|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: jakie piosenki koniecznie musi za grac ORKIESTRA na WESELU
Cytat:
![]() Kompromis owsze-ale w dobrym stylu. Myślę, że swing i klasyki muzyki rozrywkowej, ale tej wyższych lotów będą pasować. na szczęście u mnie mało starszych osób. Poza tym weselicha raczej nie będzie...A jeśli by było to bez przyśpiewek, picia wódki przez parę na środku sali (bo oprócz tego w ogóle nie piję;-) a udawać nie mogłabym), oczepin, wodzireja-panie proszą panów. Gdyby tak jeszcze nieograniczone mozliwości finansowe...wesele na zamku z muzyka celtycką....najlepiej w samym "sercu" w środkowej Szkocji;-)
|
|
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
A mi jakos najbardziej z weselem kojarzą się KORMORANY
Ogólnie mam sentyment do hucznych, tradycyjnych wesel, uwielbiam patrzeć jak babcie i ciotki bawią się i tanczą(często to dla nich jedyna okazja). To element rodzinnej tradycji i mam nadzieję, że moja rodzinka ubawi sie na moim weselu przy Maryli, Czerwonych Gitarach itp
|
|
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
Elvis Presley: Falling in love with you- patetyczna, ale piękna, myślę, że doskonała dla weselnego nastroju, pięknego walca można do niej zatańczyć
|
|
|
|
|
#34 |
|
Przyczajenie
|
A mój nazeczony na pierwszy taniec chce 2+1 Windą do nieba he he
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
"Przetańczyć z tobą chcę całą noc"
|
|
#36 | |||
|
Wtajemniczenie
|
jakie piosenki koniecznie musi za grac ORKIESTRA na WESELU
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a sluchal tekstu???
Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2008-09-14 o 21:08 Powód: post pod postem |
|||
|
|
|
|
#37 |
|
Rozeznanie
|
no dokładnie! niech lepiej przed ostateczną decyzją zobaczy tekst "na piśmie"
http://tekstpiosenki.emuzyka.pl/174/1.html |
|
|
|
|
#38 |
|
Raczkowanie
|
a ja na koniec bym chciała...."kopciuszka" metro spiewało..śliczna piosenka..
|
|
#39 |
|
Przyczajenie
|
Macie rację, że piosenka Seweryna Krajewskiego jest dobrym pomysłem na coś mniej standardowego niż "Cudownych rodziców mam", ale ja przy niej zostanę bo jest dla mnie rozbrajająca, i zawsze mnioe wzrusza.
|
|
|
|
|
#40 |
|
Raczkowanie
|
a ja na początek chcę "bo jestes TY " krawczyka
|
|
#41 |
|
Wtajemniczenie
|
my na pierwszy taniec wezmiemy najprawdopodobniej "time of my life" - finalowa piosenke z "dirty dancing". czas zaczac cwiczyc uklad!
|
|
|
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
"Jeśli tylko chcesz" Kukiz&Borysewicz, "Wielka miłość"
|
|
#43 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Może na wszelki wypadek powiedz mu o co chodzi w tej piosence Z doświadczenia wiem, że faceci rzadko zwracają uwagę na tekst (np. mój TŻ).Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#45 |
|
Rozeznanie
|
Ja jestem bardzo zadowolona bo zespół który zamówiliśmy dał nam 2 płyty dvd z weselami żebysmy mogli ocenić jak graja i bawić gości. Dali również wydruk z piosenkami jakie wykonuja jest ich około 300 i zaznaczyli, że jeśli mamy życzenie na jakieś specjalne piosenki to mamy im dać poprostu wcześniej znać a oni je wykonają. Jeśli chcecie to pospisuje tu choć cześć z nich, którą znam
)
|
|
|
|
|
#46 |
|
BAN stały
|
napisz, na pewno będzie to pomocne dla dziewczyn
|
|
|
|
|
#47 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
#48 |
|
Rozeznanie
|
Jestem za
![]() Pozdrawiam |
|
|
|
|
#49 |
|
Raczkowanie
|
