|
|
#31 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Westchnienie z Krakowa, O kobietach fatalnych
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Ojej. Nie ważne, jakie inne zalety posiadałby mój ewentualny kandydat na faceta, nie przeżyłabym tego przeintelektualizowanego języka, którego używasz zapewne tylko po to, żeby zatuszować swoje niskie poczucie własnej wartości.
Popracuj nad tym, to kobiety zaczną cię zauważać, jeśli to, co napisałeś o sobie to prawda.
|
|
#33 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Miałam osobiście takiego, co lubował się w zawiłych wypowiedziach i metaforach, a realnie charakter miał paskudny. Po kilku latach te jego kwieciste wypowiedzi powodowały u mnie śmiech.
|
|
#34 |
|
Konto usunięte
|
Kocham wątki typu: "Wciąż nie mogę znaleźć drugiej połowy, osoby, które spotykam są już zajęte, aha mam 22 lata".
Serio, młody jesteś. Zakładaj takie tematy za 10 lat. |
|
|
|
|
#35 |
|
Przyczajenie
|
Limonko,
![]() Mieszkamy w Polsce, a dbałość o piękno języka mogą wytykać ludzie tylko zdolni budować zdania proste, albo równoważniki zdań. Czy nie ma w Tobie ambicji, aby to co wyrażasz było składne, miało ładne brzmienie? Uspokoję Cię. Pochodzę z domu o tradycjach. Zostałem nauczony szacunku do języka, nie krytykowania ludzi, lecz postaw. I paru innych zachowań. zakonna, Może i miał paskudny charakter, ale stając w roli adwokata diabła. Pozdrawiam! Edytowane przez Mijanou Czas edycji: 2019-09-08 o 18:30 Powód: przywrocenie tresci |
|
|
|
|
#36 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Polecam też na wieczór piękny utwór znakomitego zespoły Łzy, Ania Wyszkoni chyba pisała o Tobie co? https://www.youtube.com/watch?v=mpySwM3hLjs |
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tu nie chodzi o zgryźliwość. To, że wieje od ciebie narcyzem na kilometr zauważyła niejedna osoba. Przez życie nie powinno iść się z kijem w dupie, autorze. Ty na takiego niestety wychodzisz i gdybym ja była w towarzystwie takiej osoby jak ty nie czułabym się swobodnie. Piszesz w pierwszym poście "zwracam uwagę na to, czy w kobiecie odnajdę zdolność do zachwytu, oczarowania, dystans do świata, wyrozumiałość, opanowanie przynajmniej w miejscach gdzie przystoi, poza tym temperamentność, kulturę bycia, otwartość, no i godność, na samym wierzchu opatrzone pieczęcią z urody. " No to zastanów się. Ma być w końcu opanowana czy temperamentna? Poza tym dystans... Serio mówisz o dystansie jednocześnie spinając się, bo ktoś w internecie napisze do ciebie per "koleś"? Twój styl pisania jest przesadzony, pełno książkowych porównań, mogę tylko wysunąć wniosek, że próbujesz nam tu błyszczeć i pokazać w jakiej wyjątkowości się plasujesz. Słuchaj, życie to nie teatr. Nie próbuj komuś na siłę imponować. Każdy odbiera to właśnie negatywnie, a ty wychodzisz na kogoś wyniosłego. Zresztą twoja pogarda dla tych "wulgarnych chamów" tylko to potwierdza. Ja rozumiem, że nie każdy musi lubić "podrzędne dyskoteki" ale wypowiadasz się o tym z taką arogancją, że nie da się tego przeoczyć. Zrozum, każdy jest inny, każdy lubi coś innego. Ja też byłam nieraz w takich miejscach i poznałam wielu ludzi, z którymi można było pogadać o różnych rzeczach, a takich, którzy zaspokajali się w toalecie szczerze nie widziałam. Wiadomo, różni są ludzie, ale kojarzenie wszystkich ludzi z dyskoteki jako chamów jest właśnie chamskie. I z ręką na sercu autorze - ja też mam swoje wymagania, ale chyba wolałabym wyluzowanego faceta, który lubi pożartować, z którym można się powygłupiać i jednocześnie pogadać o czymś sensownym, niż kolesia, który brzmi jak poeta epoki romantyzmu. + nie ma nic złego w tym, że ktoś widzi swoje zalety i jest pewny siebie. Ale stawiasz niestety siebie w takim położeniu, że ty jesteś przystojny, inteligentny, tyle masz zalet, a reszta ludzi to jakiś gorszy sort w ogóle, a ci z dyskotek to same obrzygańce, którzy mają problem z popędem. Za dużo 'szkoły' chyba się naoglądałeś. Edytowane przez higirl Czas edycji: 2016-08-20 o 20:47 |
|
|
|
|
|
#38 | |
|
Naczelna Nastolatka
|
Cytat:
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
Moze jesteś przemądrzałym studentem politologii na utrzymaniu rodziców i to odrzuca każda normalna dziewczynę.
