|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: disco polo- sluchacie? :)
Nie słuchałam,nie słucham ALE ! Jest jedna pioseneczka, która dobrze sobie kojarzę - pomijam szczegóły
UNIVERSE "Nie wiem czy to miłość" Zaczyna się...."Była jedna piękna noc - taki mały flirt w blasku gwiazd. Ona i ja. Niby nic a jednak mi żal................" i takie tam. Ostatnio usłyszałam ją u znajomych i aż mi serducho ścisnęło. Raczej z powodu wspomnień niż piosenki |
|
|
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
hehe mam pare piosneczek dosco-polo w swoim zbiorko ale nie zdazyło mis ie ich tak z samej siebie słuchac jedynie impreSSki, wtedy hulam na całego hihi
|
|
#33 |
|
Zadomowienie
|
disco polo jest najlepsze na kicz party
a to coś dla fanów : ( moja ulubiona "Miłość odchodzi" - słyszę znów z Twoich ust. Zawsze prawda miała jakiś sens. Te dni jak bajka, piękne jak tysiąc róż. Ty się śmiałaś zawsze no i cześć. Ref.: Jesteś szalona, mówię Ci. Zawsze nią byłaś, skończ już wreszcie śnić. Nie jesteś aniołem, mówię Ci. Jesteś szalona. Na pożegnanie dajesz mi uśmiech swój. Ty odchodzisz, wszystko kończy się. Kochałem Cię i Twe szaleństwa mocno tak. Ty się śmiałaś zawsze no i cześć. Ref.: Jesteś szalona, ...
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
No "jestes szalona", "chlop z mazur" albo "majteczki w kropeczki" to juz klasyki gatunku
.A z tych nowszych slyszanych przeze mnie na jakis dyskotekach fajne sa: cytuje( prosze sie nie smiac ):Kiedy widze zgrabne cialo, wtedy czuje ze mi malo, w te noc, w te noc... Slodkie usta, piekne uda, i napewno mi sie uda, w te noc, w te noc... Normalnie niczego wiecej nie spiewam, az sie sama z siebie smieje, hehe. Albo piosenka "w dyskotece" :P Ale na jakich ja dyskotekach bywam. Ale w sumie podlaskie wiec sie zgadza- region disco polo
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo kat
![]() Ale czasami, jak mi coś odwali to słucham dla jaj , ale nie jest typowo rasowe jak ten gościu Akcent Sekret - Sama samotna , bo sama nie mam facetaTime - Zimna, jak głaz - to pamiętam z wakacji, jak z kumpelami namazurki cięłyśmy takie podekscytowane z dipolo w głośnikach ![]() Sama nie wierze, że to piszę |
|
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
A ja słuchając naszych piosenek do Eurowizji przy piosence HaDWAo poczułam lekkie rytmy disco polo...
Ale na ostatnim weselu nawet dobrze bawiłam sie przy piosence bodajże Boys text "..publika już szaleje i jabudibudaj.." bo na takich imprezach bez disco polo ani rusz... Edytowane przez Aranka Czas edycji: 2006-02-01 o 09:20 |
|
|
|
|
#37 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Ja nie słucham.
Chociaż jakieś teksty kojarzę... blado, ale kojarzę... "Jesteś szalona, mówię ci..." ![]() Z dzieciństwa raczej mi to zostało. A, i kojarzę "Straciłaś cnotę" - mój brat jakiś czas temu to puszczał, poraziła mnie głupota tego... hmmm... kawałka.
