaj ignoruję, ale może Twój sposób jest lepszy, może coś dotrze do nich i zmienią trochę styl pisania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#52 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiesz mi bardziej chodzi o to że pytanie " Co robisz?" To jest takie głupie. No jak to co robie? Zapewne siedze przed laptopem -.- w kazdym razie jestem "on-line" co z reszta widzi. Kojarzy mi sie z tym że koleś mnie obserwuje czy cos. Co mam napisac " siedze w necie i pije herbate, słucham muzyki???" Gdy odpisałam to koles "aha" no genialne. A gdy dodałam "A Ty?" To koles " z pracy wrócilem" nic tylko spać...aha... Wiesz pytanie "co robisz?" wskazuje na co robisz teraz a nie co bedziesz robił jutro. Wtedy by było " Jakie plany na jutro?" Nie mam zwyczaju zastanawiac sie co autor ma na myśli i dopowiadac sobie. Niech pisze jasno o co mu chodzi odpowiadam na pytanie po prostu. Ty to zauwazyłam analizujesz wszystko i szukasz drugiego i trzeciego dna. Mam znajomą ktora gdy zagaduje mnie na fb to pisze "hej" a gdy ja odpisuje jej co u mnie. Naprodukuje sie na pare zdan i pytam co u niej to ona odpowiada " spoko" Tez bardzo ciekawa rozmowa. Nie rozumiem takich ludzi. Po co zagaduja jak im sie pisac nie chce ![]() Edytowane przez aleks_90 Czas edycji: 2016-08-08 o 16:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#53 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Cytat:
Coś tam było wcześniej o ubiorze. Jak ktoś lata w dopasowanych garniturach to raczej nie zarabia 800 zł. Natomiast da się wyglądać na drożej ubranego niż w rzeczywistości. Bierzesz 5 stów do pewnej mieściny w mazowieckim i wracasz z obładowaną torbą hugo bosami, conversami ![]() Mamuśka czy babcia mojego znajomego lata po szperkach i często ma na Sobie jakieś markowe rzeczy. Co do auta. Zawsze może być kupione przez bądź rodziców ewentualnie na kredyt. Ile według was może kosztować to auto ? W dobrym stanie, pneumatyczne zawieszenie, 300 konna v8 ? ![]() ![]() Edytowane przez DopplegangerEddarda Czas edycji: 2016-08-08 o 17:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#54 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Cytat:
Możesz mieć auto nówkę, a ono nie będzie miało zbytniej prezencji i władowane 80 tys zł będzie gorzej wyglądać niż 10-12 letni Mercedes za 30 tys zł. To trochę jak z ubraniami. Można kupić coś nowego, drogiego, a wcale nie będzie "wyglądać". Jasne, jak podjedziesz Ferrari to każdy zauważy ![]() Co do tego wklejonego coupe, to ze dwa lata temu kosztowały 25-30 tys zł zwykłe wersje więc jak mniemam teraz pewnie, uwzględniajac upływ czasu no i lepszy silnik, no to zgaduje, że gdzieś tak właśnie ze 30 tys zł kosztuje. Auto spoko, ładne nadwozie, ale jak się interesujesz bardziej no to jenocześnie wiesz, że trendy się zmieniają, design aut się zmienił no i trochę ten upływ czasu widać, widać, że to +10 lat. No ale tak czy siak, ładne auto. Choć jakbym miał jakieś fajne nadwozie coupe szukać w okolicach 30-35 tys to bym no chyba jednak szukał coś w młodszych (poniżej coś w okolicach 2009-2010). No jednak trochę tą różnicę widać, no ale tez zależy kto jak kupuje. Ja jednak wolę młodsze i nie muszę miec niemieckiego, może być nawet coś uznawane za awaryjne (ja uważam, że jak auto ma +kilka lat to i tak decyduje egzemplarz, a nie marka) ![]() Tak wiem, Renault i do tego Laguna blabla bla ![]() ps. Mazda, silnik wynalazek. Opinie średnie, no ale w sumie wszystkie niebanalne rozwiązania są troche strachem obarczone ![]() ![]() Edytowane przez Gregorius_ Czas edycji: 2016-08-08 o 17:20 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#55 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#56 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
Noo chłopaki, poszaleliście
![]() Teraz to z Was wyszli materialisci jarajacy się ocenianiem ludzi po metkach na ubraniu czy samochodach ![]() Faceci w garniakach spoko, ale trzeba brać pod uwagę, ze często pracują dla facetów w t-shirtach jak Zuckerberg czy Jobbs. Nie szata zdobi człowieka ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2016-08-08 o 17:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#58 | |
BAN stały
|
Pytam z ciekawości czy są w stanie powiedzieć ogólnie.
Mazde da się kupić za 10 lub mnie ja mercedesa za 12, oczywiście anglik. Nie wiem jak z mazdą ale taki mercedes za parę lat zacznie zyskiwać na wartości więc to jest inwestycja. Natomiast silnik wankla jest cudeńkiem. Wydajność ogromna tylko trzeba uważać na pierścienie szczególnie w tych młodszych bo poprali w nim by spełniał normy spalin bla bla tylko nie wiem czy w tej wklejonej czy następnej. ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Cytat:
Przyznam, jara mnie to, że można kupić zaâ☠â☠â☠iste auto na dźwięk którego dostaje się erekcji za cenę passata w tdi. Edytowane przez DopplegangerEddarda Czas edycji: 2016-08-08 o 17:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#59 | |
Rozeznanie
|
Też strasznie męczą mnie takie rozmowy. Do podanych przez was przykładów dodałabym rozpoczęcie rozmowy w postaci: ,,jak spałaś" albo "co słychać".
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
Nie no, poważnie, jak dostaję od kogokolwiek odpowiedź o jakże zwięzłej treści 'aha' to mnie telepie
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:34.