|
|
|
|
|
#40 |
|
Przyczajenie
|
Czerwona Arcyksiężniczko.
![]() Owszem, jestem młody. Każda z trzech prób mogła przecież być udana? Zwłaszcza, że wszystkie zaszły na przestrzeni ostatnich miesięcy, a zanim odkryłem oszustwo mijało zwykle parę tygodni. pufa90, Ty jesteś facetem! A toś mnie zaskoczył. Co człowiek sukcesu z kasą, klasą i kordonem kobiet, wokalista o tak dorosłym podejściu... Co człowiek taki jak Ty, który mógłby samym głosem wprawić w dreszcze każdą kobietę... Co Ty robisz w moim wątku?! Jestem szczęściarzem! A co do "bufonady". Napisałem o swoich zaletach tylko dlatego, by uzasadnić dlaczego mierzę w typ kobiet uznawany za rzadki. Ty nie musiałeś wspominać swoich zalet. Zrobiłeś to wyłącznie dla efektu.Dziękuję za podsunięcie tego kawałka, on dodatkowo udowadnia, że jesteś muzofilem. Chociaż koty mojej ciotki przy piosenkach Ani Wyszkoni zataczają się jak po wielogodzinnym wąchaniu melisy.
Edytowane przez Mijanou Czas edycji: 2019-09-08 o 18:30 Powód: przywrocenie tresci |
|
|
|
|
#41 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie da sie Ciebie lubic. Wlasnie dlatego kobiety nie chca sie z Toba wiazac. Poki sie nie ogarniesz bedziesz sam. Zejdz na ziemie. |
|
|
|
|
|
#42 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Niektóre odpowiedzi w tym wątku wprawiają mnie w zdumienie, bo gdyby odwrócić sytuację i to mężczyzna zataiłby informacje na randce, że jest z kimś związany, to spotkałby się z falą krytyką... A większość odpowiedzi nie dotyczy samego tematu, a sposobu, w jaki autor się wyraża. Cytat:
Trzy kobiety to żadne fatum. Szukaj, a znajdziesz swój ideał. ![]() Jedno mnie zastanawia: kobieta zataja przed Tobą informacje, że jest w związku, ale dowiadujesz się o tym po pewnym czasie, gdy tamtą znajomość już zakończyła i jest szczęśliwa z Tobą. Jak byś zachował się w takiej sytuacji? Czy dawna nieszczerość na początku znajomości rzutowałaby jakkolwiek na stan obecny? |
|||
|
|
|
|
#43 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
Konto usunięte
|
Nie wierzę w ten wątek.