od mojego ślubu mineło 9 msc ale pamietam doklandie ten cudowny dzień i ta zabawe, i chociaż bylam w 5 miesiącu ciązy wybawiłam naprawde świetnie.Pierwszą naszą piosenką była piosenka Seweryna Krajewskiego "czekasz na tę jedną chwilę" zawsze przy niej wymiękałam i niby na swoim śłubie nie mozna płakać ale ja sie popłakałam ze szczęscia jak tańczyłam 1 tanec na tej piosence jest cudowna!!! A Potem juz na zabawie, "bo z dziewczynami" super zabawa na tej piosence, " jedna na milion" i powiem wam ze piosenki disco polo naprawde sie swietnie sprawdzają, gdy goscie sa juz na fali
u mnie królował zespół akcent, boys standardowo, ciało do ciala, itd. Co do piosenki " Windą do nieba" to równiez zgadzam sie ze nie pasuje zbytnio do wesel, bo jest smutna, pozdrawiam
|
|
#50 |
|
Raczkowanie
|
mój łśub był 7 msc temu, ale pamietm dokładnie ten cudowny dzień, i choiaz byłam w 5 msc ciązy wybawiłam sie na całego
nasza 1 piosenka była piosenka Seweryna Krajewskiego "czekas zna tę jedna chwilę" i zawsze na niej wymiękałam i niby na swoim ślubie nie mozna płakac, ale ja popłakałam sie gyd tanczylismy ją, nio ale było to ze szczescia, a potem na zabawie, " bo z dziewczynami", "jedna na milion", "czarne oczy" i powiem wam prawde z epiosenki disco polo naprawde sie smwietnie sprawdzaja gdy godcie są juz na lekkiej fali Akcent, standardowo Boys, ciało do ciała, nio zabawa murowana, a cio do piosenki "windą do nieba" to równiez uważam ze jest nieodpowiednia na wesele, bo jest smutna (( pozdrawim kurde dwa razy mi sie wyswietliło i na dodatek pomyliłam liczbe miesięcy od slubu, ehhhh
"Aby znaleźć miłość nie pukaj do każdych drzwi. Gdy przyjdzie Twoja godzina sama wejdzie do twojego domu, życia, serca." Edytowane przez Dorcia220 Czas edycji: 2006-03-28 o 22:48 |
|
|
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
Seweryn Krajewski -WIELKA MIŁOŚĆ bo to jest taki tytuł tej piosenki . i oczywiście PSZCZÓŁKA MAJA wszyscy wiedz o jaką piosenke chodzi, no i czarne oczy , JEDNA NA MILION,STACHURSKY -zostańmy razem i tak jak anioł,no i BOYS ,GRZEGORZ TOMCZAK -niebieska piosenka,farba chcę tu zostać A NA KONIEC PIOSENKE : "CHCĘ BYĆ KOPCIUSZKIEM" ale to juz może byc tylko na zakończenie płyty lub kasety z wesela bo to jest piękne i będę to miec...
|
|
|
|
|
#52 |
|
Raczkowanie
|
nielubie tej posenki winda do nieba nienawidze jej i musze powedziec orkiestrze zeby jej nie bylo! napewno chce farbe i wilka milosc nie wybiera....a w koscele chce ave maria
jesli chodzi o rodzicow to chce tak podziekowac i myslalam o tej posene cudownych rodzicow mam choc jes juz oklepana ale znacie jakas inna zeby pasowala?
|
|
|
|
|
#53 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#54 |
|
Rozeznanie
|
no oki to zaczynam wypisywanie mam przed soba 290 utworkow wiec na pewno rozpisze to na raty
))1. Prywatki 2. Parostatek 3. Kuando Kuando 4. Tyle słonca 5. O Tobie kochana 6. Cała sala 7. Moje jedyne marzenie 8. Coco jumbo 9. Daj mi tę noc 10. serduszko puka 11. ostatni raz zatanczysz ze mna 12. mexicana 13. calupy welcome to 14. walk of life 15 mały biały domek 16. nadzieja 17. shalala lalala 18. takie tango 19. był taki ktos 20.jestes szalona 21. marianna 22. prawy do lewego 23. nie zadzieraj nosa 24. byle bylo tak 25. za kazdy usmiech 26. tylko Ty 27. dziś prawdziwych cyganów 28. nogi 29. uh la la la 30 rosamunde 31 jak sie masz kochanie 32. chce tu zostac 33. szybki bill 34. kochana uwierz mi 35. tico tico 36. tak bardzo sie starałem 37. gdzie ten swiat 38. labamba 39. kankan 40 gdy nam spiewa Elvis 41. stand by me 42. kawiarenki 43. jeszcze dzien 44. diana 45. remedium 46 rudy rydz 47 nie placz Ewka 48. Małgośka 49. be with you 50 jak przezyc wszystko moze narazie tyle C.D.N.
