Arabki - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Makijaż - pytania do wizażystki

Notka

Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-10-20, 15:39   #31
Brzoskfiniowa
Raczkowanie

Dot.: Arabki

Ciekawy wątek
Mi strasznie podobają się ich makijaże oczu.
Brzoskfiniowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-20, 21:30   #32
evak1988
Zadomowienie

GG do evak1988

Mi się podoba jak młode arabki chodzą ubrane w holandii, zawsze mają jakieś czółenka albo kozaczki dobrane do stroju, chustę, torebkę , ładną spódnicę lub tunikę ale powiem że te starsze już tak o siebie nie dbają..
Znałam jedną turczynkę która nie nosiła chusty i było widać jaka piękna kobieta z niej, ciemne gęste włosy, ciemna oprawa oczu.. Dlaczego ja taka nie jestem Strasznie mi się to podoba Znałam także kosmetyczkę turczynkę także śliczna, makijaż arabski i te gęste długie włosy ale miała lakko rozjaśniane tak jak beyonce do tego taka oliwkowa cera i ślicznie wyglądała
Stary 2009-10-21, 13:52   #33
dontbejealous
Raczkowanie

http://www.allegro.pl/item786984356_...s.html#gallery

http://www.allegro.pl/item773946104_...ruby_rose.html

http://www.allegro.pl/item773437178_...a.html#gallery

Edytowane przez dontbejealous
Czas edycji: 2011-12-13 o 15:08
dontbejealous jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-21, 15:15   #34
evak1988
Zadomowienie

GG do evak1988

Miałam chłopaka 2,5 roku w Holandii dlatego często tam bywałam w Rotterdamie lecz niestety nie wyszło nam, on miał inne plany na przyszłość i ja także wogóle inna mentalność..

Ładnie te ciemne brwi wyglądają ale jak ja bym sobie takie zrobiła to jak kosmita bym wyglądała
Stary 2009-10-22, 05:54   #35
dontbejealous
Raczkowanie

;0

Czas edycji: 2011-12-13 o 15:08
Stary 2009-10-22, 14:08   #36
evak1988
Zadomowienie

GG do evak1988

Cytat:
Napisane przez dontbejealous Pokaż wiadomość
Chłopaka araba? Ja to mam rodzine w Rotterdamie i Hoek van holland takim małym miasteczku nad morzem
Arabki maja styl i klase. :P
To prawda,ze te starsze nie dbają o siebie,ale to tak samo jak w Polsce.Połowa mlodszych nie nakłada chust.Ja chce wygladać jak one,zmienic wizerunek.Mam brązowe włosy i narazie nie chce mi sie ich przefarbowywać na czarno.

Nie ja miałam chłopaka ktory pochodził z niemiec a mieszka już długo w Rotterdamie
aaaaaa na Hoek Van Holland jezdziłam na plaże często kiedyś była tam taka naturalna plaża teraz jakieś takie niebieskie domki postwaili..

Czemu znałam arabke ktora chodziła bez chusty i miała naturalny kolor włosów taki ciemny brąz

Według mnie to niektóre z nich nie dbają tak o urode bo taka jest ich religia ze nie mogą jakoś seksownie wyglądać, tak mi się wydaję.. ale popatrzcie jakie to piękne kobiety, jak np wszystkie z nich w takim Rotterdamie nagle wyszły by na ulicę normalnie ubrane, umalowane to reszta kobiet jest "pozamiatana"
Stary 2009-10-22, 14:34   #37
kkknnn
BAN stały

Cytat:
Napisane przez evak1988 Pokaż wiadomość
Nie ja miałam chłopaka ktory pochodził z niemiec a mieszka już długo w Rotterdamie
aaaaaa na Hoek Van Holland jezdziłam na plaże często kiedyś była tam taka naturalna plaża teraz jakieś takie niebieskie domki postwaili..