|
|
|
|
|
#38 | ||
|
Rozeznanie
|
Jak dla mnie disco-polo jest znakomite na jakieś dyskoteki/domówki kiedy wszyscy są już 'po napojach wysokoskokowych'
Można wtedy sie wygłupiac,pośpiewać Jak dla nie muzyka na szaleństwa/wygłupy jest ok
Nikt mnie nie poznał i nie zna mnie za dobrzE Nie ważne co osiągnę,co stworzę,co zrobiĘ Dla ślepych głupców pozostanę taka samA Nigdy przed nikim głowy nie złożĘ Nigdy przed nikim nie padnę na twarZ Tutaj..czy w piekle..do końca z honoreM Taka już jestem..i to właśnie jA
|
||
|
|
|
|
#39 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nikt nie slucha ale kazdy zna slowa ![]() nie ukrywajmy jak sie troche wypije to wszystko jedno przy czym sie bawic
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
Na imprezkach czasami fajnie się rozerwać przy tego typu utworach =). Aczkolwiek ja nie słucham jej na pewno w domu dla przyjemności i na imprezie jakby leciała cały czas to na pewno bardzo szybko bym się zmęczyła. Utworek znakomity do zabawy to Toples - Nie mydło nie granat polecam =).
|
|
|
|
|
#41 |
|
Konto usunięte
|
W sumie nic trudnego zostac gwiazdą disco polo.
Potrzeba gitare taką elektryczna,najlepiej zawieszana prze ramię,jezeli bedzie miala klawisze to jeszcze lepiej-punkt dla nas,organy a potem zostaje tekst. Teksty nie powinny byc zbyt skomplikowane i zawierac trudnych wyrazow wiec zajmuje to niewiele czasu. I tak-wymyslamy sobie jeden wyraz klucz a potem cokolwiek zeby sie rymowalo. I tutaj przyklad: Z pracy w lato gdy wracalem to na łące cie ujrzalem zakochalem sie dziewczyno jestes piekna niczym wino(to nic ze wino nie jest piekne-rymuje sie) łoooo pojdz ze mna do kina bos fajna dziewczyna a po kinie po kryjomu odprowadze cie do domu łoooo |
|
|
|
|
#42 |
|
Wtajemniczenie
|
jak bylam mala to namietnie ogladalam co niedziela program Disco Relax
kojarzy mi sie z tamtego okresu Bayer Full, Akcent, Buenos Aires czy jakos tak :P a no i Boys- wymiatali :P A teraz to nie slucham, conieco chcąc nie chcac czasami na imprezie przeslucham ale tylko jak jestem pijana ;] zawsze dostaje takiej fazy przy tym ze płacze ze smiechu doslownie u mnie w miescie Disco Polo to "muzyka studentów" nie wiem czemu
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Mrs Mrau
|
Cytat:
...zabawa wtedy przednia! :d "jestes szalona!.." lalala
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
białejerozyyy
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam gdzieś autografy Boysów
w czasach podstawówkowych z okazji dnia dziecka mieliśmy ich koncert...a disco polo nie słucham |
|
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nigdy nie słuchałam i nie planuję
![]() I nawet w stanach "wysoko % " mi się nie zdarzyło Nic mi nie wpadło w ucho- a jeżeli coś wpadło to wyleciało szybciej niż zdążyłam o tym pomyśleć
|
|
#47 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A z dzieciństwa pamiętam: Letni wiatr, Jesteś szalona, Polskie dziweczyny Czrownica no i Shazza - królowa Disco polo, kto o niej nie słyszał. Nawet Big cyc o niej śpiewali
|
|
|
|
#48 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Jak już będę bezrobotna po tym jakże praktycznym kierunku, który studiuję, będę zarabiać na życie pisząc takie teksty ![]() Co innego mi pozostanie?
|
|
|
|
|
|
#49 |
|
Podróżniczka
|
Teraz chyba znowu disco polo wkrada sie do łaska, biorąc pod uwagę jak popularny robi się teledysk i piosenka zespołu Akcent
ma niby być techno czy coś ja się nie znam
|
|
|
|
|
#50 |
|
Zadomowienie
|
Na mocno zakrapianych imprezach- jak najbardziej. Im bardziej obciachowy tekst tym lepiej
Wtedy króluje też np. Modern Talking, również nie najambitniejsza muzyka, ale jaka zabawa!
|
|
|
|
|
#51 |
|
Rozeznanie
|
Disco polo bardzo łatwo wpada w ucho i jest "skoczne".
