![]() |
#31 | |
Raczkowanie
|
Dot.: *** Zimowe PM! ***
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny macie już pomysł na suknie ślubną?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
Nieeee, pogoń za suknią zostawiam na luty/marzec
![]() ![]() Gorzej z okryciem wierzchnim bo te wszystkie futra jakoś do mnie nie przemawiają i kojarzą się z tandetą i kiczem.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Przyczajenie
|
A ja znalazłam idealną dla mnie tylko właśnie jest bez rękawów i tak myślę czy to nie za duży hardcore na taką suknie w grudniu
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dobrze, że jesteś!!!! ![]() ![]() ja od początku czułam, że to będzie zmora ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Przyczajenie
|
Oj tam zmora
![]() Wyobraź sobie piękną zimową scenerie, padający śnieg ![]() ![]() Jakoś damy radę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Rozeznanie
|
Ja chcę uszyć coś w tym stylu
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Konto usunięte
|
Moją zmorą są buty (i w sumie nie tylko one) - białych płaskich kozaków jak na lekarstwo i to przez neta, bo po sklepach nic nie znalazłam
![]() ![]() A poza tym się przywitam, co prawda ja nie z grudnia ani stycznia, ale listopadowa temperatura w tym roku, robi swoje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Przyczajenie
|
Wow, cudowna jest!
![]() [1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;67400451]Moją zmorą są buty (i w sumie nie tylko one) - białych płaskich kozaków jak na lekarstwo i to przez neta, bo po sklepach nic nie znalazłam ![]() ![]() Zerknij na stronę butyslubne.com.pl i zakładka "BUTY ŚLUBNE - ZIMA". Nie za bardzo jest w czym wybierać ale może coś Ci wpadnie w oko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zadomowienie
|
[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;67400451]Moją zmorą są buty (i w sumie nie tylko one) - białych płaskich kozaków jak na lekarstwo i to przez neta, bo po sklepach nic nie znalazłam
![]() ![]() ![]() Po co na siłę chcesz szukać białych kozaków? Podobają Ci się takie czy masz ślub w miejscu gdzie przewidujesz jakieś okropne mrozy? Pytam, gdyż ja mam w styczniu i nawet mi przez myśl nie przeszła wizja białych kozaków... Przecież to tylko godzina w kościele, które zazwyczaj są ogrzewane, auto powiezie Cie pod same drzwi. Życzenia zapewne już na sali, gdzie będzie ciepło... Ja idę w szpilkach, ale to głównie z powodu, że nie wyobrażam sobie sukni ślubnej i kozaków...ale wiadomo o gustach sie nie dyskutuje. Ja sie bardziej boje kwestii okrycia... Te"futerka ślubne" po 1 są mega drogie, po 2 brzydkie, a po 3 jest ich bardzo mały wybór. Ma któraś cos na oku? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Przyczajenie
|
Jak myślę o połączeniu sukni ślubnej z okryciem ramion to widzę oczami wyobraźni te "futrzane potwory"
![]() Bardzo dziękuję za pomysł! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Mi też nie bardzo się widzi kwestia białych kozaków, ale ja strasznie marznę w nogi i zaraz latam do wc, tak mam, a kościół nie jest ogrzewany i martwię się tym, że nie wytrzymam. A ja mierzyłam płaszczyk krótki/długi ocieplany, ale nie futerkowy, który strasznie wygląda jak dla mnie. Te były przyległe do ciała i bardzo ładnie się prezentowały. I sobie taki znalazłam w necie za 300 zł. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Przyczajenie
|
Ja w poniedziałek idę na miarę sukni. Szyje z króciutkim rękawkiem z koronki.
Buty mam białe szpileczki ![]() Teraz jak wy mam problem z okryciem ![]() Jestem większa niż powinnam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Konto usunięte
|
Podaje linka do tego płaszczyka, może komuś jeszcze wpadnie w oko http://allegro.pl/plaszcz-slubny-dlu....html#imglayer
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale i tak nad jakimś okryciem ramion będę musiała pomyśleć, pewnie już jak suknia będzie uszyta..
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Poluje na taki płaszczyk http://media.bialcon.pl/media/catalo...1234108_3_.jpg Ale wszystko zależy od tego, jaka będzie moja kieca, a przymiarki planuję dopiero na marzec ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() A chcę taką ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zadomowienie
|
Też jestem na etapie intensywnego poszukiwania jakiegoś okrycia i ciężka sprawa... Te futerka ślubne strasznie mi się nie podobają i zastanawiam się czy nie zdecydować się na zwykły płaszczyk rozkloszowany (bo sukienka w A więc musi się jakoś na niej "układać").
