Sysunia19- OSZUSTWO na TARGOWISKU! Prosimy o interwencję!! - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Wirtualna Redakcja > Techniczne forum

Notka

Techniczne forum Forum techniczne - obszar całe forum. Tutaj można zgłaszać uwagi techniczne, problemy dotyczące całego forum, problemy z hasłem i dostępem i inne…

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-02-01, 20:43   #31
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Dot.: Sysunia19- OSZUSTWO na TARGOWISKU! Prosimy o interwencję!!

Cytat:
Napisane przez ifffonka
nio tak zapewne by było jaeśli władze forum gotowe były by nam pomóc i np zgłosić to policji gdyż zgłaszanie takiego faktu np u mnie w miasteczku przyjete zostałoby jako żart również i to jakbymnp zadzwoniła do tego zabrza
zawsze władze potraktowane mogły by być bardziej poważnie gdyż mają dowody w formie wątków na forum i naszego wątku gdzie wpisujemy się jako oszukane
Nie rozumiem, jak taka pomoc miałaby wyglądać?
zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-01, 20:45   #32
bemolka
Zakorzenienie

w szoku jestem - i to podwójnie
- jak mozna tak oszukiwać
- jak mozna byc tak naiwnym i wysłac trzecią paczke, jak dwie poprzednie nie doszły - bez obrazy Iwonko, tak tylko się dziwię, widocznie masz większą ufność do ludzi
bemolka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-01, 20:50   #33
NasteCzka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bemolka
- jak mozna byc tak naiwnym i wysłac trzecią paczke, jak dwie poprzednie nie doszły - bez obrazy Iwonko, tak tylko się dziwię, widocznie masz większą ufność do ludzi
Gdybyś rozmawiała z sysunią to byś tez jej zaufała =] a po drugie to te wyslane paczki różnia ie kiklkoma dniami, 19 to czwartek później jest weekend a 23 to poniedzialek wiec nie widze problemu=] radze przeczytać na ciuchlandii historie o niejpozdrawiam
NasteCzka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-01, 20:54   #34
iwona200
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bemolka
no dokladnie. zbyt ufna bylam poniewaz nigdy mi sie takie cos nie zdarzylo. ale mialam z nia kontakt na wizazu i na gg caly czas wiec nie wzielam jej za oszustke
iwona200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-01, 20:56   #35
ifffonka
Rozeznanie

GG do ifffonka

złosiu - tak jak w sprawie panny Hill dotrałeś do komendy policji sprawa została zgłoszona przez władze więc większe prawdopodobieństwo zainteresowania się tą sprawą
napewno większ eniż każda z nas pójdzie do swojej komendy policji i zgłosi to
niektóre z nas ieszkają w małych miasteczkach i takei zgłoszenie wywoła ogólny śmiech i brak zainteresowania
dlatego też pomyślałyśmy aby władze zrobiły pierwszy krok tym bardziej że mają tu wątek jej gdzie się z nami umawiała, dane możemy podać, wątek nasz gdzie zgłaszamy oszustwo i jak trzeba to również dowody nadania paczek udostęonimy
Zdaje mi się że bardziej wiadygoni w takich sprawach jesteście wy jako ADMINI tego portalu czuwający nad porządkiem niż my jako zwykli userzy czyż nie tak

Moja twórczość pazurkowa
POZDROWIONKA !!!
ifffonka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-01, 21:00   #36
iwona200
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ifffonka
złosiu - tak jak w sprawie panny Hill dotrałeś do komendy policji sprawa została zgłoszona przez władze więc większe prawdopodobieństwo zainteresowania się tą sprawą
niektóre z nas ieszkają w małych miasteczkach i takei zgłoszenie wywoła ogólny śmiech i brak zainteresowania
dlatego też pomyślałyśmy aby władze zrobiły pierwszy krok tym bardziej że mają tu wątek jej gdzie się z nami umawiała, dane możemy podać, wątek nasz gdzie zgłaszamy oszustwo i jak trzeba to również dowody nadania paczek udostęonimy
Zdaje mi się że bardziej wiadygoni w takich sprawach jesteście wy jako ADMINI tego portalu czuwający nad porządkiem niż my jako zwykli userzy czyż nie tak
ifffonka ma racje ... u mnie sie powazniejszymi sprawami ciezko u nich zajac z tego co slyszalam. jeszcze jak przyjde ja mloda osobka i powiem ze wyslalam dziewczynie ciuszki a ona mi nie to mnie po prostu wysmieją...
Stary 2006-02-02, 08:25   #37
Justek
BAN stały

