![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kotki :) dlaczego je kochać?
"Na szczęście trafił mi się ten egzemplarz kota, który nie wydziera się o 5 rano, bo chce jeść "
hahaha:P:P Ja tez teraz mam dachowca ![]() Sa wieksze??? oooo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Moje to przylepy absolutne
![]() ![]() Towarzyszą mi wszędzie w domu, zwłaszcza w łazience- nie mogę się w niej zamknąć, bo natychmiast rozpaczliwie drapią drzwi i miauczą. Bacznie śledzą jak robię makijaż. gdy buszuję na wizażu- przeważnie jedną mam na kolanach, za to druga ZAWSZE rozwala się na klawiaturze- teraz też oczywiście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Moja Kicia też jest stworzątkiem BAAAAARDZO towarzyskim!! <- jak ja ![]() Lubi gości, ale bardzo sie przy nich popisuje, szaleje, wskaluje na sufit ![]() ![]() ale Zawsze idzie do tego pokoju dzie jest najwięcej ludzi .. i czasem patrzy na nas gdy rozmawiamy .... tak jak by sledziła naszą rozmowę!... CIekaw ajestem swoją drogą co ona sobie o nas ludziskach myśli... Wbrew pozorom, kociaki przywiazują sie do swoich opiekunów!! np. ja z moja kotką sie nie rozsatałam przez pierwsze 8 m-cy . Późnieej mnie w domu nie było po całych tygodniach, a gdy wracałam na weekend to Kicia nie mogła sie na mnie napatzreć.... najpierw tak jak by mnie nie rozpoznawała, a potem z radoscia sie tuliła i mruczała, układała sie na mnie ![]() ps. mój Kociak jest smakoszem Chipsów, płatków kukurydzianych, a ostatnio jest amatorką Ketchupu... A wasze kociaki maja takie fanaberie żywieniowe?? ![]()
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
hihihihi
![]() ![]() Moj kociak w sumie woli sobie zjesc wlasnie keczup, musztarde, majonez, dżem, jogurty, sery itd niz szyneczke<lol>. Jak juz szyneczke to TYLKO drobiową ![]() Moja Kicia bardzo zna sie na ludziach. est nieufna w stosunku do osob falszywych i "zlych" z natury. Juz pare razy mi sie przytrafilo ze uciekala przed paroma moimi znajomymi, a pozniej okazalo sie dopiero jacy sa naporawde wstretni :[ Zas do prawdziwych przyjaciol i do mojego TŻ przekonala sie od pierwszej minuty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 | |
Raróg
|
Moja Kocia jest dość wybredna, jeśli chodzi o jedzenie. Nie pcha się w talerz, woli swoje kocie żarcie - surowe mięsko i dobre suche. Mniej dobre = przewrócona miseczka
![]() ![]() ![]() Też jest towarzyska, ale musi się oswoić, podejść sama. Nie znosi zbytnich poufałości. Jeśli gość trochę poczeka i nie jest namolny, może liczyć, że kot zaśnie mu na kolanach ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o towarzyskość, to moje są skrajnie różne: starsza uwielbia gości a zwłaszcza facetów, jeśli wśród gości jest choć jeden, to wybór pada na jego kolana. Jeśli panów jest kilku, wybiera najstarszego. Gdy siedzimy oboje z mężem- oczywiście śpi u niego.
Młodsza- to jakiś koci ewenement- tylko mnie uznaje, nikomu innemu nie daje się tknąć, przed mężem ucieka jakby chodziło o życie. Gdy jedziemy na wakacje i moja mama przychodzi do kotek, to ponoć dopiero po ok. 2 tyg. daje się pogłaskać a o większym spoufalaniu nie ma mowy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 | |
Raróg
|
To jest fajnego w kotach, że takie są różne
![]() ![]() Kota na początku też uznawała tylko mnie. Kiedy zaczęła dojrzewać, nagle dostrzegła, że w domu jest też facet, czyli mój TŻ ![]() ![]() Po sterylizacji czasem ma dni pancia, a czasem panci. Jemu chętnie wywala brzuszek do miziania, ale mruczy tylko u mnie. Migdali się do TŻta, ale kiedy tylko włączy jej się "traktor", biegnie do mnie z tym swoim nieprzytomnym wzrokiem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
Ja tez jestem mamusia malego kocurka, ma juz prawie 5 miesiecy i jest po kastracji. Jest kochany i nie wyobrazam sobie mojego domu bez niego.
Codziennie rano gdy spie, kladzie sie na mnie i dotyka lapka mojej twarzy zebym sie obudzila i zaprowadzila go do kuchni, do ktorej jest 10 krokow. Zaczyna mnie to dobijac, bo najpiwerw budzi mnie o 4 nad ranem i prowadzi do kuchni, chociaz jest pelna miseczka, a potem kolo 8 ciag dalszy tego rytualu. Mam zamiar go tego oduczyc i nie reagowac na zaczepki, a nawet nad podgryzanie mnie z niecierpliwosci. Ale i tak bardzo go kocham chociaz czasem gryzie i drapie. Bardzo lubi gosci i obwachuje ich gdy siedza u nas na kanapie, wchodzi do torebki mojej tesciowej zawsze i wyciaga klucze, a ma czym wyciagac bo ma extra po 2 paluszki wiecej na przednich lapkach. Lubi jedzenie z puszki, uwiebia kocie ciasteczka a sucha karme je tylko wtedy gdy jest naprawde glodny, normalnego jedzenia nie lubi, no moze serek homogenizowany waniliowy. Przez wiekszosc dnia mruczy jak traktor
#39 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#40 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Moj kocurek uwielbia wode, caly czas moglby lezec w zlewie, gdy z kranu leci woda, to pije ja lub pozwala zeby go ochlapala. Nawet raz do wanny mi wskoczyl jak sie kapalam. Lubi tez siedziec w oknie lub na balkonie i obserwowac ptaszki na drzewach, wiewiorki i inne zwierzatka. Po sasiedzku jest balkon na ktory czesto wychodzi maly piesek a wtedy oczu nie moga oderwac od siebie ![]()
![]() |
#41 | ||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a to ciekawe bo słyszałam że kotki nie lubią wody?! no poza tą do picia ![]() ![]() Cytat:
czasem sie śmije że ona robi za Julię co na balkonie pzresuiaduje i na Romea czeka ![]() ![]() ![]()
![]() |
#42 |
Rozeznanie
|
Moja kochana kicia jest bardzo tolerancyjna i ma bardzo "ludzkie" uczucia o czym sie sama przekonalam Wiec na poczatku mojej znajomosci z TZ on przyjezdzal do mnie (mieszkal 250 km ode mnie- wiec widywalismy sie srednio co 2 tyg) no i zachowanie mojej kotki bardzo mnie zaskoczylo bo zamiast byc zazdrosna ze sie nia nie zajmuje to ona na czas przyjazdu TZ wrecz znikala mi z oczu i zostawiala Nas samych- bardzo ladnie z jej strony. A kiedy TZ odjezdzal i ja wracalam z dworca kicia odrazu leciala do mnie na kolanka no i oczywicie pchala sie stekniona wieczorem do lozeczka
Kochane zwierzatko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 | ||
Raróg
|
Cytat:
![]() ![]() Kicię kiedyś napadło, żeby wczesnym świtem "strzelać" z dywanu - hałas okropny. Nie zwracaliśmy uwagi i przestała ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Rozeznanie
|
Jak ja Wam zazdroszczę...
|
![]() ![]() |
![]() |
#45 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
![]()
To i ja skorzystam z okazji i pozaze moja Melasię...
![]() ------------------------------------------------------------- http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=96905 ZAPRASZAM na mój wątek ,może coś doradzicie! ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Wtajemniczenie
|
Cassandra 23 śłiczna kicia... ale coś wygląda na taką która nie lubi być fotografowana
![]() ale ma bardzo ładne łatki na moordce! jak masz jeszcze jakies jej fotki to dawaj! ![]() a to kolekcja fotek moich kiciów ![]()
#48 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() I masz racje,moja Melasia nie lubi sie fotografowac,zawsze ucieka albo wykreca glowe.Ale jak ja kiedys dorwe to zrobie pare fotek ![]() ------------------------------------------------------------------ http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=96905 ZAPRASZAM na mój wątek ,może coś doradzicie! ;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Wtajemniczenie
|
Thx Cassandra 23 ! co prawda to nie "moje kotki" w rozumieniu "moje kotki", ale są moje w sensie "są moim wspomnieniem z lata"
![]() Mysze sie moją kotką pochwalić - bo ostatnio coś sie milusinska zrobiła i sie ciągle łasi ![]() ![]() a ostatnio jak kicia przyszła w dworu to mój tato powitał ją: "no cześć mała ladacznico!" i głaskajac ją czule spytał się: "gdzie sie dzis znów z Sąsiadem łajdaczyłaś?" (kwoli wyjasnienia "Sasiad" to czarny i masywny kocur mieszkający po sąsiedzku ![]()
#50 |
Zakorzenienie
|
![]()
he he he Ja jeszcze swojej nie widzialam w towarzystwie zadnego kocura,moze dlatego,ze jest jeszcze mloda kotka.ale zaczyna coraz czesciej wychodzic to pewnie ma juz jakiegos na oku
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#51 | |
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
![]()
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
Ja niestety kotka nie mam mimo, że bardzo bym chciała
![]() Mam jednak śliczne fotki ślicznych kotków! Zapraszam do ogłądania! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
Zapomniałam o najważniejszym
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Wtajemniczenie
|
Na punkcie kotów mam bzika
![]() Przede wszystkim za to, że mają swój charakter, są niezależne. Z tego powodu okazaną im miłość odwzajemniają podwójnie ![]() Kocham je za to, że są tak piękne, pełne gracji - jak żadne inne zwierzę. Uwielbiam za miękkie futerko, za to, że tulą się do człowieka gdy jest mu źle, że wyczuwają nastroje - to tacy mali pocieszyciele ![]() Moja kotka codziennie rano budzi mnie mruczeniem, a mojego TŻta trącaniem łapką w nos ![]() ![]() ![]() Towarzyszy mi gdy pracuję przy komputzerze (układa mi się wtedy na karku), towarzyszy gdy sprzątam, wyleguje się na pralce jak gdyby chciała dopilnować, żeby się dobrze wyprało ![]() ![]() Ona nas po prostu kocha - i niech niedowiarki mówią co chcą: koty są najcudowniejszymi i najwierniejszymi towarzyszami człowieka - moja koteczka jest na to najlepszym dowodem ![]()
#55 |
Raczkowanie
|
I jeszcze jeden, tego kotka spotkałam jak byłam na wycieczce w Sudetach. Mimo, że to zwykły dachowiec miał on piękny jasnoszary kolor.
Jego braciszek jest na drugim zdjeciu ![]() Edytowane przez sheerine Czas edycji: 2006-02-08 o 12:35 Powód: dodalam zdjecie |
![]() ![]() |
![]() |
#56 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 | |
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#59 |
Wtajemniczenie
|
To i ja sie pochwalę
![]()
#60 |
Raczkowanie
|
Jaki ładny kolorowy kotek!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:11.