![]() |
#31 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy majowe 2017
Witajcie majóweczki
![]() Mama majowa 2016 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Ukrajinka, dziękuję za wpisanie mnie na listę.
![]() ![]() Jak się czujecie, kobietki? Tak ogólnie? Dużo radości? Strach? Jakieś obawy? |
![]() ![]() |
![]() |
#33 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#34 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam mieszane uczucia - chcemy mieć drugie dziecko ale pierwszego synka mam już "odchowanego", ma 8 lat i prawie wszystko sam robi a tu znowu wszystko od początku... no ale czego się nie robi z miłości. Również z miłości do synka, bo myślę że najlepsze co mu możemy dać to rodzeństwo. a jeśli chodzi o samopoczucie fizyczne - bolą mnie piersi i co mnie niepokoi - dół brzucha, chyba jajniki. Niemalże cały czas taki tępawo - ciągnący ból, a przy zmianie pozycji kłujący. Ktoś też tak ma? Ukrajinka, jeśli możesz dopisać na liście, mam 30 lat i 8 letniego synka. dzięki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do bólu, to mam to samo i w pierwszej ciąży też miałam. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
tut tuut
|
Ja staram sie na razie nie myslec ze jestem w ciazy. Poczekam do usg, najlepiej tego w 11 tyg. Na razie sie boje przyzwyczajac do tej mysli.
Moj starszak sredno podchodzi do "crying baby" w domu, duzo pracy nad nim nas czeka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Ja z jednej strony sie cieszę, bo w końcu czekałam na ten cud od 2,5 roku. A z drugiej mam tyle obaw, ze cos sie moze stać.
Panikuje pewnie, ale wg lekarzy jest ok. Beta rośnie bardzo dobrze, nawet mi progesteron wzrósł w 1,5 dnia do 12,15. Teraz zostało mi czekanie do 16 na usg czy bedzie juz słychać tętno. Dla pewności zrobie jeszcze progesteron przed wizyta ![]() Ale uspokoję sie pod koniec października jak minie 1 trymestr. Wysłane z iPad
#38 |
Zakorzenienie
|
Chyba kazda z nas ma obawy. Ja sie zastanawiam jak mi bedzie szlo z takimi maluchami,ale chcialam mala roznice wieku wiec damy rade
![]() ![]() Poza tym stresuje sie zastanawiajac sie czy wszystko jest dobrze z ciaza, no ale kurcze nie ma innej opcji!
#39 |
Raczkowanie
|
Ukrajinka, dzięki za dopisanie do listy, możesz dopisać mi jeszcze roczną córeczkę, skoro dopisujemy starsze dzieci
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny gratuluję i zyczę cudownych 9 miesięcy!
Mama majowa 2015
![]() |
#41 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
cierpliwości życzę ![]() Cytat:
witaj ![]() Cytat:
oj tak ![]() ja mam wizytę w ten czwartek i liczę po cichu że serduszko będzie biło jak szalone już. Tym bardziej że na tym etapie poprzednio zakończyła się moja ciąża w maju i nie miałam już okazji usłyszeć bijącego serduszka. Jak poszłam na wizytę w 9tyg. była już tylko ciemna plama na USG... Cytat:
na na USG byłam tydz. temu w poniedziałek ( 29 sierpnia) i mój pęcherzyk ciążowy miał dokładnie 9,8mm - czekam na czwartkową wizytę i usg.... Cytat:
mdłości... senność... poza tym ogromny lęk żeby było wszystko dobrze - bo jednak poprzednie poronienie mocno odbiło się na mojej psychice... Cytat:
o i bolące piersi które zrobiły się większe, twarde i jakieś takie napompowane.. Cytat:
I też mam taki kłujący ból podbrzusza zwłaszcza jak szybko wstanę z siedzenia albo leżenia, musze uważać i przy kichaniu to samo , muszę się zwinąć w kłębek zanim kichnę bo inaczej zawyję z bólu. Cytat:
będzie dobrze ![]() Cytat:
ja bete robiłam 23 sierpnia i była 369,55 mIU/ml Cytat:
no podziwiam odważne mamy które mają różnicę wieku między dziećmi mniej niż 2 lata. to dopiero wyczyn ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Ja starałam sie zrobic betę 3 razy, niestety nie miałam równych odestepow czasowych czyli 48 i 72 h, jednak mimo tego beta rośnie bardzo dobrze.
Życzę aby każda w najbliższym czasie usłyszała serduszko ![]() Wysłane z iPad
#43 |
tut tuut
|
jak starszak byl malutki, to bylam pewna ze bedzie jedynakiem
![]() ![]() ja niby z jednej strony nie moge sie juz doczekac tego usg w niedziele, a z drugiej strony jakos mi sie nie spieszy, jesli wiecie co mam na mysli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Ehh to ja chyba bede ostatnia, ktora pojdzie na usg. A gdzie tu jeszcze czekac na to podstawowe w 12 tyg.