Futerka po 1 są wstrętne, po 2 to ubranie na godzinę, którą spędzę w kościele ( a tam sukienki nikt nie będzie podziwiał przecież- nie widać aż tak dokładnie młodych i w ogóle każdy będzie myślał tylko o tym jak najszybciej znaleźć się na ciepłej sali), po 3 drogie (bo od 170 zł w górę za godzinne ubranie to przesada...) po 4 w sklepach ich nie ma ( a jak są to od 250 zł i to mały wybór) a kupno z internetu ubrania ślubnego to kiepski pomysł. Co myślicie o zwykłym płaszczyku? Może jestem zbyt praktyczna, bo nie chce kupować nieużytecznych rzeczy i praktycznie tylko suknia będzie jednorazowa? Czym się kierują osoby kupujące białe kozaki i takie białe futro, tylko tym, że wszystko MUSI być białe? Sama nie wiem... Byłyście kiedyś na ślubie zimą, gdzie młoda miała "normalny" płaszczyk? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Konto usunięte
|
Ja byłam, gdzie PM miała zwykłą kurtkę na zimę. Pan Młody również, bo postanowili, że na krótką chwilę nie będą nic więcej kupować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zadomowienie
|
[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;67516976]Ja byłam, gdzie PM miała zwykłą kurtkę na zimę. Pan Młody również, bo postanowili, że na krótką chwilę nie będą nic więcej kupować.[/QUOTE]
I co wyglądało to dziwnie/ śmiesznie? Czy po prostu stwierdziłaś, że mają zdrowe podejście do sytuacji?;p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Konto usunięte
|
Ich ślub, ich sprawa. Mój ślub, ja decyduje i tak sobie kupię coś ciepłego, bo się mi gryzie jedno z drugim. Ile bym zaoszczędziła 450- 500 zł. W skali tego, co wydamy to kropla w morzu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Mother of Cat
|
[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;67544986]Ich ślub, ich sprawa. Mój ślub, ja decyduje i tak sobie kupię coś ciepłego, bo się mi gryzie jedno z drugim. Ile bym zaoszczędziła 450- 500 zł. W skali tego, co wydamy to kropla w morzu.[/QUOTE]
ZGADZAM SIĘ ![]() zdecydowanie nie będę sknerzyć na jakieś futerko/sweterek. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#54 |
Zadomowienie
|
Tu nie do końca chodzi o sknerzenie...bo można kupić futerko za 200 które nie jest może od końca ładne ale jest ślubne z nazwy, a można płaszczyk za 500 ale ładny, który bd dopasowany do sukienki (tylko to wyższa sztuka;p) - chodzi mi o to żeby był po prostu ładny, nie o oszczędność. Niby się w nim później wyjdzie gdzieś normalnie, ale to nie oszczędność bo załóżmy ze wcale go normalnie byśmy nie kupiły i i tak jest to wydatek specjalnie na tą okazję. Nie wiem jak u was ale u mnie tych futerek nawet w salonach ślubnych nie ma i nie ma jak przymierzyć;/ Jakby były to można wtedy przymierzać itp, a tak zupełnie w ciemno to strach. Ktoś zna w Katowicach/ Gliwicach/ Zabrzu itp. salony gdzie są te futerka na sprzedaż?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Rozeznanie
|
Wg mnie ładny jasny wełniany płaszcz może wyglądać bardzo dobrze i służyć jeszcze na różne okazje
![]() Ale zwykła kurtka? ![]()
![]() |
![]() |
#56 |
Konto usunięte
|
Tylko, że znalezienie płaszcza, który posłuży i do ślubu i na inne okazje to nie lada sztuka. My z TŻ całą niedziele po sklepach chodziliśmy, patrzyłam i na buty i na płaszcze - nic nie znalazłam, co by przykuło moją uwagę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
zobaczcie, można wyglądać super elegancko w płaszczu do sukienki. Da się ![]() https://www.youtube.com/watch?v=KvZPMwYzG7U I wcale nie musi być śnieżno biały ![]() Mnie bardziej martwi, że do tych futerek to welony nie bardzo pasują :/ https://www.youtube.com/watch?v=mcTnHzKmapk Edytowane przez PannaJoanna_91 Czas edycji: 2016-11-15 o 19:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Konto usunięte
|
Bardzo ładnie się to prezentuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Mother of Cat
|
Cześć Karla
![]() ![]() No welony nie pasują, dlatego ja mieć nie będę ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:20.