![]() |
#31 |
Zadomowienie
|
Dot.: głusi/niedoslyszacy/głuchoniemi
Oj, szkoda, że nie zajrzałam wcześniej bo bym Ci pomogła
![]() Klasyczny język migowy to PJM, a język migany to SJM (system językowo-migowy). Głusi nienawidzą SJM i porozumiewają się między sobą wyłącznie PJM, bojkotują SJM i robią co mogą, żeby na kursach ludzi uczyć migowego a nie mianego ![]() Za twórcę SJM uważa się bodajże właśnie Szczepankowskiego ![]() To jest beznadziejne i głusi nie rozumieją takiej mowy. Więc uważam że słusznie protestują. Ciekawostką jest też to, że ten pan lub pani,która miga w telewizji w rogu ekranu, np. wiadomości czy M jak Miłość ![]() Gdybyś coś jeszcze potrzebowała, pisz na PW ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Przyczajenie
|
vanesia1 - pięknie i prawdziwie to ujęłaś!
![]() Natomiast wizażankom piszącym prace magisterskie, czy licencjackie, których tematyka obraca się wokół osób Głuchych lub Słabosłyszących - polecam nawiązanie kontaktów z niektórymi userami forum http://www.deaf.pl (sama jestem tam moderatorem jednego z działów, wiec zapraszam) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Przyczajenie
|
Zarejestrowałem się po to aby napisać własnie na ten temat ..przed chwilą wróciłem z kortów spokojnie sobie graliśmy w piłkę z głucho-niemym bardzo miły pan koło 30-stki...miał 2 córeczki , które sobie jezdzily na rowerach a on z nami grał dogadywaliśmy się bez problemu...to są w pełni normalni ludzie, bardzo mili , otwarci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich! Przeprowadzam badania do mojej pracy magisterskiej na temat dyskryminacji i wykluczenia osób z niepełnosprawnością. Do badań szukam osób z niepełnosprawnością (każdą) w wieku od 18 lat. Bardzo proszę o pomoc i wypełnienie ankiety. Dziękuję za każdą poświęconą chwilę!!!!!!
https://www.ankietka.pl/ankieta/2221...bialorusi.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Przyczajenie
|
Dzień dobry
Zapraszam wszystkich zainteresowanych na letni obóz języka migowego w Szczyrku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:07.