![]() |
#31 |
Rozeznanie
|
Dot.: Tran czy omega-3?
Odświeżam wątek, mam nadzieję, że jakaś mam tu zajrzy
![]() w związku z tym, że zaczął się sezon przeziębien chciałabym zapytac czy któraś z mam podaje dziecku tran, jeśli tak to jaki? mam również ten problem co wyżej, kiedyś moja córcia uwielbiała warzywa, a dziś ich nienawidzi od momentu kiedy to jej koleżanka z przedszkola zwymiotowała na talerz po zjedzeniu surówki, mimo iż nie chciała, a panie przedszkolanki ją zmusliły i tak się skończyło. Pech chciał, że moja córcia siedziała obok, miała wtedy 4 latka, ale wstręt do warzyw jej został do dziś, a ma 6 lat Jakie suplementy diety, witami bądź cokolwiek podajecie dzieciom, żeby chociaż trochę dostarczyć do ich organizmu witamin i minerałów? zaznaczam, że nie jest tak, że córka poza słodyczami nic nie je, bardzo lubi owoce, ale warzywa..tu jest dramat |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Ło, ale odgrzebałam stary temat. Ale do rzeczy.
Ja od dawna biorę preparat z omega-3, dokładniej Omegaregen Mam go na moje problemy skórne. Bardzo mi pomaga i uważam go za dużo lepszego niż jakiekolwiek tabletki. W ogóle jestem zdania, że tabletki bardzo słabo się przyswajają i nie dają za bardzo rezultatów. Co innego jest z olejami - to jest jakaś specjalna formuła, która sprawia, że kwasy nie rozkładają się łatwo pod wpływem np. temperatury (nie wiem czy wiecie, że omega-3 jest bardzo nietrwała pod tym względem). No właśnie tutaj jest moje pytanie - myślicie, że mogę ten preparat podawać mojemu dziecku (ma 8 lat)? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Nie ma porównania, bo mówisz o innych kwasach.
Tu nie chodzi o formę (tabletki czy nie) tylko o rodzaj kwasu. Ja alfa linolenowego nie podaję i nie widzę sensu. ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Swoją drogą ciekawa dyskusja na tym wątku się toczyła. Żeby taki problem zrobić o suplementację... ![]() W ramach podsumowania niezdrowego przyjmowania kwasów omega ![]() A to jest 9 kapsułek jednego z mocniejszych na rynku preparatów - Omega -3 Gold firmy Olimp, gdzie EPA jest 330, a DHA 220mg. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Przyczajenie
|
Ja osobiście polecam Omega-3.
http://www.wybierzmegared.pl/produkt...a-3-krill-oil/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:12.