|
|
#31 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Retin-A - Czechy
Bardzo podobają mi się zalecenia X53, a w szczególności podejście do zasłaniania się przed słońcem gazetą. Tak trzymać.
Izzoldo, jeśli masz zamiar używać to (nie chcę tutaj nikogo obrażać) poczytaj biochemię. Osoby, które używają ratin lub zorac itp. stosują je prawe przez cały rok, i ochraniają twarz filtrami, które są codziennie niezbędne!!!!! I nie chodzi tutaj bynajmniej tylko o promienie słoneczne. Retin można używac latem, tylko mądrze . Z. |
|
|
|
|
#32 |
|
Przyczajenie
|
No no,widze,ze zdania i doswiadczenia sa tu podzielone.Miesiac temu po doglebnym przestudiowaniu Biochemii postanowilam zaopatrzyc sie w Retin,a ze u nas w aptekach nie ma i poki co nie bedzie,zadzwonilam do p.Basi i ...na drugi dzien mialam krem w rekach!!!Takze telefon i p.Basia nadal dzialaja
(602 132 273).Retinolu obecnie nie uzywam,bo ukrop okropny,ale nie wyobrazam sobie wyjscia na slonce bez filtra!!! zadna gazeta tu nie pomoze!!!szkody wywolane przez slonce moga byc nieodwracalne...zreszta,o dsylam do Biochemii |
|
|
|
|
#33 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jest takie madre przysłowie "kto pyta nie bładzi" Wole poczytać i popytać a jeśli meczą cie pytania to poprostu je olej NIE WSZYSTKIE ODPOWIEDZI ZNALAZŁAM NA BU.
|
|
|
#34 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale jeśli np. ktos uzywa kwasow w miejscach do których słońce nie dochodzi -czyli zakrytych to tez należy uzywać filtrów. Czy fitlry nie osłabiają troszkę właściwosci kwasów? Jak to jest??
|
|
|
#35 |
|
Przyczajenie
|
witam wszystkich, ja jestem od tej "gazety", którą sie zasłaniałam od słońca uzywajac przez lata retin-u A. nic mi sie wtedy nie stało, a lato to pora w któryej tłusta skóra jest jeszcze bardziej tłusta więc bardzo sobie chwalióam retin-a. ale zaszły pewne zmiany..... . w pierwszej ciąży pojawiła sie ostuda, w drugiej przebarwienia jeszcze zwiększyły swoja powierzchnię. teraz retin uzywam tylko od połowy września do marca. po prostu poczytałam sobie o złuszczaniu retinem i o słońcu. nie ma chyba sensu używać retinu w lecie jak sie ma przebarwienia. pocienia sie warstwę zewnętrzną (nie pamiętam, byc moze chodzi o rogową) i więcej promieni przenika w głąb skóry. filtry pomagaja uchronic przed promieniowaniem, ary, żeby przebarwienia nie były większe. chociaż stosuje svr 100 b to i tak są ciemniejsze niż w zimie. kiedyś jakaś dermatolożka powiedziała mi że nawet, gdybym zakryła sie nie wiadomo czym to i tak wystawiając rękę słońce powoduję wytworzenie sie jakiegos hormonu?, który wzmaga produkcje melaniny w całej skórze. więc i tak mam bardziej widoczne plamy. staram sie uzywać kremu "hojną reką", ale nie da sie tak wyjść z domu. pozdrawiam wszystkie fanki retinu. mam tylko nadzieję, ze za 10 lat nie usłyszymy, ze to było zabójstwo dla skóry.
|
|
|
|
|
#36 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#37 |
|
Przyczajenie
|
dziewczyny, czy któraś z was dowiadywała się kiedy w polsc będzie wreszcie dostępny retin-a? dawno nie dzwoniłam do firmy jansen (o ile pamietam). kiedyś powiedzieli mi, że na przełomie 1/2 kwartału tego roku. wynika z tego że powinien się pojawić w marcu, kwietniu. dzieki bogu już lipiec......... . napiszcie, jeżeli coś wiecie. pozdrawiam.
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 |
|
Przyczajenie
|
Witam dziewczynu.Jestem nowo zarejestrowaną i całkiem zieloną wizażówką.Zarejestrowałam się właśnie po to aby móc znowu kupować mój kochany Retin-A. Proszę o namiary do słynnej Pani Basi. Mam nadzieję ,że to aktualne. Czekam z utęsknieniem na odpowiedź
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Na receptę
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
Przyczajenie
|
mam na sprzedaż Retin A, 0,025 i 0,5%, moje gg5685290
|
|
|
|
|
#41 |
|
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny
tak z ciekawosci - ile wy placicie za te opakowania ![]() Wlasnie patrzylam sie na strony i wychodzi ze za RETIN-A-0.06 1x30GM Krem chca ok 116 koron co w przelozeniu na zlotowki daje jakies 15 zl. Plus koszta przesylki to tak max 20 zeta No dobra dorzucmy do tego czas fatyge (narzut za prace 10 zl) i mamy 30 max. A ktoras dziewczyna pisala ze 40 dychy.Tak mysle wlasnie moze konkurencje pani basi zrobie hi hi
|
|
|
|
|
#42 |
|
Przyczajenie
|
jestem nowym użytkownikiem, bardzo proszę o adres do tej pani basi od Retin a, już parę lat w Polsce na niego poluje, zadowalałam się differinem, ale efekty jego są kiepskie w porównaniu z retinolem, z tego co wiem, to z Polski retin a został wycofany.Albo nr telefonu.B.Dziękuje.Ghost 7
|
|
|
|
|
#43 |
|
Przyczajenie
|
Dzwoniłam dziś pod ten nr i ..."nie ma takiego nr".
|
|
|
|
|
#44 |
|
Przyczajenie
|
Niestety juz drugi raz wykręcam ten nr:602 132 273 i podają,że nie ma takiego nr
|
|
|
|
|
#45 |
|
Wtajemniczenie
|
Wyciągnęłaś stary wątek i nie dziwne, że podawane w nim dane są nieaktualne.
A poza tym Retin A jest dostępny w Polsce, więc nie wiem czemu go szukasz w Czechach. Wystarczy mieć receptę. Poza tym polecam ten wątek. Znajdziesz w nim wiele aktualnych informacji: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=116568&page=14
|
|
|
#46 |
|
Przyczajenie
|
Ja również szukam Retinu i jak na razie odchodzę z kwitkiem i informacja,że został wycofany z Polski
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:17.

(602 132 273).Retinolu obecnie nie uzywam,bo ukrop okropny,ale nie wyobrazam sobie wyjscia na slonce bez filtra!!! zadna gazeta tu nie pomoze!!!szkody wywolane przez slonce moga byc nieodwracalne...zreszta,o dsylam do Biochemii