|
|
#31 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Facet z wadą serca
dla własnego dobra odpuść sobie
żyła byś w ciągłym stresie dzieci mogłyby odziedziczyc wadę ,on zapewne przed 40tka przejdzie kolejny zawał to nie jest bajka |
|
|
|
|
#32 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
55letni człowiek to nie stary dziad dzieci będą na uniwersytecie kredyt za mieszkanie nie spłacony ona już w takim wieku że ciężko wszystko zacząć od nowa poza tym przez te 25 lat żyć w ciągłym stresie plus wielkie prawdopodobieństwo dziedziczenia choroby przez dzieci to nie będzie sielanka odradzam świadome ładowanie się w problemy |
|
|
|
|
|
#34 |
|
Zadomowienie
|
jak już cytujesz czyjeś wypowiedzi to chociaż cytuj dokładnie. O ile pierwsza cytowana wypowiedź jest moja to druga już nie (aczkolwiek zgadzam się z nią).
|
|
|
|
|
#35 |
|
Konto usunięte
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;63948271]myślisz że jak umrze za 25 lat to jej lżej będzie?
55letni człowiek to nie stary dziad dzieci będą na uniwersytecie kredyt za mieszkanie nie spłacony ona już w takim wieku że ciężko wszystko zacząć od nowa poza tym przez te 25 lat żyć w ciągłym stresie plus wielkie prawdopodobieństwo dziedziczenia choroby przez dzieci to nie będzie sielanka odradzam świadome ładowanie się w problemy[/QUOTE] Jeszcze sie okaże, że przeżyje swoje dziecko, a ciężko o gorsze doświadczenie. |
|
|
|
|
#36 | |
|
.
|
Cytat:
|
|
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#38 |
|
Regulator reniferów
|
Nie chciałabym, żeby ktoś się ze mną umawiał z braku laku. Wolę zakładać, że w tym momencie jestem tą jedyną na całe życie, a nie zapchajdziurą, a jak już się zaangażuję, to nara, bo wiesz, przemyślałem sobie i to nie jest dobry pomysł.
|
|
|
#39 |
|
Pyskatka
|
Mozesz przestac grać role tego wizazowego smieszka kreweta? Nie wychodzi Ci, nie jestes smieszny. Jestes żałosny. Jemu te teksty nieraz wychodzily, bylo smiesznie. Tobie nie wychodzi.
Najważniejsza na świecie jest rodzina. Najpierw ta, w której się urodziłeś. Później ta, którą sam stworzyłeś. Edytowane przez dorris23 Czas edycji: 2016-08-09 o 09:28 |
|
|
|
|
#40 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Mogą, ale mogą też się zakochać i chcieć być razem, mieć dzieci, wziąć ślub. Nie weszłabym w związek z podejściem "a co tam, przecież bardzo możliwe, że się kiedyś rozstaniemy, więc czemu bym miała nie zaakceptować X, Y i Z?". Nie widzę w tym żadnego sensu. Jak już wybieram partnera, to takiego, żeby mi odpowiadał gdyby nam się właśnie ułożyło i mielibyśmy się nie rozstać.
|
|
|
|
|
#41 |
|
Konto usunięte
|
Byłam w 5-letnim związku z chłopakiem z tetralogią Fallota. W wieku 3 lat operowany, lekarze nie dawali szansy na przeżycie do 18stki a poznałam go gdy miał 21. Jeśli się zdecydujesz na taki związek to musisz być przygotowana na wizyty u lekarzy, leki, złe samopoczucie i strach z tyłu głowy. Jeśli czujesz się na siłach by podjąć to wyzwanie to próbuj. Pamiętaj, że ta walka samej z sobą będzie odgrywać się w Twojej głowie więc musisz być przede wszystkim pewna czy masz na tyle siły.
|
|
|
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym się związała. Tylko ja nie będę miała dzieci. Gdybym planowała założenie rodziny to raczej bym się zastanowiła poważnie nad takim związkiem i wątpię bym się w niego pakowałam.
Dla mnie miałoby też podejście faceta do choroby. Czy byłby bidny, bezradny i umierający i marudzący i trzeba na niego dmuchać och ach.
|
|
#43 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#45 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Ja jednak wolę się zastanowić co będzie za x lat, bo nie chciałabym być stosunkowo młodą wdową w wieku, kiedy raczej trudniej będzie sobie poukładać życie na nowo, niż obecnie.
|
|
|
|
|
#46 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#47 |
|
Pyskatka
|
Gdybym kochała tego mężczyzne nie zastanawiałabym sie i związałabym się z nim. Nie wiadomo czy szybko umrze, a moze bedzie zyl dlugo? Medycyna idzie do przodu. Dałabym nam szanse.
Nie mozna mowic ze nie chce go bo niedlugo pewnie umrze, jest to prawdopodobne ale wcale nie musi tak być. A co gdyby jedna z druga nagle dowiedzialy sie o chorobie męża/narzyczonego/partnera. O nieuleczalnej chorobie? Zostawilybyscie go bo trzeba sobie zdazyc "ulozyc zycie"? Nikt nie wie ile będzie zyl i co sie w zyciu przytrafi czy nagle nie zachorujesz na raka czy cos innego. Nie każdy tez chce miec dzieci, więc dla osoby, która nie chce napewno bedzie latwiej podjac decyzje.
