![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Arabki
Ciekawy wątek
![]() Mi strasznie podobają się ich makijaże oczu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zadomowienie
|
Mi się podoba jak młode arabki chodzą ubrane w holandii, zawsze mają jakieś czółenka albo kozaczki dobrane do stroju, chustę, torebkę , ładną spódnicę lub tunikę ale powiem że te starsze już tak o siebie nie dbają..
Znałam jedną turczynkę która nie nosiła chusty i było widać jaka piękna kobieta z niej, ciemne gęste włosy, ciemna oprawa oczu.. Dlaczego ja taka nie jestem ![]() ![]() ![]()
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
http://www.allegro.pl/item786984356_...s.html#gallery
http://www.allegro.pl/item773946104_...ruby_rose.html http://www.allegro.pl/item773437178_...a.html#gallery Edytowane przez dontbejealous Czas edycji: 2011-12-13 o 15:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zadomowienie
|
Miałam chłopaka 2,5 roku w Holandii dlatego często tam bywałam w Rotterdamie
![]() Ładnie te ciemne brwi wyglądają ![]() ![]()
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
;0
Edytowane przez dontbejealous Czas edycji: 2011-12-13 o 15:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie ja miałam chłopaka ktory pochodził z niemiec a mieszka już długo w Rotterdamie ![]() aaaaaa na Hoek Van Holland jezdziłam na plaże często ![]() Czemu znałam arabke ktora chodziła bez chusty i miała naturalny kolor włosów taki ciemny brąz ![]() Według mnie to niektóre z nich nie dbają tak o urode bo taka jest ich religia ze nie mogą jakoś seksownie wyglądać, tak mi się wydaję.. ale popatrzcie jakie to piękne kobiety, jak np wszystkie z nich w takim Rotterdamie nagle wyszły by na ulicę normalnie ubrane, umalowane to reszta kobiet jest "pozamiatana" ![]()
![]() |
![]() |
#37 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ja odebrałam ich brak dbania o siebie (u tych zaniedbanych) jako brak czasu, pieniędzy, nawyków. Oczywiście w Europie jest inaczej. Co do urody to jak pisałam widziałam piękne Arabki, ale nie chiałabym się upodabniać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
nie wiem ja się nasłuchałam różnych rzeczy miedzy innymi że arabki są dyskryminowane przez mężczyzn i często poprostu nie pozwalają im na wiele rzeczy, zaniedbują je, one nie zarabiają i są zależne od męzczyzn ale oczywiście to nie z wszystkimi tak jest
![]() ![]() Powiem jeszcze tyle że np gdy byłam w pracy w Holandii to przyszły raz do pracy 3 arabki takie starsze, nie umiały zadnego innego jezyka niż swój, nie umiały nawet liczyć gdy arab tłumaczył im po arabsku nic nie wiedziały jak coś zrobić, nawet najprostsze prace.. były zaniedbane strasznie, wydaje mi się że były z jakiś biednych terenów, nie miały wogóle pojecia o higienie i o życiu.. tak jak pisałaś o myciu zębów, musiały być z jakiś bardzo zacofanych terenów i napewno dyskryminowane przez mężczyzn, napewno nie mogły same czegoś zdobyć. U na w pl np kazda kobieta słyszy jak o siebie dbać, każda robi co chce, może sama coś osiągnąć a wiele arabek nie ma tego.. i to jest smutne ![]() Słyszalam historie o dziewczynie która chciała studiować w berlinie i gdy się na to zdecydowała rodzina była przeciwna, czekając na tramwaj na uniwersytet brat podjechał autem i ją zastrzelił.. Smutne że tak jest ale kobietami są pięknymi i napewno jak już powiedziałam jakby się ubrały normalnie i umalowały to inne laski są "pozamiatane " ![]()
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
.
![]() ![]() ![]() Edytowane przez dontbejealous Czas edycji: 2011-12-13 o 15:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
Edytowane przez dontbejealous Czas edycji: 2011-12-13 o 15:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
W przypadku egipcjanek ubiór jest ściśle zależny od rodziny i kolejne pokolenia muszą się do tego dostosować. Jeśli rodzina jest baaardzo religijna, to w ubiorze takiej kobiety (matki, córki) widać praktycznie tylko oczy! Będąc w tym roku w Egipcie widziałam taką Panią... mało tego! miała ubrane nawet rękawiczki....