GG do Justek

Cytat:
Napisane przez Myszi
A skąd pewność, że to ta sama osoba? Nick to nie wszystko.
Chociaż nie wiem czy to ma jakieś znaczenie

Ja bym wam radziła dowiedzieć się w jakiś sposób o jej numer telefonu, najlepiej stacjonarny ( a nóż odbierze ktoś z rodziców ) i powiedzieć jak sprawa wygląda. Może to pomoże w odzyskaniu wysłanych rzeczy, bo chyba była podobna sytuacja już opisywana na Wizażu.

I oczywiście zgłosić na policję, najlepiej z rodzicami.

Pozdrawiam!
Dziewczyny, żeby sprawdzić czy na allegro sysunia19 jest tą samą osobą co na wizażu wystarczy napisać e-maile do osób przez nią oszukanych i podać jej dane. Moim zdaniem to najlepszy spósób na sprawdzenie czy to ta sama osoba.
Justek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-02-02, 09:01   #38
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

AgaZ już wypowiadała się w tej sprawie po doświadczeniach z panią Hill. Wówczas podjęła decyzję, że Targowiska istnieją pod jednym warunkiem - nikt z redakcji nie będzie tracić tygodnia na tropienie oszustów w roli prywatnego detektywa...
Dlatego odmawiam angażowania redakcji w bezsensowną wymianę korespondencji z policją i prokuraturą, podczas gdy żadna poszkodowana nie zgłasza się na policję/prokuraturę.

Powtarzam:
- redakcja Wizaż.pl NIE JEST STRONĄ W TEJ SPRAWIE. Stroną jesteście Wy.
- uwagi odnośnie wyśmiania zgłoszenia oszustwa (przestępstwo ścigane z urzędu) nie rozumiem; jeśli policja tak zareaguje, należy złożyć doniesienie na prokuraturę, że policja nie wypełnia swoich ustawowych obowiązków.

EOT.
zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-02, 10:41   #39
Jelonek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ifffonka
Oczywiście nikt nie wziął pod uwagę faktu, że my się takimi sprawami nie zajmujemy. Podajemy niezbędne dane, służymy wątkami, nr IP, możemy zablokować konto ewentualnego oszusta. Dziewczyny to nie jest serwis aukcyjny, ale portal którego małą częścią są Targowiska. Tyle razy trąbiliśmy o tym, że wymieniacie się na własną odpowiedzialność. Jest Indeks Przekupki, wątki "black list". Trzeba było wystawiać negatywy, wymieniać się tylko z osobami wzbudzającymi pełne zaufanie. Zawsze istnieje ryzyko, ale na Boga nie wymagajcie od władz portalu interwencji w takich sprawach. Tyle ile mogliśmy zrobić, tyle zrobiliśmy. Reszta należy do Was- poszkodowanych. Bardzo proszę nie mieszać w to sprawy Hill- mamy nauczkę, żeby się nie wtrącać.
Z całym szacunkiem, ale dla mnie nie do pomyślenia jest fakt, iż można napisać coś takiego: "Czyżby admini się bali czy co ? Prosimy o interwencje ! ŚmiałO!".

EOT, dyskusji na ten temat prowadzić nie mam zamiaru.
Jelonek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-02, 12:05   #40
NasteCzka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jelonek
Oczywiście nikt nie wziął pod uwagę faktu, że my się takimi sprawami nie zajmujemy. Podajemy niezbędne dane, służymy wątkami, nr IP, możemy zablokować konto ewentualnego oszusta. Dziewczyny to nie jest serwis aukcyjny, ale portal którego małą częścią są Targowiska. Tyle razy trąbiliśmy o tym, że wymieniacie się na własną odpowiedzialność. Jest Indeks Przekupki, wątki "black list". Trzeba było wystawiać negatywy, wymieniać się tylko z osobami wzbudzającymi pełne zaufanie. Zawsze istnieje ryzyko, ale na Boga nie wymagajcie od władz portalu interwencji w takich sprawach. Tyle ile mogliśmy zrobić, tyle zrobiliśmy. Reszta należy do Was- poszkodowanych. Bardzo proszę nie mieszać w to sprawy Hill- mamy nauczkę, żeby się nie wtrącać.
Z całym szacunkiem, ale dla mnie nie do pomyślenia jest fakt, iż można napisać coś takiego: "Czyżby admini się bali czy co ? Prosimy o interwencje ! ŚmiałO!".