---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- [1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;64380396]Ja stawiam na filozofie albo filologie .[/QUOTE]Ale przecież filologia to bardzo dobry kierunek.
|
|
|
|
|
#45 |
|
Konto usunięte
|
Jednak próby nie były udane, skoro nic z tego nie wyszło (fakt, że mogły, gdybyś ze chciał, nie jest dla mnie istotny - bo liczy się efekt końcowy). Moim zdaniem, zamiast zastanawiać się nad fatalizmem krakowskich kobiet, lepiej zastanowić się, dlaczego przyciągasz określony typ kobiet.
|
|
|
|
|
#46 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Edytowane przez pufa90 Czas edycji: 2016-08-20 o 21:03 |
|
|
|
|
|
#47 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Co do kobiet, które spotkałeś - skoro 3 z rzędu chciały Cię tylko jako faceta na boku (a chciały w ogóle?), to może na nic więcej nie zasługujesz i to nie z nimi jest problem? And nope, same wyczerpujące odpowiedzi nie świadczą o szacunku, wtf. Źle Cię uczono. Brzmisz jakbyś spodziewał się tutaj idiotek, które zmasakrujesz och jakże umiejętnym i subtelnym sarkazmem skrytym w och jakże poprawnie zbudowanych zdaniach złożonych (!). Poprawna konstrukcja zdań to standard, nie coś godnego uwagi, z czym do ludzi. Silenie się na ton nieadekwatny do kontekstu bynajmniej nie świadczy o umiejętnościach językowych i elokwencji, a o wielkich kompleksach. Edytowane przez stewardesa Czas edycji: 2016-08-20 o 21:05 |
|
|
|
|
|
#48 |
|
Przyczajenie
|
Vixen,
Zdolność do dyskusji uważasz za bycie przemądrzałym? Nie czytałaś nigdy Marka Tulliusza? A to domniemywanie, że jestem studentem politologii i dodatkowo na czyimś utrzymaniu. Zrobiłaś to tylko po to, by mnie pomniejszyć w oczach innych. Paskudna cecha. Sprostuję, sam nie studiuję politologii, ale znam wielu znakomitych studentów tego kierunku. Co do utrzymania... Jestem wystarczalny. Samo.higirl, Ależ jestem wyluzowany i mam poczucie humoru. Musiałem stwierdzić o sobie tyle, by móc uzasadnić, dlaczego podobają mi się nieliczne kobiety i dlaczego mam podstawy, by się do nich zalecać, a nie brać tylko "tego co dają". Mam bardzo wiele koleżanek od których niczego nie wymagam. Żartujemy, śmiejemy się i tak dalej. Jednak od kobiety, na którą będę mógł spojrzeć inaczej wymagać będę tych cech określonych wcześniej. Mam do tego prawo, skoro sam je posiadam. Edytowane przez Mijanou Czas edycji: 2019-09-08 o 18:31 Powód: przywrocenie tresci |
|
|
|
|
#49 |
|
Przyczajenie
|
[1=397c2675f3cdfd9a8d96949 5a6edd4aafb32f2d2_655aa1f 83943f;64380406]Nie wierzę w ten wątek.
---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Ale przecież filologia to bardzo dobry kierunek. [/QUOTE]Według mnie to on powinien wyemigrować do Paryża i pisać wiersze. Wspaniały ten wizazowy Mickiewicz. |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#50 |
|
Konto usunięte
|
[1=397c2675f3cdfd9a8d96949 5a6edd4aafb32f2d2_655aa1f 83943f;64380406]Nie wierzę w ten wątek.
---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Ale przecież filologia to bardzo dobry kierunek. [/QUOTE]Zmieniam zdanie. Stawiam na studenta prawa. Juz widze autora jak smiga na wyklady z aktowka i siada w pierwszym rzedzie. Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b Czas edycji: 2016-08-20 o 21:11 |
|
|
|
|
#51 |
|
BAN stały
|
W tym miejscu jeszcze raz chciałbym zareklamować staranie się o względy nawet zajetych dziewczyn. Każdy ma prawo do konkurencji, nie trzeba być niewolnikiem faktu, że większość kobiet jest zajęta. Pojawia się konkurencja, a w konkurencji, jak wiadomo, produkuje się więcej i taniej niż w we wstrętnych monopolach - Poczcie Polskiej i związkach monogamicznych.
|
|
|
|
|
#52 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- [1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;64380831]Zmieniam zdanie. Stawiam na studenta prawa. Juz widze autora jak smiga na wyklady z aktowka i siada w pierwszym rzedzie.[/QUOTE] Gdyby był studentem prawa, to by o tym poinformował w pierwszym poście. :P |
|
|
|
|
|
#53 |
|
Przyczajenie
|
Ależ się to rozwinęło.
Czuję się jak w ogniu krzyżowym. Moje małe Waterloo. ![]() Wybaczcie, jeśli kogoś pominę. JamesTown, Zachowanie "zakonnej" bije kulturą. Zajmuje za resztą stanowisko przesądzające coś. Ja wyraziłem wyłącznie przypuszczenie. Matki przestępców są zwykle przekonane o świętości ich latorośli. A kobiety znajdujące w mężczyznach paskudne charakterki, często mają rację, a często nie zauważają swoich cech... Że wbrew przysłowiom, nie łagodzą obyczajów. Wręcz budują napięcie. Sztuką jest być człowiekiem przyzwoitym, ale jeszcze większą, popychać ludzi do pięknych postaw, czynów. "Zakonna" nie została skrzywdzona moim przypuszczeniem, chciała tylko mieć swój udział w gonitwie śliniących się owczarków niemieckich za zającem, którym nie wiedziałem, że zostanę. No cóż... Mogłem i to przewidzieć, jednak spodziewałem się na kobiecym forum reakcji mniej męskich. ![]() Adrianno, Twoje słowa są jak szept na dyskotece. ![]() Odpowiadając na Twoje pytanie. "Czego oczy nie widzą, tego sercu nie żal?" Nigdy nie lubiłem tego powiedzonka. Czy to tak wiele chcieć, aby dziewczyny wychodziły na poszukiwania "kogoś", dopiero wówczas, gdy domkną otwarte cały czas rozdziały? By nikt, przy tym ani nie cierpiał, ani zadawał bólu? Ludzie okrutni nie mają w sobie żadnej wrażliwości. Bo ją zabili gdzieś po drodze. Człowiek, który oszukuje nie tylko krzywdzi innego, ale także pomniejsza swoje serce. A potem idzie z tym malutkim sercem dalej i krzywdzi innych już nawet niezaplanowanie, lecz spontanicznie. Drogie Panie, Co do studiów...Nie zgadujcie, nie trafiłyście i nie odgadniecie. Mogę tylko dodać, że nie zostanę ginekologiem. Uspokoiło Was to? Czerwona Księżniczko, Czy złościłabyś się na człowieka, który chcąc zanieść Ci szklankę wody, potknąłby się i oblał Cię będącą w sukni wieczorowej? A czy złościłabyś się na człowieka, który chcąc oblać Cię wodą i jakoś mu to nie wyszło, tak że dostałaś tę szklankę do wypicia i zgasiłaś pragnienie... Kto był lepszy? Nie zawsze liczy się efekt końcowy. Często ludzie chcący coś naprawić, spaprzą, a pragnący coś zniszczyć, przypadkiem zbudują. A ta uwaga dotycząca przyciągania. Wolne żarty. To chyba cytat z jakiegoś wróżbity z dżungli rodem. ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- using namespace std, Markiz de Sade, Jak dotąd, jego twierdzenia przyjmowaliście milcząco. A prezentuje on zestaw zaleceń, zachowywania się jak kundel. Oblatywaniu gospodarstw i wywąchiwaniu cieczki. Wybacz "koleś", skoro już jesteśmy kolegami . Ale Twoje tezy są obrzydliwe. Nie wiem ile masz lat, ale jeśli od młodości wyznajesz takie podejście, musiałeś zniszczyć niejedno szczęście. Tylko dlatego, bo pielęgnujesz w sobie atawizmy, zachowania małpich przodków. A może linia rodowa homo erectusa, wcale nie wygasła?Jamestown, Pomyliłaś się o parę rzędów. A co do kierunku, nie o tym była mowa. pufo90, ![]() Oprócz pieniędzy, kobiet i głosu Franka Sinatry, masz także poczucie humoru. Edytowane przez Mijanou Czas edycji: 2019-09-08 o 18:32 Powód: przywrocenie tresci |
|
|
|
|
#54 |
|
Konto usunięte
|
[1=397c2675f3cdfd9a8d96949 5a6edd4aafb32f2d2_655aa1f 83943f;64380961]Tylko nie Mickiewicz, tylko nie Mickiewicz! Słowacki, w takiej rozchełstanej koszuli.