Jeśli rodzina pozwala, wówczas wystarczy tylko chusta i oczywiście obowiązkowo zasłonięte inne partie ciała. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zadomowienie
|
nie no znałam holenderki które były z arabami ale to prawda że polki to zaraz za nimi lataja a u holenderek to troche mniej spotykane
![]() to zależy od rodziny jak taka arabka jest ubrana bo np znałam rodzinę której ojciec pozwalal na normalne ubieranie się a znowu widziałam raz nad holenderskim morzem, był upał szedł sobie pan arab jako pierwszy w samych bokserkach a za nim jego żony tak pozakrywane że tylko oczy i usta było widać..
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
czy polki latają za arabami? hmm latają, ale tak samo jak oni mają upodobanie do słowiańskiej urody, tak polki do ciemnych facetów..... czarne oczy, ciemna karnacja. egzotyka!! a do tego słodkie słówka wypowiedziane po arabsku smakują całkiem inaczej. niektórych to co nieznane kusi bardziej, a niektórych mniej. kwestia racjonalnego myślenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
![]() Edytowane przez dontbejealous Czas edycji: 2011-12-13 o 15:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
![]() Edytowane przez dontbejealous Czas edycji: 2011-12-13 o 15:09 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Przyczajenie
|
Ale sie tu naczytalam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
///
Edytowane przez dontbejealous Czas edycji: 2011-12-13 o 15:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Rozeznanie
|
Tak dokladnie, wszysko zalezy od kraju, kultury i religijnosci. Nie wszystkie arabki chodza pozakrywane, a u niektorych widac tylko oczy
![]() Powien Arab powiedzial mi, zebym przypadkiem nie zamawiala w knajpie Cappuccino, bo moga sie zdenerwowac, a nawet obrazic... poniewaz Cappucino w Egipcie znaczy inaczej uprawianie sexu ![]() ![]() ..i juz wiecie jak powstaje Cappuccino ![]() ![]() kilka fotek arabek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
??
Edytowane przez dontbejealous Czas edycji: 2011-12-13 o 15:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Rozeznanie
|
z neta... ze swoich zbiorow nie mam takich zblizen, ponieważ glupio tak robic komus fote
![]() ale moge potwierdzic, ze rzeczywiscie tak wygladaja ![]() z moich zbiorow: Dolny Egipt, ciemniejsza (+opaleznizna)- juz taka bardziej afrykanska karnacja, temp. ok 65'C Edytowane przez Anjouka Czas edycji: 2009-11-06 o 11:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
?
![]() Edytowane przez dontbejealous Czas edycji: 2011-12-13 o 15:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
prześledziłam ten temat i tak sobie myślę, że chyba mogłabym się przyłączyć do tego wątku
![]() Sama jestem pół Arabką z tym, że wcześniej mało się interesowałam swoimi korzeniami że tak powiem ![]() Ale po tegorocznym pobycie w Syrii stwierdzam że złapałam arabskiego bakcyla ![]() Co do Arabek. Chyba właśnie trudno powiedzieć jaki mają styl.. Arabki zamieszkują wiele krajów i wiadomo, że nie tworzą monolitu. To co ja zauważyłam - wiele kobiet nie maluje się w ogóle. Natomiast bardzo często jak już się malują to mocno - oczy zarysowane czarną kredką, czarne brwi.. Chyba jednak maja skłonność do przesady w jedną albo drugą stronę. Co do wybielania, owszem, mile widziana jest jasna skóra. Bez problemu można kupić kremy wybielające, np. z Olaya.. Przeważnie A. lubią nosić duuużo biżuterii. Srebro jest mało spotykane. Króluje złoto. Aha, jeszcze depilacja. Nie wiem, pewnie to zależy od indywidualnych upodobań ale na pewno niektóre dziwczyny dużą wagę przywiązują do depilacji. Nie daj Boże zostawić jakiś ciemniejszy puszek pod nosem.. A brwi regulują w kształt prostej linii (są niezaokrąglone) No to na razie tyle ![]()
Co może przynieść związek Polki z Kurdem? Lepszy syn czy córka? Z jakimi problemami borykają się kobiety? Dlaczego płaczą i co doprowadza je do śmiechu? Co skrywam pod uśmiechem ja? -----> http://usmiechpolskosyryjski.blogspot.com Salma <3 26/40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
?