EOT, dyskusji na ten temat prowadzić nie mam zamiaru.

Może i jest indeks przekupek ale to nic nie daje , miała pozytywy i co ?? oszukała nas , trzeba było się wymieniać z osobami wzbudzajacymi zaufanie?? no coment
Stary 2006-02-02, 14:23   #41
eMPi
Rozeznanie

GG do eMPi

Uff, a ja miałam sie z nią wymienić, tylko ta spódniczka co chciałam była zarezerwowana(przebyłysk uczciwosci?!).

Dziewczyny, nie ma na co czekać! Jeżeli chcecie odzyskać swoje ciuchy,a nie biernie siedzieć i czekać na dalszy ciag wydarzeń to zróbcie coś! Nie przejmujcie się niczym, sysunia19 złamała prawo i policja ma OBOWIĄZEK wam pomóc!
Jeśli ktos stracił jedną bluzeczkę, to w sumie ta bieganina na policję wydaje sie zawracaniem głowy, ale w przypadku np.3 wymian, to wybaczcie,ale naprawdę jest sie o co starać.
Ale to wasz wybór, ja tylko dobrze radzę. Jakos dziwnym trafem nie wierzę, w nagłe nawrócenie sysunii.

PS. Zadna z was nie jest z miejscowosci, w której mieszka Sysunia,albo z pobliza?
Bo zahaczyć o tą "miłą" panią i porozmawiac z nią(jeśli by się dało,w co tak śreeednio wierzę), by nie zaszkodziło

Pozdrawiam

wymianka
eMPi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-02, 14:48   #42
Atoska
Zakorzenienie

GG do Atoska

Ja powiem tak. Nie siedzimy i nie czekamy na dalszy ciag wydarze. Działamy i idzie wszystko w dobrym kierunku. Jak ktos juz napisał Sysunia sie doigrała.

Co do Adminów tak oczywiscie rozumiem was- nie macie co sie wtracac ale mozecie pomyslec nad paroma zmianami zeby zwiekszyc bezpieczenswto targowiska.
Nie macie pomysłów? Zalozcie sonde moze jakies wizazystki cos wymysla.
Mowienie ze nic do tego nie macie jest niepoowazne i zle swiadczy o szefostwie tak znanego portalu.

I tyle narazie.

Wymianka
Atoska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-02, 15:14   #43
iwona200
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eMPi
Uff, a ja miałam sie z nią wymienić, tylko ta spódniczka co chciałam była zarezerwowana(przebyłysk uczciwosci?!).

Dziewczyny, nie ma na co czekać! Jeżeli chcecie odzyskać swoje ciuchy,a nie biernie siedzieć i czekać na dalszy ciag wydarzeń to zróbcie coś! Nie przejmujcie się niczym, sysunia19 złamała prawo i policja ma OBOWIĄZEK wam pomóc!
Jeśli ktos stracił jedną bluzeczkę, to w sumie ta bieganina na policję wydaje sie zawracaniem głowy, ale w przypadku np.3 wymian, to wybaczcie,ale naprawdę jest sie o co starać.
Ale to wasz wybór, ja tylko dobrze radzę. Jakos dziwnym trafem nie wierzę, w nagłe nawrócenie sysunii.

PS. Zadna z was nie jest z miejscowosci, w której mieszka Sysunia,albo z pobliza?
Bo zahaczyć o tą "miłą" panią i porozmawiac z nią(jeśli by się dało,w co tak śreeednio wierzę), by nie zaszkodziło

Pozdrawiam
hehe no wlasnie zadna nie mieszka dosc blizsko. dzwonimy do niej caly czas ale nikt nie odbiera od wczoraj Sysunia narobiła sobie gówna za przeproszeniem
Stary 2006-02-02, 15:28   #44
paula78
Zakorzenienie

Ale numer az sie wierzyc nie chce ,że dziewczyna ma 19 lat ,na allegro ma 2 negatywy wiec zapewne to ona.

Macie jej adres ,dzwoncie,macie gg,zbierzcie sily i zrobcie cos z tym ,nie mozna tak tego zostawic!