|
|
|
|
|
#55 |
|
Raczkowanie
|
hej, czekam na reszte - bardzo pomocna lista
|
|
|
|
|
#56 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() 51. jambalaya 52. ludzie pragną piekna 53. fale dunaju 54. o mnie sie nie martw 55. wróć do mnie 56. without you 57. ali baba 58. nie zadzieraj nosa 59. wielka dama 60. za toba pojde jak na bal 61. genowefa 62. na zamku 63. ktos mnie pokochal 64. walce kufstein 65. nie zostało nam juz nic 66. lepszy model 67. co ty tutaj robisz 68. kaczuchy 69. rysunek na szkle 70. to nie ja bylam ewa 71. biały latawiec 72. naj story 73 macho 74. to co dal nam swiat 75. kazatchok 76. cjlopcy radarowcy 77. powiem ci 78. autostop 79. nikt na swiecie nie wie 80 lato w kolobrzegu 81. slowo jedyne Ty 82. cjlopa z mazur 83. dwudziestolatki 84. gwiazdor 85. makumba 86 niebo moich stron 87 lato 88. zolte tulipany 89. bella bella donna 90 o hela 91. gdy zaplaczesz' 92. polka dziadek 93 paloma blanca 94 wolnosc 95 corka rybaka 96 zlamano juz tyle serc 97 moja cyganko 98 chialabym 99 matura 100 sing sing CDN pisze z pokaleczonymi palcami dlatego na raty
|
|
|
|
|
|
#57 |
|
Przyczajenie
|
Allen15 - Tylko, że ta piosenka mimo, że o miłości opowiada, nie jest wcale o miłości szczęśliwej....dziewczyna wychodzi za mąż, mimo, że kocha kogoś innego...
Edytowane przez IZZII Czas edycji: 2006-03-31 o 23:59 |
|
|
|
|
#58 |
|
Raczkowanie
|
"Windą do nieba" absolutnie u mnie odpada
Mi się marzy muzyka w stylu lat 80-tych i 90-tych ale nie polska (coś jak Toto, Gazebo itp.) Tylko, że mam orkiestrę i zdaję sobie sprawę, że nie zagrają wszystkiego. Narazie pozbierałam różne fajne stare utwory (chyba ze 100). Z tego co wiem, to moja orkiestra lubuje się w Armstrongu, bo Pan, który śpiewa ma łudząco podobny głos do niego ale mam nadzieję, że zagrają chociaż część z tego, o co poproszę.
|
|
|
|
|
#59 |
|
Rozeznanie
|
no to kolejne piosenki
101 hej czy Ty wiesz 102 my cyganie 103 osiemnastke miala 104 mam cudownych rodzicow 105 nie domykajmy drzwi 106 inny nie bede 107 bal wszystkich swietych 108 niech zyje bal 109 rycz mala rycz 110 dlugosc dzwieku samolot 111 bailando 112 livin' la vida loca 113 nie licze godzin i lat 114 bedziesze moj 115 lornetka 116 gdzie ten ktory 117 czarne oczy 118 filmowa milosc 119 boom boom boom 120 hej szala 121 polskie dziewczyny 122 l'italiano 123 tanczmy z cyganami 124 zawsze gdzies czeka ktos 125 czerwone korale 126 jedzie pociag 127 jolka 128 arrivederci moja dziewczyno 129 lobuz 130 kocham cie kochanie moje 131 slodycze 132 swiat wedlug Kiepskich 133 shirley 134 I love you do bolu 135 anna maria 136 bara bara 137 cicha woda 138 europa 139 greckie wino 140 guma 141 cyganeczka janeczka 142 dlaczego 143 kasztany 144 ukraina 145 kolorwe jarmarki |
|
|
|
|
#60 |
|
Rozeznanie
|
Jesteś niezastąpiona
Pozdrawaim |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:03.

((