Najważniejsza na świecie jest rodzina. Najpierw ta, w której się urodziłeś. Później ta, którą sam stworzyłeś. Edytowane przez dorris23 Czas edycji: 2016-08-09 o 14:33 |
|
|
|
|
#48 | |
|
lokalna gwiazda
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#49 |
|
Konto usunięte
|
No niezbyt romantyczna; po prostu wyrosłam już z przekonania, że wszystko da się zaplanować. Próbować owszem, można, ale nie ma gwarancji, że życie ułoży się po naszej myśli.
Nawet na pozornie zdrowym osobniku można się nieźle "przejechać", no, chyba, że na wstępie będziemy żądać aktualnych wyników wszelakich badań, włącznie z genetycznymi
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#50 |
|
wańka wstańka
|
Nie miałabym z problemu z tym, by być z osobą chorą na serce.
Nie stosuje stanu zdrowia jako głównego kryterium atrakcyjności znajomych/ bliskich. Nie traktuje też związków na zasadzie biznesplanu czy bilansu zysku i strat. Teksty o smutku , żałobie, potencjalnie osieroconych dzieciach mnie nie przekonują. Nie ma obowiązku posiadania potomstwa.
|
|
|
#51 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Na szczęście u mnie historia ma szansę zakończyć się happy endem. Więc może i w tym przypadku faktycznie warto się zastanowić, czy trzeci zawał to naprawdę tylko kwestia czasu, czy może jednak odpowiedni tryb życia i dbanie o siebie + leki i postęp medycyny nie dają szansy na dłuższe życie chorego... |
|
|
|
|
|
#52 |
|
lokalna gwiazda
|
A dlaczego on ma umrzeć, czemu nie przeszczep serca?
|
|
|
|
|
#53 |
|
Konto usunięte
|
Jesli chcesz miec dzieci, a wada jest genetyczna to bym zrezygnowala. Ja osobiscie jestem przeciw robieniu dzieci gdy rodzic moze przekazac powazna chorobe. Ja bym nie miala serca skazywac jakiekolwiek dziecko na taki los.
Zastanow sie tez czy dziecko bez ojca to dobry pomysl. Jesli jestes silna psychcznie i nie planujesz rodziny to bym sprobowala. |
|
|
|
|
#54 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#55 |
|
Rozeznanie
|
Strasznie wyrachowane baby tu są. Skreślać faceta bo ma wadę serca? Serio?
Mój facet też ma. Może nie tak poważną, że umrze za rok, czy dwa, ale na pewno wcześniej niż powinien. Jest po operacjach na otwartym sercu. Czy ja bym w ogóle rozważała, czy z nim być, bo jest chory? Nie, nigdy. |
|
|
|
|
#56 |
|
Konto usunięte
|
To chyba zależy od tego, czy go po prostu lubisz, czy ci się podoba, czy cię pociąga, itp.
U wielu ludzi, zwłaszcza po trzydziestce, rozpoczynają się różne problemy zdrowotne. Niektórzy z moich znajomych już nie żyją. Niektórzy przeżyli raka... Wielu z nas takie problemy spotkają, więc kierowałabym się tu raczej sercem nie rozumem. |
|
|
|
|
#57 |
|
ŁYSA_MÓWI
|
Zrobiło mi się przykro. Sama jestem wadliwa i często borykam się z myślą "nikomu nie powinnam zawracać sobą dupy". A potem słyszę, że to bzdura i mam prawo do szczęscia...
Kiedy czytam coś takiego znów mam ochotę mieć ludzi w dupie, skoro ktoś zaczyna kalkulować mnie na czas. Warto? A może za miesiąc padnę, więc może nie...
|
|
#58 |
|
Raczkowanie
|
Uważasz, że tylko zdrowi ludzie zasługują na szczęście i miłość a chorzy ludzie to już nie ? Wybacz ale nie chciałabym mięć takiej osoby jak Ty blisko siebie. Miłość czyni cuda, zdziwilibyście się jak wielkie. Autorko gdybym była na Twoim miejscu nie wahałabym się ani chwili...
|
|
|
|
|
#59 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
![]() A przykład, konkretny, który podała Doris (witaj ) jest przykładem, CO powinno być odnośnikiem wchodzenia w poważny związek.
Edytowane przez madana Czas edycji: 2016-08-13 o 15:05 |
||
|
|
|
|
#60 |
|
Rozeznanie
|
Jak patrzę na wypowiedzi niektórych z Was, to mój facet nie powinien się ze mną wiązać bo ma wadę wzroku (kiedyś może całkowicie stracić wzrok), a ja nie powinnam się wiązać z nim bo mam wadę serca (teraz jest stabilnie bo mam dobrze dobrane leki ale z wiekiem może być gorzej). Do końca życia powinniśmy być sami? Nie ogarniam...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:19.