Czemu znałam arabke ktora chodziła bez chusty i miała naturalny kolor włosów taki ciemny brąz

Według mnie to niektóre z nich nie dbają tak o urode bo taka jest ich religia ze nie mogą jakoś seksownie wyglądać, tak mi się wydaję.. ale popatrzcie jakie to piękne kobiety, jak np wszystkie z nich w takim Rotterdamie nagle wyszły by na ulicę normalnie ubrane, umalowane to reszta kobiet jest "pozamiatana"
Żadna religia nie zachęca do tego żeby przesadnie seksownie wyglądać- mówię np. o Judaiźmie. Czym innym jest np. dbanie o zęby. Widziałam poza Europą wiele Arabek z brakami albo bardzo zaniedbanymi zębami (a to już kwestia świadomości i pieniędzy nie religii)
Ja odebrałam ich brak dbania o siebie (u tych zaniedbanych) jako brak czasu, pieniędzy, nawyków. Oczywiście w Europie jest inaczej.
Co do urody to jak pisałam widziałam piękne Arabki, ale nie chiałabym się upodabniać
kkknnn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-22, 16:56   #38
evak1988
Zadomowienie

GG do evak1988

nie wiem ja się nasłuchałam różnych rzeczy miedzy innymi że arabki są dyskryminowane przez mężczyzn i często poprostu nie pozwalają im na wiele rzeczy, zaniedbują je, one nie zarabiają i są zależne od męzczyzn ale oczywiście to nie z wszystkimi tak jest Rozmwaiałam z arabką i dużo opowiadała mi na ten temat.

Powiem jeszcze tyle że np gdy byłam w pracy w Holandii to przyszły raz do pracy 3 arabki takie starsze, nie umiały zadnego innego jezyka niż swój, nie umiały nawet liczyć gdy arab tłumaczył im po arabsku nic nie wiedziały jak coś zrobić, nawet najprostsze prace.. były zaniedbane strasznie, wydaje mi się że były z jakiś biednych terenów, nie miały wogóle pojecia o higienie i o życiu.. tak jak pisałaś o myciu zębów, musiały być z jakiś bardzo zacofanych terenów i napewno dyskryminowane przez mężczyzn, napewno nie mogły same czegoś zdobyć.
U na w pl np kazda kobieta słyszy jak o siebie dbać, każda robi co chce, może sama coś osiągnąć a wiele arabek nie ma tego.. i to jest smutne często mężczyźni za nie decydują i nawet muszą wychodzić za mąż za jakiś staruchów co im wybrano..
Słyszalam historie o dziewczynie która chciała studiować w berlinie i gdy się na to zdecydowała rodzina była przeciwna, czekając na tramwaj na uniwersytet brat podjechał autem i ją zastrzelił..

Smutne że tak jest ale kobietami są pięknymi i napewno jak już powiedziałam jakby się ubrały normalnie i umalowały to inne laski są "pozamiatane "
Stary 2009-10-23, 05:49   #39
dontbejealous
Raczkowanie

.

Czas edycji: 2011-12-13 o 15:09
Stary 2009-10-26, 19:44   #40
dontbejealous
Raczkowanie

http://www.youtube.com/user/MakeupAd.../0/4_FvFdDX9b4

Stary 2009-10-26, 20:10   #41
piccola87
Raczkowanie

GG do piccola87

W przypadku egipcjanek ubiór jest ściśle zależny od rodziny i kolejne pokolenia muszą się do tego dostosować. Jeśli rodzina jest baaardzo religijna, to w ubiorze takiej kobiety (matki, córki) widać praktycznie tylko oczy! Będąc w tym roku w Egipcie widziałam taką Panią... mało tego! miała ubrane nawet rękawiczki....
Jeśli rodzina pozwala, wówczas wystarczy tylko chusta i oczywiście obowiązkowo zasłonięte inne partie ciała.
piccola87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-27, 18:57   #42
evak1988
Zadomowienie

GG do evak1988

nie no znałam holenderki które były z arabami ale to prawda że polki to zaraz za nimi lataja a u holenderek to troche mniej spotykane

to zależy od rodziny jak taka arabka jest ubrana bo np znałam rodzinę której ojciec pozwalal na normalne ubieranie się a znowu widziałam raz nad holenderskim morzem, był upał szedł sobie pan arab jako pierwszy w samych bokserkach a za nim jego żony tak pozakrywane że tylko oczy i usta było widać..
Stary 2009-10-27, 20:45   #43
piccola87
Raczkowanie