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-02, 15:33   #45
iwona200
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula78
Ale numer az sie wierzyc nie chce ,że dziewczyna ma 19 lat ,na allegro ma 2 negatywy wiec zapewne to ona.

Macie jej adres ,dzwoncie,macie gg,zbierzcie sily i zrobcie cos z tym ,nie mozna tak tego zostawic!
dzownimy ale sie wycwanila i u niej nie odbieraja. na szczescie adres mamy
Stary 2006-02-02, 15:38   #46
eMPi
Rozeznanie

GG do eMPi

Dopadnijcie ją To nie może jej ujść plazem, oszustka, wrr....

wymianka
eMPi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-02, 16:25   #47
Jelonek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atoska
Co do Adminów tak oczywiscie rozumiem was- nie macie co sie wtracac ale mozecie pomyslec nad paroma zmianami zeby zwiekszyc bezpieczenswto targowiska.
Nie macie pomysłów? Zalozcie sonde moze jakies wizazystki cos wymysla.
Mowienie ze nic do tego nie macie jest niepoowazne i zle swiadczy o szefostwie tak znanego portalu.
Niepoważne to może być co najwyżej wytykanie administratorom, że nic nie robią. Targowiska zawsze można zamknąć.
Stary 2006-02-02, 16:27   #48
Jelonek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NasteCzka
Może i jest indeks przekupek ale to nic nie daje , miała pozytywy i co ?? oszukała nas , trzeba było się wymieniać z osobami wzbudzajacymi zaufanie?? no coment
Indeks nic nie daje? Jeśli każdy boi się wystawić negatywa, to chyba nic w tym dziwnego. Macie wszystkie dane potrzebne do złożenia zawiadomienia. Władze portalu nie mają ze sprawą nic wspólnego z prostej przyczyny, której niektórzy chyba nie chcą zrozumieć- to Wy zostałyście oszukane, nie wizaż.
Stary 2006-02-02, 16:52   #49
Marlenusia
Zadomowienie

Tu chodzi po prostu o to że zostawiliście naszą sprawę a innymi sie zajmowaliście. Bo to naprawde oszustwo na wielką skalę, ale nie wiem czy zdjacie sobie z tego sprawę, no ale nic. Bo to że na policje iść by wypadało to my wiemy. Jakoś sobie poradzimy ;d nie ma to jak zgrana grupa wizazanek ;d

Nie chcę się z Ciebie budzić

Marlenusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-02-02, 17:15   #50
Dorixx
Zadomowienie

Na targowisku każdy odpowiada sam za siebie i swoje decyzje podejmuje na własną odpowiedzilaność, nie wiem jaki interes miałby np. Zło w poszukiwaniu złodziejki zmechaconego sweterka. Ta dziewczyna bana już dostała, więc któryś moderator zrobił co do niego należy, w jakiś sposób zabezpieczył forum przed oszustem. Za niedługo musiałoby powstać forum "Rutkowski"?
Stary 2006-02-02, 18:10   #51
kajasia222
Zadomowienie

GG do kajasia222

Ja moge powiedzieć tylko uff bo zastrzegłam sobie że to ona mi pierwsza paczke wyśle a ta paczka idzie od poczatku stycznia - no coment
Moge też powiedzieć przykro mi, bo faktycznie kontakt z nia ył miły i nie spodziewałabym sie takiej oszustki! Dziewczyny zgłoście to, nie może tak być że ona na innym portalu też oszuka niewinnych ludzi skoro na allegro też jej sie to udało. Trzymam kciuki za pomyslnośc akcji!
kajasia222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-02, 18:11   #52
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

Cytat:
Napisane przez Marlenusia
Tu chodzi po prostu o to że zostawiliście naszą sprawę a innymi sie zajmowaliście. Bo to naprawde oszustwo na wielką skalę, ale nie wiem czy zdjacie sobie z tego sprawę, no ale nic. Bo to że na policje iść by wypadało to my wiemy. Jakoś sobie poradzimy ;d nie ma to jak zgrana grupa wizazanek ;d
chyba Zło i Jelonek jasno napisali
Cytat:
Napisane przez zlosliwiec
Portal Wizaż.pl nie jest stroną w sprawie i nasze zgłoszenie na policję nic Wam nie pomoże. Mieliśmy już kilka takich spraw, ale bez zgłoszenia na policję osób poszkodowanych nasze zgłoszenie ma dla organów ścigania jedynie wartość informacyjną.