Edytowane przez dontbejealous Czas edycji: 2011-12-13 o 15:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do inteligencji - tu też nie o nację chodzi. a co do tego czy Holenderki chcą Arabów - może to Arabowie nie chcą Holenderek? Na jakiej podstawie wysuwasz takie wnioski? Patrzysz po sobie? Cytat:
Nie każdy muzułmanin jest zły , ale każda polka jest pusta, głupia i sie puszcza tak? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
BAN stały
|
Polki głupsze, ładniejsze, brzydsze, mąrzejsze....?
Napiszę off topowo ale widzę, że z wątku dla dziewczyn zainteresowanych arabic'ami i stylem, makijażem Arabek robi się vanity fair, gdzie wszystko jest be albo cacy. Oczywistości... -każdemu podoba się co innego i dla jednego ideałem jest uroda arabska dla innego nordycka (nie mówię już o innych typach) w związku z tym nie istnieje ogólnie uznana kategoria narodu najpiekniejszych kobiet. -w każdej nacji znajdą się kobiety zjawiskowe, piękne, ładne, brzydsze...wśród Arabek i Polek, Włoszek i Francuzek. -nie widzę najmniejszego związku między inteligencją Arabek/Polek i narodowością (chyba, że dzielenie na mądre i głupie ma potwierdzić podział ładne/brzydkie ![]() Przepraszam za off top, ale znoszę generalizowania. Nie znoszę bo ZAWSZE gdzie pojawia się szufladkowanie zaraz pojawia się obrażanie kogoś i kłótnie. Gdzie jest powiedziane, że większości Polek mają podobać się Arabowie...? Kilkakrotnie byłam w krajach arabskich, mężczyźni jak mężczyźni. Nie wiem z kim miałam do czynienia, bo jakiegoś mitycznego pociągu Polek do Arabów i w drugą stronę nie widziałam. Sam wątek ma sens jeśli potraktujemy go lekko-jak każdy inny z poradami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() Edytowane przez dontbejealous Czas edycji: 2011-12-13 o 15:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Akurat "nie mam co ribć"więc to zgłoszę do Moderatora. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
BAN stały
|
Znowu off top z mojej strony
![]() Edytowane przez kkknnn Czas edycji: 2009-11-30 o 20:33 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Konto usunięte
|
Ehh... i jak tu być muzułmanką w takim kraju jak Polska, gdzie poziom wiedzy równy jest tylko zasłyszanym komentarzom, dwóm tygodniom spędzonym na wakacjach bądź, takim jak to, forom. Żal.
Proponuję skupić się na urodowym aspekcie ZADBANYCH kobiet arabskich hmm? ![]() Po pierwsze: pielęgnacja. Gładka skóra oraz należyta higiena osobista są wymogami religijnymi. Tak więc depilacja, złuszczanie, nawilżanie to nijako podstawa pielęgnacji. Obowiązkiem jest depilowanie pach i okolic intymnych, reszta to kwestia indywidualna. Chociaż osobiście nigdy nie widziałam "zarośniętej" arabskiej dziewczyny. Króluje pasta cukrowa(ciało) i nitkowanie(brwi). Chociaż w większych miastach coraz więcej jest Wax Center'ów. Złuszczanie najlepiej w hammamie, chociaż powoli jego zadanie spełniają, coraz to liczniej budowane, SPA. Wykonuje się je gąbkami Loofah, choć są również dostępne liczne peelingi, króluje zdecydowanie złuszczanie mechaniczne. Do nawilżania stosuje się oleje. Używane są również do włosów. Jak również oczyszczające maski na bazie alg albo różnych glinek, stosowane na całe ciało podczas rytułału w hammamie. Co do makijażu podstawą jest khol (w Indiach zwany kajal). Czasem "robi" on cały makijaż wespół z zalotką i grzebykiem do brwi. Oprawa oczu Arabek jest zwykle niemal czarna, dodatkowo khol wzmacnia rzęsy tak więc nie ma potrzeby stosowania tuszu czy innych "przyciemniaczy". Ale wszystko jest kwestią gustu, indywidualnych upodobań, kraju oraz miejsca zamieszkania. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:33.