GG do piccola87

czy polki latają za arabami? hmm latają, ale tak samo jak oni mają upodobanie do słowiańskiej urody, tak polki do ciemnych facetów..... czarne oczy, ciemna karnacja. egzotyka!! a do tego słodkie słówka wypowiedziane po arabsku smakują całkiem inaczej. niektórych to co nieznane kusi bardziej, a niektórych mniej. kwestia racjonalnego myślenia.
piccola87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-28, 06:43   #44
dontbejealous
Raczkowanie

Stary 2009-11-03, 06:28   #45
dontbejealous
Raczkowanie

.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-03, 23:56   #46
laura0908
Przyczajenie

Ale sie tu naczytalam ) Ja mieszkam w kanadzie, moj chlopak jest arabem, mulzumaninem;p Oni szukaja kobiet spoza swojej kultury.. Arabki sa troche glupsze i puste wiekszosc co znam to troche takie puszczalskie. na imprezach wlasnie ich jest najwiecej.. same wiaza sie z murzynami przewaznie) sa naprawde bardzo ladne, ale uwierzcie mi.. puste hehe.. pozdrawiam)
laura0908 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-05, 08:08   #47
dontbejealous
Raczkowanie

///

Stary 2009-11-05, 14:23   #48
Anjouka
Rozeznanie

Tak dokladnie, wszysko zalezy od kraju, kultury i religijnosci. Nie wszystkie arabki chodza pozakrywane, a u niektorych widac tylko oczy Tak samo niekore sa piekne, a niekore brzydkie i grube- jak u nas... Z 3 arabskich krajow (Egipt, Tunezja, Turcja) w ktorych bylam najbardziej liberalny kraj to Tunezja i tam tez widzialam najladniejsze dziewczyny i najbardziej odkryte (szczegolnie te w Tunisie). Najbardziej restrykcyjnie bylo w Egipcie...szczegolnmie w biednych czesciach Egiptu..bieda, brud, zycie 100 lat za murzynami (spanie w lepiankach, ze zwierzetami, na cmentarzach)...kobiety pozakrywane od stop do glow, które nie moga wyjezdzac z miasta i najlepiej jakby nie wychodzily w ogole z domu i z nikim innym nie rozmawialy...no coz

Powien Arab powiedzial mi, zebym przypadkiem nie zamawiala w knajpie Cappuccino, bo moga sie zdenerwowac, a nawet obrazic...
poniewaz Cappucino w Egipcie znaczy inaczej uprawianie sexu czyli biala arabka, ktora nie moze wychodzic z domu (wiec sie nie opala i jest biala) i opalony arab, ktory pracuje calymi dniami na sloncu...no i tak powstaje fiku-miku cappuccino

..i juz wiecie jak powstaje Cappuccino....a wiec nie zamawiajcie

kilka fotek arabek

Kocham moja Rzabke!

i Ciebie Maluszku!
Anjouka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-06, 05:44   #49
dontbejealous
Raczkowanie

??

Czas edycji: 2011-12-13 o 15:10

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-06, 10:39   #50
Anjouka
Rozeznanie

Cytat:
Hehe ciekawe,a skad masz te fotki?? Z neta czy sama robiłas??
z neta... ze swoich zbiorow nie mam takich zblizen, ponieważ glupio tak robic komus fote to widac... mozna robic jedynie z daleka (niby krajobrazu:P)

ale moge potwierdzic, ze rzeczywiscie tak wygladaja

z moich zbiorow: Dolny Egipt, ciemniejsza (+opaleznizna)- juz taka bardziej afrykanska karnacja, temp. ok 65'C

Kocham moja Rzabke!

i Ciebie Maluszku!

Edytowane przez Anjouka
Czas edycji: 2009-11-06 o 11:02
Anjouka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-07, 09:31   #51
dontbejealous
Raczkowanie

?