Jeszcze nie byłam na takiej imprezie gdzie by nie było "disko z pola". Tegorocznego sylwestra spędziłam przy takiej właśnie "muzyce" i bawiłam się naprawdę fajnie. Mimo że niektóre kawałki są denne to lubie sobie posłuchać |
|
|
|
|
#52 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie słucham, nie lubie.Jakies teksty plącza mi się po głowie, z dziecinstwa, z koloni,wtedy był szał na disco polo.
|
|
|
|
|
#53 |
|
Wtajemniczenie
|
disko wymiata,szczególnie niebywale ''ambitne'' teksty typu:
Stracilas cnote bo co?bo sama tego chcialas, stracilas cnote i co?i juz nuie bedziesz miala i jeszcze inteligentnt tekst: bede cie mydlil mydelkiem fa i bedzie fajnie szabadaba da P.s.-Wybrałam nieco inteligentniejsze fragmenty
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#54 |
|
Rozeznanie
|
Nie znoszę a co pamietania tekstów ....są tak proste że wystarczy kilka razy usłyszceć (nie wiem dlaczego ale jak ktoś jest faniem tej muzyki to lubi puszczć w domu czy samochodzie na maxa) i już sie pamięta.
|
|
|
|
|
#55 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzieeee moja wolnooośććć, wolnooość i swobodaaaa, gdzie doooobraaa zabawa, i dziewczyna młodaaaaa.....
*** Ej, dziewczynoooo, aaaaaA, spójrz na misiaaaaa, aaaA, on przypomni, przypomni chłopca cii...Nieszczęśliwego, aaaA, białego misiaaaaaAaa, który w oczach, ma tylkoooo białee łzyyy... *** Najpierw na podnietę, dam ci bransoletę, gdy poczuuujesz dreszczeee, pppoowwiesz, czy-czy jeszcze..!*** lepiej z jeżem, mieć stosuunek, niż z rezerwąą, porachunek...*** to jest właśnie ''ferbi'', a my kochamy go...*** Jestem jeszcze panienką, choć mam laaat 38, co ja na to poradzę, że dookooła saamee łosieee...serce me, serce me, zaśpiewałyyy owce i krowyyy, serce me, serce me, przyjdź chłopczee jak bedziesz goootooowy... ![]() *** majteczki w kropeczki, ''łochocho'', staniczek guziczek, ''łochocho''..!*** .Natomiast współczesne disko z pola się popsuło, a szkoda... Zrobiło się dęs - i się nie da z tego już nawet ponabijać .
![]() Edytowane przez Aeterna Czas edycji: 2006-04-29 o 20:13 |
|
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
hahah ja słucham zawsze jak mam faze
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
#58 |
|
Wtajemniczenie
|
Nieeee...Uwielbiam rock
|
|
|
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
tez nie lubie disco-polo
muzyka i slowa jak dla mnie nie do przezycia zawsze na weselach wszystkie kapele spiewaja disco-polo.dlaczego?? Ja sie przy takiej muzyce nie potrafie bawic.To sa jakies jeki a nie muzyka. przypomnialo mi sie mydelko fa
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
NIE
... bez wzgledu na stan upojenia alkoholowego jest to dla mnie nie do strawienia ...
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:11.

UNIVERSE "Nie wiem czy to miłość" Zaczyna się...."Była jedna piękna noc - taki mały flirt w blasku gwiazd. Ona i ja. Niby nic a jednak mi żal................" i takie tam. Ostatnio usłyszałam ją u znajomych i aż mi serducho ścisnęło. Raczej z powodu wspomnień niż piosenki 

.
... bez wzgledu na stan upojenia alkoholowego jest to dla mnie nie do strawienia
-> co sroce w oko wpadnie