[COLOR="Silver"][/QUOTE]Nie Mickiewicz i nie Słowacki, tylko Wizażowy Cyceron .
|
|
|
|
|
#55 |
|
Zadomowienie
|
Autorze, jaki był cel stworzenia tego wątku?
Edytowane przez lolita96 Czas edycji: 2016-08-20 o 21:54 |
|
|
|
|
#56 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#57 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Zwrócić na siebie uwagę, poczytać zachwyty na temat swojej elokwencji i inteligencji. Przekazać prawdę objawiona, że kobiety nieuczciwe a on szlachetny rycerz.
popatrzeć na plebs z góry.
|
|
#58 |
|
nyan nyan ^^
|
Zgadzam się z poprzednimi wypowiedziami. Dawno nie spotkałam na Wizażu tak pretensjonalnej osoby. Twoja pogarda wobec drugiego człowieka razi Autorze. Kobiety to widzą i tracą chęć pogłębiania znajomości.
Zresztą, całkowicie na marginesie warto dodać, że prawdziwy, szczęśliwy związek nie opiera się tylko na ładnym wyglądaniu, deklamacji wierszy bądź rozmowie o literaturze. To także bardziej przyziemne rzeczy jak przypomnienie partnerowi o konieczności zakupu papieru toaletowego czy opieka nad zakatarzoną drugą połową, która nie wygląda w tym momencie zbyt ponętnie. |
|
|
|
|
#59 |
|
Zadomowienie
|
Autorze, te trzy opisywane przez Ciebie kobiety zachowały się wg mnie niedopuszczanie, ale biorąc pod uwagę Twój młody wiek, za wcześnie by mówić tu o fatum
Może je oczarowałeś, stanowiłeś fajną "odskocznię" od nudnego związku, a może miały ochotę na romans, kto wie.. Z całą pewnością wiem, że nie wszystkie jesteśmy takie. Choć nie jestem pewna czy temat z pierwszej wiadomości dalej Cie interesuje. Osobiście jestem mile zaskoczona stylem wypowiedzi Autora, która przeszkadza większości z Was Jak zauważyła inna wizażanka są dość kwieciste, niektóre wręcz staroświeckie, ale to miła odmiana dla "ucha" od potocznych, często wulgarnych Nie rozumiem jednak personalnych wycieczek w stronę Autora i obrażania go. Jest inny, większości może się nie podobać, ale to nie powód, by Mu ubliżać. Można przecież zignorować. Nikomu przecież krzywdy nie robi
"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie". H. Jackson Brown Jr Edytowane przez kalija Czas edycji: 2016-08-20 o 22:10 |
|
|
|
|
#60 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:03.

Mam 22 lata i jeszcze zdążę kogoś poznać. Każdy dzień może przynieść mi jakąś niespodziankę. Nie jestem domatorem, więc prędzej czy później to nastąpi. A nawet jeśli później i tak pewnie powiem, że warto było czekać.

Co człowiek sukcesu z kasą, klasą i kordonem kobiet, wokalista o tak dorosłym podejściu... Co człowiek taki jak Ty, który mógłby samym głosem wprawić w dreszcze każdą kobietę... Co Ty robisz w moim wątku?!

.