Stary 2009-11-28, 08:58   #52
honey pie
Raczkowanie

prześledziłam ten temat i tak sobie myślę, że chyba mogłabym się przyłączyć do tego wątku
Sama jestem pół Arabką z tym, że wcześniej mało się interesowałam swoimi korzeniami że tak powiem
Ale po tegorocznym pobycie w Syrii stwierdzam że złapałam arabskiego bakcyla

Co do Arabek. Chyba właśnie trudno powiedzieć jaki mają styl.. Arabki zamieszkują wiele krajów i wiadomo, że nie tworzą monolitu. To co ja zauważyłam - wiele kobiet nie maluje się w ogóle. Natomiast bardzo często jak już się malują to mocno - oczy zarysowane czarną kredką, czarne brwi.. Chyba jednak maja skłonność do przesady w jedną albo drugą stronę.

Co do wybielania, owszem, mile widziana jest jasna skóra. Bez problemu można kupić kremy wybielające, np. z Olaya..

Przeważnie A. lubią nosić duuużo biżuterii. Srebro jest mało spotykane. Króluje złoto.

Aha, jeszcze depilacja. Nie wiem, pewnie to zależy od indywidualnych upodobań ale na pewno niektóre dziwczyny dużą wagę przywiązują do depilacji. Nie daj Boże zostawić jakiś ciemniejszy puszek pod nosem.. A brwi regulują w kształt prostej linii (są niezaokrąglone)

No to na razie tyle

-----> http://usmiechpolskosyryjski.blogspot.com

Salma <3 26/40
honey pie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-29, 17:42   #53
dontbejealous
Raczkowanie

?

Stary 2009-11-29, 19:16   #54
Lemirka
Zakorzenienie

Cytat:
Moim zdaniem arabki są o wiele ładniejsze od polek.
Polki są sztuczne,nie wiedza co ze soba zrobic.Tipsy,krótkie spódniczki,makijaz nawalony na cała twarz makijaż to jest chore,i w dodatku takie puszczalskie,ze szok.Wszyscy mówia ,ze polki są najladniejsze ,ale ja sie nie zgodze.To tylko przeważnie polki latają za arabami ,bo są takie puste,ze nic nie rozumieją.Holenderki np do araba nie poszłyby.
Jakie bzdury pleciesz. Nie każda polka nosi tipsy i sie puszcza. Takie kobiety znajdziesz we wszystkich nacjach - bo tu nie o nację chodzi a o mentalność. Nie generalizuj że Arabki ładniejsze bo to też bzdura. Gdyby iść takim tokiem to Wenezuelki powinny być najładniejsze - w końcu to chyba tam jest fabryka Missek.
Co do inteligencji - tu też nie o nację chodzi.
a co do tego czy Holenderki chcą Arabów - może to Arabowie nie chcą Holenderek?

Cytat:
Holenderki są mądrzejsze od polek taka prawda.
Na jakiej podstawie wysuwasz takie wnioski? Patrzysz po sobie?

Cytat:
Znalazła sie mądra my nie mówimy,ze kazdy jest muzułmanin zły.Haha te które nie są muzułmaninkami to wiadomo,ze nie musza miec araba,ale mało jest takich przypadków.Ja tez miałam araba dawniej.
za to Ty pozjadałaś wszystkie mądrości, prawda?
Nie każdy muzułmanin jest zły , ale każda polka jest pusta, głupia i sie puszcza tak?
Lemirka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-29, 20:21   #55
kkknnn
BAN stały

Polki głupsze, ładniejsze, brzydsze, mąrzejsze....?
Napiszę off topowo ale widzę, że z wątku dla dziewczyn zainteresowanych arabic'ami i stylem, makijażem Arabek robi się vanity fair, gdzie wszystko jest be albo cacy.
Oczywistości...
-każdemu podoba się co innego i dla jednego ideałem jest uroda arabska dla innego nordycka (nie mówię już o innych typach) w związku z tym nie istnieje ogólnie uznana kategoria narodu najpiekniejszych kobiet.
-w każdej nacji znajdą się kobiety zjawiskowe, piękne, ładne, brzydsze...wśród Arabek i Polek, Włoszek i Francuzek.
-nie widzę najmniejszego związku między inteligencją Arabek/Polek i narodowością
(chyba, że dzielenie na mądre i głupie ma potwierdzić podział ładne/brzydkie
Przepraszam za off top, ale znoszę generalizowania.
Nie znoszę bo ZAWSZE gdzie pojawia się szufladkowanie zaraz pojawia się obrażanie kogoś i kłótnie.
Gdzie jest powiedziane, że większości Polek mają podobać się Arabowie...? Kilkakrotnie byłam w krajach arabskich, mężczyźni jak mężczyźni.
Nie wiem z kim miałam do czynienia, bo jakiegoś mitycznego pociągu Polek do Arabów i w drugą stronę nie widziałam.
Sam wątek ma sens jeśli potraktujemy go lekko-jak każdy inny z poradami.
Stary 2009-11-30, 18:45   #56
dontbejealous
Raczkowanie