Dlatego, aby posunąć sprawę do przodu zgłoście sprawę na policję, najlepiej na komisariat w miejscu Waszego zamieszkania i zadbajcie o to, aby komisariat w miejscu jej zamieszkania dowiedział się o tym również od Was. Niezbędne informacje do zgłoszenia oszustwa to:

- opis oszustwa
- posiadacie jej dane osobiste, bo wysyłałyście jej paczki
- jej numer IP, z którego zarejestrowała się i pisała tutaj posty to 83.18.7.43

Ze strony redakcji deklarujemy współpracę z policją i udostępnienie niezbędnych informacji
Cytat:
Napisane przez zlosliwiec
W sprawie Hill jeszcze się uczyliśmy jak to robić. Teraz już wiemy jak to robić - patrz mój pierwszy post w tym wątku. Nie oznacza to, że nie chcemy pomóc, lecz oznacza dokładnie tyle, że nie jesteśmy stroną w sprawie i nasze zgłoszenie nic nie da i nic nie pomoże. Zgłosić skutecznie mogą tylko osoby poszkodowane.
Cytat:
Napisane przez Jelonek

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-02, 18:19   #53
iwona200
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agabil1
chyba Zło i Jelonek jasno napisali
ok my doskonale to rozumiemy tylko sugerowalysmy sie na poczatku tym ze zdzaiałali w sprawie Hill i to chyba skutecznie. Ale nie rozumiem tylko czemu "mamy nauczkę, żeby się nie wtrącać"
Stary 2006-02-02, 18:24   #54
Voodia
Wtajemniczenie

Dziewczyny, rozumiem Wasze rozżalenie,że Sysunia19 okazała się oszustką, ale nie widzę żadnego uzasadnienia dla narzekań na moderatorów i właścicieli portalu. W regulaminie obu Targowisk jest wyraźnie napisane, że wymieniamy się na własną odpowiedzialność, że portal nie dyponuje odpowiednimi zabezpieczeniami przed takimi oszustami.
Szczerze powiedziawszy, dziwi mnie trochę jak można wysłać 3 paczki do niesprawdzonej osoby, nie dostawszy wcześniej od niej żaden przesyłki albo wystawić pozytywa przed otrzymaniem paczki (w ten sposób wprowadza się przecież inne Wizażanki w błąd!).

Moim zdaniem oczywiście nie powinnyście odpuścić Sysuni, która jest zwykłą OSZUTKĄ I NACIĄGACZKĄ- ale powinnyście to zrobić już same, bez udziału władz portalu. Sysunia jest już zbanowana, nie widzę jak moderatorzy i admin mieliby Wam dalej pomóc.
Voodia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-02, 19:06   #55
iwona200
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Voodia
Dziewczyny, rozumiem Wasze rozżalenie,że Sysunia19 okazała się oszustką, ale nie widzę żadnego uzasadnienia dla narzekań na moderatorów i właścicieli portalu. W regulaminie obu Targowisk jest wyraźnie napisane, że wymieniamy się na własną odpowiedzialność, że portal nie dyponuje odpowiednimi zabezpieczeniami przed takimi oszustami.
Szczerze powiedziawszy, dziwi mnie trochę jak można wysłać 3 paczki do niesprawdzonej osoby, nie dostawszy wcześniej od niej żaden przesyłki albo wystawić pozytywa przed otrzymaniem paczki (w ten sposób wprowadza się przecież inne Wizażanki w błąd!).

Moim zdaniem oczywiście nie powinnyście odpuścić Sysuni, która jest zwykłą OSZUTKĄ I NACIĄGACZKĄ- ale powinnyście to zrobić już same, bez udziału władz portalu. Sysunia jest już zbanowana, nie widzę jak moderatorzy i admin mieliby Wam dalej pomóc.
ok masz racje ze wyslalam jej te 3 paczki ale to bylo w odstepach ok 2 dni wiec myslalam ze juz ida od niej poza tym mialam z nia caly czas kontakt. ale wiesz jak ja zakladam watek na wizazu to jest to dla mnie natuarlne ze jesli ja wysylam komus paczke to ta osoba rozwniez mi wysle. ja w kazdym razie bym się nie odważyła skoro podałabym wszystkim adres :/
Stary 2006-02-02, 19:49   #56
Jelonek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona200
ok my doskonale to rozumiemy tylko sugerowalysmy sie na poczatku tym ze zdzaiałali w sprawie Hill i to chyba skutecznie. Ale nie rozumiem tylko czemu "mamy nauczkę, żeby się nie wtrącać"
No właśnie mamy nauczkę- teraz każde oszustwo będziemy musieli zgłaszać na policję Przykro nam, że ktoś Was oszukał. Nie cieszymy się z tego, nie olewamy, ale litości. To jest portal o konkretnej tematyce, wszyscy wiedzą, że wymiany są na własną odpowiedzialność, zrobiliśmy i robimy nadal wszystko, aby było jak najbardziej bezpiecznie (Indeks, wątki o oszustach, banowanie), ale nie wymagajcie od nas Bóg_wie_jakich_interwencj i.
Każdy z nas ma swoje życie prywatne, nie żyjemy wyłącznie dla portalu.
Stary 2006-02-02, 19:53   #57
Jelonek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona200
ok masz racje ze wyslalam jej te 3 paczki ale to bylo w odstepach ok 2 dni wiec myslalam ze juz ida od niej poza tym mialam z nia caly czas kontakt. ale wiesz jak ja zakladam watek na wizazu to jest to dla mnie natuarlne ze jesli ja wysylam komus paczke to ta osoba rozwniez mi wysle. ja w kazdym razie bym się nie odważyła skoro podałabym wszystkim adres :/
Dla mnie naturalne jest, żeby sprawdzić wiarygodność osoby, z którą się wymieniam, bo efekty ślepej ufności widzimy wszyscy. Tu nie chodzi o wytykanie Wam błędów w wymianach, ale o zwykłe uświadomienie, że nie wszyscy są uczciwi jak Wy i że są tacy, którzy tylko czekają na okazję do naciągnięcia kogoś. Jeśli nie jesteś pewna uczciwości jakiejś wizażanki, to powiedz, że zaczekasz aż jej paczka do Ciebie dotrze i dopiero wtedy wyślesz swoją.
Zgłoście sprawę do odpowiednich organów, z naszej strony zrobiliśmy wszystko, co mogliśmy.
Stary 2006-02-02, 20:17   #58
NasteCzka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Voodia

Ech chyba jednak nie czytałaś tutaj wszystkich komentarzy, ja się z nią wymieniłam raz i paczke otrzymałam-wstawialm jej pozytywną przekupke bo skąd moglam wiedziec ze za miesiac mnie oszuka?? nikt nie wystawił na zapas przekupek gdy paczka była w drodze ,

Edytowane przez NasteCzka
Czas edycji: 2006-02-02 o 21:25
Stary 2006-02-02, 20:23   #59
Voodia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez NasteCzka
Ech chyba jednak nie czytałaś tutaj wszystkich komentarzy, ja się z nią wymieniłam raz i paczke otrzymała-wstawialm jej pozytywną przekupke bo skąd moglam wiedziec ze za miesiac mnie oszuka?? nikt nie wystawił na zapas przekupek gdy paczka była w drodze ,
Nasteczko, w takim razie źle zrozumiałam ( myślałam, że wystawiłaś przekupkę zanim otrzymałaś paczkę), przepraszam.
Voodia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-02, 20:36   #60
iwona200
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jelonek
Dla mnie naturalne jest, żeby sprawdzić wiarygodność osoby, z którą się wymieniam, bo efekty ślepej ufności widzimy wszyscy. Tu nie chodzi o wytykanie Wam błędów w wymianach, ale o zwykłe uświadomienie, że nie wszyscy są uczciwi jak Wy i że są tacy, którzy tylko czekają na okazję do naciągnięcia kogoś. Jeśli nie jesteś pewna uczciwości jakiejś wizażanki, to powiedz, że zaczekasz aż jej paczka do Ciebie dotrze i dopiero wtedy wyślesz swoją.
Zgłoście sprawę do odpowiednich organów, z naszej strony zrobiliśmy wszystko, co mogliśmy.
Ja wlasnie mialam pewnosc co do jej wiarygodnosc a poza tym przed nia nikt mnie nie oszukal. tez mam nauczke ale nie podaruje !!
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Techniczne forum

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości