![]() |
#31 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wiem zlinczujecie Mnie za pytania
akrylową to pomalujesz niemalże wszystko a papier...tym bardziej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
![]()
Dzięki wielkie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
z papierem grubszym nie powinno byc problemu
![]()
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Tak czytam, czytam.. i mam pytanie.. raz pisze, ze serwetki przyklejamy tak że przykładamy serwetke, a nastepnie od zewnatrz ją smarujemy klejem, a kiedy indziej jest napisane, ze przykleja sie serwetke normalnie, od wewntrznej strony (tam gdzie nie ma motywu) i tylko zeby zabezpieczyc zewnetrzna strone sie klei. Jak to wreszcie jest?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Przyczajenie
|
Olik- serwetke papierową najwygodniej przykleić tam gdzie jest motyw (czyli na jej zewnętrznej stronie) wtedy możesz zapanować nad tym aby nie tworzyły się na serwetce zmarszczenia, podciągając ją delikatnie palcem, czy wygładzając paznokciem. I praktyczna wskazówka- klejenie motywu zacznij od jego 'środka' po czym pólkolistymi ruchami smaruj pędzelkiem dalej i dalej, tak jakbyś chciała namalowac kółeczko (wykonuj delikatne ruchy pędzelkiem
![]() Tak jest najprościej i nie tworzą się zmarszczki na motywie. Nie zrażaj się ew. niepowodzeniami, bo to naturalne na początku w przypadku serwetek papierowych ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() P.s. Ja chyba nawet kupowalam u ciebie przez allegro taki klej ![]() ![]() I jeszcze mam pytanie, widzialam tam taki laskier postarzajacy. O co chodzi z tym postarzeniem? Chodzi o to ze zmienia troche odcien kolorow? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Przyczajenie
|
No patrz jaki ten świat mały
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Przyczajenie
|
Mam pytanie odnośnie tego sposobu. Zrobiłam tak samo, klej wylazł mi spod motywu i zdecydowanie po wyschnięciu różni się kolorem farba podkładowa od miejsc gdzie białka już nie ma. Co zrobić? Ja poradziłam sobie totalnie nieprofesjonalnie, tzn objechałam białkiem wszystko, ale chyba nie o to chodzi. Czy Wy tak idealnie smarujecie tym klejem lub białkiem, ze on nie wystaje spod motywu? Czy jakoś to wycierać jeszcze na mokro? Co robić?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Osiołek z zakątka :)
|
Żeby decu ładnie Ci wyszło motyw musi być bardzo gładko naklejony, a pod motywem nie może zostać klej w nadmiarze. Dlatego klejąc klejem do decu, po naklejeniu motywu musisz dokładnie docisnąć czy to palcem czy małym wałeczkiem malarskim przyklejony motyw do podłoża, żeby resztki kleju spod niego wyszły. W przypadku użycia wałka malarskiego przyklejony motyw musisz ochronić - ja to robię plastikową okładką do bindownicy, w innym przypadku motyw "pójdzie" za wałkiem i odklei się od podłoża.
Jak sprawa się ma z klejeniem na białko nie wiem, nigdy na białko nie kleiłam. Ale prawdopodobnie palcem resztki białka możesz usunąć spod serwetki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Przyczajenie
|
Bardzo Ci dziękuję za rady
![]() Spróbowałam kleić na lakier, znacznie lepiej mi to idzie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:16.