Stary 2009-11-30, 19:02   #57
kkknnn
BAN stały

Cytat:
Hah nie macie nic innego do roboty tylko wszystko komentować.Widać to po tobie,normalne osoby nie oceniają czyjejś opinii tylko sie same wypowiadają.:ro lleyes:

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Jakies ocenianie innych opinii,jakies durne kłótnie przez internet co sie nawet czlowieka nie zna.Jak sie tym nie interesujesz to nie musisz tu pisać,bo jak widzisz to jest forum dla osób zainteresowanych.
Zainteresowanie pomyliło Ci się z trollizmem
Akurat "nie mam co ribć"więc to zgłoszę do Moderatora.
Stary 2009-11-30, 20:07   #58
Lemirka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kkknnn Pokaż wiadomość
Zainteresowanie pomyliło Ci się z trollizmem
Akurat "nie mam co ribć"więc to zgłoszę do Moderatora.

KKKNNN nie ma co karmić trolla
a w ogóle to ładnie Ci w blondzie
Lemirka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-30, 20:32   #59
kkknnn
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Lemirka Pokaż wiadomość
KKKNNN nie ma co karmić trolla
a w ogóle to ładnie Ci w blondzie
Znowu off top z mojej stronyDziękuję:roza :

Edytowane przez kkknnn
Czas edycji: 2009-11-30 o 20:33 Powód: dopisek
Stary 2010-01-06, 17:27   #60
201608151056
Konto usunięte

Ehh... i jak tu być muzułmanką w takim kraju jak Polska, gdzie poziom wiedzy równy jest tylko zasłyszanym komentarzom, dwóm tygodniom spędzonym na wakacjach bądź, takim jak to, forom. Żal.

Proponuję skupić się na urodowym aspekcie ZADBANYCH kobiet arabskich hmm?

Po pierwsze: pielęgnacja.
Gładka skóra oraz należyta higiena osobista są wymogami religijnymi. Tak więc depilacja, złuszczanie, nawilżanie to nijako podstawa pielęgnacji. Obowiązkiem jest depilowanie pach i okolic intymnych, reszta to kwestia indywidualna. Chociaż osobiście nigdy nie widziałam "zarośniętej" arabskiej dziewczyny. Króluje pasta cukrowa(ciało) i nitkowanie(brwi). Chociaż w większych miastach coraz więcej jest Wax Center'ów. Złuszczanie najlepiej w hammamie, chociaż powoli jego zadanie spełniają, coraz to liczniej budowane, SPA. Wykonuje się je gąbkami Loofah, choć są również dostępne liczne peelingi, króluje zdecydowanie złuszczanie mechaniczne. Do nawilżania stosuje się oleje. Używane są również do włosów. Jak również oczyszczające maski na bazie alg albo różnych glinek, stosowane na całe ciało podczas rytułału w hammamie.

Co do makijażu podstawą jest khol (w Indiach zwany kajal). Czasem "robi" on cały makijaż wespół z zalotką i grzebykiem do brwi. Oprawa oczu Arabek jest zwykle niemal czarna, dodatkowo khol wzmacnia rzęsy tak więc nie ma potrzeby stosowania tuszu czy innych "przyciemniaczy". Ale wszystko jest kwestią gustu, indywidualnych upodobań, kraju oraz miejsca zamieszkania.
201608151056 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości