![]() |
#31 | |
Erudycja
|
Dot.: O tych na świecie i o tych w brzuszkach - spędzamy czas na pogaduszkach cz.2
Cytat:
[1=36acb097cabec02316c4aae c630d441280b2f16b_63b8b62 1cf6a6;65942731]Kurcze, wydaje mi się że ciężko to szło. O 13 3cm, o 17.30 5cm i znieczulenie, jej mąż napisał że bardzo cierpiała. Przed 20 było 8cm więc już blisko. Ale co ja mam powiedzieć jak ja o 7 rano miałam apogeum bólu, myślałam że zaraz urodzę a miałam dalej 2-3 cm.. znieczulenia nie dali choć błagałam już a urodziłam o 15.30. Wiem że porodu nie powtórzę a gdybym niespodziewanie zaszła w ciążę to szukałabym szpital w którym znieczulenie napewno bym dostała. Na stronie internetowej mojego szpitala jest napisane że można skorzystać z zzo, a w rzeczywistości? "Nie ma anestezjologa".. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Ja ciężkie skurcze miałam dopiero od odejścia wód czyli koło 8 i mialam wtedy 6cm, przez dwie godziny miałam wciąż 6 a już umierałam z bólu. Więc męczyłam się "tylko" 3:40 a pamiętam to jako strasznie długi czas... więc koleżance nie zazdroszczę w ogóle
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Dot.: O tych na świecie i o tych w brzuszkach - spędzamy czas na pogaduszkach cz.2
Aga, pewnie jestes juz szczesliwa ciocia?
![]()
#33 |
Konto usunięte
|
Tak, od 1 w nocy. Czyli 2giej naszego czasu 😂
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Super, gratuluje! Szkoda,że w takich mekach ale na szczescie juz po
![]()
#35 |
Konto usunięte
|
Noooo. O 20 pisałam że już blisko, że 8cm a urodziła o 1 w nocy dopiero. Ale przynajmniej załapała się na zzo, ja nie miałam tyle szczęścia. I tak zostałam ciocia 😂 ciekawe kiedy mała zobaczę, może na święta przylecą..
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Erudycja
|
[1=36acb097cabec02316c4aae c630d441280b2f16b_63b8b62 1cf6a6;65962901]Noooo. O 20 pisałam że już blisko, że 8cm a urodziła o 1 w nocy dopiero. Ale przynajmniej załapała się na zzo, ja nie miałam tyle szczęścia. I tak zostałam ciocia 😂 ciekawe kiedy mała zobaczę, może na święta przylecą..
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] O esu, mi między 9 a 10 minęła może zaledwie godzina a myslalam że umrę.. się z zzo na pewno było jej łatwiej, bo bez byłoby strasznie
#37 |
Zakorzenienie
|
Ja moge sobie tylko wyobrazic, bo z obojgiem na porodowke trafialam z 8 cm
#38 |
Konto usunięte
|
Marta farciaro 😜
Czy Wasze dzieci mają jakiś rytm w ciągu dnia? Jakiś schemat, rytuały? Ja już niewiem co mam zrobić żeby spanie Filipa się poprawiło, jedna drzemka dziennie nie skutkuje lepszym snem w nocy. Wogole on tak niespokojnie śpi.. kręci się z boku na bok, staje na glowie i pada, siada i pada, nie potrafi dłużej w jednej pozycji i nie przekręca się bez przebudzenia i zakwilenia. Muszę albo smoczek albo ciiiiiiii bo już sapie do płaczu. Zasypia w rogu łóżka a wędruje po całym dosłownie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- I jeszcze jakaś wysypka nam wyskoczyła przy jajkach, dziś już kilka kropek na siusiaku doszło. Niewiecie czym to potraktować? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
U nas sa rytualy np kapieli bo zawsze po przebieram mala w pizamke, myjemy zabki, karmie do spania i klade do wyrka. W dzien trzymam sie stalych godzin drzemek i posilkow ale wiadomo czasami cos sie przesunie. Codziennie tez jest spacer.
---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Bylismy z tym odparzeniem u lekarza. Dostalam kremy na recepte, mam nadzieje, ze szybko minie. Pierszy raz takie cos mamy i w jeden dzien sie zrobilo, wszystko przez te twarde kupy co chwile
#40 |
Konto usunięte
|
U nas też kąpiel o stałej porze mniej więcej, 19-20. Obróbka na przewijaku i w łóżku butla. Przygaszone swiatlo, cisza, jak sie podnosi to do skutku odkladam do lezenia. Muszę jeszcze wkrótce przestawić żeby butla była przed myciem ząbków.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Wogole to jak wstaje na mleko kolo 1-2 to autentycznie burczy mu w brzuchu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Erudycja
|
[1=36acb097cabec02316c4aae c630d441280b2f16b_63b8b62 1cf6a6;65966986]U nas też kąpiel o stałej porze mniej więcej, 19-20. Obróbka na przewijaku i w łóżku butla. Przygaszone swiatlo, cisza, jak sie podnosi to do skutku odkladam do lezenia. Muszę jeszcze wkrótce przestawić żeby butla była przed myciem ząbków.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Wogole to jak wstaje na mleko kolo 1-2 to autentycznie burczy mu w brzuchu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] To ja swoją trzymam w halasie jak śpi, puszczam radio, teraz pralka chodzi, tz ogląda tv, wczoraj odkurzyłam i jutro też zamierzam ![]() Zamówiliśmy fotel ![]()
#42 |
Zakorzenienie
|
Dobrze robisz, nasza spala w absolutnej ciszy i do teraz nawet szmer potrafi ja obudzic. Nastepnym razem juz tak nie naucze jesli bedzie kolejny bobas
#43 |
Zakorzenienie
|
Mój też śpi przy radiu, telewizorze, czy innych dźwiękach domowych. Nie chodzimy na palcach i nie mówimy szeptem i nie zamierzamy.
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Konto usunięte
|
Ja też nie zamierzałam ale mojego budziło wszytko, nawet jak panel skrzypnął czy włącznik światła. I teraz też raczej jak drzemie to nie w głowie mi odkurzanie
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Ana, ciesze się ze jestes zadowowolona z karuzeli
![]() Dziewczyny bylam dzisiaj w tej poradni, ogólnie jest dobrze, ale mamy z nią ćwiczyć w domu (2 cw) na samodzielne siadanie i czworakowanie. Mowila tez ze mała ma/miała prawdopodobnie obnizone napięcie mięśniowe dlatego tez nie spieszno jej do tego typu aktywności. W ogole zaszokowala mnie bo nawet nie zdążyłam jej rozebrać (TZ posadzil ja sobie na kolanach, ona siedziała wyprostowana z rączkami do przodu taka jakby pozycja obronna a babeczka mowi ze wie z czym przyjechalismy, nie siada i nie raczkuje) a mnie szczena opadła. Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
#46 |
Raczkowanie
|
Moja ma np dwie drzemki w ciągu dnia po ok 1,5h bo jak ma jedną to jest niedospana i w nocy co chwile się budzi. Czyli na tak samo jak ja. Ja też tak mam że jak jestem mega zmęczona,spiaca i wgl to szybko zasne ale budzę się co chwile i zasnąć nie mogę. Moja wstaje ok 10 (po nocy) 12 pierwsza drzemka i 17druga drzemka. I tak 22 idzie spać na dobre.
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Milenka od soboty ladnie raczkuje. Pelzanie juz jest beee
![]()
#48 |
Erudycja
|
Kasia no to piona
![]() Monia tak jestem bardzo ![]() A kobietka albo bardzo doświadczona albo dużo osób z tym przychodzi? Młoda dostała dziś moje mleko z butli i krótko spała bo chyba tylko 1,5h, chyba jest bardziej zmęczona po cycu i dlatego lepiej wtedy śpi. Kasia gratki dla córy ![]() Byłam dziś z Tztem na mieście bez małej, kurcze ciągle myślałam czy śpi i nie płacze... ale spała jeszcze długo jak wróciliśmy
Alicja ❤ Ur.28.09.2016 Największe szczęście mamusi ❤ Edytowane przez ana909 Czas edycji: 2016-10-03 o 17:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Konto usunięte
|
Agata, fajnie ze Zuzia śpi do 10 ale jest to okupione hasaniem do 22. Ja wolę jak Filip chodzi spać wcześniej, powiedzmy że mam jeszcze coś z wieczoru, wstaje 7-8. Tego chcialabym go nauczyc, zeby mi nie latal do nocy. Ja go nie bronie przed drzemkami, jak widzę że brzęczy to idzie, ale drzemka o 17, o nieee ☺ Wiadomo każdy robi po swojemu. Zresztą może być tak że teraz chodzi spać ok 20 a za jakiś czas wszystko weźmie w łeb. A budził się po tyle razy od zawsze i nic się nie zmienia z biegiem czasu.. 😢
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie tez 22 to za pozno, kapie o 20 i max 21 mala jest w wyrku. Wole predzej wstac ale troche wieczoru miec dla siebie. U nas drzemki sa o 10 i 15, najpozniej 16 bo potem mam problem z usypianiem na noc. Jak sobie przypomne jak kiedys chodzila spac 1-2 w nocy to mnie trzesie, zasypialam razem z nia na siedzaco przy karmieniu.
A tak z innej beczki kolejny zabek nam wychodzi, juz 6 ![]()
#51 |
Zadomowienie
|
U nas rytuał to podstawa ja.sama to.lubie
![]() Nikodem.sam.zrezygnował z.dwóch drzemek, teraz ma jedną o 12 i śpi 1,5~2,5h idzie spac o 20 i budzi się w.nocy kilka razy |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
Staś zasypia ok 19:30-20 max i śpi do 7/8
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#53 |
Zakorzenienie
|
Dobra Marta nie sciemniaj. Dobrze wiemy jak jest. Śpi pewnie do 11 a ty razem z nim
![]() ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- My mamy rytuał. Kąpiel o 20 30 o 21 jest w łóżeczku z butelka mleka i zasypia. Dziś wyjątkowo nie chciała jeść na noc mleka :/ wypila 80 ml z wielkim fochem. Więc pewnie się obudzi w nocy. A wstaje rano ok 7-8 ![]() ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Drzemki w dzień ma dwie. Ale różnie to bywa z czasem tych drzemek
#54 |
Zakorzenienie
|
Karolina hahaha
![]() ![]()
#55 |
Raczkowanie
|
Moja też się budzi w nocy ostatnio już miałam luksus bo tylko dwa razy a wczoraj? Masakra co 30min. Nie spalam ciagiem dłużej niż 20min :-/ nie wiem co to miało być? A ja znowu wolę dłużej pospac dlatego idzie spać o 22.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- A i mam mały sukces przestaje mi się na siłę do cyca dobierać. Chyba zaczyna rozumieć że cyc tylko przed spaniem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
Oo my też właśnie w dzień 2 razy śpimy ☺
Karola, do 11 nie, ale koło południa ma dżemke ok 2 czasem 3 h Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#57 |
Wtajemniczenie
|
Hej a moja Liliana wstaje o 7 później drzemka o 10 tak z 2-3 h później zazwyczaj już nie śpi a jak usnie to o 16 na 30 minut . Na noc idzie spać do 21. I do rana się nie budzi 😁
Za to wszędzie jej pełno wszędzie wejdzie. Biega raczkujac całe kolana ma w siniakach. Ale teraz bardziej interesuje ja wstawianie i 'chodzenie' przy meblach. My dalej meczymy się z gorna 1 już ja widać Ale nie chcę się przebić Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#58 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
![]() Buziaczki dla Lili ![]()
![]() |
#59 |
Wtajemniczenie
|
Dziękujemy Kasiu 😁 Milena za to goni z ząbkami 😆 moja ma dopiero 2 coś ciężko jej wychodzą górne jedynki już prawie miesiąc Ale wkoncu widać koniec tylko gdzie reszta zębów jeszcze 😯
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#60 |
Zakorzenienie
|
My nie mamy jeszcze ani jednego zabka a Oliwia ma 7.5 miesiąca
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:27.