#45 | |||
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() ja z dużą rezerwą podchodzę do swojego testowania, ale postanowilam się wychylić. Jestem już mamą 18miesięcznego cudownego Kubusia. Od kilku cykli staraliśmy się o drugie a wlasciwie czwarte dziecko (drugie ziemskie ![]() ![]() ![]() podchodzę do wszystkiego bardzo spokojnie, tych wszystkich bet,progesteronów i to Wam również z doświadczenia i perspektywy czasu doradzam ![]() 😍 cudownie! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
tut tuut
|
witaj h0pe
![]() ![]() powodzenia dla Ciebie, no i dla wszystkich Dziewczyn ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Wtajemniczenie
|
Na pewno stresik bedzie. Strach o dziecko jest niezalezny od nas i zasiany razem z tym malym ziarenkiem juz nie tylko na przyszle usg ale i do konca naszych dni...
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Pamietam jak bylam w pierwszej ciazy i w ktoryms momencie zdalam sobie sprawe, ze martwienie sie o dziecko nie przejdzie po pierwszym trymestrze, po porodzie etc. tylko, ze to zostanie juz na zawsze
![]()
#49 |
Raczkowanie
|
Witaj h0pe, bardzo dobrze, jest podchodzic spokojnie, ale mysle, ze czasami to trudne,szczegolnie kiedy hormony szaleją
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Witam mamusie
![]() ![]() ![]()
#51 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Trzymam mocno kciuki za Ciebie! Cytat:
Cytat:
![]() Witam wszystkie nowe Mamusie i zycze wszystkim z nas spokojnych 9ciu miesiecy ![]() ![]() Ja dzisiaj w koncu sie wyspalam i czulam sie swietnie caly dzien. Sen to chyba moj klucz w ciazy, 9 godzin minimum, inaczej jestem nieprzytomna caly dzien. A dzisiaj po prostu super, mialam mnostwo energii, swietnie sie czulam i bylam bardzo pozytywna. Dziewczyny, czy Wam tez w okolicach macicy, na podbrzuszu, zrobilo sie takie wypukle? Domyslam sie, ze to powiekszajaca sie macica, ale to takie urocze, bo tam jest gdzies dzidzia ![]()
![]() |
#52 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny. Chciałam sie przywitać. Termin mam na 10 maja i ta ciąża nieźle nas zaskoczyła. Mam synka 1,5 rocznego bardzo a to bardzo absorbującego więc nie wiem jak ogarnę dwójkę maluchów. Dzisiaj idę potwierdzić do lekarza choć dwa testy nie mogą sie mylić. Chciałam poczekać jeszcze z tą wizyta ale mam problemy z tarczycą więc trochę sie obawiam jak to dalej będzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Wtajemniczenie
|
Nie zjedzcie mnie, ale trzeba pamiętać, że usg to nie jest takie total obojętne badanie i zawsze lepiej mieć ich mniej niż więcej. Czasem oczywiście sytuacja tego wymaga, sama bylam kobietą w ciąży wysokiego ryzyka pod okiem specjalistów,musialam miec częste te badania, często sama miałam schizę że coś jest nie tak i chciałam przekładać wizyty ale bylam uprzedzona o tym,że choc dzis to tak masowe i codzienne badanie to jednak jest nagrzewanie tkanek i płodu i ultradźwięki które muszą działać na nie jeśli mają dać obraz. Myślę więc że warto ograniczać niż dodawać i trzeba wierzyć w swoje dzieci pod sercem
![]() ![]() |
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
Witam się i ja
![]() Mam 26 lat, jest to moja pierwsza ciąża i udało się w 1cs po odstawieniu antykoncepcji. Pozdrawiam Was wszystkie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#56 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Watek czerwcówek 2016 mocno Ci kibicuję ![]() Trzymam kciuki mocno i z całego serca życzę powodzenia! btw finalnie zostalam mamą majową ![]()
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2016-09-07 o 10:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Ania
|
Witam!
![]() Wszystkim przyszłym mamusiom życzę samych dobrych i pogodnych dni ![]() Ale ten czas leci- no ale to wiecie już same ![]() Ja miałam być mamusią czerwcową, jednak moje dziecko postanowiło spełnić marzenie mamy i urodziła się w najpiękniejszym miesiącu maju ![]() Silly- ogromne kciuki!! i jak napisała madzia9999 czerwcówki 2016 mocno kibicują!! ![]() Dużo sił dla Was!! ![]()
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:34.